Podržimo i pomognimo Ani Dragičević!
-
Think Pink
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Kontakt:
Podržimo i pomognimo Ani Dragičević!
Dragi i drage,
u želji da Ani omogućimo doslovno najminimalnije uvjete življenja (stanovanje, prehrana, odjeća) te završavanje škole, MOLIMO VAS DA POMOGNETE OVU AKCIJU sakupljanja financijskih sredstava kako bi Ani olakšali početak nastavka života!
Nedavno smo se imale/i prilike upoznati sa životnom pričom Ane Dragičević, djevojke koju su roditelji sa 16 godina dali smjestiti u Psihijatrijsku bolnicu Lopača, nakon što su otkrili da je u vezi s djevojkom. Ana je, zbog odbijanja roditelja da prihvate njenu homoseksualnost i namjernog i apsolutnog zanemarivanja dužnosti tadašnje ravnateljice PB Lopača, dr. Vulin te nekolicine drugih doktora, protuzakonito u bolnici provela ukupno 5 godina!
Formalni razlog hospitaliziranja (kako se u početku navodi u Lopači) bila je ovisnost o opijatima koju je kasnije i sama bolnica demantirala, te je zaključeno da je apsolutno neprihvatljivo što se njena homoseksualna orijentacija terapijski razmatrala. Prema novom ravnatelju, dr. Rakunu, proveden je i izvanredni nadzor kojim se „utvrđivala hospitalizacija s ciljem utvrđivanja zakonitosti prijema i smještaja pacijentice u tu ustanovu“. Utvrđeno je da nije bilo zakonskih elemenata za njenu prisilnu hospitalizaciju (Novi list, 31.12.2008.).
Ani je u Lopači uništeno djetinjstvo i onemogućeno školovanje a svaki njen bunt je tretiran izolacijom, vezivanjem za krevet i lijekovima. Uvjeti pod kojima je Ana držana u bolnici Lopača su apsolutno stravični, a razlozi i način hospitalizacije prisilan i nelegalan te izvan svih pravila psihijatrijske i bolničke procedure općenito. Takvim postupanjem narušena su njena osnovna ljudska prava, pravo na slobodu, pravo na psihičko i fizičko zdravlje, te počinjena diskriminacija na osnovi seksualne orijentacije.
Ana je boravkom u Lopači pala na 47 kilograma, pati od strahova te ima zdravstvenih teškoća. Ove riječi ne opisuju dovoljno sve ono što Ana svakodnevno proživljava, posljedice maltretiranja koje ona prolazi malo tko od nas može i zamisliti. Uz sve to, kad upoznate Anu – obuzme vas neki osjećaj divljenja kad vidite njenu ogromnu volju i snagu, želju za životom i hrabrost!
Nastavak života za Anu je izuzetno težak. Ana se pokušala zaposliti ali je dobila otkaz zbog zdravstvenih teškoća (koje su posljedica 5-godišnjeg maltretiranja). Živi sama, nema socijalnu podršku, istovremeno pokušava završiti srednju školu što također zahtjeva materijalna sredstava. Unatoč brojnim teškoćama ona ne posustaje, trudi se i bori!
OBRAĆAMO VAM SE S MOLBOM DA POMOGNEMO ANI i omogućimo joj osnovne uvjete života te završetak škole! Molimo vas da podržite ovu akciju sakupljanja financijskih sredstava - za nas ova pomoć može biti sitnica, a Ani će značiti zaista puno!
Ako želite pomoći Ani, Vaš prilog možete uplatiti na račun
2340009-3102830392, Privredna banka Zagreb.
Molimo Vas proslijedite ovaj poziv prijateljima/cama i poznanicima/cama!
Unaprijed vam puno hvala!!! Zahvaljujemo i svima koji su nam se javili putem e-maila i podržali i ohrabrili Anu!
Za sve informacije, možete nas kontaktirati na:
Udruga LORI
Dolac 8
51 000 Rijeka
Tel/fax: +385.51.212186
Mob: +385.91.5934133
E-mail: loricure@yahoo.com
URL: http://www.lori.hr;
http://www.obitelj-bez-predrasuda.info
u želji da Ani omogućimo doslovno najminimalnije uvjete življenja (stanovanje, prehrana, odjeća) te završavanje škole, MOLIMO VAS DA POMOGNETE OVU AKCIJU sakupljanja financijskih sredstava kako bi Ani olakšali početak nastavka života!
Nedavno smo se imale/i prilike upoznati sa životnom pričom Ane Dragičević, djevojke koju su roditelji sa 16 godina dali smjestiti u Psihijatrijsku bolnicu Lopača, nakon što su otkrili da je u vezi s djevojkom. Ana je, zbog odbijanja roditelja da prihvate njenu homoseksualnost i namjernog i apsolutnog zanemarivanja dužnosti tadašnje ravnateljice PB Lopača, dr. Vulin te nekolicine drugih doktora, protuzakonito u bolnici provela ukupno 5 godina!
Formalni razlog hospitaliziranja (kako se u početku navodi u Lopači) bila je ovisnost o opijatima koju je kasnije i sama bolnica demantirala, te je zaključeno da je apsolutno neprihvatljivo što se njena homoseksualna orijentacija terapijski razmatrala. Prema novom ravnatelju, dr. Rakunu, proveden je i izvanredni nadzor kojim se „utvrđivala hospitalizacija s ciljem utvrđivanja zakonitosti prijema i smještaja pacijentice u tu ustanovu“. Utvrđeno je da nije bilo zakonskih elemenata za njenu prisilnu hospitalizaciju (Novi list, 31.12.2008.).
Ani je u Lopači uništeno djetinjstvo i onemogućeno školovanje a svaki njen bunt je tretiran izolacijom, vezivanjem za krevet i lijekovima. Uvjeti pod kojima je Ana držana u bolnici Lopača su apsolutno stravični, a razlozi i način hospitalizacije prisilan i nelegalan te izvan svih pravila psihijatrijske i bolničke procedure općenito. Takvim postupanjem narušena su njena osnovna ljudska prava, pravo na slobodu, pravo na psihičko i fizičko zdravlje, te počinjena diskriminacija na osnovi seksualne orijentacije.
Ana je boravkom u Lopači pala na 47 kilograma, pati od strahova te ima zdravstvenih teškoća. Ove riječi ne opisuju dovoljno sve ono što Ana svakodnevno proživljava, posljedice maltretiranja koje ona prolazi malo tko od nas može i zamisliti. Uz sve to, kad upoznate Anu – obuzme vas neki osjećaj divljenja kad vidite njenu ogromnu volju i snagu, želju za životom i hrabrost!
Nastavak života za Anu je izuzetno težak. Ana se pokušala zaposliti ali je dobila otkaz zbog zdravstvenih teškoća (koje su posljedica 5-godišnjeg maltretiranja). Živi sama, nema socijalnu podršku, istovremeno pokušava završiti srednju školu što također zahtjeva materijalna sredstava. Unatoč brojnim teškoćama ona ne posustaje, trudi se i bori!
OBRAĆAMO VAM SE S MOLBOM DA POMOGNEMO ANI i omogućimo joj osnovne uvjete života te završetak škole! Molimo vas da podržite ovu akciju sakupljanja financijskih sredstava - za nas ova pomoć može biti sitnica, a Ani će značiti zaista puno!
Ako želite pomoći Ani, Vaš prilog možete uplatiti na račun
2340009-3102830392, Privredna banka Zagreb.
Molimo Vas proslijedite ovaj poziv prijateljima/cama i poznanicima/cama!
Unaprijed vam puno hvala!!! Zahvaljujemo i svima koji su nam se javili putem e-maila i podržali i ohrabrili Anu!
Za sve informacije, možete nas kontaktirati na:
Udruga LORI
Dolac 8
51 000 Rijeka
Tel/fax: +385.51.212186
Mob: +385.91.5934133
E-mail: loricure@yahoo.com
URL: http://www.lori.hr;
http://www.obitelj-bez-predrasuda.info
-
Think Pink
- Kontakt:
Ako uplaćujete iz inozemstva:
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.
10000 Zagreb, Račkog 6, Hrvatska/Croatia
Korisnik/Primatelj:
Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“
Dolac 8, 51 000 Rijeka, Hrvatska/Croatia
Broj računa (Account number): 703000-128379
SWIFT CODE: PBZGHR2X
IBAN: HR61 2340 0091 1170 14659
Eto ako netko zivi vani a zeli uplatiti neki prilog za Anu, moze uplatiti na ovaj devizni od LORI jer Ana nema svoj pa cemo joj ustupiti nas..
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.
10000 Zagreb, Račkog 6, Hrvatska/Croatia
Korisnik/Primatelj:
Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“
Dolac 8, 51 000 Rijeka, Hrvatska/Croatia
Broj računa (Account number): 703000-128379
SWIFT CODE: PBZGHR2X
IBAN: HR61 2340 0091 1170 14659
Eto ako netko zivi vani a zeli uplatiti neki prilog za Anu, moze uplatiti na ovaj devizni od LORI jer Ana nema svoj pa cemo joj ustupiti nas..
- BlackJackie
-
Think Pink
- Kontakt:
Tu cu te citirati jer je vec tamara3 upozorila da nema potrebe otvarati nove topice.sekica63 je napisao/la:LP. Dali je neko upoznat sa, rezultatima sakupljanja novca za Ivanu, ja sam se naravno pridružila tom apelu, što znači moja banka me je obavjestila da je novac stigao na račun Ivane
Naravno toj napaćenoj curi treba pomoći i dalje, tako da želim se pridružiti i u buduće.
Dakle, ako mislis na Anu Dragicevic, htjeli smo pricekati jos neko vrijeme pa onda staviti obavijest o tome koliko novaca je prikupljeno i neke detalje jos o tome jer jos uvijek razgovaramo s nekim ljudima koji bi joj voljeli dugorocnije pomoci, sto financijski, sto u tome da ostvari neke svoje snove koje su prekinuli i tako.. ima svasta, radimo puno s njom
U svakom slucaju, hvala svima koji su uplatili prilog, da niste tesko da bi Ana upisala skolu, platila stan itd.
-
peanut
- Status: Solo
Re: Podržimo i pomognimo Ani Dragičević!
Imam prijedlog. Stavite škrabicu na ulaz kad bude najavljeni crol-ov parti pa kuna sima deset kuna tam pa da skupimo još malo za Anči.
- pihach
- Status: U vezi
- Kontakt:
peanut je napisao/la:Imam prijedlog. Stavite škrabicu na ulaz kad bude najavljeni crol-ov parti pa kuna sima deset kuna tam pa da skupimo još malo za Anči.
- aslana
Rado se priključujem ovoj akciji,moja draga isto!!! Pozdrav Ani i Loricama 
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Kao što već vjerojatno znate, prijedlog je usvojen
i na ulazu u Rush će biti kutija za donacije.
Bravo, cure!tamara3 je napisao/la:Kao što već vjerojatno znate, prijedlog je usvojeni na ulazu u Rush će biti kutija za donacije.
peanut je napisao/la:Imam prijedlog. Stavite škrabicu na ulaz kad bude najavljeni crol-ov parti pa kuna sima deset kuna tam pa da skupimo još malo za Anči.
Well done!tamara3 je napisao/la:Kao što već vjerojatno znate, prijedlog je usvojeni na ulazu u Rush će biti kutija za donacije.
Jadna cura, znam (srećom ne iz osobnog iskustva!) kako je tamo, i ne želim to nikom! Oni koji tamo rade zapravo tamo najviše i spadaju. JADNA cura, nije to ničime zaslužila, al najbrutalniji su mi ti roditelji koji su ju tamo poslali, koliko bešćutan moraš bit da to napraviš vlastitom djetetu?
Anyway, da nisam maloljetna i da imam neka financ. sredstva pomogla bih curi, al na žalost, jednina podrška koju joj trenutno mogu dati je moje patepično razumijevanje i
Zadnja izmjena: girly23, dana/u 08 tra 2011 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
- pihach
- Kontakt:
bit ce i ove godine na crolu kutija za donacije.
prosle godine sam dobila nekakvu nagradu jer sam donirala, al ne sjecam se sta... jel bila majica? nemam pojma, al sam je i zaboravila sa sobom.
to bi bila bas lipa uspomena... a jebiga
ma, dobit ćeš i ove godinemravcica je napisao/la:prosle godine sam dobila nekakvu nagradu jer sam donirala, al ne sjecam se sta... jel bila majica? nemam pojma, al sam je i zaboravila sa sobom.