Inače ok ljudi sa homofobnim izjavama

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
zee
Spol/rod: žensko

Re: Inače ok ljudi sa homofobnim izjavama

Post Postao/la zee » 22 kol 2010 15:33

eh, evo još jedne priče na ovu temu :D

jedna prijateljica je za sebe uvijek govorila da je "liberalna ali suzdržana" (koliko god to nemalo smisla), tj. nema ništa protiv gejeva, ali joj je u njihovom društvu neugodno, ne može ona gledati kad se ljube, ovo ono...pa sam joj se onda ja outala, reakcija je bila odlična, i sad redovito sa mnom izlazi na mjesta koja više-manje vrve gejevima i lezbEjkama, i sve je ok...skroz je promijenila stav, nema više te neugodnosti a i sama je priznala da je takvo mišljenje imala samo zato jer nije poznavala nikoga tko je gej i sve joj je to bilo 'nepoznato'...

a što se tiče privlačnosti prema prijateljicama i tome slično - što kada je situacija obrnuta? znači, prijateljica koja je u vezi i izjavi da nije niti 'bicurious', nakon mog outanja sve češće potiče flert sa mnom, igra neke igrice, ovo ono...a do tada apsolutno ništa...hm, samo željna pažnje i podizanja ega? žene i komplikacije...

ground.zero
Status: Solo

Post Postao/la ground.zero » 26 kol 2010 08:48

zee je napisao/la: a što se tiče privlačnosti prema prijateljicama i tome slično - što kada je situacija obrnuta? znači, prijateljica koja je u vezi i izjavi da nije niti 'bicurious', nakon mog outanja sve češće potiče flert sa mnom, igra neke igrice, ovo ono...a do tada apsolutno ništa...hm, samo željna pažnje i podizanja ega? žene i komplikacije...
Ah, da... teško je reći...
Možda si jednostavno neodoljiva :D

roadkill

Post Postao/la roadkill » 26 kol 2010 09:22

sad sam se sjetila frendice kojoj sam se outala prvoj. znala sam da je homofobna. poznavala je jednog pedera koji joj je bio odvratan i gadilo joj se rukovati s njim. :D

onda sam joj ja bacila bombu i... sve 5. :) ispalo da nije imalo veze s njim kao pederom nego s njim kao osobom generalno. danas zna vise pedera i lezbi od mene i nema apsolutno nikakvih problema s tim.
bring your mind into my head...

killer_cupcake
Ja sam: ne želim se identificirati
Kontakt:

Post Postao/la killer_cupcake » 06 ruj 2010 20:33

ok ljudi u principu ne bi trebali imati ni homofobne, rasističke, šovinističke, nacističke i ine ispade
barem moje mišljenje koje meni drži vodu
uvik me višešokira kad neka, naizgled inteligentna školovana osoba ima homofobne ispade nego što me šokira kad neki uistinu kreten, reagira jako gay friendly
zadnjih godina mi je oboje postalo uobićajeno, iako me jedno rastuži a drugo obraduje, jer kako je moguće da netko tko je deboto liberalan, ima izjave tipa - svatko tko nije hetero, gorit će u paklu?
znam dal imam super liberalnu familiju, kojima moja sexualnost uopće nije bitna, njima je činjenica da sam lez isto kao da sam i hetero, nema im razlike, jer su ljudi na svom mistu i ne gledaju nikoga ni po nacionalnosti, boji kože, vjeri ni po sexualnosti
kao i moji poznanici i prijatelji, ili su i sami gay i bi ili su gay friendly str8eri, kojih je jako malo jer večina splitskih str8era koje sam upoznala, su gamad kakve nema :visi:
možda u svemu tome igra i moje strpljenje ulogu, jer s mnogim homofobima koje sam upoznala, dalo se pričat, i objasnit im neke stvari al bome kad ne ide, ne ide, neću zbog njih glavom kroz zid
taman posla
al evo jedan primjer:
familija mog best frenda, koji je hetero, u najmanju je ruku homofobna, patrijahalna, vjerski fanatična familija, koja ne zna za mene, čoviće, to su jedini ljudi koji ne znaju za mene :luda3:
uglavnom, nisam im se outala jer em ne žive u Splitu, em ih ne viđam, em ne želim da nam dolaze u stan sa raznim biblijama, krunicama, svetim vodama i egzorcistima, šta znam da bi se dogodilo, jer ako je njegova mama već negativno reagirala na to šta sam ateist, i k tome uhvatila verbalno vrijeđati i mene i moju familiju te nabila križeve na svaki kantun i usudila se donit bocu neke posvećene vode :fuj: šta bi tek napravila da zna za mene .. a njegova sestra blizanka, koja ima 26 i brije na crkvu i to malo žešće, prilikom mog upita šta misli o gay i bi ljudima, dala si je za pravo reći da su ti ljudi: psihićki poremečeni te da im treba duhovna obnova jer su razrušeni iznutra, sve što rade kosi se s bogom i crkvom, kosi se sa svemirom i moralom, oni nemaju uopće moral te im se na licu i koži vidi da nisu normalni, njoj je njih jako žao jer je to poremećaj i retardacija gena isto kao i kod retardirane djece, svi oni nisu birali biti gay i nitko ne bi trebao biti gay, njima se ne bi trebale priznavati ni veze a kamoli brakove i posvajanje djece, ne zaslužuju ništa i bilo bi im bolje da stoje doma a ne da se pokazuju vani u svojoj amoralnosti i perverziji
:aaaa: :agresivna: :fuj: :palacdolje: :nah: :stop:
ne znam kako sam izdržala da joj se ne outam i ne dam joj jednu sočnu šaku u glavu koju i je zaslužila, da to nije njegova sestra, ne garantiram da joj ne bi glavom o pod, pa vi sad mislite šta hoćete o meni
we have all heard what we wanted to hear, truth that sounds right to our ears

Natalia
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la Natalia » 03 pro 2010 13:57

Mislim da je outanje odlićan naćin da razvrstaš prave prijatelje od seronja.

Blue3Eyes

Post Postao/la Blue3Eyes » 04 pro 2010 08:51

stereotip da ljudi sa visokim obrazovanjem su odmah i kulturni i nehomofobni jer fax moze zavrsiti tko se potrudi i bude uporan (nema veze sa inteligencijom i pameti) to je pogresno klasificiranje. obicni smrtnici ko i svi ostali.

girly23
Status: U vezi

Post Postao/la girly23 » 05 tra 2011 19:28

Mislim da ima mnogo "inače ok" ljudi sa izjavama mržnje i 2. vrste. Osobno sam imala jednu "super frendicu", "koja bi uvijek sve razumijela itd.", za koju sam nakon par mjeseci druženja otkrila da je jedna od osnivačica (i DEFINITIVNO najaktivnije članica) doista groteskne grupe mržnje prema jednoj djevojci iz njenog razreda (tada sam počela razg. s tom djevojkom, i cura je STVARNO super, samo je drugačija od okoline). Nisam mogla vjerovati u takvo nešto POGOTOVO zato što je meni bila rame za plakanje za moje sukobe sa okolinom. Pitala sam tu curu za nju, i ona mi je ispričala stvari koje doista ne bih povezala s tom osobom. Razgovarala sam s njom o tome, nakon čega me počela besćutno vrijeđati preko neta, tako da sam tek tada vidjela kakva može biti.
Tako da mislim da ne postoje "ok ljudi s homofobnim izjavama", niti s BILO KAKVIM izjavama mržnje, jer netko tko je DOISTA ok je ok i prema onom što nije dio njegova života, i prema svima, a ne samo prema onima koji su u njegovu krugu ljudi. :) Eto toliko od mene.:)

girly23

Post Postao/la girly23 » 05 tra 2011 19:36

killer_cupcake je napisao/la:dala si je za pravo reći da su ti ljudi: psihićki poremečeni te da im treba duhovna obnova jer su razrušeni iznutra, sve što rade kosi se s bogom i crkvom, kosi se sa svemirom i moralom, oni nemaju uopće moral te im se na licu i koži vidi da nisu normalni, njoj je njih jako žao jer je to poremećaj i retardacija gena isto kao i kod retardirane djece, svi oni nisu birali biti gay i nitko ne bi trebao biti gay, njima se ne bi trebale priznavati ni veze a kamoli brakove i posvajanje djece, ne zaslužuju ništa i bilo bi im bolje da stoje doma a ne da se pokazuju vani u svojoj amoralnosti i perverziji
:aaaa: :agresivna: :fuj: :palacdolje: :nah: :stop:
ne znam kako sam izdržala da joj se ne outam i ne dam joj jednu sočnu šaku u glavu koju i je zaslužila, da to nije njegova sestra, ne garantiram da joj ne bi glavom o pod, pa vi sad mislite šta hoćete o meni
:shock2:

SVAKA TI ČAST, SKIDAM KAPU, JA BIH JE PREBILA I JOŠ JOJ AUTO OBOJILA U DUGINE BOJE, NE BIH SE MOGLA SUZDRŽATI, DOISTA SVAKA ČAST! AKO TE IKAD UPOZNAM- :pivo: NA MOJ RAČUN! ;)

Rogue_813
Kontakt:

Post Postao/la Rogue_813 » 18 tra 2011 22:26

@ ground.zero: Drago mi je da je sve dobro prošlo. :)

Moram priznati da mi je više žalosno nego išta drugo kad mi se takvo nešto dogodi. Problem je najčešće, čini mi se, u duboko ukorijenjenoj predrasudi i određenom strahu od nadvladavanja te predrasude. Vjerojatno bi većini takvih "inače OK ljudi" bilo dovoljno da samo malo mućnu glavom... no nailazim na slične stvari oko nekih drugih pitanja. Isto je osoba inače OK, ali onda naletim na temu na koju je reakcija neopravdano negativna i o tome nema rasprave, kao da ima apsolutna mišljenja o tome pa je na promišljanje teme stavljen tabu. Čudno je sve to.
Natalia je napisao/la:Mislim da je outanje odlićan naćin da razvrstaš prave prijatelje od seronja.
S ovime se u potpunosti slažem.
'Look at me and promise that you'll never stop what you're doing just because someone looks at you funny. And that the words "I hate myself" will never come from your mouth. (...) Promise the universe that you'll do the thing that makes your house rock.' - Diane DiMassa (?)

girly23

Post Postao/la girly23 » 19 tra 2011 21:24

Me too. :roll2:

ground.zero

Post Postao/la ground.zero » 03 svi 2011 10:36

Rogue_813 je napisao/la:@ ground.zero: Drago mi je da je sve dobro prošlo. :)

Moram priznati da mi je više žalosno nego išta drugo kad mi se takvo nešto dogodi. Problem je najčešće, čini mi se, u duboko ukorijenjenoj predrasudi i određenom strahu od nadvladavanja te predrasude. Vjerojatno bi većini takvih "inače OK ljudi" bilo dovoljno da samo malo mućnu glavom... no nailazim na slične stvari oko nekih drugih pitanja. Isto je osoba inače OK, ali onda naletim na temu na koju je reakcija neopravdano negativna i o tome nema rasprave, kao da ima apsolutna mišljenja o tome pa je na promišljanje teme stavljen tabu. Čudno je sve to.
Natalia je napisao/la:Mislim da je outanje odlićan naćin da razvrstaš prave prijatelje od seronja.
S ovime se u potpunosti slažem.
@ Rogue_813: Hvala :pivo:

Slažem se sa gore navedenim. Mene takve stvari rastuže (ili više razočaraju) pa sam zato vjerojatno i otvorila ovu temu.

Odgovorite