a pored svih tih europejskih..pomodarskih..mediteransko talijanskih hm..namirnica...ne vidim da je itko spomenuo...pancetu..sir&vrhnje..chvarke..kapulu..
ja osobno..rijetko kada jedem sendviche..naime..ja si pravim/kombiniram zalogaje..dakle..recimo neshto kao kanapejchejke..na komad kruha-cca velichine palca..slazhem..kombiniram..tak da..u jednom obroku imam po 5-10 varijanti/sendvicha..
recimo..domachi kruh-doma pechen..ali od tamnog ili graham brashna..pa na to..tanka fetica dinjenog sira..na nju tanki namaz senfa..na to ploshkica kiselog krastavca..i na vrh..mali chvarak..ali ne samo mast..neg oni shareni chvarci-dakle..sa preprzhenim mesom u sebi.
pashteta sa kap majoneze+sir+rajchica
-domachi-kuchi pravljen ajvar+dimljeni sir..mozhe i tanko rezana kapula na to.
mavrovichev kruh + sushena rajchica+slane srdele+svjezhe kosani pershin+kapula+malo papra= sendvich ala komishka pogacha
_________________
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
da ne procitah ovo ne bih odgovorila. U principu ne pravim sendvice, ali imam zalogaje tipa sedvic i kombiniram svasta. ne volim bijeli kruh, ako kuujem onda uzimam kukuruznu pogacicu ili mavroviceva peciva, onaj mix. najvise volim npraviti svoj kruh i onda ga jesti toplog s necim, tada ga uglavnom jedem s prsutom i par vrsta sireva.. kapula ovisi kako kada. u toj kombinaciji ne jedem salatu.
kada jedem salamu,plus to ide nekad majoneza, ali ne cesto, jaja, opet sir, paradajz.
ako mi je neki kruh bas fin znam ga jesti samo s maslacem
sto se tice pancete, mora biti jako tanko rezana, jake arome i s dosta crvenog, cvarke ne jedem, pre premasno mi je.
kapulu bas ne stavljam u sendvic nego je grickam uz nesto sto jedem.
i ono sto mi je dobro zimi, kobasice sa zara u kruhu...znam da je to ajme tesko, ali je mocan dozivljaj.
srdele ne volim...
i znas sta? s tobom bi valjalo na veceru.
btw, glede kruha i brasna... meni je supoer kada napravim mix crnog domaceg brasna, kukuruznog i razenog. miris i okus su savrseni... nekad mi s cini da ga pokvarim dodacima.