MANCHESTER - Hrvatski plivač Duje Draganja osvojio je zlatnu medalju i isplivao svjetski rekord na 50 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Manchesteru.
Draganja je slavio s rezultatom 20.81 postavši prvi Hrvat koji je ovu disciplinu isplivao za manje od 21 sekundu. Draganja je popravio dosadašnji rekord Šveđana Stefana Nystranda za 12 stotinki sekunde.
Mladi Splićanin je u polufinalu isplivao sedmo vrijeme 21.63, no nakon utrke je bio iznimno nezadovoljan svojim nastupom. Da ima mnogo rezerve pokazao je sjajnim plivanjem u finalu. Osim svjetskog rekorda, Draganja je naravno postavio i najbolje hrvatsko vrijeme. Njegov dosadašnji osobni i hrvatski rekord iznosio je 21.21, a isplivao ga je u Debrecenu u prosincu prošle godine. Drugo mjesto osvojio je Britanac Mark Foster (21.31), dok je treći bio Južnoafrikanac Gerhard Zandeberg (21.33).
Draganja se tako osvojio drugo hrvatsko odličje u Manchesteru nakon što je Sanja Jovanović u četvrtak osvojila broncu na 100 metara leđno.
Draganji zlato i svjetski rekord
-
swayka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: biseksualka
- Status: Solo
Draganji zlato i svjetski rekord
preuzeto sa jutarnji.hr
da da... mislila sam na Katar..zujalica je napisao/la:Misliš na Katar? A ako ipak misliš na Dubai....onda nemam pojma zaštonoise je napisao/la:svaka cast... ali Dubai mu necu nikad oprostit...
Sanja - moj naklon!

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.
-
Black_feniks
- Ja sam: lezbijka
neće ga nešto to bacanje medalja u vodu pogodit kad jbt pliva koda ima motor u guzicizujalica je napisao/la:I šta ćemo sad? Ti si provjerila da je jadnik,pa ćemo sve njegove jadne medalje za Hrvatsku baciti u more.žbaga je napisao/la:sanja je kraljica.
on je obican jadnik.
provjereno.
Normal people frighten me!
-
Zita
- WIRGINIA WOOLF
-
zujalica
Sad je već boljejabooka31 je napisao/la:ne jos.
a mozda ce i za oman.
.......ma.......nebitno.
u pravu si. svaka mu cast.
Ako već razmaženi nogometaši smatraju da im je milijunčić eura malo,ne znam zašto se plivačice i plivači ne bi borili za bolje honorare i bolje uvjete za treniranje.
Ne živi se samo od kolajne oko vrata i fotografija na naslovnim stranicama.A vijek trajanja je kratak.
-
zujalica
Ali Noise...ja nisam govorila o obaranju rekorda i o tome da li je on meni i koliko drag...već o vrijednovanju rezultata u sportu.Znaš li koliko će novaca još progutati dinamov stadion,a koliko bi s druge strane Zagrebu značio olimpijski bazen?noise je napisao/la:to sto je oborio rekord ne znaci da mi mora biti odmah i prirastao srcu...
A kakav je Draganja u privatnom životu,to me ne zanima,niti želim provjeravati kao što je žbaga navela....pa dobro sad,osim ako nije nekakav nasilnik koji zlostavlja ili....bla,bla
blah.... ja samo kazem da meni njegovi sportski rezultati apsolutno nista ne znace...
mogao je taj rekord oboriti i netko sasvim deseti, meni bi bilo svejedno...
mogao je taj rekord oboriti i netko sasvim deseti, meni bi bilo svejedno...

I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.