Piromani

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

alex 2
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

Post Postao/la alex 2 » 03 ruj 2007 22:05

Jedno pitanje kome je palo na pamet da ih iskrca u onaj klanac di nisu mogli pobjec , uzas !
Evo ako ste culi za onu trojicu iz zablaca e njih znam jako dobro jer su mi prijatelji 2 a jednog poznam jako dobro , i a nit oni nisu bas stari a mogli su poginit , i samo ih je sreca spasila , i njihovi kolege mi kazu vatrogasci koji su iskusniji da ici tamo se iskrcavat je bila glupost nad glupostima , totalno neprofesionalno , jer pazi nemos onde se kretat , vitar puse nemas vode a imas benzina i jos to sve nosis , grozno a ovi sta su preminuli nisu bili svi odmah mrtvi nego je jedan preminuo na putu do helikopter !
Mislim da trebaju nesto ucinit podhitno jer bi se ovo moglo ponovit !

Zita

Post Postao/la Zita » 03 ruj 2007 22:06

benzin ih se sigurno sjebao
i kakva je to fora da prvo idu ljudi bez icega...tzv topovsko meso, pa im onda stize voda?!
o cemu mi pricamo..

jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la jabooka » 03 ruj 2007 23:44

.....mobilni operteri.....zeleni suorganizirali potpisivanje peticije protv repetitora u N.P
http://www.vjesnik.hr/Html/2001/01/26/C ... r=unu&c=13
http://www.vjesnik.hr/Html/2001/01/26/C ... ?r=unu&c=8

.........uostalom zabranjeno im je zakonom tamo postaviti repetitor.
...........a nitko se ne pita zasto vatrogasci nemaju voki-tokije.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 04 ruj 2007 07:43

neznam dal bi se smijala(da nije tako zalosno) ili plakala nakon izjave vatrogasca ;zamislite da nismo izasli na mjesto pozara,trava bi izgorila i nastala bi erozija tla :o pa to je pustara,gomile ostroga kamenja,gdje je vidio toliko zemlje da mi je znati :o

crispy

Post Postao/la crispy » 04 ruj 2007 08:26

ma to s erozijom tla je i meni smjesno, ali je istina da fakat nisu izasli na teren, pogotovo kada je rijec o NP, da bi ij netko razapeo. To je tak sada nebitno, izvlace se svi di stignu, a akcija je bila nestrucna, bilo je puno propusta i odgovorni trebaju za to odgovarati.
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
slika

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

jabooka

Post Postao/la jabooka » 04 ruj 2007 10:34

Napravljena je masa propusta. vatrogasci sad jedni druge pokrivaju, a posto smo mi laici mogu nam trabunjati sta god zele. Trebalo je napraviti neovisnu istragu izvana(policija, vatrogasci, forenzicari). posto je u ovoliko korumpiranom drustvu tesko doci do istine.

Definitivno postoje 2 krivca koja sigurno moraju odgovarati:
1. netko tko je nepaznjom, nemarom ili svojom komocijom zapalio vatru
2. onaj tko je maloljetnika pustio u helikopter.
Netko mora shvatiti da je odgovoran za svoje naredbe, a ne sve nazvati spletom nesretnih okolnosti.
Ako to i je sve splet nesretnih okolnost. onda su ti decki baksusi na dvadesetu.
Jebo ih gasenje trave kruskom koja je udaljena 500 m po onom terenu.
Koji splet okolnosti. Bas je kruska ispala 500m od njih.

Necemo nikada saznati istinu ako se ovako nastavi.

Pa ne moze samo osati na tome da je to bilo 100 krivih procjena
Kad ja napravim krivu procjenu na poslu. jako fino najebem, a nikom ne padne ni dlaka s glave,
zove.se.ocinstvo.

alex 2
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

Post Postao/la alex 2 » 04 ruj 2007 12:25

Prava je istina da :nitko na kraju nece bit kriv a 8 ljudi je poginulo ! :(

Zita

Post Postao/la Zita » 05 ruj 2007 08:59

Zapovjednik Slavica u strahu za život evakuirao obitelj

Nagađanja i spekulacije o tragediji vatrogasaca na otoku Kornatu stvorili atmosferu linča

ŠIBENIK - Zapovjednik JVP-a Šibenik Dražen Slavica, u strahu za sigurnost i živote bližnjih, jučer je evakuirao svoju obitelj iz Šibenika, a djeca mu nisu krenula u školu.

Naime, u pomanjkanju vjerodostojnih informacija o uzrocima smrti i stradanja trinaestorice vatrogasaca u požaru na otoku Kornatu, Šibenikom su se proširile glasine, nagađanja i spekulacije koje su stvorile atmosferu linča, a Dražen Slavica je bez ikakvih dokaza, prije nego što je završena istraga i prije bilo kakvih službenih informacija, proglašen glavnim i jedinim krivcem sa smrt osmorice i teško ranjavanje petorice vatrogasaca!

Na Slavicu su bačene najteže moguće kletve: “Slavica gasi požare ljudima”, “Slavica je kriminalac”, “Slavica je ubojica”, “Izlio je 200 litara vode da više mesa stane u helikopter”, “Slavicu treba ubiti”, “Dražen Slavica je kriv jer ih je stavio u helikopter bez kapi vode”.

Pred takvom lavinom ustuknuo je razum, a što je najgore nadležne institucije i svi oni koji barem nešto znaju i mogu objasniti, barem one pojedinosti o načinu rada i opremi vatrogasaca, a ne zadiru u istragu i ne ometaju put do istine - šute i ništa ne poduzimaju da smire situaciju i smanje tenzije.

Na primjer, nitko nije objasnio javnosti da vatrogasci ne mogu ući u helikopter s leđnim naprtnjačama punima vode jer inače ne bi mogli iskakati iz helikoptera te da je optužba da je netko zabranio vatrogascima nositi vodu kako bi ih stalo više u helikopter zapravo obična besmislica.

Dražen Slavica dobio je priliku samo reći da je podnio moralnu ostavku i da se ne osjeća krivim, no to je još više razbuktalo loše emocije pa mu se sada prijeti čak i ubojstvom.

eto zasto ja ne volim hrvate
koji je to retard narod... uspijemo zajebati u amabas svim koracima, od odlucivanja sto cemo raditi u zivotu i shvacanja sto taj posao nosi,
od postavljanja sefa, od davanja posla kompetentnim ljudima, od prave istrage i od prave pravne reakcije drzave prema krivcima
u kojem stoljecu mi zivimo?! nema opce govora o konkretnim dokazima vec uperimo prst u onog ko nam se najmanje svidja i kamenujmo ga
ajde da mu zapalimo kucu?!
jebeni primitivci
sta-drzimo se starog "oko za oko, zub za zub"

Zita

Post Postao/la Zita » 05 ruj 2007 09:03

i bit cu toliko prokleta da malcice zanemarim onu "o mrtvima samo najbolje" kad mi je vrlo moguce da su i oni sami krivi i pitat se kako je benzin dosao na sve te ljude..sigurno njih 5 nisu nosili benzin skupa..vec ga je trebao nositi jedan

Zita

Post Postao/la Zita » 05 ruj 2007 09:11

RIJEKA - Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin ustvrdio je na konferenciji za novinare da bi ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin morao dati ostavku zbog moralne odgovornosti u slučaju pogibije vatrogasaca na Kornatu kao i zbog odgovornosti za loše stanje vatrogastva u zemlji.

u p...m... daleko od toga da mi taj lik nije nes pametan al..
a sto ne sanader? mesic? carla del ponte? bush

sto sad nebi svi zivi u cijelom svijetu dali ostavku?

:puke:
ovaj slucaj mi vec ide na jetra..

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 05 ruj 2007 09:18

Zita je napisao/la:RIJEKA - Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin ustvrdio je na konferenciji za novinare da bi ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin morao dati ostavku zbog moralne odgovornosti u slučaju pogibije vatrogasaca na Kornatu kao i zbog odgovornosti za loše stanje vatrogastva u zemlji.

u p...m... daleko od toga da mi taj lik nije nes pametan al..
a sto ne sanader? mesic? carla del ponte? bush

sto sad nebi svi zivi u cijelom svijetu dali ostavku?
Pa naravno, zasto ne!?
Lako je tudim kurcem mlatit po koprivama, pa tvrdit kako je odgovaran ovaj ili onaj i kako trebaju dat ostavke.
Sta, kakva kurceva moralna odgovornost? Ako nema kaznene odgovornosti, tu moralnu odgovornost mogu oni zabit sebi u dupe.

To je ono sto sam napisala negdje gore iznad, u Hrvatskoj ili nikad nije kriv niko ili su krivi svi odreda. Mislim, znam da se traze ledja na koja ce se slomit ta tragedija, ali zaboga ljudi, ne moze se bez istrage i pravih dokaza siriti medijima i javnosti optuzbe protiv nekih ljudi, sto ce njih kostati na koncu ovako kao i ovog Slavicu - djeca ne idu u skoli, obitelj evakuirana, strah za zivot i slicno.

I da podnesu ostavke, eto cisto radi pritiska, indirektno bi priznali da su krivi. Sve i ako nisu. Ja to ne bih napravila ni luda.
Osim toga, ja bih sve te ljude na kraju tuzila za klevete i jos stosta toga, ko je jedan Kajin da mi govori da dam ostavku!? Piss off, homofobna izdrkotino :x
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

jabooka

Post Postao/la jabooka » 05 ruj 2007 09:51

Ta seljacina od Kirina je vec davno trebala dati ostavku. Nacrtanog ga ne mogu vidjeti. Išššššššššššš.
zove.se.ocinstvo.

Zita

Post Postao/la Zita » 05 ruj 2007 10:00

to mozda i jest istina ali ne vidim kak bi ga se moglo povezivati sa ovim

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 05 ruj 2007 10:02

Pa da, ono, ajmo ostavit malo neke subjektivne sudove po strani, i to sto nam je netko nesimpatican iz ovog ili onog razloga, sve i da treba podnijeti ostavku, treba je podnijeti iz pravog razloga, ne neceg za sta nije kriv ili nema veze s tim.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 05 ruj 2007 10:12

ne znam ni ja.....ali vjerovatno nekako da. posto kajin nije prvi koji trazi njegovu ostavku zbog ovog slucaja.

i nekakva stranka je trazila njegovu ostavku...ne znam koja.
Ali totalno ste upravu i ne zelim proturijeciti.
Neka Kirin ostaje. zaletila sam se. Oprosti Kirin.
zove.se.ocinstvo.

Zita

Post Postao/la Zita » 05 ruj 2007 10:18

mi nismo da budala ostane vec da ode iz pravih razloga

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 05 ruj 2007 10:19

jabooka31 je napisao/la:ne znam ni ja.....ali vjerovatno nekako da. posto kajin nije prvi koji trazi njegovu ostavku zbog ovog slucaja.

i nekakva stranka je trazila njegovu ostavku...ne znam koja.
Ali totalno ste upravu i ne zelim proturijeciti.
Neka Kirin ostaje. zaletila sam se. Oprosti Kirin.
Ne, ne, rekla si mu "Iš", to je duboka uvreda, moras se ispricati jos jedanput. I postovat! :cool: :D

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 05 ruj 2007 11:15

Nisam za linc iako smatram da treba uvaziti lokalno misljenje od strane ljudi koji znaju situaciju u vatrogasnoj sredini Sibenske zupanije.
To je mala sredina i svi se medjusobno poznaju. Sumnjam da bi se dogodila klima linca da ne postoje i neki uzroci tome.

Ne sjecam se da je ikada nakon nekog slicnog takvog dogadjaja bila ovakva reakcija. Bilo je i prije nesretnih dogadjaja, no ne sjecam se da neka glavna lokalna faca nije bila uz obitelji unesrecenih, da nisu zajedno prolazili sranje.
Ne sjecam se da je ikada bijes podredjenih u tolikoj mjeri bio usmjeren na onog prvog iznad njih.

Ipak mi je malo nategnuta teza o njegovom strahu za zivot i slicna sranja. Nasi ljudi nisu kauboji, ti vatrogasci dolje i njihove obitelji nisu krminalci, a ovo nije 91-va da svatko uzima zakon u svoje ruke.

Slavica je ocito kreten koji nije imao muda to popodne nazvati obitelji i reci im desilo se to i to jebi ga.
Ljudi ovako masovno reagiraju (u stvarnosti) samo kad imaju stvarni razlog. Nemojmo racunati internet.

Tamo je bio pun klinac propusta i ocito je pizdarija posljedica toga sto se uvrijezilo ponasanje koje nema veze sa pravilima sluzbe.
Na primjer maloljetnik u helikopteru. U zapovjednom lancu se zna zasto netko prima vecu placu.
Ako sam ja gazda i za to sam vise placena - onda sam odgovorna za sve one koji su ispod mene. Nemam ja njima sta vjerovati (Slavica na TV-u) ja moram biti sigurna da su oni svoj posao dobro obavili.
Da se meni netko tako pokusava izvuci i ja bih isto popizdila
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zita

Post Postao/la Zita » 05 ruj 2007 11:28

a gle stara...
ako je lokalno stanovnistvo bilo toliko dobro upuceno u te poslove sto onda nisu reagirali ranije i promjenili nesto prije katastrofe
i dalje tvrdim da se trazi krivac i da ce to biti bilo tko
da bi cak nasli krivca i u slucajnom prolazniku da mogu, jer masa je glupa, slijepa i opasna

gledala sam i ja fokus i super mi je bilo kad je receno da je onaj mali od 17 vec i prije gasio pozare i da je ovo za njega bio pizdin dim
gdje su onda bili njegovi roditelji?! gdje su bili kolege vatrogasci i gdje je bio sef?
svi su sutili ko pizde i sad se cude ko pura govnu

i ne slazem se da naci ljudi nisu kauboji. mislim da su itekakvi kauboji i da ne shvacaju da niti jedna od ovih stvari koje sad rade nece vratiti njihove najmilije

i u jednu ruku ti moras vjerovati svojim zaposlenicima da ce napraviti posao kako treba, naravno uz nadgledanje no ti se nemres potrgati i pratiti svaki korak svojih zaposlenih. to jednostavno nije fizicki moguce

ne branim ja slavicu, cak i mislim da je bilo dosta propusta sa njegove strane ali apsolutno sam protiv linca na jednu jedinu osobu kad je ocito da svi skupa snose neku odgovornost

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 05 ruj 2007 15:08

Zita je napisao/la:i u jednu ruku ti moras vjerovati svojim zaposlenicima da ce napraviti posao kako treba, naravno uz nadgledanje no ti se nemres potrgati i pratiti svaki korak svojih zaposlenih. to jednostavno nije fizicki moguce
Ni ja nisam za linc, al mozda na ovu stvar gledam sa pozicije iskustva na raznim a ponekad i na odgovornim poslovima.
U nasem drustvu je uvrijezeno da se u odredjenim sredinama krse pravila i oko toga nitko ne pravi problem.
Moras vjerovati ljudima, ali se prije toga moras uvjeriti da im moezs vjerovati. No ljudi bi se ispravno ponasali kada bi znali da postoje sankcije za odgovornost. Sve je lijepo napisano u zakonu, sve se zna no svi krse pravila i prave se blesavi. Nije to samo kod vatrogasaca - svuda je tako.
E sad u ovom slucaju Slavicino opravdanje o vjerovanju ljudima bi imalo smisla da je ustrojio postrojbe po principu da za najmanje sranje netko odgovara. Pa onda i da se dogodilo sranje - mogao bi reci Inace rade 100 % ispravno i ovo im je prvi propust. Ali pogledaj sto je u stvari na stvari: Oni SVI KRSE ZAKON SVAKODNEVNO njima su malolčjetnici u pozaru nesto NORMALNO, i on to normalno kao netko tko postavlja organizaciju tolerira, kad se dogodi pizdarija - krivi svi ili dragi Bog ili nemam pojma tko.
Da je tip iz Tisnog znao unaprijed da moze dobiti otkaz ako na pozar posalje maloljetnika - klinac bi ga poslao. Mogo se i mali i njegov caca posaditi na glavu - ostao bi izvan helikoptera. Onda je Slavica (u takvoj organizaciji) mogao sebe opravdati neodgovornoscu podredjenih.
Ali ako su oni mogli raditi sto hoce (a ocito im je to praksa) onda je on odgovoran sto se na njegovom podrucju tolerira krsenje zakona.
Onda je on isti kao i piroman. I jedan i drugi ne postivaju Zakon.

I za kraj - danas sam procitala da mali Lucic (19 godina) uopce nije vatrogasac. Mali je bio CIVILNI ROCNIK u DVD.
Sluzio je vojsku, trebao se potepati po kancelarijama, cistiti opremu, brljati kojesta i cekati da mu prestasne obveza kako to radi 99,99 % civilnih rocnika.

Mali je bez ikakve obuke poslan u pozar!

A sto se tice Slavice i kuknjave da mu prijeti linc mislim da je to previse napuhano. A i na indeksu pise da se nikud nitko nije iselio.
Tip koji je klince poslao u pozar (ovaj iz Tisnog) sigurno to ne bi napravio da je postojala mogucnost da ga netko zbog toga supira s posla.
No ocito su trebali su poginuti klinci da ljudi pocnu raditi svoj posao kako spada. Ukljucujuci i Slavicu.
A i Kirina.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

crispy

Post Postao/la crispy » 05 ruj 2007 18:38

eto, umro i 9. :(
slika

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 05 ruj 2007 18:58

crispy je napisao/la:eto, umro i 9. :(
Da, mali Josip Lucic, 19 godina CIVILNI ROCNIK a ne vatrogasac....

Stari kreten iz Tisnog - valjda taj isti koji ih je poslao, iskoristio je priliku danas na sprovodu Crvelina da jos jednom prebaci krivicu na poginulog Klarica. Ocito cuva svoju guzicu i braneci Slavicu brani i sebe.

Al mislim fakat bi gadno netko trebao najebati zato jer su se u akciji nasli oni koji tamo NIKAKO nisu smjeli biti.....
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 05 ruj 2007 22:19

Evo sad su javili da na Novi ce policija sutra izjavit kako ih je ipak sprzio benzin.....
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 05 ruj 2007 22:22

trebaju odgovarat svi u hijerarhiji. od tog opcinskog supka koji je dao maloljetnicima da udju u helikopter, od pilota koji je iskrcao ljude usred vatre da gase KAMEN, od slavice koji je BESPOGOVORNO trazio da se slusaju njegove naredbe i krsio zakone, od moralne krivnje glavnog vatrogasnog zapovjednika do vlade koja trosi pare na svakakve pizdarije a mi imamo lajk 3 kanadera i vatrogasci spadaju pod siromasnu lokalnu samoupravu, iako su od nacionalnog interesa.
to su krivci. redom, po hijerarhiji.

Zita

Post Postao/la Zita » 05 ruj 2007 22:29

nemoj tako..pa imali smo kanadere al smo ih posudili grckoj..upravo u vrijeme tog pozara...
kak si neka :D

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 05 ruj 2007 22:42

call_me_slut je napisao/la:trebaju odgovarat svi u hijerarhiji. od tog opcinskog supka koji je dao maloljetnicima da udju u helikopter, od pilota koji je iskrcao ljude usred vatre da gase KAMEN, od slavice koji je BESPOGOVORNO trazio da se slusaju njegove naredbe i krsio zakone, od moralne krivnje glavnog vatrogasnog zapovjednika do vlade koja trosi pare na svakakve pizdarije a mi imamo lajk 3 kanadera i vatrogasci spadaju pod siromasnu lokalnu samoupravu, iako su od nacionalnog interesa.
to su krivci. redom, po hijerarhiji.
:thumbup:
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zita

Post Postao/la Zita » 06 ruj 2007 08:01

eto, umrla jos dvojica

da, ow-zakon to treba a ne masa

crispy

Post Postao/la crispy » 06 ruj 2007 08:08

Gdje si cula/procitala da su jos dvojica umrla? Na net.hr-u i indexu nema. Pise samo da je Pavarotti umro.
slika

Zita

Post Postao/la Zita » 06 ruj 2007 08:11

na otvorenom :D
jutro je ko stvoreno za slusanje vijesti..
umrli su ovaj iz dubrave i iz traumatologije

didi0gisele
Status: Solo

Post Postao/la didi0gisele » 06 ruj 2007 09:34

Strašno je to što se dogodilo. poslije bitke bi sada svi glumili generale. Vatrogasci kada iziđu na teren svi su poput braće, jer imaju isti cilj.. uništiti neman, zaštititi ekipu i ne gubit glavu.. medjutim priroda je ponekad jača.. Ako se i utvrdi tko je kriv, a tko nije, nitko se poslije neće bolje osjećati. Životi su izgubljeni, treba im samo iskazati dostojanstveni pozdrav. Njihovim obiteljima upućujem iskrenu sucut.

Ukoliko ste u mogucnosti nazovite 060 9009, nije neka utjeha, ali to je najmanje što možemo uciniti...
:cry:
When for the last time you close your mouth, your words and soul will belong to the world of no place no time.

Odgovorite