Koju bi povijesnu osobu najviše htjela upoznati?
Pitaj me
Re: Pitaj me
Prošlost, najvjerojatnije. I to, recimo, 1000 godina unatrag 
"Don't underestimate the seductive power of a decent vocabulary."
Ne bi htjela vidjeti hoće se ovaj svijeti raspasti kroz nekih 50ak godina? 
..nek bude Tesla, sad mi prvi pao na pamet. A možda bih i htjela vidjeti koliko je Nefertiti bila lijepa
Najdraža vrsta umjetnosti?
..nek bude Tesla, sad mi prvi pao na pamet. A možda bih i htjela vidjeti koliko je Nefertiti bila lijepa
Najdraža vrsta umjetnosti?
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
- degenereginald
- cryptid
ovo. 
smatras li da je bitno promatrati djelo u kontekstu vremena/ s znanjem 'poruke' koju autor zeli prenjeti ili si vise u 'death of the author' kampu i vaznije ti je kako osobno dozivis djelo i sto sama izvuces bez obzira na originalnu namjenu?
(ovo je yay or nay pitanje; sive zone ne priznajem
)
smatras li da je bitno promatrati djelo u kontekstu vremena/ s znanjem 'poruke' koju autor zeli prenjeti ili si vise u 'death of the author' kampu i vaznije ti je kako osobno dozivis djelo i sto sama izvuces bez obzira na originalnu namjenu?
(ovo je yay or nay pitanje; sive zone ne priznajem
I have no money and I have to scream.
NopeAndain je napisao/la:Ne bi htjela vidjeti hoće se ovaj svijeti raspasti kroz nekih 50ak godina?
Uhhh, ovo je teško... mislim da je i jedno i drugo važno... Ali ako baš ne smije biti sivih zona, onda mi je važnije kako ja osobno doživim djelo i što izvučem iz njega, bez obzira na originalnu namjenu.reginald je napisao/la:smatras li da je bitno promatrati djelo u kontekstu vremena/ s znanjem 'poruke' koju autor zeli prenjeti ili si vise u 'death of the author' kampu i vaznije ti je kako osobno dozivis djelo i sto sama izvuces bez obzira na originalnu namjenu?
Prva kompjuterska igra koju si ikad igrala?
- degenereginald
- cryptid
Kao da se zbilja sjećam 
Brijem da je bila supaplex, neka druga igra s likom kuglicom ili doom. ne znam točno.
Najbolja igra koju si igrala i zašto?
Brijem da je bila supaplex, neka druga igra s likom kuglicom ili doom. ne znam točno.
Najbolja igra koju si igrala i zašto?
Ali..sve je u sivim zonama 
Ovak, bitno mi je da umjetnost ''komunicira'', da je smislena, stoga ću staviti kontekst onog što autor želi iskomunicirati bitnim.
Mislim, Guernica je sama po sebi zanimljiva slika, al njen kontekst i ono što autor kroz nju komunicira ju čini zanimljivijom (ak sam dobro skužila što želiš pitati, i uspjela na zaći previše u sivilo odgovora)
Jel pitanje ukusa van rasprave?
Uh, kasnim...Lara Croft, jer ju igram trenutno
Ovak, bitno mi je da umjetnost ''komunicira'', da je smislena, stoga ću staviti kontekst onog što autor želi iskomunicirati bitnim.
Mislim, Guernica je sama po sebi zanimljiva slika, al njen kontekst i ono što autor kroz nju komunicira ju čini zanimljivijom (ak sam dobro skužila što želiš pitati, i uspjela na zaći previše u sivilo odgovora)
Jel pitanje ukusa van rasprave?
Uh, kasnim...Lara Croft, jer ju igram trenutno
Hansel
Hansel
So much truth thereAndain je napisao/la:Ali..sve je u sivim zonama
Pitanje ukusa može biti dio rasprave, ali obvezno uz uvažavanje toga da svatko ima pravo na svoj ukus
Hmm... Knjiga koja ti je promijenila pogled na svijet?
Yoganandina biografija, nije najbolja knjiga koju sam čitala, ali mi je došla u ruke na početku srednje i zainteresirala me za neke stvari o kojima do tad nisam previše znala. Stranger in a strange land od Heinleina mi je isto bila prilično ground breaking 
Tebi?
Tebi?
Hansel
Hansel
- degenereginald
- cryptid
Jasno da je, zato sam i postavila 'yay' i 'nay' dioAndain je napisao/la:Ali..sve je u sivim zonama
Mislim, Guernica je sama po sebi zanimljiva slika, al njen kontekst i ono što autor kroz nju komunicira ju čini zanimljivijom (ak sam dobro skužila što želiš pitati, i uspjela na zaći previše u sivilo odgovora)![]()
S tim da bi se lako moglo i ići dalje, postavljati pitanja (pogotovo u današnje vrijeme, gdje je to istaknutije) koliko znamo o namjerama, koliko su i to pretpostavke, ako se sam autor ne izjasni? Ili, primjer iz današnjice, gdje je navodno autor Braida, Jonathan Blow navodno bio bjesan jer su ljudi 'krivo' razumijeli poruku igre- jel igra kriva, autor, publika ili uopće nije bitno, dok god dobiješ nešto iz čitavog iskustva?
Što ako nikad nećemo znati 'pravu' namjeru jer je autor umro bez da nam je potvrdio pretpostavke?
Što ako djelo nema namjenu zbog kojeg je nastalo, ali ti izvučeš nešto bitno iz djela?
(ja sam ozbiljno planirala otvoriti ovo kao temu, ali sam skrenula na 'pitaj me' jer sam ocekivala da nece biti odaziva. super je to sto bih ja iskucala dovoljno riječi u temi da ne bi bilo ni potrebe za drugim komentarima)
+
odgovor na gornje pitanje o ukusu-
Ne, definitivno nije. Koliko je relevantno je drugo pitanje (a o tome neću jer ću opet iskucati blok teksta
+
lol, kasnim. ok.
Erm.... Zadnja koja mi je promjenila pogled na svijet, barem donekle je bila 'the proteus paradox'. Preporučam, zanimljiva je. Ne revolucionarna, ali ima zanimljive točke.
edit: pitanje
Dakle, koliko ti je bitno kakva je osoba sam autor djela u uživanju u djelu (ako jest, uopće?)? Posve nebitno/ odvojeno možeš promatrati jedno i drugo ili ne?
Zadnja izmjena: degenereginald, dana/u 24 sij 2016 16:05, ukupno mijenjano 1 put.
Uglavnom mogu, osim ako se radi o nekim piscima koje poznajem.
Najdraži žanr fikcije?
Najdraži žanr fikcije?
Meni bi ovo bila super temareginald je napisao/la: Što ako nikad nećemo znati 'pravu' namjeru jer je autor umro bez da nam je potvrdio pretpostavke?
Dakle, koliko ti je bitno kakva je osoba sam autor djela u uživanju u djelu (ako jest, uopće?)? Posve nebitno/ odvojeno možeš promatrati jedno i drugo ili ne?
Pa to je super kod umjetnosti, baš taj proces razumijevanja djela i poruke koju nosi i koja ti, u najboljem slučaju, produbljuje percepciju svijeta. Neovisno da li ćeš ti ikad dobiti potvrdu tog tvog dojma poruke ili ne. Uostalom, ukoliko makneš autora i njegovu poruku van ''slike'' na koji način ikad izlaziš izvan okvira vlastite percepcije nečeg, na koji način si postavljaš izazove da shvatiš nešto novo ako si ne pokušaš predočiti tuđu percepciju?
Što se tiče stvaranja vlastitog dojma koji može biti bogatiji od originalnog djela, ne vidim problem u tom
Spajam autora s djelom koje radi; npr. ''Sweet child of mine'' mi je zauvijek zagađena činjenicom da ga je cura za koju je napisao djelo, tužila za silovanje. :/ Prije mi je to bila slatka pjesma.
SF, al svi su mi dragi, sve dok nemaju elemente horora
Najdraži redatelj?
Hansel
Hansel
- degenereginald
- cryptid
SF, definitivno, uvijek. 
Kakve/ koje teme (istraživanje istih) voliš vidjeti u umjetnosti?
e: well, damn
Kubrick? Zbilja ne znam; u pravilu ne gledam tko je redatelj... Wes Anderson? Nemam pojma.
Kakve/ koje teme (istraživanje istih) voliš vidjeti u umjetnosti?
e: well, damn
Kubrick? Zbilja ne znam; u pravilu ne gledam tko je redatelj... Wes Anderson? Nemam pojma.
Zadnja izmjena: degenereginald, dana/u 24 sij 2016 16:19, ukupno mijenjano 2 puta.
So many SF people
Teme pojedinca u kontekstu društva, teme usamljenosti, promišljanja, sukoba ili suživota čovjeka i prirode, ljudske prirode... Zapravo, ponajviše ljudske prirode
Ok, kad smo kod SF-a... Najdraža SF knjiga?
Teme pojedinca u kontekstu društva, teme usamljenosti, promišljanja, sukoba ili suživota čovjeka i prirode, ljudske prirode... Zapravo, ponajviše ljudske prirode
Ok, kad smo kod SF-a... Najdraža SF knjiga?
Uh, ima ih puno. Recimo Zelazny, Lord of light i Heinlein, Starship troopers i Stranger in a strange land.
A fantasy..čitaš/gledaš to i što ti se posebno dopada (neovisno dal je knjiga, film il igrica u pitanju
)?
A fantasy..čitaš/gledaš to i što ti se posebno dopada (neovisno dal je knjiga, film il igrica u pitanju
Hansel
Hansel
Čitam, gledam, igram, larpam
Jako volim fantasy, pa makar bio i treš nekad 
Recimo, super mi je bio Legend of the Seeker i cijeli Sword of Truth serijal, iako je bio treš
A inače - G.G. Kay, pa Jacqueline Carey (Kushiel
), pa Pratchett, pa G.R.R. Martin i Song of Ice and Fire jednako kao i Game of Thrones... Ajmo reći i Varleyeva Geanska trilogija, iako je ona neki hibrid između SF-a i fantasyja.
Hmmm... Star Trek ili Star Wars?
Recimo, super mi je bio Legend of the Seeker i cijeli Sword of Truth serijal, iako je bio treš
Hmmm... Star Trek ili Star Wars?
- Moloko
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Nijedno 
Zivot na moru ili u planini?
Zivot na moru ili u planini?
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."
Ipak na moru.
Nosis li naocale?
Nosis li naocale?
Ne. Osim sunčanih 
U kojoj bi zemlji živjela?
U kojoj bi zemlji živjela?
-
backspace
nemam neku želju živjeti na kojekojim drugim mjestima. bitni su mi ljudi i dobar socijalizacijski moment. gdje mogu to najbolje dobiti, tamo mogu ići.
si probala escape room igru na velesajmu?
si probala escape room igru na velesajmu?
[quote="Nirya"]Recimo, super mi je bio Legend of the Seeker [/quote]
..Cara :love:
Nisam..
Igraš kakve društvene igre; koje su ti najdraže?
..Cara :love:
Nisam..
Igraš kakve društvene igre; koje su ti najdraže?
Hansel
Hansel
..Cara :love:Andain je napisao/la:[quote="Nirya"]Recimo, super mi je bio Legend of the Seeker
Društvene igre, yeah, ali ne često koliko bih htjela... (larp se ne računa pod to, jelda?
Najdraža igra iz djetinjstva?
Graničar, igra skrivača..ak pričamo o tim (zastarjelim
) igrama.
Ima neki film koji ti se posebno svidio iz prošle godine?
Ima neki film koji ti se posebno svidio iz prošle godine?
Hansel
Hansel
- degenereginald
- cryptid
Ex Machina. Stvarno kul film.
što bi radila/ čim bi se bavila da financije nisu problem (tj. da možeš raditi bilo što bez straha za egzistenciju)?
(ja se zbilja ne znam izražavati
)
što bi radila/ čim bi se bavila da financije nisu problem (tj. da možeš raditi bilo što bez straha za egzistenciju)?
(ja se zbilja ne znam izražavati
-
backspace
Znaci da ne moram raditi u financijama sto bih radila... Jao svasta, zivjela bih u mnogocemu kao Richard Feynman. Mnoge aktivnosti i stalno nesto novo bih otkrivala.. Jedino eto sto sumnjam da si me angazirali za rad na atomskoj bombi, ali mozda nesto slicno 
Znas li što je EBITDA?
Znas li što je EBITDA?
- Moloko
Znam-marža.
Kojim poslom se nikad ne bi mogla baviti?
Kojim poslom se nikad ne bi mogla baviti?
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."
Bilo kojim u klaonicama i slicnim mjestima.
Koja zanimanja najvise cijenis/divis im se?
Koja zanimanja najvise cijenis/divis im se?
- Moloko
Sposobne ekonomiste i doktore.
A ti?
A ti?
A svakakva zanimanja cijenim, ako vidim da netko doista nešto novo donosi na tržište i ''oplemenjuje'' svoju zajednicu. Ali eto, divim se astronautima. 
Bi pristala otići u svemir na iduće, recimo 3 godine, da ti netko to ponudi? Nekakva istraživačka misija?
Bi pristala otići u svemir na iduće, recimo 3 godine, da ti netko to ponudi? Nekakva istraživačka misija?
Hansel
Hansel
Noup...kaj bum tam..bilo bi mi predosadno.
Jel ikad izgubis zanimanje za nekoga u sekundi i ne zelis se vise ni cut s tom osobom?
Jel ikad izgubis zanimanje za nekoga u sekundi i ne zelis se vise ni cut s tom osobom?
Live your life be free U know U have it all.
Noup...kaj bum tam..bilo bi mi predosadno.
Live your life be free U know U have it all.