Pitaj me
- inani
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Re: Pitaj me
Jako dobro si to objasnila. Pa, u nekim segmentima i je pozitivna stvar jer nas priblizava, upoznaje, daje vise mogucnosti, razvija, al sve to moze biti i negativno iskoristeno.
Sta mislis o jugotrzistu - jesmo li spremni na tako nesto?
Sta mislis o jugotrzistu - jesmo li spremni na tako nesto?
... 
- far out
- Ja sam: lezbijka
apsolutno. na tome bismo trebali profitirati puno, puno vise no sto to sad cinimo. (iako cinjenica ostaje da ne izvozimo u bih i srbiju, prakticki ne bismo imali izvoz. cak i sad.)
mislis li da je politika kul?
mislis li da je politika kul?
- inani
Slazem se i nadam se da ce i vlast isto to shvatiti. 
Hm...nasa ne, al mislim da je vise zanimljiva, intrigantna, i da pruza mnogo.
Postoji li kod nas netko koga bi nazvala pravim policarom?
Hm...nasa ne, al mislim da je vise zanimljiva, intrigantna, i da pruza mnogo.
Postoji li kod nas netko koga bi nazvala pravim policarom?
... 
- far out
cisto tako jer ne mogu drugacije, ja mislim da je politika najkul stvar na svijetu.
hm. prije nego ti odgovorim, zanima me sto mislis pod pravi.
oviso o definicijama odlucila bih za za sanadera kao covjeka s ogromnim politickim erosom i smislom za profitiranje u razlicitim situacijama. (nazalost iskljucivo za sebe) dok bi vesnu pusic strpala u neku grupu koja vecinu vremena zna sto prica i ne boji se to pokazati, ali ima preveliku tendenciju govoriti istinu sto u nasim krajevima bas ne prolazi dobro. npr. kad je rekla da subvencije za brodogradilista vise ne mogu prolaziti.
jesi li i liberal u ekonomskom smislu?
hm. prije nego ti odgovorim, zanima me sto mislis pod pravi.
oviso o definicijama odlucila bih za za sanadera kao covjeka s ogromnim politickim erosom i smislom za profitiranje u razlicitim situacijama. (nazalost iskljucivo za sebe) dok bi vesnu pusic strpala u neku grupu koja vecinu vremena zna sto prica i ne boji se to pokazati, ali ima preveliku tendenciju govoriti istinu sto u nasim krajevima bas ne prolazi dobro. npr. kad je rekla da subvencije za brodogradilista vise ne mogu prolaziti.
jesi li i liberal u ekonomskom smislu?
- inani
Pod pravi sam mislila da se govori ono sto misli, da je odlucan, strog, jak, nepopustljiv. Da, dobro si me shvatila jer sam i imala njih dvoje u vidu.
Na sto tocno mislis?
Na sto tocno mislis?
... 
- inani
Slazem se jer bi na taj nacin profitirali i manje bi uvozili. Mislim da imamo jako dobre uvjete za razvoj nekih kultura, ali premalo ulazemo. Ima ljudi koji rade dobro, izvoze vani (pogledala sam par puta "Plodove zemlje"), al je to premalo.
Sta ti mislis o tome?
Sta ti mislis o tome?
... 
- far out
imam relativno podvojeno misljenje. ako ce se subvencionirati bilo sto, onda trebaju biti uvedeni i kontrolni mehanizmi koji ce provjeravati na sto je tocno taj novac utrosen. subvencionirati se trebaju samo podrucja na kojima bi odredjena kultura mogla uspijevati. dio novca treba automatski ici i na edukaciju samih poljoprivrednika i na strucno savjetovanje koje bi prakticki bilo obvezno za sve koji do nekog novca zele doci. tu cu se zaustaviti.
mislis li da bi ne izlazenje na izbore trebalo biti kaznjivo? (kao sto je npr. u belgiji, grckoj ili australiji)
mislis li da bi ne izlazenje na izbore trebalo biti kaznjivo? (kao sto je npr. u belgiji, grckoj ili australiji)
- inani
Imas pravo jer se kod nas vec stoljecima uzgajaju kulture koje i nisu profitabilne pa zato svako ljeto gledamo prosjede. Da, poljoprivrednici su neinformirani i neobrazovani, a rade onako kako su radili njihovi djedovi. Sukladno tome i ne profitiraju jer se trziste mijenja.
Mislim da bi trebalo biti kaznjivo jer se stalno zalimo kako nam nije dobro, a onda kada imamo priliku to promijeniti, ne izadjemo na izbore.
Mislis li da cemo ulaskom u EU dobiti ili izgubiti?
Mislim da bi trebalo biti kaznjivo jer se stalno zalimo kako nam nije dobro, a onda kada imamo priliku to promijeniti, ne izadjemo na izbore.
Mislis li da cemo ulaskom u EU dobiti ili izgubiti?
... 
- far out
mislim da cemo apsolutno profitirati. kao najbanalniji razlog-nitko nas ne moze unistit kao mi sami.
osobno, mislim da cu profitirati jos vise.
koje su to "zapadne vrijednosti"?
osobno, mislim da cu profitirati jos vise.
koje su to "zapadne vrijednosti"?
- inani
Zanimljivo pitanje. Sve ono sto na istoku ne postoji: konstantnost, ideje slobode, mira, demokracije, nekakvog kontinuiteta kulture. Al meni to bas i ne drzi vodu.
Sto je za tebe Istok?
Sto je za tebe Istok?
... 
- far out
hm. idemo ovako asocijativno: brojnost, drukcija kultura, izgled, vjetar, poniznost, drukcija drustvena struktura.
je li islam ideologija?
je li islam ideologija?
- far out
pa..zapravo. uz te dvije dodas jos dvije i imas grupaciju svjetskih velesila brazil i indija. inace poznate i kao brik drzave.
kombinacija svjetskim proizvodjaca i opskrbljivaca. jako ubojita kombinacija. shvati to kako zelis.
je li "imali smo rat" najbolji izgovor ikad?
kombinacija svjetskim proizvodjaca i opskrbljivaca. jako ubojita kombinacija. shvati to kako zelis.
je li "imali smo rat" najbolji izgovor ikad?
- inani
Uuu, jedan od jacih!! Zanima me tko ga je smislio?
Jesmo li se "usosili" jos 1102. sklapanjem Pacte convente ili uzroke mozemo naci tek u 19. stoljecu?
Jesmo li se "usosili" jos 1102. sklapanjem Pacte convente ili uzroke mozemo naci tek u 19. stoljecu?
... 
- far out
heh. to pitanje vise pristoji onim nacionalistima medju nama jer im je prikladno. odredjivanje kriticne tocke u povijesti zapravo je vrlo tesko i ovisi o temi o kojoj pricas. s druge strane, sve ovisi o tome smatras li da hrvat i hrvatski narod krece od stoljeca sedmog ili ne. zato je za mene u tvom pitanju u biti problematicno to 'mi' vise, nego samo pitanje koje postavljas.
tko je primjer pravog hrvata?
tko je primjer pravog hrvata?
- inani
Pa nasa povijest je nacionalisticka od samog pocetka. Stoljece 7. nikako ne bih uzimala kao formiranje nacije jer se nacije formiraju tek u 19. st. Previse toga je nedoreceno, neka podrucja nisu dovoljno istrazena, neka se presucuju i tako, al svi vole tradiciju i zato to stoljece 7., odnosno 13. Kao tad smo izgubili drzavnost koju nismo ni imali jer se nije radilo ni o kakvoj drzavi, niti su ta podrucja na neki nacin bila povezana koji bi podrazumijevao drzavu.
Iskreno, nitko mi ne pada na pamet.
Tebi?
Iskreno, nitko mi ne pada na pamet.
Tebi?
... 
- far out
naravno da se slazem s tobom. ovo moje se vise odnosilo na poklice kako su hrvati ovdje od stoljeca sedmog i kralj tomislav se borio za hrvate i slicno. uglavnom, ciljala sam na mentalitet.
i, rekla sam naroda, ne nacije.
apsolutno nemam pojma tko je pravi hrvat, ali me to uzasno zanima jer se kod nas uvijek nekako prica o nehrvatima i izdajnicima hrvatskog naroda pa me zanimalo ako postoji netko na koga da se ugledam da ne zaglibim.
mislis li da je naziv Ujedinjena Rusija znakovit?
apsolutno nemam pojma tko je pravi hrvat, ali me to uzasno zanima jer se kod nas uvijek nekako prica o nehrvatima i izdajnicima hrvatskog naroda pa me zanimalo ako postoji netko na koga da se ugledam da ne zaglibim.
mislis li da je naziv Ujedinjena Rusija znakovit?
- inani
Ma taj Tomislav je bio tko zna tko, i po nekim navodima se i sam okrunio. Tipa, skupila se ekipa kod nekoga, dosao Tomislav, netko nasao neku krunu, i hop Tomislav s njom na glavu i eto nam prvog kralja. Krunu je mogao poslati samo papa, a mislim da ju nije poslao. I nema cvrstih dokaza gdje se krunio, tko ga je okrunio (to je mogao papin izaslanik ili tako nesto) i najvaznije kada se sve to dogodilo. Mislila sam da si napisala nacije, nisam pazljivo citala.
Prije bih rekla skupina plemena, nego nekakav narod. I ti Hrvati nisu isti kao i mi danas, a Hrvata je bilo i u Ukrajini i u Poljskoj i u Ceskoj, mislim plemena koja su se tako nazivala.
Uglavnom kao prave Hrvate isticu Starcevica (otac domovine), Stjepana Radica i neke pjesnike (napisali nekoliko djela i umrli od tuberkuloze u nekom od sela u kojima su predavali). Meni nitko od tih nije nista posebno, iskreno. Dobro si primjetila, lakse je naci izdajice.
Itekako da je znakovit. Rusija je federacija, s ogromnim brojem naroda, nekoliko samostalnih okruga, republika. Ogromno naslijedje Sovjetskog saveza kojim se nekako trebalo nauciti upravljati, a da se sve ostavi pod kontrolom. Moskva je centar, moc, snaga, al to nije Rusija. Rusija se sve ostalo. Kazu da je Moskva zlatom poplocena, novcem koji dobivaju za naftu i plin.
Kakav je, po tvom misljenju, odnos Rusije i Ukrajine?
Uglavnom kao prave Hrvate isticu Starcevica (otac domovine), Stjepana Radica i neke pjesnike (napisali nekoliko djela i umrli od tuberkuloze u nekom od sela u kojima su predavali). Meni nitko od tih nije nista posebno, iskreno. Dobro si primjetila, lakse je naci izdajice.
Itekako da je znakovit. Rusija je federacija, s ogromnim brojem naroda, nekoliko samostalnih okruga, republika. Ogromno naslijedje Sovjetskog saveza kojim se nekako trebalo nauciti upravljati, a da se sve ostavi pod kontrolom. Moskva je centar, moc, snaga, al to nije Rusija. Rusija se sve ostalo. Kazu da je Moskva zlatom poplocena, novcem koji dobivaju za naftu i plin.
Kakav je, po tvom misljenju, odnos Rusije i Ukrajine?
... 
- far out
odmah da kazem, ne znam previse. no, po ovome sto znam-ne pretjerano dobar. rusi bi svasta nesto kontrolirali, a ovi im to bas ne bi dopustili. previse je tu politickih igrica da donesem neku solidnu procjenu.
jesi sklonija antropoloskom pozitivizmu ili negativizmu?
jesi sklonija antropoloskom pozitivizmu ili negativizmu?
kaj vas dve ponavljate pred ispit? 
offtopic..samo vi nastavite...
offtopic..samo vi nastavite...
- far out
erm..jesu li ljudi po prirodi dobri ili zli? bi li nastao kaos da ne postoji drzava da ih stavlja u odredjene okvire?
@call me..
@call me..
- inani
Po prirodi su mix jednog i drugog. Ili mozes reci da su dobri, ali da ih pokvari drustvo i okolnosti ili da zli i da kvare sve oko sebe. Mislim da je bolje da postoje neki okviri, ustvari drzava kao takva, odnosno nekakvo uredjenje koje podrazumijeva piramidalnost odnosa.
Zasto je Slovenija uvijek odskakala od ostatka Jugoslavije?
Zasto je Slovenija uvijek odskakala od ostatka Jugoslavije?
... 
- inani
Dobro se zabaviti unatoc svemu i svima.
Ne mislim na sex, drugs and rock n roll, nego na maksimalno iskoristavanje prilika, disanje punim plucima, uzivanje u malim i velikim stvarima.
Koliko je bitno formalno obrazovanje?
Koliko je bitno formalno obrazovanje?
... 
- Zita
- Status: U životnom partnerstvu
dosta je bitno
siroko pitanje-sirok odgovor
ot: sto je za tebe luksuz
siroko pitanje-sirok odgovor
ot: sto je za tebe luksuz
Measure of a woman is her sense of humor
- ticklebook
- Kontakt:
Imati dovoljno vremena za apsolutno sve što želim.
Jel ima magle kod tebe?
Jel ima magle kod tebe?
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Ono.... ko u tragovima ali polako nestaje.
Što radiš budna u cik zore?
Što radiš budna u cik zore?