phos je napisao/la:
ovo i nije da nije izvedivo. jos prosle god je po sajmovima bilo tzv. AMOLED ekrana. znam da je 19" vec usavrsen, tkao da nije problem isto staviti na staklo naocala. usb ti ni ne treba. koristis bezicni prijenos podataka. izvedivo ali jako jako skupo.
Pa čuj, treba barem na nečemu štedjeti. Makar to bio samo prijenos podataka.
Čitala sam sad o AMOLED-u i da, uopće nije problem staviti to na naočale, ali što je s okom? Mislim da bi bilo problema s fokusiranjem teksta.
phos je napisao/la:
ovako nesto isto postoji. zapravo, normalno je da ti pase tvoja normalna tjelesna temperatura. znaci nije ti cilj naci nesto za grijanje/hladenje, nego nesto sto odrzava tvoju tjelesnu temp. tako su iskoristili znanja koja postoje jos od faze izrade odijela za astronaute. i na tu shemu napravili odijela koja nose ljudi koji recimo imaju problema sa multiplom sklerozom, koji su osjetljivi na temperaturne varijacije.
Ali to su sve poprilično debela odijela, ne? Čini mi se da estetski baš i nisu pretjerano privlačna. Ja sam mislila na nešto što bi se moglo svakodnevno nositi, kao posebne vrste tkanine. To bi se zapravo moglo riješiti nanomaterijalima. Čitala sam neki članak u kojemu je opisana metoda hlađenja na način da se ionizacijom stvara umjetno strujanje zraka kroz nanokanaliće, ali sada ga više ne mogu pronaći.
Imaš ti kakvu drugu ideju?
phos je napisao/la:
Ispada da si se rodila prekasno. koju god prije, i bila bi jako bogata.

A jbg.
E da, hvala na kritikama. Vjerojatno si znanstveni tip osobe koji sve propitkuje i uzima s rezervom, tako da... razumijem.