Odgađanje života..

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Fusion

Re: Odgađanje života..

Post Postao/la Fusion » 11 lis 2011 14:26

tamara3 je napisao/la:To je recimo slično kao da trčim maraton i dođem prva do cilja, a potom usporim i pustim nekoga ispred sebe
Upravo radi sličnog sna koji mi se u zadnje vrijeme stalno ponavlja mi je ta žena to i rekla. Kad smo malo dublje proanalizirale došle smo do toga da mi se ta shema provlači u svim segmentima života.
Sve pripremim i kad treba prijeći crtu za čiji prijelaz imam sve potrebne skilse, vratim se natrag.

Mislim da je uzrok skup više varijabli, ne samo jedne, a jedino rješenje, kao što smo nas dvije zaključile je da napokon "skočim u vodu" bez obzira na posljedice.

bašja
Spol/rod: žensko
Status: U vezi

Post Postao/la bašja » 11 lis 2011 14:28

tamara3 je napisao/la:A gdje je zapravo izvor tog straha od uspjeha? Kod mene je, recimo, to što mislim da ga ne zaslužujem ili da nisam dovoljno dobra da mi se dogode tako neke super stvari a zapravo su nadohvat ruke :nezna:.

To je recimo slično kao da trčim maraton i dođem prva do cilja, a potom usporim i pustim nekoga ispred sebe jer to nije za mene.

:grupnaterapija: :D
otkrivajte uzroke, ne posljedice i simptome, a kad ih otkrijete uvidite kolko su nebitni sami po sebi. i nikad nije kasno i uvijek će biti prilika.
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

JaNNa
XoXo
Status: Solo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 11 lis 2011 14:28

tako je Bašti! uzroci.. i treba ih izliječiti.. vjerojatno su iz djetinstva...

i jedna prigodna...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DwQbPgouUYo[/youtube]

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:29

mozda je strah od novog.
strah od isticanja, ili strah od promjene nacina zvljenja.
znam puno ljudi koji su (u doba kad se to jos moglo) odbijali poslove sa najglupljim mogucim razlozima, na kraju se svelo na to da su se bojali odgovornosti i promjene stila zivljenja.
Ja nisam vegetarijanac zato sto volim zivotinje, nego zato sto mrzim biljke
Ružna, ali glupaslika
imas tako dobru sisu da ti druga ni ne treba :D - autor nepoznat

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:31

bašja je napisao/la: otkrivajte uzroke, ne posljedice i simptome, a kad ih otkrijete uvidite kolko su nebitni sami po sebi. i nikad nije kasno i uvijek će biti prilika.
vjerujem da su svjesni da trebaju traziti uzroke, kao sto vjerujem da ih je puno i svesno o kojim tocno uzrocima se radi.
samo ako imas problem sa drzanjem zmije u rukama, spoznaja da ti je ljigava i odvratna plazava zivina, ti nece pomoci da ju pogladis s gustom!
(kako danas imam dobre poredbe,,,pa to je fanstaticno!)
Ružna, ali glupaslika

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 11 lis 2011 14:32

ma danas si mi sva super i topična - vidim da ti odgađaš otići u off! bravo!
moram početi slijedit tvoj primjer...

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 11 lis 2011 14:33

@phos: Pa ponosna sam, ali mi je malo i neugodno. Kad se pojavi nova šansa, onda grizem, da, ali i dižem letvicu, a to je opterećujuće. I je, strah od novog isto može bit.
Potajno se divim ljudima koji nemaju pojma ni o čemu, a svoja postignućapredstavljaju ko da su izumili iPhone.

@jana: Hvala na velikim komplimentima, no unatoč urednikovanju i još nekim aktivnostima oko portala nisam jedina i ne bi se moglo ništa da nas nema više, da nema Zite, da nema moderatorica i cura koje rade novinarski posao.
Ali da, s obzirom na besplatnost tog posla, napravile smo jako, jako puno i gotovo 13 godina svakako dovoljno govore same za sebe. Treba tu puno vremena, živaca i vizije, da.

@Fusion: Onda, skačemo :)?

Fusion

Post Postao/la Fusion » 11 lis 2011 14:34

phos je napisao/la: promjene stila zivljenja
I to je jedan od uzroka u mom slučaju. : )

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 11 lis 2011 14:35

TAM - znam, znam i svakoj od vas kapa dole! upravo zbog toga što znaš koliko možeš ne možeš mi doć s misli da nisi vrijedna nečega i da ne zaslužuješ nešto!
uvijek moraš razmišljat da zaslužuješ najbolje! i ako i kreneš u nešto i ne ispadne dobro - nije smak svijeta.. idi dalje..

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:35

tamara3 je napisao/la:@phos: Pa ponosna sam, ali mi je malo i neugodno. Kad se pojavi nova šansa, onda grizem, da, ali i dižem letvicu, a to je opterećujuće.
pa normalno da ti je neugodno, to je samo dokaz da nemas nos do plafona.
a to s dizanjem letvice...mah... ti zapravo nemas problem!
next! :D
Ružna, ali glupaslika

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 11 lis 2011 14:36

ostala nam samo Fus koja ne želi mjenjat svoj stil...

rainbow

Post Postao/la rainbow » 11 lis 2011 14:37

Zita je napisao/la:
koliko od vas odgadja zivot? koliko vas se pronalazi u ovome i koji su razlozi istog?

" o tom ću misliti sutra"

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 11 lis 2011 14:38

rainbow je napisao/la:" o tom ću misliti sutra"
:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 11 lis 2011 14:38

Eto zašto volim grupne terapije :ok: :D.

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:38

J.Fe je napisao/la:TAM - znam, znam i svakoj od vas kapa dole! upravo zbog toga što znaš koliko možeš ne možeš mi doć s misli da nisi vrijedna nečega i da ne zaslužuješ nešto!
uvijek moraš razmišljat da zaslužuješ najbolje! i ako i kreneš u nešto i ne ispadne dobro - nije smak svijeta.. idi dalje..
vire ti nogice ...nda... (pardoniram..)
ugl...evo recimo, ovakvi komentari ko tvoj jano su meni totalni odbijanac.
zvucis ko oni ameri na njihovim nas'nal tv...
ja to mogu, ja to hocu , ja...
treba naci mjeru. (opcenito govorim)
nema toga : sve se moze. kitu se sve moze. ja cu ti dati bar 100 stvari koje netko do tebe moze a ti ne.
treba naci pravilan omjer moguceg i zelja. tu lezi uspjeh
Ružna, ali glupaslika

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:40

rainbow je napisao/la:
Zita je napisao/la:
koliko od vas odgadja zivot? koliko vas se pronalazi u ovome i koji su razlozi istog?

" o tom ću misliti sutra"
rece ona i ode na jukebox "kaj slusatee"
:D
Ružna, ali glupaslika

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 11 lis 2011 14:40

ne vire mi nogice..
napisala sam već prije: ne treba ići igrati profesionalnu košarku ako ne zna loptu uhvatiti, ali ako treba uzeti nešto što joj je pred nosom i za što se pokazalo da može - neka grabi!
edit: i nisu gluposti da trebaš razmišljat da zaslužuješ najbolje, jer ako to ne misliš sam o sebi, neće nitko drugi! ako se sam ne boriš za sebe, neće nitko drugi!
Zadnja izmjena: JaNNa, dana/u 11 lis 2011 14:41, ukupno mijenjano 1 put.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 11 lis 2011 14:40

Ma istina da se ne može sve (ili...?), ali treba i o sebi imati dobro mišljenje.

bašja

Post Postao/la bašja » 11 lis 2011 14:42

phos je napisao/la:
bašja je napisao/la: otkrivajte uzroke, ne posljedice i simptome, a kad ih otkrijete uvidite kolko su nebitni sami po sebi. i nikad nije kasno i uvijek će biti prilika.
vjerujem da su svjesni da trebaju traziti uzroke, kao sto vjerujem da ih je puno i svesno o kojim tocno uzrocima se radi.
samo ako imas problem sa drzanjem zmije u rukama, spoznaja da ti je ljigava i odvratna plazava zivina, ti nece pomoci da ju pogladis s gustom!
ne... usporedba je sljedeća: zašto se bojim pauka.... zato jer su potencijalno opasni i otrovni. ali ja znam da nije svaki takav (isto kao što ni jedna zmija nije ljigava, a ni otrovna, a opet ni jednu ne želiš pokraj sebe) i zašto si ne mogu pomoći da sam u stvari zahvalna ovom malom bezopasnom paučiću što uništava dosadne mušice po stanu nego ga svrstavam u isti koš kao i tarantulu koju u životu nisam vidjela....

to su iracionalni strahovi. strahovi nas obično štite od opasnosti, ali kad postanu kočnice, onda je sranje.
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:45

bašja je napisao/la:
phos je napisao/la:
ne... usporedba je sljedeća: zašto se bojim pauka.... zato jer su potencijalno opasni i otrovni. ali ja znam da nije svaki takav (isto kao što ni jedna zmija nije ljigava, a ni otrovna, a opet ni jednu ne želiš pokraj sebe) i zašto si ne mogu pomoći da sam u stvari zahvalna ovom malom bezopasnom paučiću što uništava dosadne mušice po stanu nego ga svrstavam u isti koš kao i tarantulu koju u životu nisam vidjela....

to su iracionalni strahovi. strahovi nas obično štite od opasnosti, ali kad postanu kočnice, onda je sranje.
iracionalni su samo ako ne predstavljaju prozivljeno.
uglavnom se strahovi baziraju na srodnom iskustvu.
a covjek uci na iskustvu i formira se pod velikim utjecajem iskustva.
ovo tvoje je teorretski ispravno, ali realno tesko izvedivo.
Ružna, ali glupaslika

Fusion

Post Postao/la Fusion » 11 lis 2011 14:46

Štela bih samo reći da kod mene nije problem sa samopouzdanjem. slika
Možda je i bio neko vrijeme, ali razna testiranja sposobnosti i potvrde nekih stručnjaka su anulirali naznake tog osjećaja.
Vjerojatno sam najviše od svega lenja krava i stvarno se nitko ne bi trebao truditi razumijeti me i pomoći.

Koncentrirajte se na tamaru3. :D
Zadnja izmjena: Fusion, dana/u 11 lis 2011 14:47, ukupno mijenjano 1 put.

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:47

J.Fe je napisao/la:ne vire mi nogice..
napisala sam već prije: ne treba ići igrati profesionalnu košarku ako ne zna loptu uhvatiti, ali ako treba uzeti nešto što joj je pred nosom i za što se pokazalo da može - neka grabi!
edit: i nisu gluposti da trebaš razmišljat da zaslužuješ najbolje, jer ako to ne misliš sam o sebi, neće nitko drugi! ako se sam ne boriš za sebe, neće nitko drugi!
ok...ne vire ti nogice :D
eto..ja osobno ne mislim da zasluzujem najbolje. ali to mi nije jako utjecalo na tok zivota.
Ružna, ali glupaslika

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 11 lis 2011 14:48

tamara3 je napisao/la:Ma istina da se ne može sve (ili...?), ali treba i o sebi imati dobro mišljenje.
a gle, ja npr ne mogu ništa u vezi sporta, jer sam toliki antitalent da je to prestrašno.. ali zato mogu vodit, mogu organizirat, mogu se snać u skoro svakoj situaciji..
i sad.. da meni ponude vođenje Hrv reprezentacije, ja bi ga prihvatila.. organizirala bi im trenera, treninge, zdravstvenu skrb, vodila računa o rasporedu tekmi i sl.
kužiš? nije moguće da se bavim sportom, ali opet mogu bit u njemu..

od Fus odustajem.. ona je slučaj za Phos! :D
Premda i njoj izgleda treba šamar! Ti zaslužuješ najbolje tuko jedna!!!!

Jooooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!

bašja

Post Postao/la bašja » 11 lis 2011 14:50

phos je napisao/la: ja to mogu, ja to hocu , ja...
treba naci mjeru. (opcenito govorim)
nema toga : sve se moze. kitu se sve moze. ja cu ti dati bar 100 stvari koje netko do tebe moze a ti ne.
treba naci pravilan omjer moguceg i zelja. tu lezi uspjeh
slažem se! iako se često radi o istom problemu - "namjerno" odabiranje nemogućeg jer onda bar uvijek imaš ispriku da si odabrao nemoguće pa ni nisi mogao uspjeti.

ja sam recimo tek kad sam drugi put sjebala koljeno napokon odustala od osvajanja olimpijskog zlata :D i oslobodila si time mjesta za nešto realnije

phos

Post Postao/la phos » 11 lis 2011 14:54

Fusion je napisao/la:Štela bih samo reći da kod mene nije problem sa samopouzdanjem. slika
Možda je i bio neko vrijeme, ali razna testiranja sposobnosti i potvrde nekih stručnjaka su anulirali naznake tog osjećaja.
Vjerojatno sam najviše od svega lenja krava i stvarno se nitko ne bi trebao truditi razumijeti me i pomoći.

Koncentrirajte se na tamaru3. :D
ma...tebe je malo frkica preokreta u zivotu.
imas sigurnost i tako ti je dobro. malo si se unjonjala u svakodnevnicu koja ti odgovara i ne zelis to mijenjati.
i ssad ces naci 100001 razlog da zeznes sanse jer ti se ne izlazi iz kolotecine.
kad te stisne...vec ces se pokrenuti. tj kad se nades u situaciji da nemas izbora (nadam se da neces, ali ono...life is a bitch...i tak...)
tebe treba zasamarati.
amen
Ružna, ali glupaslika

samo ja
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la samo ja » 11 lis 2011 15:01

tamara3 je napisao/la:Ma istina da se ne može sve (ili...?), ali treba i o sebi imati dobro mišljenje.
Slično razmišljam, a kaskam definitivno u istom... kod mene je problem što ne znam pretjerivati i ne volim se zaletavati nego točno znam što mogu izvesti, što ne, a ono što još nisam imala prilike raditi, ne znači da ne bi mogla izvesti, pa se jednostavno ne želim naći u situaciji da se zaletim i onda zakažem, presavjesna sam osoba i takve mi stvari onda teško padnu. Radije ću prihvatiti manju, ali sigurnu odgovornost, nego preveliku pa da mi procjena sebe zašteka i onda se ulovim u koštac s prevelikim mišljenjem o sebi i neuspjehom, ne znam što je gore... idealno mi je postepeno napredovanje po zaslugama, nisam fan igranja na sreću, ono, probaj pa vidi kako bu
Zadnja izmjena: samo ja, dana/u 11 lis 2011 15:02, ukupno mijenjano 1 put.

bašja

Post Postao/la bašja » 11 lis 2011 15:01

phos je napisao/la:
bašja je napisao/la:
phos je napisao/la:

iracionalni su samo ako ne predstavljaju prozivljeno.
uglavnom se strahovi baziraju na srodnom iskustvu.
a covjek uci na iskustvu i formira se pod velikim utjecajem iskustva.
ovo tvoje je teorretski ispravno, ali realno tesko izvedivo.
itekako mogu biti iracionalni baš što proizlaze iz proživljenog. ko po onoj tko se opeče puše i na hladno. ti su u stvari baš zato i najgori. i jest ovo moje teško izvedivo, ali je jedini način koji daje trajne rezultate, ostalo je sve krpanje od jedne do sljedeće situacije.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 11 lis 2011 15:02

Mene više jebe to što (odnedavno tek) znam uzroke ali ne mogu sad samo tako uskočit u nešto bez tog straha koji me prati cijeli život. Valjda postoji neka faza prilagodbe a ja ne znam dokle će trajat ni šta da radim sa sobom do tad. I'm in no man's land. :D
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

roza_surla

Post Postao/la roza_surla » 11 lis 2011 15:05

Ma pokrenut ce se kad stignem u zg - bu se spela v avto i pemo na jug.
Roza nije koza
Niti surla znaci da je kurva

bašja

Post Postao/la bašja » 11 lis 2011 15:09

ariadne je napisao/la:Mene više jebe to što (odnedavno tek) znam uzroke ali ne mogu sad samo tako uskočit u nešto bez tog straha koji me prati cijeli život. Valjda postoji neka faza prilagodbe a ja ne znam dokle će trajat ni šta da radim sa sobom do tad. I'm in no man's land. :D
sad kad si ih otkrila, sad ih lijepo zaboravi :D

Odgovorite