Pitaj me

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Zaključano
backspace

Re: Pitaj me

Post Postao/la backspace » 07 vel 2010 01:31

ne zadovoljava me taj odgovor hidden :D
ne ozbiljno, zvuči previše go with the flow, ono skroz pasivno, bit će kaj bog da i to...

mislim, zaista ne vjeruješ da se može utjecati na to? i ostalo u životu? jer jalov mi je život ako sve prepuštam 'sudbini' ili što ja znam čemu, zar ne?

@sul., smisao je samo teret. ljudi zbog smisla izmišljaju svašta, jer ne mogu prihvatiti, ne žele, strah i to, da je zaista možda sve ovo besmisleno.

Hidden_soul
Devil in details
Spol/rod: žensko

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 01:33

Pa dobro, naravno da se sudbinu moze ubrzati ili potaknuti ili nesto slicno.
I uvijek postoje varijable.
Veca je sansa da upoznas nekog dok si vani medju 50 ljudi nego doma za kompjuterom.
Ali ja sam sva go with the flow, sve ostalo mi dodje kao forsiranje.

Jesmo li sami krojaci svoje srece?
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Pi
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 01:36

Ovisi što smatraš srećom. Ako je sreća ono na što možeš utjecati, onda jesmo. Ako je sreća živjeti vječno, ili ne imati defektne gene, onda ježi ga.

Želiš li zaista biti kovač svoje sreće?
Whatever makes you happy
Whatever you want

lia
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la lia » 07 vel 2010 01:43

Hidden_soul je napisao/la:Pa dobro, naravno da se sudbinu moze ubrzati ili potaknuti ili nesto slicno.
I uvijek postoje varijable.
Veca je sansa da upoznas nekog dok si vani medju 50 ljudi nego doma za kompjuterom.
Ali ja sam sva go with the flow, sve ostalo mi dodje kao forsiranje.

Jesmo li sami krojaci svoje srece?
Jesmo, ali to ovisi od osobe do osobe. Ako vjeruješ u prošli život, reinkarnaciju itd... ako su tvoje misli dovoljno jake i skoncentrirane na ostvarenje tvojih snova i želja onda vjeruj ništa nije nemoguče.
Nekada se određene stvari dešavaju sa razlogom, a isto tako ponekad osobi treba vremena kako bi shvatila zbog čega i zašto se te stvari događaju...
Sorry što vam ovako isprekidano upadam u konverzaciju... :oops:
Gay dear? Who dear, me dear, no dear, ooooo dear...
There is always an option...:mjuza:slika

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 01:45

sul. je napisao/la:Ovisi što smatraš srećom. Ako je sreća ono na što možeš utjecati, onda jesmo. Ako je sreća živjeti vječno, ili ne imati defektne gene, onda ježi ga.

Zelim ponekad. Ponekad me strah neizvjesnosti pa bih sve konce u svojim rukama.
A ponekad mi je upravo lakse vjerovati da nisu svi konci u mojim rukama, da ja nisam puppetmaster. Ne znam.

Mislis li da smo svi mi sretni samo onoliko koliko odlucimo da ce to biti?

backspace

Post Postao/la backspace » 07 vel 2010 01:50

da, forsiranje definitivno ne prolazi. brijem da jesmo kovači svoje sreće trenutka, makar ima nekih stvari koje nisu nikako logične, neke stvari jednostavno se ne događaju nekim ljudima (kojima bi se po logici trebale dogoditi) pa da se na trepavice postave. čudno je to.

kako stojiš sa strpljenjem?

@sul., da. možda zbog ega i osjećaja autosatisfakcije. možda zbog kontrole.

@hidden, autosugestija je dosta moćna. no gledala sam neke dokumentarce i kao na neku kemiju koja se stvara u mozgu zaista nije moguće utjecati. a ta kemija stvara osjećaje.

Pi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 01:50

Ne. No man's an island.

Ali snaga ljudskog samozavaravanja je ogromna. Uvijek se možemo uvjeriti da smo sretni. Ili se puknuti nečim za serotonin.

@backspace - nekada mislim da moje strpljenje nema granice. Nekada sam samo to.

Koje pitanje bi htjela da ti se postavi, a nikada ti nisu postavili?
Whatever makes you happy
Whatever you want

lia

Post Postao/la lia » 07 vel 2010 01:52

Hidden_soul je napisao/la:
sul. je napisao/la:Ovisi što smatraš srećom. Ako je sreća ono na što možeš utjecati, onda jesmo. Ako je sreća živjeti vječno, ili ne imati defektne gene, onda ježi ga.

Zelim ponekad. Ponekad me strah neizvjesnosti pa bih sve konce u svojim rukama.
A ponekad mi je upravo lakse vjerovati da nisu svi konci u mojim rukama, da ja nisam puppetmaster. Ne znam.

Mislis li da smo svi mi sretni samo onoliko koliko odlucimo da ce to biti?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8[/youtube]
Ako ovo nisi pogledala, skini sa neta i stani malo i razmisli. Ponekad mi smi previše razmišljamo i tražimo odgovore koji se nalaze u nama samima...
Pozdrav :)

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 01:52

Moja himna je: "have a little patience" :D
Ne, zbilja, nemam strpljenje. Nizasto.
Niti imam razumijevanja za strpljenje. No no.

@sul. - mislim da tog pitanja nema. Ili sam preumorna toliko da se ne mogu trenutno sjetit nijednog. Voljela bih da me pitaju o putovanjima, Egiptu recimo. Ali o tome me jesu dosta i pitali.
Edit: Ima! Voljela bih da me konacno upitaju jesam li gay. SVI! Da konacno ne moram ja to sama priopcavati. Samo da upitaju. A nikad nisu.

Dobivas li napade panike u guzvama, redovima u banci ili na blagajnama ili to prozivljavas flegmaticno?

@Lia, hvala na preporuci, budem, thanks. Iako sam ti ja teska sa mijenjanjem i navika, a kamoli misljenja i stavova, ali fine, oni su tu da se promijene :)

Pi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 02:01

Ne, ne paničarim u takvim situacijama. Ne mogu ih ubrzati, mogu ih samo spriječiti razmišljanjem. Ako nisam razmišljala prije, onda se mogu ljutiti samo na sebe, ne na situaciju, a ljutiti se na sebe nije korisno.

Zašto si ti nestrpljiva? Što te ljuti?
Whatever makes you happy
Whatever you want

backspace

Post Postao/la backspace » 07 vel 2010 02:02

dobro, sad bih ja tebe pitala štošta na ovo, ali mislim da smo zaglibili malo preduboko za ovakav način komunikacije. barem se ja osjećam sputano i nefluidno.

pitanje koje bih si postavila... ne znam ovako na prvu, morala bih malo razmisliti. voljela bih da me svi mogu pitati sve i da meni nije problem odgovoriti, što inače jest slučaj, odgovorim svima sve skroz iskreno, osim kad me o ljubavi krenu ispitivati, a ta pitanja su najčešća, onda su tu zavrzlame, i to što nisam tu iskrena, premda nisam ni neiskrena, mi postaje sve teži teret. a isto sam slaba sa strpljenjem. mučim i sebe i sve oko mene.

@hidden, napade panike ne, ali postanem jaaaaako živčana.

kakve ljude voliš, mislim kakvi te karakteri okružuju, mirniji i staloženi, vrckavi i zaigrani, kakvi?

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 02:05

@sul. - Ne znam. Ja toliko vremena provedem razmisljajuci o tome da ne izgubim vrijeme, da vise nemam vremena kad shvatim da sam ga izgubila.
Uvijek me sve ljuti. Guzve. Cekanja. Ljudi. A narocito me ljudi gurkanje iza ledja ili puhanje za vratom. Uvijek imam osjecaj da moram negdje drugdje biti, da tu samo gubim vrijeme jer to moram obavljati.

@backspace - palim se na mracnjake. Bar sam neko vrijeme lol. Volim freakove, depresivce, ljude koji imaju neke svoje paralelne svjetove, neke svoje ideale u koje vjeruju makar bili skroz van serije. Makar to bio i Harry Potter, bitno da su uzivljeni u to. Uglavnom zagonetne ljude koje ne mogu procitati odmah i s kojima stalno otkrivam nesto novo. Svi su mi frendovi uglavnom bili takvi u srednjoj. A nije da je to bila samo faza odrastanja. Jednostavno ljudi koji ce u klubu sa mnom stajati po strani ili sjedit u separeu i pit pivo, bez da ikad dobiju potrebu zaplesti na podiju :D Ne volim vrckavost. Makes me anxious :D

Da li je ljudski vijek prekratak da bi se naucilo sve stvari koje se zeli nauciti?
I ako je, da li je jedino rjesenje onda u odustajanju od necega, fokusiranju na nesto drugo i slaganju prioriteta ili ima i nesto drukcije od toga?
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 07 vel 2010 02:09, ukupno mijenjano 1 put.

backspace

Post Postao/la backspace » 07 vel 2010 02:08

sul. je napisao/la:Ne, ne paničarim u takvim situacijama. Ne mogu ih ubrzati, mogu ih samo spriječiti razmišljanjem. Ako nisam razmišljala prije, onda se mogu ljutiti samo na sebe, ne na situaciju, a ljutiti se na sebe nije korisno.

Zašto si ti nestrpljiva? Što te ljuti?
ono u što sam sigurna je to da ti sul. čak i ovako preko postova smiruješ. vrlo si staložena, vrlo ugodna za bit kraj tebe. nemoj to krivo shvatiti, meni se samo čini da te negdje upoznam, zasigurno bih se družila s tobom, ako te već poznam, onda se i sigurno družim s tobom :D bez obzira bila ti muško, žensko ili nešto peto.

Pi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 02:15

Da, prekratak je. Brutalno je kratak. Osim što je djelić treptaja u vijeku svemira i manje, još ti je ono bitno - vrijeme tijekom kojeg si svjestan - skraćeno. Pola života prespavaš. Puno gubiš na obične fiziološke potrebe. Itd.

I nikad nećeš naučiti onoliko koliko želiš znati. Tu je onaj problem sa strpljenjem - ako je život prekratak da išta naučiš, onda je svako iskustvo jednako bitno i jednako vrijedno, samo ovisi koliko ti možeš izvući iz njega. Čekanje u redu i čitanje knjige mogu biti jednako vrijedni. Ne vjerujem u gubljenje vremena. Sigurno ne gubim svoje vrijeme. Trenutak čekanja u redu je jednako vrijedan kao trenutak čitanja knjige - jednako dugo traje. Ako je svaki trenutak bitan, a jest, zašto se živcirati misleći da ga "gubiš"? Još je manje smisleno ako se vratiš na ono da nikad nećeš naučiti ono što želiš znati.

Hvataš?
Whatever makes you happy
Whatever you want

backspace

Post Postao/la backspace » 07 vel 2010 02:19

Hidden_soul je napisao/la:@sul. - Ne znam. Ja toliko vremena provedem razmisljajuci o tome da ne izgubim vrijeme, da vise nemam vremena kad shvatim da sam ga izgubila.
Uvijek me sve ljuti. Guzve. Cekanja. Ljudi. A narocito me ljudi gurkanje iza ledja ili puhanje za vratom. Uvijek imam osjecaj da moram negdje drugdje biti, da tu samo gubim vrijeme jer to moram obavljati.

@backspace - palim se na mracnjake. Bar sam neko vrijeme lol. Volim freakove, depresivce, ljude koji imaju neke svoje paralelne svjetove, neke svoje ideale u koje vjeruju makar bili skroz van serije. Makar to bio i Harry Potter, bitno da su uzivljeni u to. Uglavnom zagonetne ljude koje ne mogu procitati odmah i s kojima stalno otkrivam nesto novo. Svi su mi frendovi uglavnom bili takvi u srednjoj. A nije da je to bila samo faza odrastanja. Jednostavno ljudi koji ce u klubu sa mnom stajati po strani ili sjedit u separeu i pit pivo, bez da ikad dobiju potrebu zaplesti na podiju :D Ne volim vrckavost. Makes me anxious :D

Da li je ljudski vijek prekratak da bi se naucilo sve stvari koje se zeli nauciti?
I ako je, da li je jedino rjesenje onda u odustajanju od necega, fokusiranju na nesto drugo i slaganju prioriteta ili ima i nesto drukcije od toga?
hidden voli dark side ;)

zasigurno da je prekratak za sve što se može naučiti vidjeti doživjeti, i vrlo je unaprijed determiniran načinom kako će se živjeti. to je loše. ljudi uopće nemaju vremena za stvari koje ih zaista vesele, pa su svi nabrijani, ljuti nešto stalno i grizu sve oko sebe.

koliko si navučena na ideale, jesi li uopće, i kaže li ti itko da je to nezrelo?

@sul., ahm, baci još :)
Zadnja izmjena: backspace, dana/u 07 vel 2010 02:22, ukupno mijenjano 1 put.

lia

Post Postao/la lia » 07 vel 2010 02:21

Hidden_soul je napisao/la:Moja himna je: "have a little patience" :D
Ne, zbilja, nemam strpljenje. Nizasto.
Niti imam razumijevanja za strpljenje. No no.

@sul. - mislim da tog pitanja nema. Ili sam preumorna toliko da se ne mogu trenutno sjetit nijednog. Voljela bih da me pitaju o putovanjima, Egiptu recimo. Ali o tome me jesu dosta i pitali.
Edit: Ima! Voljela bih da me konacno upitaju jesam li gay. SVI! Da konacno ne moram ja to sama priopcavati. Samo da upitaju. A nikad nisu.

Dobivas li napade panike u guzvama, redovima u banci ili na blagajnama ili to prozivljavas flegmaticno?

@Lia, hvala na preporuci, budem, thanks. Iako sam ti ja teska sa mijenjanjem i navika, a kamoli misljenja i stavova, ali fine, oni su tu da se promijene :)
Svi smo od krvi imesa. Nitko te ne može niti želi mjenjati osim ako sama to ne želiš-. Dosta si tvrda i i možda bi trebala biti malo više sigurnia u sebe. Link koji sam ti dala ukazuje i usmerava na autosugestiju.
Recimo da nisam osoba koja nameće svoja mišljena niti pobijam tuđe stavove, osim ako je tema za daleka razglabanja...ali eto..dala sam si truda i nadam se da češ pogledati barem dio ili skinuti ostatak.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 02:21

@sul.
Otprilike.
Ali uzmes li tako, i trenutak dok spavas i imas predivan san je vrijedan. A na san izgubis prosjecnih 7 sati (ja izgubim i do 10-12).
S obzirom da ti smatras da se vrijeme gubi na fizioloske potrebe, a zbilja se gubi, ispadne da nije svaki trenutak vrijedan. I da ipak treba rasporedivati trenutke da bi se suzbilo gubljenje vremena. Poslozit manje vrijedne trenutke na dno ljestvice. Zar nije sjedenje negdje na jarunu ili na nasipu i mastanje o pizdarijama vrijednije od cekanja da ti netko nabije kolica u ledja u redu za blagajnu?

Kuzis me sad?

Damn, nije ni cudo da je navodno prva rijec koja je dosla uz objavu Kur'ana bila "Uci!". I da je covjek duzan uciti cijeli zivot. I bas blesavo sto nikad ne uspije sve naucit. Kao da igras igricu sa bezbroj levela. Damn. Svaki od njih ti pruzi zadovoljstvo kad ga predjes, al nikad ne dostignes potpuno zadovoljstvo da okoncas igricu.
Am I being silly?

Nemam ideale. Imam principe. I mislim da vrijede vise od ideala.

Aha, da... pitanje... Well, jel si ikad uzimala neke tablete za smirenje?
Kad vec idemo ovim smjerom u pitanjima... ono, sarene pilule za lilule kako veli Bajaga :)

Pi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 02:28

backspace je napisao/la: ono u što sam sigurna je to da ti sul. čak i ovako preko postova smiruješ. vrlo si staložena, vrlo ugodna za bit kraj tebe. nemoj to krivo shvatiti, meni se samo čini da te negdje upoznam, zasigurno bih se družila s tobom, ako te već poznam, onda se i sigurno družim s tobom :D bez obzira bila ti muško, žensko ili nešto peto.
Hvala :)
:o Bila sam sigurna da ste sigurni da sam žensko. Jer jesam. Mislim, zar trebam to posebno naglašavati? Postoje nekakve... glasine da nisam žensko? :confused:

Ti zapravo mene namjerno pokušavaš zbuniti, je li tako? :D

Ne, nismo se upoznali. Znala bih da jesmo. Možda jednom, zašto ne? :)
Whatever makes you happy
Whatever you want

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 02:30

Mozete skupa igrati trivial pursuit.
Krepala sam od smijeha na post od backspace gdje je rekla da to igra samo sa sul. :lol: :lol:

Pi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 02:37

Hidden_soul je napisao/la:@sul.
Otprilike.
Ali uzmes li tako, i trenutak dok spavas i imas predivan san je vrijedan. A na san izgubis prosjecnih 7 sati (ja izgubim i do 10-12).
S obzirom da ti smatras da se vrijeme gubi na fizioloske potrebe, a zbilja se gubi, ispadne da nije svaki trenutak vrijedan. I da ipak treba rasporedivati trenutke da bi se suzbilo gubljenje vremena. Poslozit manje vrijedne trenutke na dno ljestvice. Zar nije sjedenje negdje na jarunu ili na nasipu i mastanje o pizdarijama vrijednije od cekanja da ti netko nabije kolica u ledja u redu za blagajnu?
Ono što sam pokušala reći jest da su ti trenutci jednako vrijedni ako ih učiniš jednako vrijednima. Zar ti je bitno razmišljaš li dok sjediš na WC-u ili na Jarunu (hehe, sad mi pade na pamet onaj Doktor iz Povratka u budućnost, koji je ideju za transformator dobio na WC-u, ako se dobro sjećam)? Svaki svjesni trenutak je jednako vrijedan. Ako ga takvim učiniš. Čak i ako ne smatraš da si ga dovoljno "vrijedno" proveo, na kraju je jednako vrijedan kao i svaki drugi - jer ideal ne možeš postići. Ideal znači 100%. SVE što želiš naučiti. A to ne možeš postići. Ne "pika" se 50% ili 99% - nisi postigao ideal. 50% i 99% je, iz perspektive ideala, jednako. To čini sve vrijeme jednakim. Možda je stav nihilistički, ali čini mi se ispravnim, ljude ne stavlja u centar svemira, niti o njihovim postignućima svemir ovisi, kako često volimo misliti.

Postoje ideje u koje vjerujem, koje bi se mogle nazvati mojim idealima, no ne vidim ih kao ideale jer također vjerujem da mogu biti srušeni. Ideal ne trpi sumnju u sebe, pa ih volim preimenovati u ideje koje volim slijediti.

SORRY, call_me.

Ideal koji te iznevjerio?
Zadnja izmjena: Pi, dana/u 07 vel 2010 02:41, ukupno mijenjano 1 put.
Whatever makes you happy
Whatever you want

call_me
Status: Solo

Post Postao/la call_me » 07 vel 2010 02:38

kaj je ovo postala medjusobna ispovjedaonica?
a pitanja?

Pi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 02:40

Hidden_soul je napisao/la:Mozete skupa igrati trivial pursuit.
Krepala sam od smijeha na post od backspace gdje je rekla da to igra samo sa sul. :lol: :lol:
Ma gdje to? :o
Whatever makes you happy
Whatever you want

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 02:40

sul. je napisao/la:
Hidden_soul je napisao/la:Mozete skupa igrati trivial pursuit.
Ma gdje to? :o
Aha aha! Sad te to zaintrigiralo! Aha! :D :osica:

backspace

Post Postao/la backspace » 07 vel 2010 02:41

Hidden_soul je napisao/la:@sul.
Otprilike.

Kuzis me sad?

Damn, nije ni cudo da je navodno prva rijec koja je dosla uz objavu Kur'ana bila "Uci!". I da je covjek duzan uciti cijeli zivot. I bas blesavo sto nikad ne uspije sve naucit. Kao da igras igricu sa bezbroj levela. Damn. Svaki od njih ti pruzi zadovoljstvo kad ga predjes, al nikad ne dostignes potpuno zadovoljstvo da okoncas igricu.
Am I being silly?

Nemam ideale. Imam principe. I mislim da vrijede vise od ideala.

Aha, da... pitanje... Well, jel si ikad uzimala neke tablete za smirenje?
Kad vec idemo ovim smjerom u pitanjima... ono, sarene pilule za lilule kako veli Bajaga :)
ovo s idealima sam nespretno postavila. jer upravo ono na što sam mislila je usko vezano uz principe, srodno, jedno ide uz drugo. primjer, ideal ljubavi, u smislu da imam svoju viziju ljubavi, vrlo čistu, vrlo posebnu i kao ne pristajem na kompromise oko toga. e onda kad pričam s nekim starijim, ljubavno traumatiziranim ili puno iskusnijim-oni to vole poistovjetiti, pa oni kažu da su to nerealne stvari, da svi varaju, da čistoća osjećaja ne postoji, da sjedim na oblaku i da je to nezrelo. a ja onda kako dijete, gledam te, ako ne prihvaćam te tvoje vizije, to nisu moji ideali, to nisu moji principi. to meni zvuči kao prihvaćanje nekakvih mediokriteta, pa eto u tom otprilike smislu sam mislila.

ne, nisam pila tablete za smirenje nikad. smatram da to nije dugoročno rješenje, a ja gledam samo dugoročno. općenito izbjegavam tablete.

ti?

hahaha, međusobna ispovjedaonica, štagod, ugodno su društvo u svakom slučaju ;)

backspace

Post Postao/la backspace » 07 vel 2010 02:43

:D :D

hidden kuri frku, sul. ništa ti ne vjeruj, nema takvog posta :D ;)

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 02:44

Ako ga ne editira do tada, na prvoj stranici board games-a je :D
I extra mi je to smijesno bilo :D
I simpaticno je, ajde, nemas se sta sramiti sad backspace :)

Pi

Post Postao/la Pi » 07 vel 2010 02:44

backspace je napisao/la::D :D

hidden kuri frku, sul. ništa ti ne vjeruj, nema takvog posta :D ;)
'bem ti, baš sam mislila pitati kako ti znaš da ja Triviu igram.
Whatever makes you happy
Whatever you want

call_me
Status: Solo

Post Postao/la call_me » 07 vel 2010 02:44

a pitanje? pise gore topic pitaj me. :o

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 02:46

Nemojte me ljutit da sad idem stavljat citav screenshot ovdje, u gadnom smo offtopicu, a ti si backspace ocito nasla odlicnog partnera za pobjedivanje u trivial pursuitu, tako da ako ikad bude prilike da zaigramo skupa, ne igram protiv vas :!: :D
Ja se drzim jamba :!: :D

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 07 vel 2010 02:46

call_me je napisao/la:a pitanje? pise gore topic pitaj me. :o
Pitanje je jesi li uzimala tablete za smirenje. Sarene pilule za lilule.
Ajd nas ti iscupaj iz offa, ovo ce bit gadno.

Zaključano