Diplomacija ili otvorenost prema antipatičnim osobama?

Ovdje spadaju teme koje se ne mogu svrstati u ostale forume. SVE privatne prepiske i dogovore vodite u podforumu dnevna soba.
Odgovorite
Bash

Diplomacija ili otvorenost prema antipatičnim osobama?

Post Postao/la Bash » 18 pro 2012 22:09

Na Pitaj me se nanizalo par komentara na temu diplomacije i licemjerja pa mi je zvučalo zanimljivo za malo veću raspravu.

Kakvi ste tu na forumu i generalno kad vam se neko ne sviđa?

Dajete li do znanja odmah da vam je taj neko antipatičan ili imate diplomatsko rješenje za komunikaciju s takvima ili pak ignorirate dokle možete?

Komentirate li ih drugima kad neko ima glupu izjavu ili kad vam generalno ide na kurac, a njima ništa ne kažete?

Znaju li sve osobe koje vam se trenutno ne sviđaju da vam se ne sviđaju?

Mislite li da je vaše ponašanje optimalno za vas (i zašto)?

Šta mislite o drugima koji rade suprotno od vas?

Kakvi ste sa sukobima? Nemate dlake na jeziku ili držite svađu pod kontrolom?

Ponašate li se isto prema svima ili ovisi?

Ne zanima me lista hejtanih imena, samo općenito komunikacija kad vam se neko ne sviđa. :dork:

Plague

Re: Diplomacija ili otvorenost prema antipatičnim osobama?

Post Postao/la Plague » 18 pro 2012 22:21

ne komuniciram s ljudima koji mi se ne sviđaju, kako tu, tako i u rl-u. ne izražavam to nesviđanje otvoreno jer mi je besmisleno bezrazložno provocirati tenzije. u biti, moji osjećaji prema nepoznatim ljudima koji mi se ne dopadaju ne sežu dalje od nedostatka interesa prema njima, pa prema tome, nemam tu što ni izraziti. :D što se tiče hejtanja, to je kod mene na nekom općenitijem nivou. hejtam čovječanstvo, ne ljude. :D

slapa
i'm watching u
Spol/rod: žensko

Post Postao/la slapa » 18 pro 2012 22:29

da nisam moderatorica, u prvom redu lako moguće da više ne bih ni bila tu na forumu, a ako bih i bila, neke ljude bih ignorirala.

ovako mi je to dosta teže. sreća pa za jako malo ljudi nemam tolerancije. općenito me teško živcirati.
al kad se to dogodi nastojim se suzdržati i ignorirati. dok ne dođe neki pms ili ustajanje na lijevu nogu. onda se obično da iščitati sve iz moje komunikacije. vjerojatno "ljubav" isijava.

ta moja diplomacija nije toliko izbjegavanje iznošenja onoga što mislim koliko je obično podjebavanje.

ali da, sklona sam diplomaciji jer izbjegavam konflikte i ne volim drame. pa upadnem i među tuđe svađe i pokušavam ih primiriti jer mi se to ne da čitati i jer su žene nekad stvarno blesave.

ne ponašam se prema svima isto, razlika je znam li nekog više ili manje, jel mi draži ili ne.

ne hejtam nikog, samo s nekima ne želim imati posla.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 18 pro 2012 22:30

obicno ne pratim i ne komuniciram s onim tko mi je fujkac. ne hejtam nikog. samo me nije briga. uostalom, odvratno je suditi osobu prema necijim postovima virtualno. u to sam se uvjerila dosta puta. jer, mozda je u sustini jako draga osoba koja se ne zna dobro izrazavati. mozda samo nemamo zajednickih interesa. sto opet nije razlog hejtanju. sa nekoliko frendova nemam previse zajednickih interesa, pa se svejedno cherishamo i volimo. iz ovih forumskih spika sam definitivno naucila to da ne smijem suditi osobu prema pizdarijama kao sto su pisanje y ili w umjesto i i v, ili prema tome stavlja li zareze ili ne. imam frendicu koja grijesi svako drugo slovo u sms poruci pa odvaljujem s njom svaki put kad je vidim, jer me uveseljava i jer je nesposobnost tipkanja ne definira.
uostalom, vjerojatno sam i sama mnogim jedinkama tu dijakronijski antipaticna. ;)
ali ako mi netko zbiljski ne "sjeda", samo se maknem od njega. ako primjetim da je osoba friki šit ili da mene indirektno napada, recimo, ili se uhvati neke moje/tuđe rijeci ko pijan plota. recimo, tu mi je gro korisnica palo u ocima zbog baniranja sulke. i bezveze mi je stavljati ljude na ignore, recimo. to mi je nekako u rangu prvog srednje. radije preskocim post ili se uopce ne uzrujavam oko napisanog. vecinu postova tu na forumu i ne citam, those days are gone. niti imam vremena, niti mi se da. nema dovoljno zanimljivih ljudi da me netko toliko zaintrigira da citam njegova misljenja. ono sto me vise interesira na nekakvo psiho-socijalnoj bazi je, kako jako puno korisnica visi na forumu 0-24. sto bi se prakticki i za mene moglo reci, jer serem tu i tamo, nekad na hrpu jer mi je dosadno, pa to izgleda kao da visim stalno tu. :D ali znam da ne visim jer mi je dan ispunjen, pocevsi od 6 AM. prakticki me i nema doma od posla, a kad mi je do druzenja, visim s prijateljima.
volim pogledati sto mi cura pise, recimo. uzajamno stalkanje. :D
bez beda kazem sto mislim, mislim da su se mnoge (nedavno) u to uvjerile. :D nije mi bad reci u facu. samo, moj je problem sto mislim da nitko ne zasluzuje (koliko god on pain in the ass bio) nikakav bullying niti hejt od strane ikog. volim biti u miru s ljudima.
a kad mi se omakne pa dobacim pokoju sarkasticnu, jebiga. produkt momenta. sto ne znaci da cu nastaviti s tim, kao sto su mnoge nastavile sa black.cat recimo. to mi je odvratno isto bilo.

i da, diplomatske odgovore naprosto mrzim. mislim da odrazavaju veo bijede neimanja muda i iskazivanja vlastitog i iskrenog misljenja. a onda opet, mozda je to nekom oruzje da odrzi prividan mir u odnosu.

eto, nasrala sam se, idem sad raditi. :dork:
ex invalid_user

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 18 pro 2012 22:43

Majke ti, meni se ni na ovo sve ne da odgovarat, najbolje još da ću bezrazložno antagonizirat nekog tko mi se ne sviđa. :lol:
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Aven

Post Postao/la Aven » 18 pro 2012 23:11

Dam do znanja pa onda ignoriram. Držim da je tako najpoštenije za obje strane i energetski najoptimalnije. :D

U poslu si takvo što ne mogu dopustiti. Uostalom, zna se što znače termini "privatno" i "profesionalno" pa se nastojim tako i ponašati.
Ne uspije mi uvijek taj poker face. :hideunderrock:

Kad se usporedim sa osobom još od prije 5 godina, mislim da sam postala prava micica. :D

black.cat
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la black.cat » 19 pro 2012 08:36

ako mi netko nije simpatican, necu se sad ljutit na njega/nju. frustriraju me samo ljudi sa losim osobinama, ili ti neljudi.

hops
Status: Solo

Post Postao/la hops » 19 pro 2012 09:42

tu, na forumu mi jako ovisi tko mi zbog cega nije sjeo.
i uglavnom ovisi o temi rasprava.
za neke teme me ne interesira ni ishod ni tijek rasprave, samo nabacim svoj nesuvisli komentar i ne zamaram se eventualnim pljuvanjem po tom mom nesuvislom.
za neke teme me bljezgarenja jako smetaju, ali to je problem mog karaktera.
jako ovisi tko se kako izrazava. i kuknjava i dramatiziranje i mlacenje prazne slame mi moze biti jako interesantno za citanje ako je slozeno u spretan sendvic rijeci.
ono sto mi moze dignuti zivce je neumoljiva glupost i dugi postovi po principu "puno prica, nist ne kaze".
krivo pisanje solva :D i sl. mi nije neki problem. radim to ucestalo. ali ne namjerno, pa ljude po tome ni ne sudim.
i da, tesko mi se je suzdrzati sarkasticnih komentara, ali radim na tome. intenzivno.
i da, mrzim verbalne proljeve koje ljudi znaju rasipati ko da je wc papir za dzabe.
nikoga ne stavljam na ignore, samo ne citam komentare i amen.

Gost

Post Postao/la Gost » 19 pro 2012 13:23

Diplomaciya mi ye yača strana ako ne i nayyača, ali čudno ye to s obzirom da
ye nešto što me nayviše iritira upravo licemyerye, a samim time i nepravda.
Doslovno se raspametim u nekim situaciyama i reagiram impulzivno što ye
i u skladu s moyim temperamentom, ali samo kad se radi o bliskim osobama.
Kad ye u pitanju posao tu sam maherica za diplomaciyu i doslovno blistam i
usmyerim sve upravo u kontrolu emociya i diplomaciya ye na vrhuncu,
a s vremenom sam shvatila kako ye to potrebno ipak primyeniti i na privatni život,
yer mnoge bliske ljude možete izgubiti upravo zbog "sile" yer ništa na silu
nećete postić kod nikoga. Zato diplomaciya ye i kod antipatičnih ljudi odličan
recept, a puno puta može čak i glavu spasit, yer meni često znayu reć ljudi
koyi me vole da ću yednom kupit zube po podu ako ne krenem na boks :D
zbog te svoye pravde po pola
(ono u bibliyi kad ye neki lik htio prerezat diyete po pola kad su se dviye žene svađale
ako se dobro syećam ili ako netko točno zna nek napiše).
Ništa niye crno-biyelo i treba se trudit i naučit dobro balansirat, a to ye diplomaciya.
I zato se trudim.
Mogu ljudi pričat šta hoće al svakome ye važno da bude prihvaćen u društvu i moye
iskustvo do sad pokazuye da ye upravo diplomaciya to što će te lansirat u sam vrh. :)

Rock Faerie
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Rock Faerie » 19 pro 2012 16:12

Ne znam se svađati pa se nit ne svađam. Uglavnom sam neutralna, ako mi netko želi dić živac ignoriram ga.
They share a look in silence and everything is understood

myworld34
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la myworld34 » 19 pro 2012 19:28

Kakvi ste tu na forumu i generalno kad vam se neko ne sviđa?
Zavisi o kome se radi, je li nepoznanik ili od nekih dragih ljudi frend, rođak ili nešto mu znači iz nekog razloga.

Dajete li do znanja odmah da vam je taj neko antipatičan ili imate diplomatsko rješenje za komunikaciju s takvima ili pak ignorirate dokle možete?
Dam šansu, jer mi nekolicina sadašnjih prijatelja i poznanika na prvu nije sjelo, pa se poslije pokazalo drugačije. A ako baš ne ide, ignoriram, koliko se s obzirom na situaciju može ignorirati.

Komentirate li ih drugima kad neko ima glupu izjavu ili kad vam generalno ide na kurac, a njima ništa ne kažete?
Ako mi je to frend onda ću mu reć u lice, teško i duže skupljat hrabrosti, al ću reć. A kad me za nekog apsolutno nije briga, onda tu i tamo komentiram ili ti ga ogovaram - to bi bio taj termin :)

Znaju li sve osobe koje vam se trenutno ne sviđaju da vam se ne sviđaju?
Neznam, a nije me ni briga nekako.

Mislite li da je vaše ponašanje optimalno za vas (i zašto)?
Apsolutno ne, imam milion "mušica".

Šta mislite o drugima koji rade suprotno od vas?
Svatko ima svoje.

Kakvi ste sa sukobima? Nemate dlake na jeziku ili držite svađu pod kontrolom?
Pokušavam normalno razgovarati, al ako ne ide jednostavno ušutim, no zavisi o čemu se radi. Mrzim dreku i viku, oduvijek.

Ponašate li se isto prema svima ili ovisi?
Pokušavam, al ne ide to baš. Uvijek imaš nekog tko ti je više ili manje drag.
...ljubav ne pobeđuje, al' je zato nepobediva...

Ameli

Post Postao/la Ameli » 19 pro 2012 20:33

Osjeti se to, bar ja,
kome sam antipatična, kome draga, koga nerviram, a koga ne, tako se nadam i
pretpostavljam da i druga strana. Ljudi se nemoraju slagati
u stavovima, razmišljanjima, ukusima itd itd i to je ljudski kao i da ponekad dolazi do ne trpeljivosti. Meni ovdje iskreno, nervira par osoba, al uvjerena sam da i ja njih.
I šta bi sad, ubila se? :D Jb mi se.
Kakva sam tu takva i u RL, pa je možda i bolje da nikad se s nekima
ne sretnem.
A opet tko ti ga zna, možda griješim..

Popeye

Post Postao/la Popeye » 19 pro 2012 21:46

in RL, u komunikaciji sam pristojan, ljudi se iznenade :D inače ne provodim previše vremena s osobama koje su mi antipatične, pa nemam oko toga nekih velikih problema. vjerujem da bi mi izvukli živac jer mene jako nervira repeticija.

sto se foruma tice, ja ovdje ponajprije obracam paznju na stavove a tek onda na osobe. so it is really nothing personal. :D

Bash

Post Postao/la Bash » 24 pro 2012 00:03

Moj je problem taj šta očajno procjenjujem ljude koje tek upoznajem pa da se ne bi zajebala, ne dajem do znanja kad mi se neko ne sviđa. Ali stvarno očajno procjenjujem. Milijardu puta se desilo da mi je neko zanimljiv zapravo kreten i obrnuto. Ali osim toga, mislim da i inače jesam malo spineless i licemjer šta se tiče održavanja ok odnosa s osobama koje mi i ne znače nešto u životu. Pogotovo kad se rulja nađe nešto složno srat, ako me se direktno ne pita, znam prešutit svoje mišljenje jer mi se ne da raspravljat pa se to tumači kao da se slažem i ostajem neprimjetna. Vjerojatno je to krivi pristup jer da sam u nekim situacijama bila otvorenija, danas ne bi dobivala poziv na rođendane ljudi koji mi generalno idu na kurac. :D
Tu na forumu ne prešutim ako se ne slažem, ali irl to nekad radim pa jesam licemjer. Ali otkad sam osvijestila da sam glupa i šta će mi svi ti lažni odnosi i fiktivna prijateljstva s ljudima koje ne podnosim, trudim se bit transparentnija osoba :dork:

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 24 pro 2012 17:44

ak mi se netko ne svidja nemrem glumit da mi je super. jednostavno ne mogu i ne zelim i srecom pa se uzasno rijetko desi da mi je netko tako antipatican.
ne vjerujem u prvi dojam tak da dopustim vise susreta kak bi odlucila jel mi netko ok il nije

ak vec dode do tog da mi je netko odbojan il slicno necu napravit nista dokle god me ta osoba ne pocne maltretirati. ignoriram dokle mogu i isto tako izbjegavam susrete 1na1 sa tom osobom te se drzim one:"zivi i pusti zivjeti"

vjerojatno ce moji bliznji znat da mi je netko antipatican al necu sad to svima okolo govoriti. mozda je problem u meni.

nije optimalno. vjerujem da je super onim ljudima kojima je sve okej i kojima su svi okej.

izbjegavam svadje no ak me se bas natjera onda nemam problem osobi u lice izrec kaj mislim. nazalost to cinim na uzasno netaktican nacin al jbg, jos si nisam uspjela pomoc.
Measure of a woman is her sense of humor

shizika

Post Postao/la shizika » 24 pro 2012 19:10

osobama koje su mi antipatične jasno dam do znanja da ih ne gotivim. ne znam te stvari prikrivat. :D isto tako kad mi je netko drag - dam mu do znanja. :D
...život je lijep... (:

bašja
Status: U vezi

Post Postao/la bašja » 27 pro 2012 19:27

većina ne bliskih ljudi mi je podjednako antipatična jer mi je proces upoznavanja dosta zamoran sam po sebi i dosadno mi je vodit one razgovore ispipavanja... to me lovi na faze, ima i onih društvenih kad sam samoj sebi odvratna.

a bliski ljudi su mi simpatični, pa su mi druženja opet često zamorna!! Dakle, problem je u meni.

uglavnom, ono čime se vodim je da antipatične ljude izbjegavam, to riješi 90% problema s takovima... nisam svađalica.
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 27 pro 2012 20:19

Baš sam neki dan razmišljala da bi mi bilo puno lakše kad bi mi ljudi kojima nisam simpatična to i rekli, ako nam se već putevi sijeku svako toliko, bilo online ili IRL. Mene to ne vrijeđa, a njima će biti lakše. :D Pogotovo ako imaju naviku bit pasivno-agresivni jer to nije zdravo ni za koga. :lol: Plus, ni ja neću trošiti energiju ako sam dotad pokušavala održavati neku komunikaciju. Nema glupljeg osjećaja nego ono kad misliš da si s nekim OK, a ispadne da te ne podnose. :lol:
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

softy

Post Postao/la softy » 27 pro 2012 20:43

ariadne je napisao/la: Plus, ni ja neću trošiti energiju ako sam dotad pokušavala održavati neku komunikaciju. Nema glupljeg osjećaja nego ono kad misliš da si s nekim OK, a ispadne da te ne podnose. :lol:
:lol:
inače nemam dlake na jeziku ali jako puno treba da me se isprovocira pa da to ekšuali i pokažem. onda je bolje što dalje od mene dok se ne ispušem :sinister: za forum me baš briga, tko mi se ne sviđa jednostavno ga zaobiđem ili popljujem, ovisi o danu i raspoloženju. isto očekujem i natrag :)
Lost in space and time...

Jadzia Dax

Post Postao/la Jadzia Dax » 27 pro 2012 22:10

Ne volim se kačiti s ljudima pa to ni ne radim, ali mislim da nikad netko tko mi nije drag nije dobio suprotan dojam, oštar pogled ili štogod, ali ugl., znaju.

gigiONlajna

Post Postao/la gigiONlajna » 29 pro 2012 16:33

Diplomatična sam. Nažalost.
Ne volim svađe. Osjećam se krhko u njima. Zato što se sva pretvorim u emociju, dernjavu i zajapurenost. Smatram to slabošću.

Andain

Post Postao/la Andain » 26 ožu 2013 19:40

Što se tiče nekakvih ozbiljnih tema, rekla bih da sam na forumu poprilično neutralna ili suzdržana, u smislu da odgovaram na temu/post, ne osobi. Rijetko se dam u nešto osobniju argumentaciju, al generalno, nekako držim dosta neosoban stav prema ovim stvarima i ne bih rekla da me puno pogađaju. Na isti način se odnosim donekle i u poslovnoj sferi..može mi biti zeznut dan i mogu imati određene sukobe, no na neki način sve to prekidam odlaskom iz ureda. Stvarno rijetko (osim kad radim od doma :D ) van ureda razmišljam o poslu u smislu stresnih situacija. Što se tiče osobnije i privatne sfere, brzo se udaljim od antipatičnih osoba i koliko god ne mislim da svatko na meni mora vidjeti mišljenje o njemu/njoj, ne glumim da mi se netko sviđa tko nije.

Što sam htjela reći.. aha, diplomacija :D ..do razumne granice
“She's hot. I trust her.”
Hansel

margarita

Post Postao/la margarita » 26 ožu 2013 22:29

Sto sam starija sve sam manje tolerantna i diplomaticna, a bila sam stvarno jako. :D
Privatno ako mi netko uzasno ide na zivce i vidim da je dete kreten, takve jednostavno ignoriram i niti ne dozivljavam. Necu im ic govorit da su kreteni i da ne zelim imat posla s njima, ali cu se trudit da me ostave na miru.
A na poslu, nema mi druge, nego nabacit ponekad fake smile i klimat glavom, ali sve ima svoje mjere. Trudim se o tome ne mislit kad dodjem doma, jer znam da se nema svrhe oko gluposti nervirat, ali nekad si ne mogu pomoc pa se grizem bezveze.

Ooh

Post Postao/la Ooh » 27 ožu 2013 11:38

zgodna tema. nemam previse dodirnih tocaka s ljudima, pa se i ne ljutim. nekako ne zamara me to. dok ne prelazis granice, sve je ok. antipaticnost je cesto iracionalna, pa se ne hvatam za to, ali netko tko ima podlogu za biti antipaticnan/na, citam-mrtav/va. otprilike. morala sam to svesti na minimum, jer toliko nebtnih ljudi nije vrijedno podnosenja i zamaranja njima. dosta mi je same sebe, ne stignem voljeti one koje volim i da trosim vrijeme na nekoga koga smatram nedostojnim. neeeee...
mada u praksi jako rijetko naidjem na nekoga tko je antipatican/na. meni antipatican/na. uglavnom se slazem s ljudima. mada zna biti neugodno ponekada kada nesto kazem na glas. valjda to nije pristojno-pa svi ostanemo u cudu. nekako, ne znam kako, ali shvatila sam da je zivot iza komunikacijskih pravila. volim diplomatski komunicirati s ljudima koji to znaju, to mi je olicenje velicine, ali s bagrom-ne. reklo bi se da sam spretna za vise nacina sporazumijevanja. khm khm...da me bagra razumije mojim jezikom stvarno bih bila pristojna.

Fuga

Post Postao/la Fuga » 27 ožu 2013 23:07

Forum mi služi za razbibrigu, malo je tema koje mogu pobuditi interes i one koje pobude, obično nemam vremena ni volje razvlačiti, više su mi draže interakcije koje uključuju i neverbalni dio komunikacije. Nekak' mi je uživo, uživo. To se naravno odnosi na ova grupna komuniciranja poput foruma, previše mi se useri rasprše i nemaju neku poziciju u mom živjenju, tako da nemam volje trošiti energiju na njih. Drugo su ovi individualni odnosi preko mreža, tu sam ipak posvećena.

U većini dam na znanje osobi ako mi je antipatična, tu obično radim tako da je ignoriram jer smatram da takvo što ne zaslužuje nikakvu vrstu feedback-a.
Znači, kad mi se netko ne sviđa, s tom osobom ne komuniciram i ne puštam je u svoj prostor.

Izbjegavam ovo komentiranje s trećim osobama, obično reagiram i pokušam o tome konkretnije razgovarati s dotičnim. Drugo su konzultacije, kad s nekim pričam o nečijem ponašanju, kako ono djeluje na mene, tu nema negativnog predznaka i bla. Ne zalažem se za diplomaciju ili bilo koju vrstu ublažavanja, kompromisa. Držim se izravnosti i konkretnosti, tako mi je lakše balansirati i odnositi se prema drugima.
Zavisno od vrste sukoba, u prijateljskim i intimnim odnosima pokušavam to emocionalno i racionalno integrirati, ne voditi se samo bijesom, no iskazati kako se osjećam i na koji način to djeluje na mene. Dok u ovim poslovnim vodama idem direkt i bez pretjeranih afektiranja i ventiliranja, to čisto da se zadržimo u biti i ne pobjegnemo u nešto „terapijski“.

Odgovorite