Onda to yos povezuyes sa iskustvom i rekla bi moya sestricna EtO ti nA
srodna dusa
-
Gost
Re: srodna dusa
Ma sve ye superr dok ne citas ona s*anja knjige psihologiya ljubavi, duhovnog razvoya, upoznay sebe, srodnu dusu...
Kad se prica o srodnoj dusi uglavnom se na to gleda utopijski. Ja ne govorim o utopiji jer utopija postoji samo u teoriji. Govorim o sustretu u stvarnom zivotu. Odnosi s partnerima, prijateljima, obitelji, odnosi na poslu, skoli, faksu,… nisu odvojeni zivoti. Covjek vodi svoj jedan jedini zivot i zbog toga svi ti odnosi ne mogu ostati u potpunosti odvojeni, jer je tu ta osoba uvijek konstanta. Prema tome, sve se ispreplice. Ako nademo srodnu dusu, ne postaje nam odnos automatski utopijski, jer zivot nije utopija, a nismo imuni na vanjske utjecaje. Ako krenemo u nesto potpuno predani i iskreni, ne znaci da nece doci nesto drugo i izbaciti s tog puta. Nakon toga smo ranjivi i razocarani i svoje emocije cesto krivo usmjerimo jer ne znamo sto je to u biti sto nas cini nezadovoljnima. I sad dolazim do onoga sto je Ooh rekla da svi ocekuju da ce doci srodna dusa koja ce ih srediti, a srodna dusa ne sluzi tome. Covjek treba prvo srediti sam sebe, pa se tek onda sparivati s drugim ljudima (bilo da je rijec o prijateljstvu ili vezi ili...) i imati odnos gdje podjedanko dajes i primas. I sad dolazim do onga sto je Janna rekla - dok ne voliš sebe, neće te ni drugi. i koliko god me živcira, istinit je!
Ugl. Covjek ima moc svjetski sjebati (pa cak i odnos sa srodnom dusom) ono sto je moglo biti fenomenalno da je bilo pameti na vrijeme.
Evo ne znam da li sam se sad bolje izrazila sto sam htjela reci
Ugl. Covjek ima moc svjetski sjebati (pa cak i odnos sa srodnom dusom) ono sto je moglo biti fenomenalno da je bilo pameti na vrijeme.
Evo ne znam da li sam se sad bolje izrazila sto sam htjela reci
- Jadzia Dax
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
Vjerujem, ustvari znam veze/brakove koje kvalitetno traju nekoliko desetljeća. Nikad ni za jedan od tih praova nisam rekla "oni su srodne duše", uvijek sam govorila oni su super par ili super se slažu i sl. Ne vjerujem da im je sudbina odredila da budu skupa, nekako, promatrajući njih, više mi se čini da su odabrali voljeti i poštovati se, svjesno i svjesni svih mana svoga partnera/partnerice, odlučili su upoznati se.
Sad, može li se to dogoditi samo s jednoj osobi ili s više njih?
Hmmm, vjerovatno može s više njih ali kad su upoznali tu jednu, ostali su s njom.
*btw., upravo sam se vratila s lijepog vjenjčanja pa pucam od optimizma*
Netko je spominjao trud?
Trud je naučiti se biti samodostatan i samostalan, a trud je i naučiti se funkcionirati s nekim.
Sad, može li se to dogoditi samo s jednoj osobi ili s više njih?
Hmmm, vjerovatno može s više njih ali kad su upoznali tu jednu, ostali su s njom.
*btw., upravo sam se vratila s lijepog vjenjčanja pa pucam od optimizma*
Netko je spominjao trud?
Trud je naučiti se biti samodostatan i samostalan, a trud je i naučiti se funkcionirati s nekim.
Osim tog, srodna duša nije nužno pozitivan koncept, u smislu da će srodna duša kriminalcu biti valjda kriminalac, mazohistu sadist i sl.Charlotte je napisao/la:Kad se prica o srodnoj dusi uglavnom se na to gleda utopijski. Ja ne govorim o utopiji jer utopija postoji samo u teoriji.
No, da, ne znam koliko ima smisla teoretizirati o konceptu srodne duše, fora se pokušati ponašati na način da svaki odnos tretiraš onak kak želiš da se ''srodna duša'' ponaša prema tebi.
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
-
Aven
Nije nužno pozitivan koncept za čitavo društvo, ali je pozitivan koncept za mentalno i emocionalno stanje dvoje ljudi koji se uparuju.Andain je napisao/la:Osim tog, srodna duša nije nužno pozitivan koncept, u smislu da će srodna duša kriminalcu biti valjda kriminalac, mazohistu sadist i sl.
Ti si sve što sam tražila u jednoj osobi.
Da bismo uopće raspravljali postoji li nešto ili ne, trebamo se valjda složiti oko definicije toga što obuhvaća pojam o kojem raspravljamo. Ako svatko dođe s nekom svojom definicijom nastaje potpuni kaos.
I u raspravi o Bogu, svi sudionici se slažu oko toga što obuhvaća pojam Boga. Drugi par cipela je što tko misli o (ne)postojanju tog entiteta.
Zaključno, vjerujem da neki ljudi imaju svoju srodnu dušu <=> idealnu kompatibilnost, ali kao što je margarita dobro napisala - to je ekvivalentno dobitku na Lotu. Moguće, ali malo vjerojatno.