Paštete iz kućne radinosti
-
- Postovi: 9
- Pridružen/a: 05 sij 2013 09:01
Paštete iz kućne radinosti
Radite li paštete sami? Znate li recepte.. Vidila sam povrtnih pašteta u dućanima,ali kad san pročitala sastojke(guma) ,osin toga skupe su,pa bi radije doma radila.
Pišite,trebam savjet iz prve ruke. Tila bi radit paštetice
Hvala
Pišite,trebam savjet iz prve ruke. Tila bi radit paštetice
Hvala
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Postovi: 8744
- Pridružen/a: 01 stu 2005 16:44
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Lokacija: Oblačić.
- Kontakt:
Re: Paštete iz kućne radinosti
Tunjevina, sitno nasjeckani kiseli krastavci, vrhnja i majoneze po želji. Možeš dodat sitno nasjeckane bjelanjke od kuhanih jaja ali to onak ako baš hoćeš i sve to pognjaviš vilicom/žlicom i eto finog namaza.
Re: Paštete iz kućne radinosti
ovu gore s tunjevinom i ja radim i super je, samo sto ne stavljam vrhnje ni bjelanjke.
jela sam neku od tunjevine i lososa, na integralnom prepecencu. e sad, ne znam sto je presudilo, to sto je u njoj bilo cesnjaka ili cinjenica da je aterirala u sitne nocne sate na pola boce whiskeya... uglavnom, nije bila dobra.
jela sam neku od tunjevine i lososa, na integralnom prepecencu. e sad, ne znam sto je presudilo, to sto je u njoj bilo cesnjaka ili cinjenica da je aterirala u sitne nocne sate na pola boce whiskeya... uglavnom, nije bila dobra.
bring your mind into my head...
- beppa.b.joseph
- Postovi: 114
- Pridružen/a: 19 lip 2012 23:38
- Spol/rod: žensko
Re: Paštete iz kućne radinosti
Ja ih baš volim, ali se rijetko sjetim i napraviti ih. Ne znam koliko voliš (ili podnosiš) iznutrice, ali jetrena pašteta od doma zna biti jaaako fina...
Potrebno:
• 50 dag pilećih jetrica
• 25 dag margarina
• 1 luk
• 2 kisela krastavca
Priprema:
1. Jetrica očistiti od svih žilica i krvi i sitno nasjeckati. Ako ima deblju opnu, oguliti ju uz pomoć noža.
2. Odvojiti trećinu margarina, otopiti ga na tavici pa na njemu ispržiti jetricu sa svih strana.
3. Izvaditi pečenu jetricu na stranu pa na istoj masnoći popržiti nasjeckan luk.
4. U dubljoj posudi štapnim mikserom izmiksati jetricu sa lukom. Povegetiti, posoliti i popapriti.
5. Ostatak margarina izraditi mikserom da bude pjenasto, pa pomiješati sa izmiksanom jetricom i nasjeckanim krastavčićima.
6. Dobro rashladiti i uživati u ovoj finoj pašteti uz friški topli kruh ili slance
7. Čuvati u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi.
Pročešljaj malo po netu, tipa coolinarika i sl.
Potrebno:
• 50 dag pilećih jetrica
• 25 dag margarina
• 1 luk
• 2 kisela krastavca
Priprema:
1. Jetrica očistiti od svih žilica i krvi i sitno nasjeckati. Ako ima deblju opnu, oguliti ju uz pomoć noža.
2. Odvojiti trećinu margarina, otopiti ga na tavici pa na njemu ispržiti jetricu sa svih strana.
3. Izvaditi pečenu jetricu na stranu pa na istoj masnoći popržiti nasjeckan luk.
4. U dubljoj posudi štapnim mikserom izmiksati jetricu sa lukom. Povegetiti, posoliti i popapriti.
5. Ostatak margarina izraditi mikserom da bude pjenasto, pa pomiješati sa izmiksanom jetricom i nasjeckanim krastavčićima.
6. Dobro rashladiti i uživati u ovoj finoj pašteti uz friški topli kruh ili slance
7. Čuvati u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi.
Pročešljaj malo po netu, tipa coolinarika i sl.
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Postovi: 8744
- Pridružen/a: 01 stu 2005 16:44
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Lokacija: Oblačić.
- Kontakt:
Re: Paštete iz kućne radinosti
Mora da je fino i hvala ti na receotu ali točka jedan - no can do .beppa.b.joseph je napisao/la: 1. Jetrica očistiti od svih žilica i krvi i sitno nasjeckati. Ako ima deblju opnu, oguliti ju uz pomoć noža.
Re: Paštete iz kućne radinosti
Isto tuna ali sa češnjakom i peršinom, i malo senfa, a manje jaja ako dodajem majonezu.
- beppa.b.joseph
- Postovi: 114
- Pridružen/a: 19 lip 2012 23:38
- Spol/rod: žensko
Re: Paštete iz kućne radinosti
Kad je hrana u pitanju ne postoji "no can do"!tamara3 je napisao/la:Mora da je fino i hvala ti na receotu ali točka jedan - no can do
Ja bih očistila ta jetrica, pa taman da vlasnik/ca istih još diše!!!
Evo jednog gdje nema "živih":
Pašteta (namaz) od šampinjona
Sastojci
• 500 g svježih šampinjona
• malo maslinovog ulja
• 2 česnja češnjaka
• svježi peršin
• 1 pakiranje krem namaznog sira (150 gr cca)
Priprema
1. šampinjone očistite i narežite na ploške
2. na malo maslinovog ulja popecite česnjak da otpusti okus i dodajte gljive
3. dinstajte na laganoj vatri dok ne budu gotove
4. posolite, popaprite i dodajte sitno sjeckani peršin
5. gljive premjestite u multipraktik i usitnite
6. dodajte krem sira u količini da dobijete kremastu masu
- Jadzia Dax
- Postovi: 3063
- Pridružen/a: 08 vel 2011 21:24
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
- Lokacija: lala land
Re: Paštete iz kućne radinosti
Pašteta od slanutka
skuhaš slanutak cca 200g, procijediš, staviš u blender, dodaš maslinovo ulje, mrvicu češnjaka (ako ga voliš), peršin, 2 žličice senfa, vegetu i ostale začine po želji. Osnova su slanutak i maslinovo ulje, sve ostalo je stvar izbora , možeš staviti i ne moraš.
Evo upravo ju sad radim
skuhaš slanutak cca 200g, procijediš, staviš u blender, dodaš maslinovo ulje, mrvicu češnjaka (ako ga voliš), peršin, 2 žličice senfa, vegetu i ostale začine po želji. Osnova su slanutak i maslinovo ulje, sve ostalo je stvar izbora , možeš staviti i ne moraš.
Evo upravo ju sad radim
Re: Paštete iz kućne radinosti
nadasve hvala zato sto nema nekada zivih i zato sto mi je ovo vec sada fino.beppa.b.joseph je napisao/la:Kad je hrana u pitanju ne postoji "no can do"!tamara3 je napisao/la:Mora da je fino i hvala ti na receotu ali točka jedan - no can do
Ja bih očistila ta jetrica, pa taman da vlasnik/ca istih još diše!!!
Evo jednog gdje nema "živih":
Pašteta (namaz) od šampinjona
Sastojci
• 500 g svježih šampinjona
• malo maslinovog ulja
• 2 česnja češnjaka
• svježi peršin
• 1 pakiranje krem namaznog sira (150 gr cca)
Priprema
1. šampinjone očistite i narežite na ploške
2. na malo maslinovog ulja popecite česnjak da otpusti okus i dodajte gljive
3. dinstajte na laganoj vatri dok ne budu gotove
4. posolite, popaprite i dodajte sitno sjeckani peršin
5. gljive premjestite u multipraktik i usitnite
6. dodajte krem sira u količini da dobijete kremastu masu
zadnje vrijeme cesto radim slanutak.
Re: Paštete iz kućne radinosti
Preporučam kuhane mahunarke (slanutak, leća, grah) koje ti ostanu nakon ručka. Ublendaj sa par začina i aromatičnih biljaka i maži ko da nema sutra
You are afraid of insects and women. Ladybugs must render you catatonic.
Re: Paštete iz kućne radinosti
Radim samo s tunjevinom, jer je najlakše (dodam vrhnje, jaja, senf, limunov sok i razl. začine..uz tunjevinu, naravno ). Pokušala sam od patliđana i graha, al mi se nije svidio okus.
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: Paštete iz kućne radinosti
a nije ni čudo kad si stavila patlidžan i grah mislim ono...Andain je napisao/la:Pokušala sam od patliđana i graha, al mi se nije svidio okus.
OT: manje više možeš skombinirati sve okuse koji ti se dopadaju...
u osnovi treba ti blender, glavni sastojak i nešto masno da poveže (ulje, margarin, majoneza, vrhnje, sir,
što ti već paše)...
moj savjet je da ne pretjeruješ sa sastojcima... keep it simple, ne utrpavaj
hrpe stvari jer se sve što ima više od 3,4 sastojka pretvori u bezličnu kašu..
također, stvari koje ne pašu na tanjuru skupa u jednom obroku u pravilu
ne idu ni smiksane skupa... tipa patlidžan i grah
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- Zita
- Postovi: 6235
- Pridružen/a: 01 stu 2005 01:14
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Lokacija: Zgb
Re: Paštete iz kućne radinosti
odlican topic
inace radim samo pastetu od tune al vjerujem da cu isprobat neke vase
u pastetu od tune jos stavljam dosta limuna i malo papra
inace radim samo pastetu od tune al vjerujem da cu isprobat neke vase
u pastetu od tune jos stavljam dosta limuna i malo papra
Measure of a woman is her sense of humor
- Rock Faerie
- Postovi: 2015
- Pridružen/a: 21 pro 2006 15:22
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
Re: Paštete iz kućne radinosti
Sad kad smo posadile rajčicu i začine mogle bi malo o pašteti već duže vrijeme radimo domaće paštete jer su kupovne pune Eova, recept za jetrenu je mama našla na coolinarki, a za onu od tune mi je frendica dala. Nema ništa bolje nego jesti domaću paštetu od tune sa domaćim kruhom i rajčicom dok gledam na more
They share a look in silence and everything is understood
Re: Paštete iz kućne radinosti
..zapravo su to bile dvije odvojene paštete, dakle patliđan i grah posebno, al svejedno meni niš ne valja..hm zapravo bi možda zajedno i funkcioniralozenia je napisao/la: ne idu ni smiksane skupa... tipa patlidžan i grah
P.S..jel itko radio kakav umak/namaz o maslina?
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: Paštete iz kućne radinosti
ne bi.. i nemoj to činiti... pobogu nisi ti za kuhinju
okej, ajde patlidžan kontam još nekako (iako ga ne volim),
ali kako ti je palo na pamet raditi paštetu od graha?
što se maslina tiče jednom sam gledala kako se radi nešto na tu foru...
prilično simple je bilo: masline, kapare, inćuni, limunov sok i češnjak u blenderu...
i onda kad od tog učiniš kašu dodaješ maslinovo ulje da razrijediš dok to ne dobije neku
strukturu koja ti odgovara...
ja ne volim baš masline niti maslinovo ulje pa mi to nije bilo nešto uzbudljivo, ali
pretpostavljam da je to ljudima koji vole zanimljivo...
ima dosta jak okus, prija je tvrdila da se to treba jesti solo na tostu,
ja bih radije od toga napravila bazu za prilog nekoj ribi...
okej, ajde patlidžan kontam još nekako (iako ga ne volim),
ali kako ti je palo na pamet raditi paštetu od graha?
što se maslina tiče jednom sam gledala kako se radi nešto na tu foru...
prilično simple je bilo: masline, kapare, inćuni, limunov sok i češnjak u blenderu...
i onda kad od tog učiniš kašu dodaješ maslinovo ulje da razrijediš dok to ne dobije neku
strukturu koja ti odgovara...
ja ne volim baš masline niti maslinovo ulje pa mi to nije bilo nešto uzbudljivo, ali
pretpostavljam da je to ljudima koji vole zanimljivo...
ima dosta jak okus, prija je tvrdila da se to treba jesti solo na tostu,
ja bih radije od toga napravila bazu za prilog nekoj ribi...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
― Margaret Atwood, The Year of the Flood
- gigiONlajna
- Postovi: 2336
- Pridružen/a: 02 stu 2005 19:15
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
Re: Paštete iz kućne radinosti
I meni je bio namaz od maslina bio mrvicu preintenzivan....no ponekad mi paše taj intenzitet i radim si ga za svoj gušt.
U zadnje vrijeme najčešće radim namaz od slanutka.....slanutak, prepzženi i smrvljeni seztam, češnjak, maslinovo ulje, peršin, limun...
Pesto Genovese (bosiljak, parmezan (kad sma ga sama radila uzimala sam parmezan Grana Padano), maslinovo ulje, pinjoli, češnjak...) znam često koristiti kao namaz (iako vjerujem da mu to nije orginalna svrha). Nakon što sam shvatila da su pinjoli nešto skuplja namirnica potražila sam dal je puno povoljnije u dućanu. Našla sam ga u Lidlu za 10 kn (9,90). Sad uzgajam bosiljak baš radi ovog namaza jer bih si ga opet malo radila sama ....
Namazi u kombinaciji sa svježim sirom su osvježavajući..i kao dip (uz tortilje) i kao namaz...
U zadnje vrijeme najčešće radim namaz od slanutka.....slanutak, prepzženi i smrvljeni seztam, češnjak, maslinovo ulje, peršin, limun...
Pesto Genovese (bosiljak, parmezan (kad sma ga sama radila uzimala sam parmezan Grana Padano), maslinovo ulje, pinjoli, češnjak...) znam često koristiti kao namaz (iako vjerujem da mu to nije orginalna svrha). Nakon što sam shvatila da su pinjoli nešto skuplja namirnica potražila sam dal je puno povoljnije u dućanu. Našla sam ga u Lidlu za 10 kn (9,90). Sad uzgajam bosiljak baš radi ovog namaza jer bih si ga opet malo radila sama ....
Namazi u kombinaciji sa svježim sirom su osvježavajući..i kao dip (uz tortilje) i kao namaz...
GigiOnTrajna
Re: Paštete iz kućne radinosti
uh, super topic. samo sto bas ne jedem kruh. ali za namaz od slanutka cu preci preko toga
namaz u kombinaciji sa svjezim sirom - svježi čemaž (mislim da se po hrvatski kaže, medvjeđi luk), kravlji sir, sol i maslinovo ulje - zmiksati u blenderu i uzivati lagano a ukusno
@ gigi, ako i dalje radis sama pesto, probaj jednom umjesto bosiljka, pesto od čemaža. daje jelima jedan poseban okus. ima ga za kupit na placu, ili za znalce, ubrati u prirodi
namaz u kombinaciji sa svjezim sirom - svježi čemaž (mislim da se po hrvatski kaže, medvjeđi luk), kravlji sir, sol i maslinovo ulje - zmiksati u blenderu i uzivati lagano a ukusno
@ gigi, ako i dalje radis sama pesto, probaj jednom umjesto bosiljka, pesto od čemaža. daje jelima jedan poseban okus. ima ga za kupit na placu, ili za znalce, ubrati u prirodi
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
- leeloox
- Postovi: 369
- Pridružen/a: 16 lis 2012 01:49
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: biseksualka
- Status: Solo
Re: Paštete iz kućne radinosti
pasteta od cvaraka! samo za one koji neznaju rijec dijeta!!
- DoubleTrouble
- Postovi: 1003
- Pridružen/a: 01 kol 2012 10:58
- Spol/rod: žensko
- Status: U vezi
Re: Paštete iz kućne radinosti
Pašteta od tune
Tuna iz konzerve (iako je najbolji tuna steak na roštilju pečen i ohlađen), senf, majoneza, maslac, parmezan i mljeveni orasi
Tuna iz konzerve (iako je najbolji tuna steak na roštilju pečen i ohlađen), senf, majoneza, maslac, parmezan i mljeveni orasi
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie."
Re: Paštete iz kućne radinosti
pasteta od tune, isto
jaja, majoneza, vrhnje, limun, sir topljivi, vlasac i kopar
jaja, majoneza, vrhnje, limun, sir topljivi, vlasac i kopar