Cirrocco je napisao/la:a ovo za poluumiruce babe samo i je moj dio shvacanja zasto to nebi trebale raditi.. bas zato sto znam da cu biti i stara i poznajem puno starih ljudi pa mi je jasno kako cu biti raspolozena vjencavat se.. i ne..
Cirrocco, ovo sto si napisala moguce je posljedica tvoje nesposobnosti shvacanja drustvene stvarnosti a moguce i odraz iznimne sebicnosti.
Enivej, zene su se 55 godina borile za neke promjene u drustvu. Za njih su se borile jer im je bilo stalo do toga. Za razliku od tebe koja ocito mozes gledati samo iz svoje perspektive bez sposobnosti da stvari i pojave sagledas u okviru sireg drustvenog konteksta.
Nakon 55 godina borbe one su (na svu srecu) docekale da se ono za sto su se borile moze ostvariti u drzavi u kojoj zive.
Sto su sad po tebi trebale napraviti?
Reci: Ok, cijeli zivot smo se borile za to al sad nam vise nije stalo jer anonimna lezba Chirrocco, iz supka svijeta Hrvatske, misli da smo prestare i da trebamo zaleci u prve slobodne sanduke u pogrebnom poduzecu i riknuti?
Imale su srecu sto su docekale ostvarenje onoga cemu su posvetile cijeli zivot. Logicno je da to isto i ostvare.
A da nema takvih koji su zivot posvetili pomicanju drustvenih granica svi bi jos uvjek zivjeli u drustvu u kojem se LGBT stvarnost odvija unutar zatvora ili u boljem slucaju psihijatrijskih ustanova uz svakodnevnu dozu elektroshokova.
Koliko god ti o sebi zeljela lijepo misliti, svijet nije poceo, a niti ce zavrsiti s tobom pa tvoje nerazumjevanje ovoga cina daleko vise govori o tvojoj ogranicenosti nego o njihovom djelu. One su svoju pricu uspjesno zaokruzile postizuci za sebe ono sto su oduvijek željele. Pri tome su bitno utjecale na drustvene promjene koje ce koristiti buducim generacijama.
Tvoja prica je toliko beznacajna i svakome nezanimljiva da u stvari nikoga ne zanima kako bi se ti ponasala u njihovim godinama.