Meni su ionak svi latentni pederi. Najviše ovi iz ujoj inicijative.Fuga je napisao/la:Ova premisa govori o tvojim predrasudama. Kaj ti misliš da među dečkima koje voze bager, šetamaju ili rade struju nema pedera.
Protiv ZA i moralne dvojbe
-
Aven
Re: Protiv ZA i moralne dvojbe
-
Gost
A koliko znam na ozbiljnom razgovoru za posao zna nekad bit pitanje > yeste zdravi¿ I sad on odgovori da ye, a kasniye se ispostavi da ye teski homofob. Dakle lagali ste pri zaposljavanju
A ozbiljno kad bi imala svoyu firmu sigurno bi bilo strogo biranje ljudi. Znaci
podrazumiyeva se koye su to karakteristike. Iako znam da su svi skloni predrasudama
vise ili manje ipak postoye neke osnovne stvari preko koyih se ne prelazi.
A svaki dodatni problem kasniye moze se riyesiti ako ye osoba otvorena
i spremna za suradnju.
Btw. slusala sam priye dviye godine na yednom seminaru osobnu pricu direktora yedne uspyesne firme u rh,a i na internacionalnom trzistu o njegovoy borbi sa svoyom homofobiyom. Dakle moze se sve kad se hoce¡
A ozbiljno kad bi imala svoyu firmu sigurno bi bilo strogo biranje ljudi. Znaci
podrazumiyeva se koye su to karakteristike. Iako znam da su svi skloni predrasudama
vise ili manje ipak postoye neke osnovne stvari preko koyih se ne prelazi.
A svaki dodatni problem kasniye moze se riyesiti ako ye osoba otvorena
i spremna za suradnju.
Btw. slusala sam priye dviye godine na yednom seminaru osobnu pricu direktora yedne uspyesne firme u rh,a i na internacionalnom trzistu o njegovoy borbi sa svoyom homofobiyom. Dakle moze se sve kad se hoce¡
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
danas sam razmišljala o škafetarima. to su osobe kojima je donja vilica ispred gornje i uglavnom sve to skupa izgleda ko kutija, čak i kad su usta zatvorena.
mislim da bi njima savršeno pristajao taj y-kompleks.
mislim da bi njima savršeno pristajao taj y-kompleks.
ex invalid_user
pfftć. morat ću oftopično komentirat da može bit baš hot kad osoba ima koščato lice s isturenom donjom čeljusti i prominentnim jagodicama te hrčkićima. Ne kao S. Ronson, ali evo ova lipojka npr. 
Nego, pitanje iz druge perspektive. Biste li ostali raditi u firmi u kojoj je glavni direktor neki od glavnih iz UIO? Recimo, Markičić ima firmi od prevođenja do testiranja lijekova. Ili npr. niste znali, ali ste saznali da je šef teški homofob, a fino ste se uhljebnili za napredovanje... Još znajući stanje na burzi
Nego, pitanje iz druge perspektive. Biste li ostali raditi u firmi u kojoj je glavni direktor neki od glavnih iz UIO? Recimo, Markičić ima firmi od prevođenja do testiranja lijekova. Ili npr. niste znali, ali ste saznali da je šef teški homofob, a fino ste se uhljebnili za napredovanje... Još znajući stanje na burzi
- Kroacija
Say what, prevođenja? 
Daj ime.
Jos ce ispasti i da radim za UIO.
I ne otvara mi tu tvoju skafetastu lipojku. Vidjet cu kad budem za kompom.
Daj ime.
Jos ce ispasti i da radim za UIO.
I ne otvara mi tu tvoju skafetastu lipojku. Vidjet cu kad budem za kompom.
ex invalid_user
- DoubleTrouble
- Spol/rod: žensko
- Status: U vezi
Ostala bi raditi ako sam zadovoljna poslom. Ako nisam i dalje bi ostala raditi dok ne nađem bolje. Posao je posao, ne živi se od zraka ni od ljubavi. Naravno kada bi direktor očekivao da stojim i ja na štandu uio ili da potpišem i kada bi forsirao aktvizam na radnom mjestu sa zaposlenicima to bi mi smetalo. Tu bi se pobrinula da o svemu navedenom pribavim konkretne (prihvatljive) dokaze a zatim bi iste proslijedila medijima i svim klijentima navedene firme među kojima bi sigurno bilo i onih kojima se nebi svidjela takva politika niti medijsko povezivanje s jednom takvom kompanijom. Naravno, dala bi i otkaz a vjerojatno bi digla i tužbu ako bi bilo kakve pravne osnove..Bash je napisao/la:Nego, pitanje iz druge perspektive. Biste li ostali raditi u firmi u kojoj je glavni direktor neki od glavnih iz UIO? Recimo, Markičić ima firmi od prevođenja do testiranja lijekova. Ili npr. niste znali, ali ste saznali da je šef teški homofob, a fino ste se uhljebnili za napredovanje... Još znajući stanje na burzi
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie." 
ako me nitko ne bi maltretirao, bi!Bash je napisao/la:Biste li ostali raditi u firmi u kojoj je glavni direktor neki od glavnih iz UIO? Recimo, Markičić ima firmi od prevođenja do testiranja lijekova. Ili npr. niste znali, ali ste saznali da je šef teški homofob, a fino ste se uhljebnili za napredovanje... Još znajući stanje na burzi
no, kad smo već samo na moralnim dvojbama (jel očito pare nisu bitne!), naravno da ne bi i naravno da bi i kod prvog pitanja dotičnog ispizdila van!
no, ajmo jedan reality check: živimo u kapitalizmu i ne preživljavamo od morala i ljubavi.
s druge strane pak, moja draga majka je u UIO.
nije da mi to nešto posebno šteti, jer tako i onako ne pričamo, no šta sad? da promjenim prezime? da tražim brisanje iz rodnog lista (al se to može?)?
i da.. dobivam redovito poruke o borbi za jedinstvenu i vrijednosnu, Božju Hrvatsku.
btw. Bash, herc me skoro strefio kad sam pročitala da se slažeš sa mnom
-
Gost
Bash je napisao/la:Nego, pitanje iz druge perspektive. Biste li ostali raditi u firmi u kojoj je glavni direktor neki od glavnih iz UIO? Recimo, Markičić ima firmi od prevođenja do testiranja lijekova. Ili npr. niste znali, ali ste saznali da je šef teški homofob, a fino ste se uhljebnili za napredovanje... Još znajući stanje na burzi
Trenutno sam u takvoy financiyskoy situaciyi da bi si to mogla priustiti. Znaci sok,skok,otkaz bi dala.
E sad mozda da sam egzistenciyalno ugrozena vec bi malo stala na loptu i kopala za drugi posao,
pa onda puknula otkaz. Sve ovisi o situaciyi u koyoy se nalazis, ali bez obzira na sve to mi ne bi
bila ugodna radna atmosfera (a to mi ye bitniye cak i od povisice). I naravno ako sam zadovoljna
poslom da bi mi to sve tesko palo, ali ybg.
Iako kad pogledam ciyelokupnu situaciyu u drzavi i nacin na koyi se dolazi do posla i napreduye,
a ima puno veze sa politikom ionako imam problem veci od samog sudaranja sa homofobima.
Vyeruyem da promiyene idu ali yako sporo, a trenutno procyenjuyem bas isplati li mi se cekati
i koliko dugo ili otici van kad mi se vec otvarayu mogucnosti.
Bash je napisao/la:
Bila sam u sličnoj poziciji prije par godina. Doduše, ono je bilo pitanje političke ideologije, gdje sam trebala raditi za jednu političku stranku, posao sam odbila. Iako su mnogi savjetovali da to ne radim bla bla, uvjeti rada su bili odlični, ljetne stanke, ovo ono, razumijevanje za izostajanje s posla s obzirom na neke moje dodatne aktivnosti. Na kraju sam odabrala posao gdje u razdoblju od godine dana nisam imala dva slobodna dana zajedno i svašta nešto, svakodnevna prcanja od intelektualnog snoba opterećenog sobom i svojim životnim uspjesima koji je i na isti badnjak radio do 11 u noći, i ja skupa s njima, je l.
Danas mi zbog toga nije žao. Čak ni tada mi nije bio žao i nikad se nisam stavljala u poziciju u kojoj bi razmišljala kako sam trebala omastiti brk na onom ponuđenom radnom mjestu. Vrlo sam si okej s tim da nisam radila za njih.
Možda moja razmišljanja nekom djeluju "hlebinski", no meni je sasvim okej s takvim postavkama živjeti.
Isto tako, imam razumijevanje za ljude koji ne razmišljaju na isti ili sličan način, sasvim mi je jasan kontekst u kojem živimo i sve prisutniji strah od nesigurnosti itd.
- DoubleTrouble
- Status: U vezi
Meni je majka relativno suzdržana iako ne odobrava ništa vezano za LGBT, no zato je brat pravi agresivni homofob koji bi vjerojatno bio u stanju i prebit nekoga zbog svojih konzervatinih uvjerenja. Naučio se savladavat od ispada kad je u mojoj blizini jer uspješno pobijam sve njegove glupe i neutemeljene teorije. Neću ga se odreć.JaNNa je napisao/la: moja draga majka je u UIO
Daljnje rodbine koja liže oltare, propovjeda i izrazito je homofobna agresivna u nametanju određenih stvari nemam, tj odrekla sam ih se, jednostavno nismo u kontaktu, viđamo se samo na sprovodima (evo ima već preko 10 godina da je tako).
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie." 
uma je napisao/la:Jos ce ispasti i da radim za UIO.
Okej je, diši, dišiJaNNa je napisao/la:btw. Bash, herc me skoro strefio kad sam pročitala da se slažeš sa mnom
Ja bi isto vjerojatno na neko vrijeme ostala radit tamo, ako ne bi postojao pritisak na mene radi ideologije šefa. Ali mislim da bi me svejedno ubijalo u pojam to šta je firma takva i kidala bi nalijevo prvom prilikom. S druge strane, ne bi se sramila radit za Keruma za neke dobre pare, bilo bi me briga.
ne bih ga otpustio ako nista od toga ne radi tijekom radnog vremena i ne koristi cinjenicu svojeg mjesta zaposlenja za te svrhe. no, ako bi recimo govorio 'pa meni je šef gej i ja njega jako postujem, dakle mi nismo homofobi, ali brak je bla bla...', onda otkaz. nema se sta radna situacija koristiti za bilo kakvu njegovu propagandu kojom se bavi u slobodno vrijeme.
Ukoliko je direktor teški homofob van poslovnog vremena, a unutar poslovnog vremena korektan poslodavac, i ukoliko sam zadovoljna onim što radim i uvjetima u kojima radim, ne bih razmišljala o otkazu.Bash je napisao/la: Nego, pitanje iz druge perspektive. Biste li ostali raditi u firmi u kojoj je glavni direktor neki od glavnih iz UIO? Recimo, Markičić ima firmi od prevođenja do testiranja lijekova. Ili npr. niste znali, ali ste saznali da je šef teški homofob, a fino ste se uhljebnili za napredovanje... Još znajući stanje na burzi
A imo, takve stvari doista nemaju prostora u poslovnoj okolini, u kojoj profit je glavni driver. Ak pričamo o privatnim firmama, ne neovisno fondacijama, državnim ustanovama, medijskim kućama i sl.
Edit. Da se dopunim; teško je zamišljati Markiću i kao korektnog poslodavca, obzirom koliko lažnosti isijava iz nje, međutim, hipotetski polazim od pretpostavke da osoba može imati kriva uvjerenja o nekim stvarima (odgoj i sl), a opet biti generalno fer karaktera.
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
-
str8faith
- Status: U braku
da vam rasprava bude ljepša stani i poslušaj :*
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmeHnaEGrQE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmeHnaEGrQE[/youtube]
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel
cug ti bu pobegel
-
backspace
previše mi postova za čitati, pa ću se na uvodni osvrnut.Aven je napisao/la:Hipotetska situacija:
Vlasnik ili vlasnica ste privatne firme s prekonekoliko zaposlenih. Saznali ste da je jedan od boljih radnika koji održava brojne kontakte s klijentima i donosi vam profit,
ujedno i jedan od pokretača i žestokih zagovornika UIO inicijative.
Kako bi to na vas djelovalo?
Što biste učinili?
Biste li mu dali otkaz? Zašto da ili ne?
Možemo problematiku proširiti (ako vam se piše) i na prijateljstva, dobra poznanstva i obiteljske odnose.
ovako, u profesionalnom svijetu, o ovakvim stvarima se ne bi trebalo pričati uopće. odnosno minimalno i u rukavicama. we are here to do business, pa tim vođeni, dokle god ste korektni jedni prema drugima kao kolege, u redu je. takve teme, religija, sex orjentacija, politika... to je generalno big no no jer je redovito podloga za konflikte na razini 'temeljnih vrijednosti čovjeka'.
recimo, kod mene postoje sve moguće povelje i pravilnici o dopustivom ponašanju zaposlenika i to je sve vrlo zaštitnički napravljeno prema manjinama i protiv bilokakvih diskriminacija ikog, equality to all, no realnost kolektiva je druga priča... bi li po tome sad svi koji će glasat za, a skoro su svi takvi kod mene
situacija je, naravno, drugačija gledano iz perspektive malih firmica i korporacija. u malim firmicama su ljudi nerijetko povezaniji pretpostavljam, ali treba se držat perspektive da je to prije svega posao.
što je privatnih odnosa tiče, prijatelji, obitelj, etc., to je skroz druga priča. osim obitelji, privatno ljude možeš birati, ako ti ne odgovaraju možeš ih naprosto odjebat, u poslovnom svijetu to ne igra
- Kroacija
Tocno to. Zarada je bitnija : oportunist :backspace je napisao/la:ali treba se držat perspektive da je to prije svega posao.
što je privatnih odnosa tiče, prijatelji, obitelj, etc., to je skroz druga priča. osim obitelji, privatno ljude možeš birati, ako ti ne odgovaraju možeš ih naprosto odjebat, u poslovnom svijetu to ne igra
ex invalid_user