Omogućimo Zemlji 5 minuta odmora u mraku

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Omogućimo Zemlji 5 minuta odmora u mraku

Post Postao/la tamara3 » 27 sij 2007 20:11

Pridužimo se globalnoj akciji da svi skupa ugasimo svjetla na dan 1. veljače, između 19.55 i 20.00 sati, i tako sudjelujmo u navećoj akciji protiv klimatskih promjena. Prvog veljače, naime, bit će objavljen novi dokument UN-a o klimatskim promjenama.

Akciju kojom se želi ukazati na potrebu štednje energije organizira L’Alliance pour la Planète, grupa za zaštitu okoliša iz Francuske (http://www.lalliance.fr/). Nije riječ samo o tome da se na pet minuta uštedi energija, nego i da se prenese poruka koja će svratiti pozornost medija, političara/ki i ostalih građana/ki na svakodnevno rasipanje energije.

Tijekom pet minuta planeta Zemlja će se odmoriti, a cijela akcija neće oduzeti puno vremena, niti vas išta koštati.

Zita

Post Postao/la Zita » 27 sij 2007 23:44

to je nesto lijepo ali mislim da je neefikasno
puno se vise od tih malih blackouta mora napraviti da bi se klima zadrzala na tom mjestu gdje je sad a kamoli da bi se vratila na stabilnije stanje

lola
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la lola » 28 sij 2007 00:33

kako žena kaže, niš ne košta, tako da....

Zita

Post Postao/la Zita » 28 sij 2007 00:37

nis ne kosta i napravit cu to ali...

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 28 sij 2007 21:31

A ali ali ali ali... zgasite svjetla i bok...! I ja sam mišljenja da Zemlji spasa nema al jebiga, nada umire posljednja, kao.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 29 sij 2007 00:01

slazem se da joj nema spasa. mozda joj je bio namijenjen dulji zivotni vijek, ali ga je covjek svojim marljivim useravanjem prirode prilicno skratio. a i djelomicno zato sto sve u svemiru ima svoj rok trajanja, pa tako i planeti. ali da bi se moglo pomoći kad bi se htjelo, moglo bi se. jebi ga, dizeli, dezici, frizideri, klime, ameri sa svojim autima koji ladno trose 20-tak litara goriva, nuklearni pokusi, elektrane... i tako jadna mala zemljica pati. floydi su negdje pocetkom '90-ih imali jednu stvar u kojoj su pjevali "she will take it back..." well, i think she's taking it back!

Malena

Post Postao/la Malena » 29 sij 2007 09:18

jedino sto mene brine u ovoj akciji je tajming. da li su mejlovi prilagodjeni tako da je u svakom kraju svijeta prilagodjeno i da svi to napravimo u isti cas il ce svako u svojih 5 do 8 gasit svetla :o
i...nije svugdje u isti cas mrak...jel se ovo samo na europu odnosi? :o
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

cvetka
nerealizirani potencijal

Post Postao/la cvetka » 29 sij 2007 13:47

:D :D :D

da, stvarno :o
my only fear of death is coming back reincarnated...

carmen

Post Postao/la carmen » 29 sij 2007 14:38

Malena je napisao/la:jedino sto mene brine u ovoj akciji je tajming. da li su mejlovi prilagodjeni tako da je u svakom kraju svijeta prilagodjeno i da svi to napravimo u isti cas il ce svako u svojih 5 do 8 gasit svetla :o
taman je i meni to palo na pamet :D :D
take my breath away :inlove:

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 29 sij 2007 16:12

Malena je napisao/la:jedino sto mene brine u ovoj akciji je tajming. da li su mejlovi prilagodjeni tako da je u svakom kraju svijeta prilagodjeno i da svi to napravimo u isti cas il ce svako u svojih 5 do 8 gasit svetla :o
valjda je poslan poziv u svako vremensku zonu tak da se nekak poklopi. i valjda na onoj polutki na kojoj bu mrak. i guess...

rijetka ptica
Kontakt:

Post Postao/la rijetka ptica » 29 sij 2007 16:19

http://www.powerscorecard.org/reduce_energy.cfm

5 minuta je nece spasiti, nasu dragu Zemlju..ali moglo bi se svasta napraviti.. (za pocetak skicni samo na ilnkic) pocnimo od sebe.. :)
:peace:
liquid running...

Odgovorite