Što se tiče odnosa djece prema gay/bi profesorima, mislim da tu prvenstveno nisu kriva djeca nego ono što im roditelji usade u tokom odgoja (ili barem tokom djelatnosti koje neki od roditelja smatraju "odgojem").
Mržnja i negativni stavovi djece većim dijelom dopiru iz onoga što dijete čuje i vidi dok je mali klinjo od svojih roditelja i bližnjih. Ako su roditelji izrazito negativno nastrojeni prema homoseksualcima to najčešće znači da su isto tako negativno nastrojeni i prema ljudima druge nacionalnosti, s hendikepom, druge vjere, slabijeg socijalnog statusa itd. U pravilu jedini način kako djetetu iskorijeniti takav način razmišljanja jest usađivanjem neke klice sumnje u ispravnost njihovog odgoja tokom procesa obrazovanja. Neka dijete čuje što je to homofobija i zašto je ona loša (isto vrijedi i za ostalo, ali koncentriram se sad samo na homofobiju).
A sad glavni zgoditak dana.

Kako takvo nešto objasniti sirotoj dječici, a bez da par sati nakog toga u školu ne nahrupi čitavo stado roditelja i s gnušanjem viče "Štaaaa ti ćeš mojem malom/oj pričati o pederimaaa?!?"
Osoba koja bude dovoljno hrabra da takvu temu načne sa svojim učenicima uopće ne mora biti gay. Niti bi. Može biti npr. 50-godišnji oženjeni profesor geografije koji živi sa svojom ženom i ima uz to troje fakultetski obrazovane djece. I sad takva osoba bude optužena za širenje "pederluka".
Ja dolazim iz male sredine i znam kako je to kada si neki roditelji utuve u glavu kako profesori dezinformiraju ili podcjenjuju njihovu djecu. A sada zamislite što bi tek bilo da je neki od tih profesora gay ili bi. Otvoreno gay ili bi. Javno bi ga razapeli, kamenovali, zatukli, usudim se reći da bi ga određeni zatucani luđaci i ubili pod izlikom da je pokušao npr. "popederiti njihovog sina". Isto tako je jasno da bi sankcije koje bi dobile takve osobe bile minorne. Zato jer je ova država jedan veliki prikriveni homofob. Drugim riječima, u obrazovnom sustavu s razlogom ne postoji dovoljno hrabrih ljudi da čak i organizirano izvedu takvo nešto.
Netko je spomenuo nešto o seksualnom odgoju u školama. Ja se iznimno zalažem da se takvo što uvede u škole i mislim da je krajnje vrijeme da se ta djeca educiraju na vrijeme. Granica ulazaka u seksualne odnose se svake godine spušta sve niže, a nitko po tom pitanju ne poduzima ništa. S jedne strane koči Crkva, a s druge strane koči ona naša državna gerijatrijska oligarhija.
Kvragu, ništa se neće promijeniti dok se svi položaji u HR ne izmjene sa novim generacijama mlađih ljudi. Drugačijih stajališta. Modernih stajališta. Otvorenih stajališta.
Skužila sam da me ova tema jako umara.
Dakle, mogla bih o ovome do prekosutra.

(i vjerojatno sam već duboko zašla u OT pa stajem)