Pitaj me
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
Re: Pitaj me
ne, deprimira me sunce i svo to sranje. oblačno vrijeme je moje vrijeme 
radiš li kakve vježbe za istezanje?
radiš li kakve vježbe za istezanje?
ex invalid_user
- degenereginald
- cryptid
Nah, ja sam sloth. :|
Na jedan dan možete ili:
a) postati apsolutno nevidljivi i nečujni za svih + nezz, prolaženje kroz zidove, letenje, brzo kretanje- the whole shebang- osim čitanja misli
b)
1) ući u um jedne odabrane osobe na taj čitav dan, s tim da u tom slučaju doživljavate sve što i odabrana osoba, uključujući i čitanje apstraktnih misli i taktilnih doživljaja, i nemate apsolutno nikakvu kontrolu tijekom iskustva
2) isti izbor, ali na tri dana i s random osobama
c) ja nisam voajer, kajtije? uopće me ne zanima, biššča.
Što birate?
(i opcionalno- zašto?)
Na jedan dan možete ili:
a) postati apsolutno nevidljivi i nečujni za svih + nezz, prolaženje kroz zidove, letenje, brzo kretanje- the whole shebang- osim čitanja misli
b)
1) ući u um jedne odabrane osobe na taj čitav dan, s tim da u tom slučaju doživljavate sve što i odabrana osoba, uključujući i čitanje apstraktnih misli i taktilnih doživljaja, i nemate apsolutno nikakvu kontrolu tijekom iskustva
2) isti izbor, ali na tri dana i s random osobama
c) ja nisam voajer, kajtije? uopće me ne zanima, biššča.
Što birate?
(i opcionalno- zašto?)
I have no money and I have to scream.
-
str8faith
- Spol/rod: žensko
- Status: U braku
2
Kako objasnit zeni da ti hoces taj najmanji broj ,dok ona tebi objasnjava da nema crne vec bjele s crnim obrubom i da je to za djete od petnaest godina?( kuharska jakna ,jer nemogu nac broj!)
Kako objasnit zeni da ti hoces taj najmanji broj ,dok ona tebi objasnjava da nema crne vec bjele s crnim obrubom i da je to za djete od petnaest godina?( kuharska jakna ,jer nemogu nac broj!)
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel
cug ti bu pobegel
- degenereginald
- cryptid
Kako? Racionalno i s strpljenjem, kao što dvije odrasle osobe komuniciraju...? Jasno, ako ne postoji takav tip jakne koji ti treba, onda nemate o čemu više razgovarati, idk.
Dakle, moraš sama nabavljati jaknu, ne dobiješ istu na radnom mjestu? Huh.
+ fuck body shaming bilo kakve vrste.
Opet izbori-
Možeš ili
a) imati alat koji svoju svrhu obavlja najbolje u svemiru (primjer- olovka s kojom, bez skilla, možeš savršeno, u bilo kojem stilu crtati, nož koji savršeno precizno reže, i sl.- ali je time i ograničeno tvojim idejama- olovka po sebi ne može odabrati temu niti smisliti novi stil)- koji možeš prodati, može biti ukraden, možeš to i koristiti- odmah ti je dostupno
b) postati najvještija osoba u jednoj stvari, ali će to teći postupno i trebati će ti za isto 60 god. (dakle, možda mueđuvremenu i umreš), ali ne trebaš apsolutno ništa raditi da bi napredovala
Što biraš od ponuđenog?
Dakle, moraš sama nabavljati jaknu, ne dobiješ istu na radnom mjestu? Huh.
+ fuck body shaming bilo kakve vrste.
Opet izbori-
Možeš ili
a) imati alat koji svoju svrhu obavlja najbolje u svemiru (primjer- olovka s kojom, bez skilla, možeš savršeno, u bilo kojem stilu crtati, nož koji savršeno precizno reže, i sl.- ali je time i ograničeno tvojim idejama- olovka po sebi ne može odabrati temu niti smisliti novi stil)- koji možeš prodati, može biti ukraden, možeš to i koristiti- odmah ti je dostupno
b) postati najvještija osoba u jednoj stvari, ali će to teći postupno i trebati će ti za isto 60 god. (dakle, možda mueđuvremenu i umreš), ali ne trebaš apsolutno ništa raditi da bi napredovala
Što biraš od ponuđenog?
Ja mislim da bi reginald uvijek prva sama sebi trebala odgovarati na pitanje, čisto da se ova kreativnost ne izgubi samo na postavljanju pitanja bez davanja odgovora
Jel auto alat? Jer palo mi je na pamet da bih mogla imati formulu koja savršeno vozi (najbrže i najsigurnije) i tako se brzo obogatila (yep, toliko sam površna). A ak auto nije alat, možda kist, super ću crtati i biti zadovoljna sama sa svojim slikama (odabrala bih razvoj svoje vještine da je vremenski raspon nešto manji, 60godina je too much..ne očekujem da ću toliko živjeti
).
Za reginald isto pitanje, za druge..jel star trek doista bolja franžiza od star warsa?
Jel auto alat? Jer palo mi je na pamet da bih mogla imati formulu koja savršeno vozi (najbrže i najsigurnije) i tako se brzo obogatila (yep, toliko sam površna). A ak auto nije alat, možda kist, super ću crtati i biti zadovoljna sama sa svojim slikama (odabrala bih razvoj svoje vještine da je vremenski raspon nešto manji, 60godina je too much..ne očekujem da ću toliko živjeti
Za reginald isto pitanje, za druge..jel star trek doista bolja franžiza od star warsa?
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
-
str8faith
- Status: U braku
Biram A jer znam da bi kod B vec odacno ciknula a ne dozivila 60.... Star trek ima bolje zivine
Ajmo sad
A) da si tajm lord i putujes kroz vrime i ponude ti da ubijes hitlera bili ga ubil?
B) da si tajm lord i putujes kroz vrime i ponude ti da spavas s merlin monro ,bili?
Ajmo sad
A) da si tajm lord i putujes kroz vrime i ponude ti da ubijes hitlera bili ga ubil?
B) da si tajm lord i putujes kroz vrime i ponude ti da spavas s merlin monro ,bili?
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel
cug ti bu pobegel
A) Bih
B) Gah, ima drugih koje bi mi bile zanimljivije
Da imaš priliku otići u svemir i doživjeti čudesa poput onih u Interstellaru, ali da su male šanse da ćeš se ikada vratiti, bi li otišla?
(čekamo da reginald odgovori na svoje kreativno pitanje
)
B) Gah, ima drugih koje bi mi bile zanimljivije
Da imaš priliku otići u svemir i doživjeti čudesa poput onih u Interstellaru, ali da su male šanse da ćeš se ikada vratiti, bi li otišla?
(čekamo da reginald odgovori na svoje kreativno pitanje
"Don't underestimate the seductive power of a decent vocabulary."
Meni osobno je. Kada gledam film ili citam knjigu, pogotovo SF, bitno mi je koliko se mogu ufurati u pricu i "biti tamo". Na Star Treku sam prakticki zavoljela astrofiziku, natjerao me na podrobnije proucavanje fizikalnih zakona itd. plus, procitala sam da je cptn. Janeway za svoju ulogu ucila fiziku kako bi joj svaka recenica koju izgovori imala smisla, tj. da bi ju barem donekle razumjela.
edit: Bih. Putovanje Svemirom mi je istovremeno predivno i zastrasujuce.
Da mozes birati spaceship s kojim bi putovala, koji bi izabrala?
edit: Bih. Putovanje Svemirom mi je istovremeno predivno i zastrasujuce.
Da mozes birati spaceship s kojim bi putovala, koji bi izabrala?
Marilyn mi nikad nije bila napeta pa bih možda radije ubila Hitlera..Doduše, bila bi mi bitna i godina u koju se vraćam, dal 30e il 45-a, jer ak je 45a u pitanju, onda bih možda ipak radije spavala s Marylin 
Da ti moraš ubiti jednu osobu, ono vratiti se u prošlost i počiniti ubojstvo (a da nije Hitler u pitanju, jer je to lagan odgovor) kog bi odabrala?
Ne kužim se baš u spaceshipove, pristala bih više manje na bilo koji
Edit. skroz sam krivo skužila ovo prvo pitanje na koje sam odgovarala..zanemarite (al da, ubila bih i da, spavala bih)
Da ti moraš ubiti jednu osobu, ono vratiti se u prošlost i počiniti ubojstvo (a da nije Hitler u pitanju, jer je to lagan odgovor) kog bi odabrala?
Ne kužim se baš u spaceshipove, pristala bih više manje na bilo koji
Edit. skroz sam krivo skužila ovo prvo pitanje na koje sam odgovarala..zanemarite (al da, ubila bih i da, spavala bih)
Hansel
Hansel
Uhhh, jako teško pitanje... Nekog masovnog ubojicu? Andersa Breivika možda, posebno nakon što sam čitala witness accountove iz tog masakra...
Vjeruješ li da je svatko u stanju ubiti drugu osobu ako se nađe u situaciji koja to zahtijeva?
Vjeruješ li da je svatko u stanju ubiti drugu osobu ako se nađe u situaciji koja to zahtijeva?
- degenereginald
- cryptid
Stvarno ne znam. Ja sam hc pacifist, ne mislim da je ubojstvo ikad jedina ili dobra opcija i sumnjam da bih ikad bila u stanju ubiti. S druge strane, postoje ekstremni scenariji u kojima nemamo toliko kontrole jer adrenalin i situacija; ne poznajem ljudski mozak dovoljno dobro da mogu odgovoriti na to pitanje :\\\\\
e: Ali, ako je standardna situacija, a ne ekstremni slučaj, onda ne. Ne mislim da je svatko u stanju ubiti. Mislim, vojnici imaju užasnih problema s tim kad prvi put odu u rat, što ne? Nađu se u situaciji gdje mogu pucati u druge, ali to ne rade jer isuse, tko bi svjesno odabrao ubiti drugo ljudsko biće?
e2: s druge strane, što ako je to ona sjebana toac situacija, gdje će tebi najbliža osoba umrijeti ako ne ubiješ? Ipak nisam hc pacifist
@Andain- aww
ja pitam ove pizdarije ovdje jer sama imam problema s odgovaranjem na ta pitanja (a i tri puta bih se još posvađala sa sobom oko preciznosti/ logističkih problema istih da idem odgovarati).
Ali, ako isključim racionalni dio mozga... a. Jer pare (ako me usput netko ne prebije i ukrade mi to jer nisam uspjela dovoljno dobro sakriti sposobnosti alata)
+ auto totalno jest alat.
Ajmo jedno old school (neću prevoditi, tho)-
The general form of the problem is this: There is a runaway trolley barreling down the railway tracks. Ahead, on the tracks, there are five people tied up and unable to move. The trolley is headed straight for them. You are standing some distance off in the train yard, next to a lever. If you pull this lever, the trolley will switch to a different set of tracks. However, you notice that there is one person on the side track.
You have two options:
(1) Do nothing, and the trolley kills the five people on the main track.
(2) Pull the lever, diverting the trolley onto the side track where it will kill one person. Which is the correct choice?
+
bonus- ta jedna osoba na drugoj strani je osoba koju poznajete. What do?
e: Ali, ako je standardna situacija, a ne ekstremni slučaj, onda ne. Ne mislim da je svatko u stanju ubiti. Mislim, vojnici imaju užasnih problema s tim kad prvi put odu u rat, što ne? Nađu se u situaciji gdje mogu pucati u druge, ali to ne rade jer isuse, tko bi svjesno odabrao ubiti drugo ljudsko biće?
e2: s druge strane, što ako je to ona sjebana toac situacija, gdje će tebi najbliža osoba umrijeti ako ne ubiješ? Ipak nisam hc pacifist
@Andain- aww
ja pitam ove pizdarije ovdje jer sama imam problema s odgovaranjem na ta pitanja (a i tri puta bih se još posvađala sa sobom oko preciznosti/ logističkih problema istih da idem odgovarati).
Ali, ako isključim racionalni dio mozga... a. Jer pare (ako me usput netko ne prebije i ukrade mi to jer nisam uspjela dovoljno dobro sakriti sposobnosti alata)
+ auto totalno jest alat.
Ajmo jedno old school (neću prevoditi, tho)-
The general form of the problem is this: There is a runaway trolley barreling down the railway tracks. Ahead, on the tracks, there are five people tied up and unable to move. The trolley is headed straight for them. You are standing some distance off in the train yard, next to a lever. If you pull this lever, the trolley will switch to a different set of tracks. However, you notice that there is one person on the side track.
You have two options:
(1) Do nothing, and the trolley kills the five people on the main track.
(2) Pull the lever, diverting the trolley onto the side track where it will kill one person. Which is the correct choice?
+
bonus- ta jedna osoba na drugoj strani je osoba koju poznajete. What do?
Zadnja izmjena: degenereginald, dana/u 15 ožu 2016 10:34, ukupno mijenjano 2 puta.
Je li mi ta osoba koju poznajem draga i bliska ili netko koga znam samo iz vidjenja?
O tome ovisi moj odgovor. Na prvu bih spasila 5 ljudi.
Ostali?
Kako uopce zivjeti s tim poslije, neovisno o odabiru?
Ostali?
Kako uopce zivjeti s tim poslije, neovisno o odabiru?
Uz mnogo noćnih mora i psihoterapije
Vjerujem da ja drukčije ne bih mogla 
Na stranu samoodržanje i samoobrana, u kojim bi situacijama bilo opravdano ubiti nekoga (naravno, ako ne postoji nikakva druga mogućnost za razrješavanje situacije)?
Na stranu samoodržanje i samoobrana, u kojim bi situacijama bilo opravdano ubiti nekoga (naravno, ako ne postoji nikakva druga mogućnost za razrješavanje situacije)?
- tratinčica
Nisi baš specificirala u kakvom sam odnosu s tom jednom osobom, ako mi je susjed žrtvovala bih ga. Ako je obitelj ostavila bih da pogine petero ljudi. U svakom slučaju nakon toga sam psihički fucked up...so.
Edit. opravdano je ubiti ako je razmjerno opasnosti koja prijeti tebi ili drugome koga spašavaš...
Nađeš se u kill or get killed situaciji i oboje ste nevini (akteri nečijeg pomračenog uma), što biraš i zašto?
Edit. opravdano je ubiti ako je razmjerno opasnosti koja prijeti tebi ili drugome koga spašavaš...
Nađeš se u kill or get killed situaciji i oboje ste nevini (akteri nečijeg pomračenog uma), što biraš i zašto?
Ako ubijem nekog, bit cu slobodna? Ne znam. Vjerojatno bih bila ubijena. 
Pitala bih samo da me brzo ubije i da ne patim.
Kako zamisljas najgoru mogucu smrt?
Pitala bih samo da me brzo ubije i da ne patim.
Kako zamisljas najgoru mogucu smrt?
- tratinčica
Da budem ubijena zbog nečijih ludih ideala. To bi mi najviše smetalo xD
Da izbiju nemiri unutra granica RH, jel bi ostala s obitelji braniti ono sto imas ili otišla ća?
Da izbiju nemiri unutra granica RH, jel bi ostala s obitelji braniti ono sto imas ili otišla ća?
Bilo koja polagana i bolna smrt.
Ostala bih jer sam naivni idealist
Zašto smo danas toliko okupirane smrću i ubijanjem?
Ostala bih jer sam naivni idealist
Zašto smo danas toliko okupirane smrću i ubijanjem?
Ti nam reci.
Ne znam za vas, meni je fascinantno koliko je nase tijelo krhko i kako se lagano ugasi. (ovo govorim s bioloskog stajalista)
Koliko te zanima funkcioniranje ljudskog mozga?
Koliko te zanima funkcioniranje ljudskog mozga?
- degenereginald
- cryptid
e: mega puno. Ali me i zanima još xy stvari, pa se ne stignem istim pohrvati toliko koliko bih zbilja htjela.
I sama sam išla prokomentirati ove pozitivne teme.
(jer smo kao vrsta svjesni vlastite smrtnosti i sama pitanja postavlja u puno... čvršće i zajebanije okove? Jer nije petak? idk)
Ajmo još užasnih pitanja (meni je jako žao)-
Netko te drži u zatočeništvu i zlostavlja psihički i fizički godinu dana.
Uspiješ pobjeći.
Koje korake poduzimaš/ kako rješavaš situaciju? Usput uklonimo nedostatak racionalnosti uzrokovanu zlostavljanjem- možeš razmišljati jasno i racionalno.
Dakle, hoćeš li prvo otići na psihoterapiju, javiti vlastima, uzeti pravdu u svoje ruke?
(zapravo me najviše zanima taj dio- vjerovati autoritetima da će prikladno rješiti situaciju ili se osobno uplesti (i možda upasti u govna- bilo s vlastima ili zlostavljačem))
I sama sam išla prokomentirati ove pozitivne teme.
(jer smo kao vrsta svjesni vlastite smrtnosti i sama pitanja postavlja u puno... čvršće i zajebanije okove? Jer nije petak? idk)
Ajmo još užasnih pitanja (meni je jako žao)-
Netko te drži u zatočeništvu i zlostavlja psihički i fizički godinu dana.
Uspiješ pobjeći.
Koje korake poduzimaš/ kako rješavaš situaciju? Usput uklonimo nedostatak racionalnosti uzrokovanu zlostavljanjem- možeš razmišljati jasno i racionalno.
Dakle, hoćeš li prvo otići na psihoterapiju, javiti vlastima, uzeti pravdu u svoje ruke?
(zapravo me najviše zanima taj dio- vjerovati autoritetima da će prikladno rješiti situaciju ili se osobno uplesti (i možda upasti u govna- bilo s vlastima ili zlostavljačem))
- Kroacija
@Nyria_ja nisam. danas.
radim si playlistu jazz/chillout/soul
i odgađam posao. :/
šta mi možeš pozitivnog reći o gestalt psihologiji? ujedno i odgovor na reginaldino pitanje, najprije bih 2 dana psihoterapije a onda osvetica.
radim si playlistu jazz/chillout/soul
i odgađam posao. :/
šta mi možeš pozitivnog reći o gestalt psihologiji? ujedno i odgovor na reginaldino pitanje, najprije bih 2 dana psihoterapije a onda osvetica.
ex invalid_user
(sad imam Pretty Little Liars flashback
)
Neću uzeti pravdu u svoje ruke. Zvat ću policiju. Potom ću na psihoterapiju. Dugo vremena.
O uzimanju stvari u svoje ruke možemo razgovarati eventualno ako se osoba koja me godinu dana zlostavljala nekako uspije izvući na sudu, ili dobije premalu kaznu, ili nešto slično. Makar teško da bih i onda sama dočekala dotičnu osobu negdje i zveknula je lopatom u glavu, ili nešto slično. Prije bih se obratila medijima, pravobraniteljima, višim sudskim instancama...
S druge strane, poriv za uzimanjem pravde u svoje ruke bi bio daleko, daleko jači da se ne radi o meni, nego o nekome do koga mi je stalo.
@Kroacija: Pozitivnog? Nije moj psihoterapijski smjer pa ne mogu iz prve ruke, ali čujem da je gestalt jako dobar za rad na vlastitim emocijama
Kakav je tvoj stav prema psihoterapiji? Razlikuje li se ovisno o tome radi li se o psihoterapiji kod privatnika ili na uputnicu?
Neću uzeti pravdu u svoje ruke. Zvat ću policiju. Potom ću na psihoterapiju. Dugo vremena.
O uzimanju stvari u svoje ruke možemo razgovarati eventualno ako se osoba koja me godinu dana zlostavljala nekako uspije izvući na sudu, ili dobije premalu kaznu, ili nešto slično. Makar teško da bih i onda sama dočekala dotičnu osobu negdje i zveknula je lopatom u glavu, ili nešto slično. Prije bih se obratila medijima, pravobraniteljima, višim sudskim instancama...
S druge strane, poriv za uzimanjem pravde u svoje ruke bi bio daleko, daleko jači da se ne radi o meni, nego o nekome do koga mi je stalo.
@Kroacija: Pozitivnog? Nije moj psihoterapijski smjer pa ne mogu iz prve ruke, ali čujem da je gestalt jako dobar za rad na vlastitim emocijama
Kakav je tvoj stav prema psihoterapiji? Razlikuje li se ovisno o tome radi li se o psihoterapiji kod privatnika ili na uputnicu?
Apsolutno podrzavam. Mislim da je u HR problem sto ljudi na psihoterapiju gledaju s omalovazavanjem i svaku osobu kojoj treba nazivaju bolesnikom i ludjakom. Ne vidim zasto si ljudi ne bi pomogli ako im je pomoc potrebna. Ako ih nesto boli idu kod doktora, a ako se radi o psih. problemima, ostaju doma jer je to sramota. Malogradjanstina.
Hoce li u blizoj buducnosti biti otkriven mehanizam zbog kojeg dolazi do poremecaja kemije u mozgu?
Hoce li u blizoj buducnosti biti otkriven mehanizam zbog kojeg dolazi do poremecaja kemije u mozgu?
- Kroacija
@Nyria_dosta si miroljubiva.
ja ga ne bih odalamila lopatom, ali bi netko to napravio za mene. plaćeno. sve imam razrađeno 
naravno da bi institucije zakazale.
psihoterapija? smatram da bi svakom od nas trebala jer je to reparatura tijela jednako kao i fizička prehlada i sl.
kemija u mozgu - nadam se da hoće.
jesi bila u andaluziji i bi li preporučila?
naravno da bi institucije zakazale.
psihoterapija? smatram da bi svakom od nas trebala jer je to reparatura tijela jednako kao i fizička prehlada i sl.
kemija u mozgu - nadam se da hoće.
jesi bila u andaluziji i bi li preporučila?
ex invalid_user
@Malory:
Thank you, upravo to pokušavam hrpi ljudi dokazati 
@Kroacija: Heh, ako imaš kontakte... Do tell, imam ih kome poslati

Nisam bila u Andaluziji, ali jedna poznanica je bila i oduševila se.
Kamo bi voljela otputovati na nekoliko dana? (osim u Andaluziju
)
@Kroacija: Heh, ako imaš kontakte... Do tell, imam ih kome poslati
Nisam bila u Andaluziji, ali jedna poznanica je bila i oduševila se.
Kamo bi voljela otputovati na nekoliko dana? (osim u Andaluziju
- tratinčica
Kambodža mi prvo pada na pamet..
Sto mislis za koliko godina ce biti ponovno sigurno putovati u zemlje sjeverne afrike (Egipat, Tunis...)?
Sto mislis za koliko godina ce biti ponovno sigurno putovati u zemlje sjeverne afrike (Egipat, Tunis...)?
Ne znam..ak ću biti iskrena, baš i nisam imala preludih (po svojoj definiciji ''ludog''), al eto, nek bude Ibiza i Barcelona, dosta je bilo tulumarenja što inače nije toliko moj đir 
Što je tvoj guilty pleasure..nekakav doživljaj/vrsta mjuze koju slušaš/filmovi koje gledaš/aktivnosti neke?
Što je tvoj guilty pleasure..nekakav doživljaj/vrsta mjuze koju slušaš/filmovi koje gledaš/aktivnosti neke?
Hansel
Hansel