Traži se društvo za ič na kavu! Budi mi prijatelj

Mislite li da bi vlasnica prekrasnih očiju koja je danas s vama čekala tramvaj mogla biti među nama, a "gaydar" vam ne radi, potražite je ovdje. Nađite curu i udajte se ili potražite one night stand. Ili ostavite ljubavnu poruku objektu svoje žudnje.
Plague

Post Postao/la Plague » 12 ruj 2009 09:30

@Ameli
Babic, Finka, Mogus i ta ekipa koja je napisala pravopis, jel, kazu da je POGRJESKA ispravno i da tako treba pricat. Tako i nikako drukcije. :o
Sto ne znaci da cu to pocet upotrebljavat. Ikad. Jer nije prirodno. :o

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 12 ruj 2009 11:01

Mene pratiš mjesecima? 0.o
Dobro, to već zvuči poprilično zastrašujuće...

Da, prema 8. izdanju "Hrvatskog pravopisa" (2004.), upotreba oblika "pogrješka" se smatra poželjnom. A ako malo podrobnije pogledaš moj prethodni post, uvidjet ćeš da nije napisan s namjerom da ikoga uvrijedim. Koliko god to štreberski zvučalo, obožavam rječnike i gramatike te me bole oči kad vidim "kuča" ili "rjeka", ali šutim. Znam da i sama griješim. Svi griješimo. Jer je jezik sam po sebi živa materija koja se konstantno mijenja i nitko ga od nas ne poznaje u potpunosti.

satine

Post Postao/la satine » 12 ruj 2009 12:31

ja jesam profesorica, štoviše, dvaju jezika. no i da nisam, sasvim sam senzibilna na nedostatak osnovnog znanja pismenosti. jednostavno, subjektivno, smeta mi. nije baš da svi ovdje pišemo u nekom žargonu da se može opravdati kakva licentia poetica.

al opet, većina komentara ovdje nisu zlonamjerni već prilično humoristični.

osujetiti - divna riječ:) osupnuti. useknuti. :)

GaMeS
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la GaMeS » 12 ruj 2009 13:02

Ameli je napisao/la:..aaa iskreno bas SEEEREEETE, ..sto triba, da Van sad iden post po post i trazin gramaticke greske, ako se ne zelite druzit s njom i nemate i nemozete, daj ne serite po njenom pisanju, jeste ju razumjele ? jeste!..prestanite sa preseransom, jer toliko vas grijesi i pratim vas namjerno, vec mjesecima i nisam nista rekla nit napisala,..i zato ako joj se ne zelite javiti i druziti se snjom, svoju "pismenost" ostavite profesorima kod kojih i tribate znati..

sorry na prdezu, znam da smrdi,al VI komplet serete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o
aj prestanite dosadne ste, kako i sto pise, je odlika njenog izricaja i ima pravo, da pise kako se izrazava, ..osobno san vec imala problema , zapravo to meni nije bija problem, jer pisen onako kako prican i poznat mi je taj "preserans" pogotovo kad se nadjen licen u lice, tooooliko gresaka, toliko ..svega..pustite curu jel Č ili Ć jel JE ili IJE..sto ce za tocno napisano dobiti 5 od Vas, koga VAS?.."Otkrij Cebe i zbilja pogledaj sebe"..ne zelite joj se javit na njen post, na njeno pitanje, nemojte zasrat sa svojim Preseransom, niste Profesorice( ima ih 1ili2) ostale, knjigu i ucite!!
@Traži se društvo za ići na kavu! Budi mi prijatelj
potpisujem ovo.

ocito je ljudima danas lakse seruckat po pravopisu nego popit macchiato i pronaci novog prijatelja. ;)

ajde ajde. kad dodjem u rijekku ti se javim pa cemo popiti kafu pa cak i piwo. (imam tvoj broj)

Ameli

Post Postao/la Ameli » 12 ruj 2009 13:32

Broken Down Angel je napisao/la:Mene pratiš mjesecima? 0.o

Da, prema 8. izdanju "Hrvatskog pravopisa" (2004.), upotreba oblika "pogrješka" se smatra poželjnom. A ako malo podrobnije pogledaš moj prethodni post, uvidjet ćeš da nije napisan s namjerom da ikoga uvrijedim. Koliko god to štreberski zvučalo, obožavam rječnike i gramatike te me bole oči kad vidim "kuča" ili "rjeka", ali šutim. Znam da i sama griješim. Svi griješimo. Jer je jezik sam po sebi živa materija koja se konstantno mijenja i nitko ga od nas ne poznaje u potpunosti.
..niste me shvatili, ne pratim sad pojedinacno, ne cjepidlacim, pa pobogu ujutro u novinama na kavi, ja koja i nisam olicenje nekog znanja, pronadjem puno gramatickih gresaka..odi bi tribali biti opusteni, bar ja tako shvacam..cura se javila, tek se registrirala i vec na prva dva posta hop ka "hijene", i onda se cudimo sto samo nekolicina pise..meni je osobno bitno Bit posta, a ne kako je napisan, ako ga nerazumijem, pitam. Kritike su pozeljne, jer te tjeraju da uocis pogresku i na njima poradis, al nemojmo odmah, nek se nakupe 10-15-20 gresaka, kad je vec i sama nova userica se opustila pa onda! Evo Voljela bi da otvorite temu u kojoj ce te pisati ispravke, pa da ucimo jedni od drugih. Meni nije Bad, ako sam nesto krivo napisala, da me se upozori ( sjetite se teme:Čevapi" :D i jos puno toga, ja se na to nasmijem, a sta cu :o , al ove nove cure, dajte im sansu, a ne da odmah pobjegnu)! Sad me mozete "drvljen i kamenjem", ako san u krivu! ;)
Zadnja izmjena: Ameli, dana/u 12 ruj 2009 13:35, ukupno mijenjano 1 put.

Peglam_subotom
Status: U vezi

Post Postao/la Peglam_subotom » 12 ruj 2009 13:34

Broken Down Angel je napisao/la:Mene pratiš mjesecima? 0.o

Baš kao i zadatci, podatci i ne ću. I tako dalje i tako bliže... ;)
Jebe mi se živo kaj kome smeta ili ne. Profesionalna deformacija mi jednostavno nalaže tako.
Eh da, kako ono - svatko ima pravo na svoje mišljenje... Tako i ja izražavam svoje.
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 12 ruj 2009 15:28

Razmjerno nedavno je jedan čovjek kojem se jako divim rekao: "Pažnju koju svaki dan posvećujete svom izgledu, posvetite i svom jeziku. Pridržavanje pravopisnih / gramatičkih načela je poput redovitog održavanja osobne higijene."

Kako je PicajZla komentirala, neke riječi zaista ne zvuče prirodno.
Sam standard po sebi nije prirodan, već je samo produkt jezičnog planiranja.
No, ipak je sredstvo komunikacije na javnim mjestima poput ovog.
I kad ga već koristimo, barem se potrudimo da to onda bude kako treba.

Većina nas nije komentirala autoričin post, već Cirroccin.
Ne ispravljam nikog. Osim one koji ispravljaju druge.
Tako da se, pod normalnim okolnostima, ne bih niti oglasila po tom pitanju.

;)

Peglam_subotom
Status: U vezi

Post Postao/la Peglam_subotom » 12 ruj 2009 15:31

Broken Down Angel je napisao/la:Razmjerno nedavno je jedan čovjek kojem se jako divim rekao: "Pažnju koju svaki dan posvećujete svom izgledu, posvetite i svom jeziku. Pridržavanje pravopisnih / gramatičkih načela je poput redovitog održavanja osobne higijene."

Kako je PicajZla komentirala, neke riječi zaista ne zvuče prirodno.
Sam standard po sebi nije prirodan, već je samo produkt jezičnog planiranja.
No, ipak je sredstvo komunikacije na javnim mjestima poput ovog.
I kad ga već koristimo, barem se potrudimo da to onda bude kako treba.

Većina nas nije komentirala autoričin post, već Cirroccin.
Ne ispravljam nikog. Osim one koji ispravljaju druge.

Tako da se, pod normalnim okolnostima, ne bih niti oglasila po tom pitanju.

;)
Upravo to. Nikada nikoga nisam ovdje ispravljala. Nikada. Ali kad vidim da netko krene ispravljat nekoga, a sam pogrešno piše... E to mi je upalo u oči.
Hvala BDA.
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

Cirrocco

Post Postao/la Cirrocco » 12 ruj 2009 16:06

e sad meni nije jasno.. dakle, javim se na njeno pitanje za kavu..
nabacim zafrkanciju, koja se tice dakle samo autorice posta, tek toliko..
i onda vi svi ozbiljni i nadobudni dignete hajku, zaspamate cjeli topic i ou jeah, razapnete moju pismenost..
tko je tu lud? :o

satin, pod dojmom odredjenog serijala knjiga koji citam atm. pronasla sam bajoslovno veliku kolicini zadivljujucih izraza koji su, nalazim se misliti, bezrazlozno izbaceni iz svakodnevne uporabe.. :)
The meaning of life is not ending up dead with well preserved body but sliding in your grave sidewards worn out, out of breath and screaming: "holy shit what an ride!!!"

GaMeS

Post Postao/la GaMeS » 12 ruj 2009 16:56

a da netko ode sa tom djevojkom na kafu vec kad toliko volite raspravljat o stvarima. mozda bude i zabavno.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 12 ruj 2009 19:40

Cirrocco je napisao/la:e sad meni nije jasno.. dakle, javim se na njeno pitanje za kavu..
nabacim zafrkanciju, koja se tice dakle samo autorice posta, tek toliko..
i onda vi svi ozbiljni i nadobudni dignete hajku, zaspamate cjeli topic i ou jeah, razapnete moju pismenost..
tko je tu lud? :o
..ti koja se okreces sto ce ti drugi reci :D ..pobogu, neces nas 100. i nesto uz nju na kavu..polako..svega ce biti, al nas nece :o , za kojih ...neznan godina.

Odgovorite