Ja sam zavrsila ECDL (7 modula) prije 6 mjeseci pa evo par info iz prve ruke..
za pocetak odluci koliko ti je bitno da ima upis u radnu knjizicu
Postoje 2 scenarija:
1. ucis samostalno i odes u ovlasteni ispitni centar (srce, algebra, infokatedra..koji god) samo polagati ispite
cijene su cca
370kn index (komad papira na koji se upisuju polozeni ispiti...kupujes samo jedan za svih 7 ispita i vrijedi (mislim) 3 godine)
- ovo da index vrijedi 3 godine znaci da unutar 3 godine moras poloziti min 4/7 ispita da bi mogla dobiti neku od diploma
125kn po izlasku/spitu
znaci ako sve prodjes od prve nekih 1250kn
nakon sto polozis 4 modula (bilo koja) dobivas ECDL Start diplomu
a kad polozis svih 7 dobivas ECDL (full) diplomu
te diplome su medjunarodno priznati certifikati i NE upisuju se u radnu knjižicu
ako se odlucis za ovu opciju preporucam ti ovu knjigu:
http://www.pro-mil.hr/ECDL_5_0-knjiga-21.html
2. upises PROGRAM OBRAZOVANJA u nekom od ucilista
u cijenu su ti ukljucena predavanja, materijali (dosta dobri, bar u Algebri), index, i (mislim) 1 izlazak na svaki ispit
nakon sto odslusas predavanja, i polozis svih 7 ispita dobivas 3 papira
ECDL start diplomu
ECDL (full) diplomu
i UVJERENJE o zavrsenom obrazovanju/usavrsavanju/osposobljavanju na temelju koje se vrsi UPIS u radnu knjizicu
Sto se tice samih ECDL ispita za prolaz treba 75% (ipak je to medjunarodni cert)
nije problem ukupnog (pred)znanja, nego ima puno trikova i sitnica na koje treba paziti
pitanja znaju biti dvosmislena, vremena ima dovoljno (ako se dobro sjecam 60 min za 40 pitanja) ali treba biti max koncentriran
i sto je najbolje od svega sto vise znas to te vise hebe sam ispit jel ima gresaka, i ocekuje se da se sve radi na SKOLSKI nacin
inace bas se bavim informatikom (sistemac, serviser, db admin) i moje profesionalno misljenje je da je ideja ECDLa dobra, al je sama provedba ispita malo aljkava zbig tehnoloskih ogranicenja ispitnog softvera
ako imas jos kakvih pitanja, slobodno