nije bas ni predugo, a nije ni prekratko vremena kako sam otkrila da mi se svidjaju cure. i, prije toga mi je neka znala zapesti za oko, ali nisam to previse dozivljavala da je to odraz moje orijentacije. tada mi je bilo jasno zasto sa muskim svijetom nije islo - jednostavno hladna sam bila prema njima.
dobro, to sada znam, ali stvar je sljedeca... izgledam prosjecno, ne zelim zvucat egocentricno - ali, blesava nisam, a i to i drugi kazu. malo sam si dala truda i proanalizirala sebe i neke prijasnje postupke da vidim da li ja negdje grijesim... zasto ja nemogu upoznat zensku osobu s kojom cu moc imat neku kvalitetnu vezu i da me ta osoba postuje?
mozda jednostavno jos nije naletila, ali opet se neki crv provlaci kroz glavu i neda mi mira.
dobro, jedan dio "problema" moze biti u tome da se ja vise oslanjam na upoznavanje preko neta jer jednostavno nisam u prilici stalno izlazit, a i nemam gej frendova sa kojim bih se kretala na gej mjestima, upoznavala druge ljude koji su takodjer gay... tako da bas sa gej strane nema neko uputiti u te stvari. sto mi zna rec straight frendica :"ja cu ti reci i pomoci sve sto znam, ali u te gay stvari nisam previse upucena." da jos ne dobijete sliku o meni kao neke asocijalne i cure bez iskustva
zamoljavam vas za savjet, a i ovo mi je vazno.