zanima me

Mislite li da bi vlasnica prekrasnih očiju koja je danas s vama čekala tramvaj mogla biti među nama, a "gaydar" vam ne radi, potražite je ovdje. Nađite curu i udajte se ili potražite one night stand. Ili ostavite ljubavnu poruku objektu svoje žudnje.
satine462
Spol/rod: žensko

zanima me

Post Postao/la satine462 » 23 sij 2011 12:33

dakle, već godinama posjećujem ovaj website i zaista mi puno znači / značio. kroz njega sam upoznala divne ljude i čitala što moje drage zadranke i riječanke pišu po forumu i raspravljala s ljudima o svakakvim temama, i veselim se što napreduje i evoluira.

no primjetila sam nešto što me zaista razočaralo i o čemu bi se dalo razmisliti. naime, ljudi ovdje često izlažu svoje probleme (e.g. leia skywalker, ako se sjećate tog slučaja). i sad, zaista treba hrabrosti da se čovjek otvori i napiše svoje probleme s nadom da će dobiti kakav savjet. ono što ljudi dosta često dobivaju - jesu infantilne uvrede, doslovce vulgarne i nekulturne izjave koje nemaju veze s mozgom niti common decency (što se apsurdno naziva direktnošću - zar smo svi pukli ovdje da ne vidimo da to nije u redu?! jedna je stvar biti direktan, a druga biti djetinjasti kreten koji vrijeđa anonimce preko neta - ČAK i da je to neka šala ili da je pisao klinac koji misli da su 'lezbe' za zajebanciju - pa zar takav dojam želimo ostaviti?).

ja shvaćam da smo svakakvih profila i dobnih skupina ovdje, no ovakvim reakcijama, ostavlja se dojam netolerancije i samo će odvratiti ljude od pisanja po forumu. 'lezbijska solidarnost' ili GLBTIQ solidarnost naravno ne znači da prijeđemo preko stvari koje smatramo nemoralnima, no ako netko želi iskren savjet, pa jbt ne mora se osoba vrijeđati, nazivati imenima ili se sprdati na njen račun. forum treba biti otvoren svima a ne samo grupici ljudi koja će izvrijeđat ljude i dominirati svojim internim forama.
neke su stvari za šalu al neke nisu i ako niste u stanju napisati nešto normalno, ljudski, uz suosjećanje, onda nemojte ni pisati. jedno je sloboda govora, ali ako želimo stvoriti zajednicu tolerancije i prihvaćanja, čemu uvrede, glupi, polu-smisleni komentari i interne fore koji još više otuđuju ljude? zamislite da ste mlada osoba puna nesigurnosti koja ZAISTA nema s kim pričati i odvaži se na ovaj forum - i eto što dobije?!

zaista me zanima vaše mišljenje o tome - i prije toga - želim naglasiti da NE generaliziram, jer kako rekoh, ima i normalnih postova punih podrške i logike - i čak kad je neslaganje u pitanju - to se na jedan normalan, kulturan način izrazi.

pusa svima
Zadnja izmjena: satine462, dana/u 26 srp 2011 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

inani
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi

Re: zanima me

Post Postao/la inani » 23 sij 2011 13:43

U potpunosti se slazem sa svime sto si napisala. I ja sam jedna od onih koja je imala problem zbog kojeg sam se i registrirala na ovaj forum. Dobila sam nekoliko konstruktivnih savjeta i jako puno naklapanja koja nicemu, ali bas nicemu ne sluze. Nije me nista od toga uvrijedilo jer shvacam da ima raznih ljudi, ali me zacudio nacin reakcije cura koje bi, eto, trebale spadati u tolerantniji dio drustva. Nije mi jasno kako netko moze traziti da ga se tolerira, uvazava, postuje ako on sam to ne radi prema ljudima oko sebe. Kontradiktorna mi je tema "Diskriminirate li femme ili biseksualne cure"! I malo mi je postalo dosadno na forumu jer se stalno vrte iste teme, jer pise nekoliko cura koje imaju neku internu spiku, sprdanciju, jer se svaka nova koja se prijavi, a stvarno ima neki problem odmah osudjuje jer je glupa, kako ona ne kuzi da je LEZBA (pa, pobogu, to znas otkad znas za sebe!?), sta ne uvali jezik toj koju je upoznala (a koja moze isto tako biti i homofobna), sta ne izlazi vani, ne provodi se sa svakom na koju naidje...Ne ide se dublje u analizu problema, ne zeli se pomoci osobi koja ima problem (jer nije bas zabavno kada shvatis neke stvari o sebi, a nemas se kome povjeriti, okolina nije bas prijateljski nastojena prema gay populaciji, roditelji bi poludjeli da tako nesto saznaju, prijatelji isto ne bi dobro reagirali...) jer jednostavno zivimo u takvoj sredini. Kada se otvori neka ozbiljna tema, nigdje nikoga (pitam se koliko ste to nacitane, otvorene, spremne za diskusije), a kada se otvori nekakv sprd, onda se svi sjate i svaka ima nesto za reci. Forum bi trebalo biti mjesto na kojem ce svaka reci sto misli, bez straha da ce je neka druga poklopiti. Svatko ima pravo na svoje misljenje, nismo svi isti i ne mozemo svi imati isti nacin razmisljanja. I da, komunizam je odavno zavrsio, ne glumite vozda!
Upoznala sam nekoliko divnih cura, koje su mi jako puno pomogle i kojima sam beskrajno zahvalna, s kojima mi je uzitak razgovarati/dopisivati se. :) Tako da ne ispadne da je sve crno.
... :nesvjest:

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 23 sij 2011 14:06

slazem se djelomicno s jednom i drugom, ali ipak se ne slazem s tim da se stalno vrte iste teme. uostalom ako se stalno "vrte iste teme", znaci da se diskutira o njima i da su aktivne i zanimljive na nekom polju. jednako kao i sto se moze naci konstruktivnih razmisljanja u nekim zahtjevnijim raspravama, ali predrasude prema avataru, tu i tamo nekom "vulgarnom" ispadu ili zezanciji je ono sto je nekima prepreka. pogledajte malo sire/dublje.
i uostalom ako smatrate da nema tema koje vas interesiraju, potrudite se i vi biti dio foruma i zajednice i otvoriti jednu takvu. nisu moderatori i administratori jedini koji to moraju ciniti. evo, i ovaj topik je noga u guzicu ali korak naprijed, pa mozete i na taj nacin.
na forumu je previse aktivnih clanova i svaki off se prati i reze i seli u odgovarajuci podforum i zbilja ne vidim previse razloga za dramu.

@satine - uskrsnuce, ha? :D pozdraf ;)
ex invalid_user

satine462

Post Postao/la satine462 » 23 sij 2011 14:25

sve to stoji - ali jedna stvar je zaista zajebancija (kao humoristično, ja sam se znala baš nasmijati nekim postovima, onak od srca i tu niš nije zlonamjerno, tipa tvoje provale invalidna:D, samo da se razumijemo, ovo uopće nije namjenjeno tebi niti moderatoricama, koje barem imaju suvisle komentare jer shvaćaju da postoji ipak jedan stupanj odgovornosti i suosjećanja)

ali vrijeđanje, nekultura i nizak prag tolerancije te infantilni komentari na neku fakat ozbiljnu temu - to nije u redu. ovdje specifično govorim o temama koje se tiču traženja savjeta, kad netko baš sjedne i napiše nešto s nadom da će mu pomoći ljudi koje zbog marginalizirane orijetnacije smatra bliskijima od vlastitih prijatelja i obitelji!! i onda dobije hrpu inflantilnih tourette sindrom gluposti koje pišu infantilne ličnosti koje nit nemaju nekog konkretnog komentara na intelektualno zahtjevnije teme tipa aktivizam, problematiku spola i roda ili konzervativnost naše patrijarhalne desničarske zemlje. jelte.

nisam baš upoznata s puno hrvatskih GLBTIQ stranica, no znam da je gay.hr svojevremeno obrađivao zaista ozbiljne probleme i ekipa tamo se zaista trudila da se čovjek osjeća dobrodošlo i ugodno. što nije baš slučaj ovdje, čast iznimkama.

izrugivanje mlađim osobama koje tek otkrivaju svoju seksualnost, glupi komentari vezani za nekog tko iskreno želi upoznati nekoga ili ''direktno'' šikaniranje udane žene je zaista previše.

eto toliko.

:duga:

jpeg

Post Postao/la jpeg » 23 sij 2011 14:33

sta se tice ponavljanja, problemi se ponavljaju, istina, al autoru je njegov problem najveci i najposebniji i mi cemo ga saslusat, jel tako? tak je. okej.
nadalje,
cure od kojih nema koristi u savjetovanju, a jebemu mater, njih ces zaobic ako ti ne pasu takvi komentari.

forum ne moze odgovarat za nezrela razmisljanja, mozemo reagirat na uvrede al ne i na glupave komentare onih koji nesto nisu prosli i dok ne prodju ne znaju suosjecat.
al kako ne, pojavljuju se zreli i suvisli komentari. ja primjetila :)
a nekad se na necije probleme i nema sta rec, tipa.
>
u vezi sam. i cura i ljubavnica znaju jedna za drugu i uvik se nesto koskaju..mmm.. ma kao da se ne vole, rekla bih. i kako da postignem mir u kuci? ja bih da se svi slazemo i plesemo oko vatrice. sta da radim? pliz help.

u nasem narodu je nekako svasta zabranjeno pa se desava pljuvanje, iako bih ja autoricu skroz razumjela, jebesga.

al evo, ako netko zeli u 4 oka pricat, uvijek se moze javiti nekom na pp i posavjetovat se i usput izbjec bezvezne komentare.

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati

Post Postao/la Kroacija » 23 sij 2011 14:44

inani je napisao/la:kako ona ne kuzi da je LEZBA (pa, pobogu, to znas otkad znas za sebe!?), sta ne uvali jezik toj koju je upoznala (a koja moze isto tako biti i homofobna), sta ne izlazi vani..
na forumu toleriramo svacija razmisljanja, sve dok nije vrijedjanje.
svi smo razliciti.

iđem sad.
ex invalid_user

bašja

Post Postao/la bašja » 23 sij 2011 14:51

slažem se da se često umjesto pametnog savjeta i odgovora punog razumijevanja na forumu može pročitati sve i svašta. zna to preći čak i granice zdravog razuma i ukusa. ali, to je priroda foruma, svatko komentira sve, svatko ima mišljenje o svemu.

u biti, smatram da je ovo prilično loše mjesto da se potraži savjet za zaista velike životne probleme. baš ništa ne garantira nikakvu kompetentnost sugovornika da je u stanju ponuditi suvislo rješenje, niti išta upućuje na to da će zajednica tebi nepoznatih "osoba"/nadimaka biti prijatelj koji će te potapšati po ramenu kad napraviš sranje.
stoga je istina da mnogi dođu ovdje očekujući potporu u svemu s predznakom lez- u njihovom životu, na što su iskusne forumašice osobito alergične pa su im poruke već na prvoj stranici teme ljutite i nabrijane...

zato predlažem da članice u potrazi za pametnim i objektivnim savjetom jednostavno čitaju samo moje postove i problem riješen :D
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 23 sij 2011 16:01

@satine, u ne znam više koliko godina koliko sam tu, mogu reći da su ovdje obrađene itekako ozbiljne teme.
To je jedno, a drugo, forum nije nekakav apstraktan entitet koji postoji neovisno o vama (nama, kako hoćeš), nego je - ponavljam po milijarditi put - slika onih koje/i ga posjećuju, a ako netko nekoga uvrijedi samo zato kaj može ili misli da može, onda to najviše govori o toj osobi.
I da, dogodi se masu puta da neke starije korisnice koje su tu već stoljećima jednostavno ne kuže da ako ih neka tema ne zanima, onda je jednostavno trebaju zaobići bez suvišnog zapišavanja i prosipanja duhovitosti koja nikome nije smiješna, osim možda njihovim najboljim frendicama.
Neke su kao iskusne i sve su to davno prošle pa nisu u stanju shvatiti da netko nije. I tako dalje.
Druga strana medalje su one koje zapravo nemaju nikakav problem nego naprosto dolaze provocirati iz tko zna kojih razloga - bilo je i toga, i bit će.
Dakle, ima svašta i teško je generalizirati, a mi s pofarbanim nickovima niti smo svemoguće, niti smo dežurne čuvarice morala, a posljednje što bismo trebale jest nekoga odgajati. Eto.

fiorina
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la fiorina » 23 sij 2011 18:07

pa zna se nekad desiti da su komentari neumjesni i djetinjasti i neku osjetljiviju osobu, nažalost, mogu i uvrijediti ali kako to riješiti? i lezbe su pripadnici ljudske rase sa svim svojim nedostatcima i vrlinama. a vjerojatno je i naše društvo pomalo za to odgovorno jer ipak živimo u zemlji gdje su ljudi većinom izuzetno netolerantni i to se manje ili više i na neke od nas odrazi. u normalnim državama postoje udruge, sponzorirane od države, koje se bave problematikom gay i ostalih zajednica i u kojima rade za to školovane i stručne osobe. a mi smo, što se toga tiče, još uvijek u kamenom dobu!

Gost

Post Postao/la Gost » 23 sij 2011 18:09

Na gay.hr sam se prvi put logirala kao 17godišnjakinja i provela jako puno vremena na forumu... sentimentalno sam vezana za njega, ali navoditi ga kao primjer korektnosti nema baš veze sa logikom.
Također, reći da nema ozbiljnih tema i tolerancije na CroLu...
Jedan od razloga zašto mi je dugo trebalo da dođem do CroLa je taj "loš image" koji ga je pratio od strane određenih lezbi i većine pedera. Napokon sam se odlučila prije godinu dana or so, a vjeruj mi mogla sam komotno prije tri-četiri- pet kad mi je bila potrebna neka vrsta ženske, lezbijske pripadnosti, zbog godina, neiskustva... na gay.hru podrške lezbijkama nikad nije bilo. A ovi koji su pričali protiv CroLa, uglavnom nikad nisu tu ni pisali.
CroL je tolerantno mjesto u globalu (no pun intended), a ovih par frustriranih se uglavnom uspješno ignorira.

Interne fore su precijenjene, ja npr. par ljudi znam, a ispada da znam sve.
Ovisi o tome kako se postaviš, koliko si socijalno uspješan, spreman na tuđa mišljenja, otvoren i za davanje savjeta u RL, tako si i na forumu. Jednostavno je. I također imaš izbor ne reagirati na provokacije kao što ne bi u pravom životu, ovdje je čak i lakše - stisneš x i odeš na drugu temu.

call_me

Post Postao/la call_me » 23 sij 2011 19:13

lezbe se precijenjuju i podcjenjuju. ovo pod a) jer i one su samo ljudi :D a sa 95% ljudi se u zivotu ne bi druzila, a kamoli od njih trazila savjeta i samim tim sto su lezbe prevec je ocekivati da ce po defaultu biti empaticnije i drazesnije. no, s druge strane (ovo pod b), na ozbiljne teme se dobivaju i vrlo suvisli, ozbiljni, konkretni i korisni savjeti, i mozda ce od 10 postova njih 8 bit za kurac, al ce ona dva biti vrijedna.
dakle, forum je ko i zivot, mnoge ce trkeljat pizdarije, ali su zato one dvije vrijednije. pri cemu si lisena licemjerja jer anonimnost pruza zaobilazenje konformizma, pa su dobrohotni odgovori tim vise iskreniji.

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 28 sij 2011 12:32

Zanimljiva tema. Ja sam na ovom forumu, što kao registrirani član što u početku kao usputni posjetitelj, više ili manje oko 9 godina (rano sam znala da sam gay i odlučila iskoristiti blagodati interneta). Moram priznati da niti na jednoj verziji ovog foruma nisam osjetila duh grupne solidarnosti, uvijek su bile neke interne fore, prepucavanja (pogotovo oko nekih "škakljivih" tema), dobacivanja i sl. (To je otprilike razlog zašto imam ovoliko malo postova.) Naravno, ne kažem da nije bilo ozbiljnih topica i OK ljudi, ali moram priznati da mi ovo mjesto ne ulijeva povjerenje u smislu da bih se s nekom curom poželjela odavdje upoznati, naći na kavi i sl. što bi po meni trebala biti poanta foruma (naravno, shvaćam da je to samo moje viđenje i da netko može imati drugačije). Pogotovo u ovom podforumu za upoznavanje ima mnogo neozbiljnih tema za što su odgovorni i oni koji ih otvaraju, ne mislim samo na ljude koji pišu odgovore... Znači, jedan podforum koji bi trebao služiti tome da se lezbe "ujedine" u RL, da se ljudi upoznaju jer ipak nas nema tako puno u HR (pogotovo u gradovima koji nisu Zagreb), potpuno je beskoristan, što je šteta.
Što se ostalih podforuma tiče, čini mi se da najbolje funkcioniraju oni koji nisu vezani ni uz kakvu lez tematiku, tamo (ironije li) ima najmanje prepucavanja, "domišljatih" uleta i sl. Naravno da je forum slika i prilika njegovih korisnika, to se slažem s tamarom3, a i moram priznati da sam na ovakva prepucavanja i preseravanja kakva vidim ovdje naišla često u RL pričajući s lezbama (mlađe generacije). Pa onda retardirani uleti u Gbaru i ostalim gay mjestima... moram priznati da sam se s vremenom potpuno ohladila od izlazaka pa čak i dolazaka na forum... Moj zaključak? Ne vjerujem da će se išta promijeniti na forumu. I dalje će se tu i tamo otvoriti koja ozbiljna solidna tema, a ostatak će se svoditi na prepucavanja. Baš kao i u RL, i ovdje je teško naći osobu s kojom ćeš moći progovoriti dvije suvisle...

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 28 sij 2011 13:10

E pa ne bih rekla da je baš sve tako crno i sivo i mračno i bez perspektive :stop:, a naročito se ne bih složila da je forum beskoristan u smislu upoznavanja cura/žena iz mjesta izvan Zagreba.
Dapače, pouzdano znam da to nije točno.
I dovoljno sam dugo tu da sam svjedočila kojekakvim fazama - od posvemašnje dosade, pa do dana i tjedana kad nisam znala što bih prvo pročitala jer me sve zanimalo - pa stoga smatram da se nikako ne može tvrditi kako se ništa ne mijenja. Mijenja se isto kao i ljudi, kao vremena u kojima živimo itd.

call_me

Post Postao/la call_me » 28 sij 2011 19:34

mislim da na ovom forumu ima barem 10 cura sa kojima bih voljela popit kavu da mi je do toga. jer mi djeluju pametno, zanimljivo, educirano i duhovito. i ovo je prvo mjesto na koje bi dosla da mi se hoce upoznavat s nekim, jer bih znala na cemu sam i kojoj populaciji se obracam. forumi su ko omiljeni bircevi u kojima popijes kavu, popricas s gostima i ides dalje. sumnjam da se pametniji razgovori vode u RL na pomenutim mjestima.

Gost

Post Postao/la Gost » 28 sij 2011 20:38

Call_me, :thumbup: za post.

:pivo:

inani

Post Postao/la inani » 28 sij 2011 23:56

Draga Ooooo, znas da sam krhka i osjetljiva i sad si me rasplakala. :cry: A znam da sam agresivna, ima nas svakakvih. ;)
Salu na stranu, nisam generalizirala, nego sam mislila na odredjene korisnice koje u zadnje vrijeme bas i ne vidjam tako cesto na forumu. Nisu bile ugodne i mozda je i njih netko poklopio, ne znam. Ja sam samo govorila o stvarima koje sam procitala, koje su cinjenice i nisam nista izmisljala, a koje nisu bas bile lijepe za citanje, a neke korisnice su stvarno i bile agresivne i malo zivcane u izrazavanju svojih stavova i misljenja. Ne ocekujem da svi budu divni i ljubazni, da se svi u svemu slazemo, postujemo, volimo jer to nije realno, a ne bi bilo ni zanimljivo, ali bi neke mogle imati malo vise kulture. Samo toliko.
Vecinu mi je ugodno citati jer su duhovite, pametne, zanimljive, imaju stav, ugodne i sve tako nesto lijepo, toliko da covjek pozeli i popiti kavu uzivo s njima. :)

PS. Evo, odbacih agresivnost, a ti znas da sam ti jako puno zahvalna na svemu pa evo virtualni :grli: :kiss5: .

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 29 sij 2011 00:06

Get a room you two... :D
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 29 sij 2011 12:42

Ooooo je napisao/la: A tiiii,a tiiii iscupat cu ti kabal dok ti pegla bude klizala nekom kosuljom,a danas je subota-ostat ces bez posla:) Zlocasta ja.
:inlove:

Ja samo pokušavam biti Emma... :D
I'll take you for all that you are. With your complications, your pain, your secrets, your past, your longings and dreams... I will take you completely; without exemptions.

satine462

Post Postao/la satine462 » 29 sij 2011 13:47

hvala na odgovorima:)

samo jedna stvar: ne bih se složila s argumentom da prepucavanja i vrijeđanja ima na svim forumuma pa tako ga može biti i ovdje pa jbga. BAŠ zbog toga što su ovo stranice i forum za queer populaciju, trebao bi postojati veći stupanj senzibiliteta i odgovornosti jer svi dobro znamo kako je biti marginaliziran član ovog patrijarhalnog sekstističkog nazadnog društva (čitaj: hrvatska), i opća atmosfera bi, u idealnom slučaju, trebala biti ohrabrujuća i tolerantna.
bit of random thoughts: ali slažem se da nas ima svakakvih i nemoguće je u virtualnom svijetu isfiltrirati sve, a kamoli zaista znati kakav je tko - preko poruka, preko foruma, čak i preko facebook-a. you cant edit yourself in real life:)

:kiss5:

inani

Post Postao/la inani » 29 sij 2011 14:18

Ja se nisam nikome upucavala, niti preseravala (sorry ako je krivo shvaceno), samo sam rekla hvala. Tu i tamo znam biti i pristojna. Ne ide mi barenje ni u RL, a kamoli u virtulanom. :D
Ali, ja sam samo jedan mali zelembac i polulezba i kaj ja znam. :plazi2:
sorry, ali nisam mogla odoljeti, a da ne prcam malo. :D

satine462

Post Postao/la satine462 » 29 sij 2011 15:30

dobro pitanje i dobra tema. slažem se da su lezbijke većinom nevidljive u našem društvu, koje ostaje vrlo seksističko te se moramo suočiti sa dva faktora stigme: biti žena i imati drukčiju orijentaciju.

(imagine how a black jewish handicapped lesbian from mars would feel).

konkretno: mislim da treba poraditi na općim stavovima, pogotovo mlađe populacije koja misli da je bit lezba stvar neke klanovske pripadnosti, neke 'shane look a like' struje, neke 'this is my hood' spike. ma dajte. geing gay is completely natural, get over it.
možda napraviti dio za mlađu populaciju, tipa 'teen' section, gdje će biti postovi o coming out-u, web-siteovi za podršku, savjeti i slično - meni je to osobno puno značilo dok sam odrastala.
sviđa mi se kako je site napredovao i kako evoluira, informatički jel, i tematski - mislim da treba puno više postova, news reporta i autorskih članaka o raznim temama, nekakve kolumne il nešto, neka forma blogova koja će se baviti svakodnevnicom.
also, ljudi vole connectanje, i zato je recimo ovo najpopularniji forum - ovo je kao facebook crol-a:) možda poraditi na tome, jer smo svi uvijek zainteresirani za upoznavanje, povezivanje i slično. treba pružiti podršku ljudima iz puno zadrtijih gradova primjerice. (zadar je dobar primjer, fali mi, fale mi ljudi, ali toliko je primitivan da je to stravično)
also malo edukacije nije naodmet, populariziranje knjiga i filmova, malo sociologije, feminizma i tako. znam da site to već ima ali više autorskih članaka. ima toliko dobrih filmova, knjiga i inspiring people.
također mislim da treba maknuti tu stigmu ekskluzivnosti i klanovskog ponašanja - ''gej kultura'' nije nešto underground, nešto marginalno - već sasvim pristupačno svima, a ne samo gej ljudima.
eto. mislim da bi to bilo to:)

:cool2:

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 29 sij 2011 16:00

Kao što ranije rekoh, a ti si se na neki način složila - da, mijenja se :).

Dalje, imamo kapaciteta za sve ovo što si navela, ali nemamo novaca :D, pa se stvari odvijaju nešto sporije. Kaj se mlađarije tiče, i to je dio odrastanja koji je valjda trenutno popularan (shane i slično). Iako meni klaniranje žešće ide na onu stvar, nemrem se borit s tim, neka ih. Tko s vremenom shvati da je to bezveze super, tko ne, well... :nezna:.

Peglam_subotom

Post Postao/la Peglam_subotom » 29 sij 2011 16:56

Ok, sorry svima. Htjela sam biti bad girl u ovom topicu i imala sam namjeru prestati nakon onog drugog posta, ali kako se ja sad na neki način osjećam prozvanom, dužna sam dati objašnjene.

Koje je zapravo vrlo kratko i jednostavno. Nakon nekog dužeg vremena provedenog na forumu, libim se komentirati i pisati bilo što vezano uz neke "ozbiljnije" teme, iz razloga što sam i sama bila bullied. Što javno, što manje javno. U detalje ne mislim ulaziti.
Toliko od mene. Odoh na one trash topice. :mase:

Gost

Post Postao/la Gost » 29 sij 2011 17:15

Onaj dio o tome da bismo mi trebali biti bolji jer smo marginalizirani...

Ako smo lezbe, ne znači da imamo veći intelektualni, duhovni i emotivni kapacitet.
A usto, mit je i Djed Božićnjak, Zubić Vila, Uskršnji Zec... * bubble burst *

Moj način komunikacije često ispasti grublji već što je planiran, pa moguće je da je i ovo gore ispalo malo bahato... sukrivac, osim moje vulkanske logike :D, je i manjak upotrebe smajlija, rigidna gramatika i sl.
Kombinacija mog fizičkog izgleda, boje i tona glasa, neverbalnih gesti bi ublažio uvelike moje riječi i ti bi shvatila napisano puno blaže da je izrečeno direktno licem u lice u RL. Govorimo o virtualnoj zajednici ljudi, dosta toga se gubi u prijenosu, nekima je ovo ispušni ventil, drugi se prikazuju bolje nego što jesu, treći meditiraju na ovaj način... meni forum, recimo, služi za opuštanje. A opet, sva tako opuštena uspijem zapasti u (naizgled) "žučane" rasprave... dok je istina da s druge strane, u stvarnosti, cuclam čokoladno mlijeko na slamku i škicam reprize The Jetsonsa na Boomerang TV.

Ne treba raditi od nečega nešto što nije i graditi mišljenje o bilo čemu/komu na temelju samo jedne karakteristike. ;)
Birati teme, sugovornike, odbijati sadržaj koji ti smeta kao što to radiš u RL i bit će puno manje drame.

satine462

Post Postao/la satine462 » 29 sij 2011 18:08

mit? ok ajmo u realnost: nije mi smisao pusati neki govor za miss universe nego ukazati da - pošto je činjenica da se ipak radi o marginaliziranoj skupini koja pati od raznih ograničenja slobode: činjenice: od toga da ne možeš na ulici poljubit osobu koju voliš jer će ti neki nacionalistički kreten zabit šaku u glavu - do toga da su primjerice glbtiq tinejdžeri skloniji samoubojstvu od ostalih, da se svakodnevno događaju hate crimes (primjerice u africi gdje izjavljuju da žele vješati sve homoseksualce i gdje su javno objavili popis ljudi koje treba 'ubiti' jer eto preferiraju vlastiti spol) itd itd.
dakle - malo veći stupanj senzibiliteta i tolerancije, zbog niza razloga, nije naodmet - u kontekstu osobe koja traži savjet.

malo si me izgubila u ovom drugom dijelu posta - nisam detektirala neku bahatost:) il je to ovaj post prije tebe - koji isto baš nisam skužila u čem je problem:) subotnji dan, liječim mamurluk. :hidden2:

jabooka

Post Postao/la jabooka » 29 sij 2011 18:32

satine462 je napisao/la:mit? ok ajmo u realnost: nije mi smisao pusati neki govor za miss universe nego ukazati da - pošto je činjenica da se ipak radi o marginaliziranoj skupini koja pati od raznih ograničenja slobode: činjenice: od toga da ne možeš na ulici poljubit osobu koju voliš jer će ti neki nacionalistički kreten zabit šaku u glavu - do toga da su primjerice glbtiq tinejdžeri skloniji samoubojstvu od ostalih, da se svakodnevno događaju hate crimes (primjerice u africi gdje izjavljuju da žele vješati sve homoseksualce i gdje su javno objavili popis ljudi koje treba 'ubiti' jer eto preferiraju vlastiti spol) itd itd.
dakle - malo veći stupanj senzibiliteta i tolerancije, zbog niza razloga, nije naodmet - u kontekstu osobe koja traži savjet.:
:shock2: :shock2: :shock2:
ovo je crol. lezbijski sajt i kako to uopce usporedjivati s gore navedenim.
kakva manjak tolerancije?
svatko kaze ono sta misli unutar neke teme. bez lezbijslog lobija crola. kojeg normalno nema. jer ovo je crol. otvoren svima.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

pihach
Kontakt:

Post Postao/la pihach » 29 sij 2011 18:39

satine462 je napisao/la: konkretno: mislim da treba poraditi na općim stavovima, pogotovo mlađe populacije koja misli da je bit lezba stvar neke klanovske pripadnosti, neke 'shane look a like' struje, neke 'this is my hood' spike. ma dajte. geing gay is completely natural, get over it.
možda napraviti dio za mlađu populaciju, tipa 'teen' section, gdje će biti postovi o coming out-u, web-siteovi za podršku, savjeti i slično - meni je to osobno puno značilo dok sam odrastala.
sviđa mi se kako je site napredovao i kako evoluira, informatički jel, i tematski - mislim da treba puno više postova, news reporta i autorskih članaka o raznim temama, nekakve kolumne il nešto, neka forma blogova koja će se baviti svakodnevnicom.
also, ljudi vole connectanje, i zato je recimo ovo najpopularniji forum - ovo je kao facebook crol-a:) možda poraditi na tome, jer smo svi uvijek zainteresirani za upoznavanje, povezivanje i slično. treba pružiti podršku ljudima iz puno zadrtijih gradova primjerice. (zadar je dobar primjer, fali mi, fale mi ljudi, ali toliko je primitivan da je to stravično)
also malo edukacije nije naodmet, populariziranje knjiga i filmova, malo sociologije, feminizma i tako. znam da site to već ima ali više autorskih članaka. ima toliko dobrih filmova, knjiga i inspiring people.
također mislim da treba maknuti tu stigmu ekskluzivnosti i klanovskog ponašanja - ''gej kultura'' nije nešto underground, nešto marginalno - već sasvim pristupačno svima, a ne samo gej ljudima.
eto. mislim da bi to bilo to:)

:cool2:
sve 5.
napisi koji clanak onda jer se meni sve sto si navela jako svidja i imam filing da bi mogla to sklepati u neki kvalitetan komentar za naslovnicu.
go for it! :pivo:

jabooka

Post Postao/la jabooka » 29 sij 2011 18:57

satine462 je napisao/la:.....
no primjetila sam nešto što me zaista razočaralo i o čemu bi se dalo razmisliti. naime, ljudi ovdje često izlažu svoje probleme (e.g. leia skywalker, ako se sjećate tog slučaja). i sad, zaista treba hrabrosti da se čovjek otvori i napiše svoje probleme s nadom da će dobiti kakav savjet. ono što ljudi dosta često dobivaju - jesu infantilne uvrede, doslovce vulgarne i nekulturne izjave koje nemaju veze s mozgom niti common decency (što se apsurdno naziva direktnošću - zar smo svi pukli ovdje da ne vidimo da to nije u redu?! jedna je stvar biti direktan, a druga biti djetinjasti kreten koji vrijeđa anonimce preko neta - ČAK i da je to neka šala ili da je pisao klinac koji misli da su 'lezbe' za zajebanciju - pa zar takav dojam želimo ostaviti?).
sad mi tek nije nista jasno da li tebe zanima zasto neke korisnice iznose vulgarne i nekulturne izjave nekom tko ocekuje dramu sazeljenje.....
ili te zanima zasto se masivno ne odgovara na" ozbilne teme".
presla si s osobnog na golobalno.
sad ce ispasti da te svi napadaju. ako zelis argumentiratu svoje misljenje O.K
....ali prozivati bez argumenata nije uredu
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

satine462

Post Postao/la satine462 » 29 sij 2011 19:17

ahm.. lol? pa jasno sam navela sve argumente, ne shvaćam što je nejasno - pokrila sam sve parametre. pročitaj si opet možda, ne znam...no ponovit ću:
zanima me mišljenje (zato sam i pokrenula temu) vas koji pišete po forumu o takvim nastupima i zašto bi to tako bilo, te ukazala na eventualne negativne posljedice koje takvi ispadi mogu imati te na to da postoji malo veći stupanj odgovornosti jer ljudi traže savjet (sažaljenje? možda i to, tužno je ako osoba nema nekog bliskog pa piše to hrpi anonimki na internetu, zar ne). dakle, tema je diskurzivna, za raspravu, za možda mali poticaj na suzdržavanje od toga, na promišljanje ili štogod. zašto i ne bi razmislili malo o tome.
osobno sam se našla isprovocirana takvim ispadima, pogotovo onim moralizirajućim.

ovaj moj 'globalni' zaključak je analogija na ozbiljnost stanja kad ga se kontekstualizira. nije to generalni zaključak na opće stanje na crol-u - itekako jesu pokrivene ozbiljne, intelektualno zahtjevnije teme - no navela sam već sto puta da se ovo konkretno odnosi na osobe koja traži savjet a bude često ismijana, nazivana imenima i slično.

satine462

Post Postao/la satine462 » 29 sij 2011 19:19

i još nešto: nemam osjećaj da me 'svi' napadaju, dapače, imam osjećaj da sasvim normalno diskutiramo. uz tu i tamo neko nerazumijevanje.

Odgovorite