srodna dusa

Mislite li da bi vlasnica prekrasnih očiju koja je danas s vama čekala tramvaj mogla biti među nama, a "gaydar" vam ne radi, potražite je ovdje. Nađite curu i udajte se ili potražite one night stand. Ili ostavite ljubavnu poruku objektu svoje žudnje.
Gost

Re: srodna dusa

Post Postao/la Gost » 20 srp 2013 14:51

Ma sve ye superr dok ne citas ona s*anja knjige psihologiya ljubavi, duhovnog razvoya, upoznay sebe, srodnu dusu... :D
Onda to yos povezuyes sa iskustvom i rekla bi moya sestricna EtO ti nA :D

Charlotte
Spol/rod: žensko

Post Postao/la Charlotte » 20 srp 2013 17:41

Kad se prica o srodnoj dusi uglavnom se na to gleda utopijski. Ja ne govorim o utopiji jer utopija postoji samo u teoriji. Govorim o sustretu u stvarnom zivotu. Odnosi s partnerima, prijateljima, obitelji, odnosi na poslu, skoli, faksu,… nisu odvojeni zivoti. Covjek vodi svoj jedan jedini zivot i zbog toga svi ti odnosi ne mogu ostati u potpunosti odvojeni, jer je tu ta osoba uvijek konstanta. Prema tome, sve se ispreplice. Ako nademo srodnu dusu, ne postaje nam odnos automatski utopijski, jer zivot nije utopija, a nismo imuni na vanjske utjecaje. Ako krenemo u nesto potpuno predani i iskreni, ne znaci da nece doci nesto drugo i izbaciti s tog puta. Nakon toga smo ranjivi i razocarani i svoje emocije cesto krivo usmjerimo jer ne znamo sto je to u biti sto nas cini nezadovoljnima. I sad dolazim do onoga sto je Ooh rekla da svi ocekuju da ce doci srodna dusa koja ce ih srediti, a srodna dusa ne sluzi tome. Covjek treba prvo srediti sam sebe, pa se tek onda sparivati s drugim ljudima (bilo da je rijec o prijateljstvu ili vezi ili...) i imati odnos gdje podjedanko dajes i primas. I sad dolazim do onga sto je Janna rekla - dok ne voliš sebe, neće te ni drugi. i koliko god me živcira, istinit je!
Ugl. Covjek ima moc svjetski sjebati (pa cak i odnos sa srodnom dusom) ono sto je moglo biti fenomenalno da je bilo pameti na vrijeme.
Evo ne znam da li sam se sad bolje izrazila sto sam htjela reci :)

Jadzia Dax
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Post Postao/la Jadzia Dax » 21 srp 2013 14:21

Vjerujem, ustvari znam veze/brakove koje kvalitetno traju nekoliko desetljeća. Nikad ni za jedan od tih praova nisam rekla "oni su srodne duše", uvijek sam govorila oni su super par ili super se slažu i sl. Ne vjerujem da im je sudbina odredila da budu skupa, nekako, promatrajući njih, više mi se čini da su odabrali voljeti i poštovati se, svjesno i svjesni svih mana svoga partnera/partnerice, odlučili su upoznati se.

Sad, može li se to dogoditi samo s jednoj osobi ili s više njih?

Hmmm, vjerovatno može s više njih ali kad su upoznali tu jednu, ostali su s njom.

*btw., upravo sam se vratila s lijepog vjenjčanja pa pucam od optimizma*

Netko je spominjao trud?

Trud je naučiti se biti samodostatan i samostalan, a trud je i naučiti se funkcionirati s nekim.

Andain

Post Postao/la Andain » 21 srp 2013 15:29

Charlotte je napisao/la:Kad se prica o srodnoj dusi uglavnom se na to gleda utopijski. Ja ne govorim o utopiji jer utopija postoji samo u teoriji.
Osim tog, srodna duša nije nužno pozitivan koncept, u smislu da će srodna duša kriminalcu biti valjda kriminalac, mazohistu sadist i sl.

No, da, ne znam koliko ima smisla teoretizirati o konceptu srodne duše, fora se pokušati ponašati na način da svaki odnos tretiraš onak kak želiš da se ''srodna duša'' ponaša prema tebi. ;)
“She's hot. I trust her.”
Hansel

Aven

Post Postao/la Aven » 22 srp 2013 09:04

Andain je napisao/la:Osim tog, srodna duša nije nužno pozitivan koncept, u smislu da će srodna duša kriminalcu biti valjda kriminalac, mazohistu sadist i sl.
Nije nužno pozitivan koncept za čitavo društvo, ali je pozitivan koncept za mentalno i emocionalno stanje dvoje ljudi koji se uparuju.

Ti si sve što sam tražila u jednoj osobi. :happycry:

:D

Da bismo uopće raspravljali postoji li nešto ili ne, trebamo se valjda složiti oko definicije toga što obuhvaća pojam o kojem raspravljamo. Ako svatko dođe s nekom svojom definicijom nastaje potpuni kaos. :D
I u raspravi o Bogu, svi sudionici se slažu oko toga što obuhvaća pojam Boga. Drugi par cipela je što tko misli o (ne)postojanju tog entiteta. :D

Zaključno, vjerujem da neki ljudi imaju svoju srodnu dušu <=> idealnu kompatibilnost, ali kao što je margarita dobro napisala - to je ekvivalentno dobitku na Lotu. Moguće, ali malo vjerojatno. :)

Odgovorite