omnia je napisao/la:Slightly off, no kakva je to teleportacija koja te klonira?
U Star treku, teleporatcija te rastavi na atome i te iste atome sastavi na drugom mjestu. Ima epizoda kad savjetnica Troy

radi s likom koji ima fobiju od teleportiranja, strah ga je da se atomi negdje putem ne izgube i da se ponovno ne "sastavi".
What I am missing?

Ne klonira te, samo sam iskoristila taj izraz, makar sam vjerojatno trebala napisati da te podupla? Kopira? Samo mi je u trenu djelovalo kao da je klon riječ koja označava ideju na način koji će svima biti razumljiv. Mea culpa ovo ono.

+
Iskreno, nemam pojma gdje sam to izvukla, jer čitam (puno previše) sf-a, ali je generalna ideja- kad se ideš teleportirati, prvo stroj skenira tijelo, napravi (identičnu) kopiju na mjestu gdje se želiš pojaviti, a onda se 'original' uništi. Mislim da su se upravo priče iz kojih sam to izvukla vrtile oko te premise- što ako original ne bude uništen.
Evo, budem izvukla i neki citat (iz random izvora), da ne ispadne da vučem ideje iz šešira

Definicija koju izbaci gugl (+
njihov izvor)
Teleportation is the name given by science fiction writers to the feat of making an object or person disintegrate in one place while a perfect replica appears somewhere else.
Na linku možeš i vidjeti kako se spominje taj trope o kojem pričam gore.
Andain je napisao/la:
p.s.Tko bi bio najgori neprijatelj sam sa sobom?

Neka domaća autorica je napisala kratku priču za UBIQ ili sferakonsku zbirku ili nešto u tom duhu, na što sam (ful davno, tho) naišla, i to je bilo i moje pitanje

Spoiler- priča završava s ubojstvom i krađom identiteta (ako se dobro sjećam).
Dakle, nisam htjela uskratiti i taj izbor. Uostalom, postoje ljudi koji nisu okej sami sa sobom? idk
p.s. vidjela sam da ljudi na ovom forumu često quotaju tako da uklone nickove originalnih postera. Tbh, meni je super ova notifikacija koju dobijem kad me netko quote-a, ali me zanima smeta li to drugima? Ovo (sigurno) nije najbolje mjesto za to pitanje, ali kad sam u već u takvoj situaciji, what the hell
OT
Ja vjerojatno ne bih imala o čemu pričati sa sobom, ali- where we're going, we don't need words, iykwim.
Jasno, ušla bih u sretnu, otvorenu vezu s kopijom, i eventualno bi bile dovoljno različite da bi imale o čemu razgovarati.
+
haj fajv osobi koja bi sama sebi ukrala identitet. To se traži