Silovao, orobio i opljačkao staricu

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Silovao, orobio i opljačkao staricu

Post Postao/la jabooka » 25 lip 2008 12:55

ZAGREB - Milan M. (36) s područja Čazme, inače okorjeli kršitelj zakona, učestali stanovnik zatvora i skupljač sekundarnih sirovina, ponovno je završio iza zatvorskih rešetaka jer mu policija stavlja na teret da je ušao u obiteljsku kuću 84-godišnje Z.V. te ju pretukao, silovao i na kraju starici ukrao 5.000 kuna!

Razvratni čin Milan je odradio u nedjelju oko 15 sati u Dubravi Vrbovečkoj gdje je skupljao željezo, a istražni sudac Županijskog suda ga je ispitao i odredio mu zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela s obzirom na to da je Milan dosad preko 30 puta kazneno prijavljivan, između ostaloga i za silovanje.

Kobnog popodneva oko 15 sati Milan se do Dubrave Vrbovečke dovezao u svom Mercedesu te je, šetajući mjestašcem u potrazi za starim korisnim otpadom koji bi mogao unovčiti, uočio otvoreni prozor doma 84-godišnje žene.

Uskočio je u sobu i vidio staricu na krevetu spavaće sobe kako drijema. Nasrnuo je na ženu koja se trgnula iz sna te ju počeo tući. U vrhuncu 'ludila' skinuo ju je i silovao, a cijelo vrijeme je od nje tražio da mu preda svu ušteđevinu koju ima.

Vidjevši da Milan ne popušta i da je ustrajan u svom nakaradnom činu, starica mu je dala 5.000 kuna. Silovatelj se potom, zadovoljan u svakom pogledu, udaljio u nepoznatom pravcu svojom skupocjenom 'mečkom', no ubrzo ga je sustigla ruka pravde zahvaljujući tragovima koje je 'zaboravio' na mjestu događaja, pa ga je vrbovečka policija potražila na adresi stanovanja.

Inače, Milan je dosad kazneno prijavljivan zbog raznih krađa, krivotvorenja isprava, otuđenja osobnih automobila, pa i silovanja, a zbog presuda koje su postale pravomoćne, uživao je u 'blagodatima' koje pružaju razni zatvori od Gospića pa sve do Lepoglave.

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... ,124318.jl

nije mi namjera uopce komentirati taj monstruzni cin tog bolesnika.
kojem je mjesto u zatvoru i to dozivotno.
ali ne ide mi u glavu kako jedan novinar moze napisati ovakav clanak.
koji lici na pricu. novelu.....za neki natjecaj.
kako ga nije sram. u svemu tome ima doza humora. kao da je uzivao dok pise.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

moonsorrow

Post Postao/la moonsorrow » 25 lip 2008 17:44

kakva nam je to jadna država kad ne spriječi to, čak i kad je sve već očito, kak je moguće da je uopće bio na slobodi. pa koji kurac. kladim se da đubre neće ni dugo gulit u zatvoru..
"Ja sam plod ove civilizacije, ali ne i njen sljedbenik"
(Satan Panonski)

Crvena_Vrana

Post Postao/la Crvena_Vrana » 25 lip 2008 23:56

moonsorrow je napisao/la:kakva nam je to jadna država kad ne spriječi to, čak i kad je sve već očito, kak je moguće da je uopće bio na slobodi. pa koji kurac. kladim se da đubre neće ni dugo gulit u zatvoru..
Naravno da neće... pa "samo" je silovao ženu... :x Ja bi takve ljude do kraja života zatvorila u zatvor bez ikakve mogućnosti pomilovanja. Užas!

A novinar... Eh... Očito da je pisao previše članaka o ovakvim stvarima pa je već oguglao i smatra da je to sasvim normalno da se nekog siluje, opljačka... Vjerujem da mu namjera nije bila loša... Čak i novinari nekad imaju loš dan... Pitanje je tko je odobrio da novinar na ovakav način prezentira crnokroničnu temu u kojoj stvarno nema ništa lijepo za nasmijati se... :-(
Budimo realni, tražimo nemoguće...

whatever

Post Postao/la whatever » 26 lip 2008 11:11

"zadovoljan u svakom pogledu",
"skupocjena 'mečkom'",
"tragovi koje je 'zaboravio' na mjestu događaja",
"'blagodati' koje pružaju razni zatvori od Gospića pa sve do Lepoglave"...

Ok, pojma ja nemam o novinarstvu, ali...
Koi klinac? Hajdi, jel ovo pripovjetka, blogovsko ispovjedanje ili novinski članak? :o
Jebote, šta je ona (pretpostavljam da je ona, ime je malo...gufi? :o)
preko ovog članka odlučila pokazati svoje umijeće pisanja, or what? :o
Jebote.
Epizodna uloga.

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 26 lip 2008 17:53

otkinut kurac i servirat mu za prisilnu veceru.
ex invalid_user

Lilith

Post Postao/la Lilith » 27 lip 2008 21:13

Ja sam danas na stanici vidjela staricu i starca koji su se pomlatili oko vrecice s praznim plasticnim bocama, strava :eek: Kud ide ova zemlja...Da nije bilo tragicno za gledat, mozda bi se cak i smijala jer je baba skoro izubijala jadnog starca nakon sto mu je uzela sve plasticne boce, jedva je dobio jednu vrecicu natrag :D
Klimu očekujemo, vrijeme dobivamo.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 28 lip 2008 13:07

Meni je jos uvijek najtragicnije kako se to sve i dalje samo gleda, a nitko nista ne cini. Starac i starica se mlate, pa je to valjda eto smijesno. Ili nije smijesno vec tragicno, ali svejedno necemo poduzet nista.
Ipak je to samo oko flasa, ne!?
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Lilith

Post Postao/la Lilith » 28 lip 2008 13:28

Bili su otrcali na drugu stranu ulice klopajuci se, a i nije izgledalo ko da ce si stvarno naudit. A sto bi, molim te, ti napravila, skocila medju njih? :P

Uostalom, to sto cu ja razdvojit jednog starca i staricu koji se mlate oko praznih flasa ne mijenja cinjenicu da zivimo u zemlji u kojoj se ljudi mlate oko praznih flasa, TO je tragicno. Ako se po tom pitanju zeli nesto napravit, treba se napravit puno vise od toga da se razdvaja starce na ulici... :wink:
Klimu očekujemo, vrijeme dobivamo.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 28 lip 2008 13:50

idem prema kontenjeru noseci vrecicu sa par plasticnih boca.
bile su dvije zene. u jednom sam trenutku mislila da ce mene rastrgati zbog te vrecice.
to je toliko tuzno. usjeklo mi se u pamcenje. ona nemoc koju osjetis.
ja isto okrecem glavu na drugu stranu. kao i kad vidim napusteno mace na cesti. znam da mu ne mogu pomoci. pa ga ne mogu ni gledati.
pomognem li tom jednom jos ih je 100 iza coska i kako onda njima ne pomoci.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Odgovorite