Pa što se to događa na tom tvojem otoku...neki dan u trajektnoj puno nekih mrkih tipova u košuljama, sve ih ja nekako gledan priko oka, nemoš falit, nemogu ništa drugo ni bit negoli nekakva tajna služba, pa kad su se još počeli dozivat sa Sergej/Vladimir/ostalaruskanarodnaimena sve mi se naglo razbistrilo, samo šta su mi ovi više izgledali kao tajni agenti 666, nego 007. Aj mislim se, kad sam već tu, iden vidit di ih "vrag nosi", sva srića, nije dugo prošlo, kad eto ti našeg lokalnog polismena Joze legende, viče on, sad već i malo većoj grupi skeptika da svi idu na Brač, doduše, on je to u svom stilu, onako prosto seljačkom, lipo ljudima objasnija, citiram: "Jebapasmater Rusima, Putinu i onom njihovom Sergeju
Jesenju 
skupa s Anjon Karenjinom da joj ga uvalin ka šta su ga i oni meni sad uvalili"

. Grupica se isprva dobro nasmijala, možda bi u nekom malo pozitivnijem ozračju pa i koji poziv Jozi za bevandu i fažol u Fife, al ljudi čuli za Ruse, odma se sitili KaGeBe-a i Staljina, nikome nije drago, svi su se nešto počeli mrštit i negodovat, počela su razna nagađanja, vidija je i Jozo koja je ura, reka čovik ljudima istinu:"Nađen mrtav pošteni Ruski poduzetnik nasrid Bračkog kanala", nije ljudima baš drago bilo, uslijedili su komentari tipični za ovo područje: "aj jadan čovik i njegova familija", bija mlad, u cvitu mladosti pa ovakva tragedija da se desi", "Bog mu da pokoj duši" i sl., pa sve do onih: "Je, zna san ga ja, pošten, vridan čovik, evo oči mi ispale ako lažen"

ali dosta je sad o našem Jozi i brizi sugrađana mi,
nego brine mene što nema tebe, nije valjda da te je koji od ovih u crnoj košulji zarobija i ne da ti mrdnit iz mista i
to baš sad, kad sam ja, kukavica jedna, odlučila ti prić, pokušat se borit protiv one nervoze kad te ugledan i pozvat te na kavu il bar pročakulat s tobom?
Ako san stvarno takve sriće, onda se ne triba brinit ni KGB, ni Bračani, a ni Jozo legenda, slučaj će se rješit, znaš ono kako ide u filmovima, ako se u roku od 48 sati ne javiš, eto mene s ful opremom, cila ekipa The Expendables 2010 dolazi sa mnom, eto ako lažen ne volin Sanadera - časna riječ.