ali samo 6,5 različitih passwordova za sve te accounte.
Što znači u prijevodu ako vam netko zna jedan password ima mogućnosti vam ući u ca 4 accountova koje imate.
Izvor istraživanja trenutno nemam osobno, nego je to od frenda koji je IT freak do ibera tako da mu vjerujem.
Što se tiče lozinki, ja moram priznati da imam za sve accounte varijacije triju passwordova.

Dobila sam od kolege sugestiju da svakako počnem koristiti password manager.
Evo nekoliko provajdera:
Keepass
Online password generator
Robo Form
1Password
Poanta je da imate jedan master password i ulazite u svoj account na siteu u kojem su svi vaši passwordovi spremljeni koji izgledaju ovako: hLfl44ojk26TZZ84gs5668 i jako su teško za hakirati.
I ako se registrirate negdje na bilo kojoj stranici, ona vam automatski generira novi password koji izgleda kao hijeroglifi gore navedeni i vaš account će biti zaštićen, odnosno bit će teže ga hakirati.
Naravno, možemo mi sada ulaziti u rasprave o urotama korporacija koje čine sve da dođu do naših informacija - ali nećemo.

Savjet IT frikova je koristiti password generator (ili pamtiti sve te brojke i slova) i nikako ne koristiti isti password za više različitih accountova.
Ovo je jako cool stvar za lijene guzice kao što sam ja.

Kako vi stojite?
Imate isti password za sve accounte? Ili većinu accounta? Dva accounta? Jedan account?
Koristi netko možda password manager? Iskustva? preporuke? Recenzije?
Ili pamtite sve passwordove? Kako? Imate neku logiku ili ste čudo prirode?

You Will be Assimilated. Resistance is Futile.