Zita je napisao/la:sorry al nije mi jasno to za ghost efekt
apropo kuta gledanja lcdi imaju cca 170 stupnjeva sto mi je i vise nego dovoljno
koliko imau plazme?
i ne pitam radi glupiranja toga sto je bolje il ne, jer se ne kuzim najbolje u te stvari, vec me zaista zanima
da,ali ti je fora kod kuta glednja konstantnost slike,znaci da su boje i kontrasti isti kad gledas na 0 deg i na 90deg.sad nisam ziher kako je to s najnovijim modelima,ali znam da je to LCD-ima uvijek bila mana.to se ne tice refleksije,jer s tim imaju problemi i plazme i Lcd-i.I da vezano za neki od prijasnjih postova,a u vezi udaljenosti ekrana,jucer sam izmjerila,kod mene je na 42 incha udaljenost 3 m.i to se sjeca m da je bila neka gornja granica...tada....
ghost efekt ti je sjena koja kasni za slikom...tak nekak pojednostavljeno.kuzis moje strucno objasnjenje?
e sad vezano za komp-tu su LCD-i bolji,Lcd-i imaju vecu rezoluciju generalno od plazmi i sad,to ovak na golo oko neces primjetiti ako gledas normalni program,ali ako se spajas s kompom-onda je slika bolja a LCD-u.misl;im...za obican progran-neces ti sad vidjeti neku razliku izmedu 1024 i 1080 (bzvz lupam),ali eto za komp-uvijek LCD.
a ovo s gohst efektom,ako ces uzimati od 100 Hz ili 200 onda ti je to jako smanjeno,tj nema tog bluranja slikeu tolikoj mjeri kod brzih pokreta Dzon Vejna!
sad se nemrem nicega jos sjetiti....
e da i ona fora-plazme su stara tehnologija ?!?!?!
ko da cu imati tv iducih 50 god.tolko necu ni zivjeti.
sve je to postala potrosna roba.tako da taj element po meni nema veze.ali eto-cesto se spominje.