Obilježavanje 20 godina lezbijskog pokreta u Hrvatskoj
Slazem se Ticklebook.
2.Ovako gledajuci vas sa strane, toliko je nesloge, toliko je svojatanja, toliko je vrcenja u krug, omalovazavanja druge strane, licemjerja, pohlepe, covjek se ne moze nacuditi da toliko toga svega ima u tako maloj zajednici. Pa usporedbe tko je veci peder, tko je vazniji za ovu zajednicu itd.
3.Znate sto bi bilo zanimljivo medijima, ova tema i ovo prekucavanje.
I da,.. Bilo Veliko P ili malo p, ono je Slovo p, nitko nije corav da ga ne primjeti, ili mozda je, al to je njegov problem, ako je problem.
NO, sto ja znam, ja sam nepismena i neuka isfrustrirana zenica, koja nema pojma o nicemu, pa cu vas prepustiti vasoj intelektualnoj pilani, tj. mjerenja ciji je veci!

1.lezbijske viteške snage iz domovine i regije.- Osnivacice Crola je trebalo pozvati za okrugli stol, a ne izvlaciti se kako ste ih pozvali. Svima je jasno koliki je njihov doprinos cijeloj zajednici, svako omalovazavanje i stavljanje sa strane, nije fer! ( Moje osobno misljenje)Za okruglim stolom u centru metropole okupit će se lezbijske viteške snage iz domovine i regije.
2.Ovako gledajuci vas sa strane, toliko je nesloge, toliko je svojatanja, toliko je vrcenja u krug, omalovazavanja druge strane, licemjerja, pohlepe, covjek se ne moze nacuditi da toliko toga svega ima u tako maloj zajednici. Pa usporedbe tko je veci peder, tko je vazniji za ovu zajednicu itd.
3.Znate sto bi bilo zanimljivo medijima, ova tema i ovo prekucavanje.
I da,.. Bilo Veliko P ili malo p, ono je Slovo p, nitko nije corav da ga ne primjeti, ili mozda je, al to je njegov problem, ako je problem.
NO, sto ja znam, ja sam nepismena i neuka isfrustrirana zenica, koja nema pojma o nicemu, pa cu vas prepustiti vasoj intelektualnoj pilani, tj. mjerenja ciji je veci!

koja demagogija.
doslovno je iskoristen svaki trik...
em se krenulo sa šatro neovisne i objektivne pozicije, pa se prešlo na atrofirano zgražanje, pa se došlo do ironickog obrata u kojem se autorica pravi jadna, sugerirajuci kako je zapravo bolja od svih ostalih.
meni jedino smeta licemjerje koje se u ovim raspravama konstantno demonstrira. njega je fakat najvise.
em se krenulo sa šatro neovisne i objektivne pozicije, pa se prešlo na atrofirano zgražanje, pa se došlo do ironickog obrata u kojem se autorica pravi jadna, sugerirajuci kako je zapravo bolja od svih ostalih.
meni jedino smeta licemjerje koje se u ovim raspravama konstantno demonstrira. njega je fakat najvise.
uopce se ne zelim natjecati. ne vidim po cemu zasluzujem offtopic u zanimljivoj raspravai o vaznoj temi.
stoga cu opet biti ontopic, te ponoviti kako mislim da je crol trebao biti predstavljen unutar dvodnevnog programa obiljezavanja 20 godina lezbijskog pokreta u hrvatskoj.
pa zato postavljam i sljedece pitanje: na koji nacin "cure s crola" smatraju da se to najbolje moglo uciniti?
stoga cu opet biti ontopic, te ponoviti kako mislim da je crol trebao biti predstavljen unutar dvodnevnog programa obiljezavanja 20 godina lezbijskog pokreta u hrvatskoj.
pa zato postavljam i sljedece pitanje: na koji nacin "cure s crola" smatraju da se to najbolje moglo uciniti?
pa tako je trebalo.
ali ja pitam nesto drugo - na koji nacin bi se crol predstavio, sto cure s crola misle da bi bilo najbolje? dakle, ne pitam formalno nego sadrzajno pitanje.
iz ovoga sto si napisala zakljucujem da mislis da je i netko s crola trebao sudjelovati na okruglom stolu u knjiznici "bogdan ogrizovic". ili bi se jos nesto moglo?
ali ja pitam nesto drugo - na koji nacin bi se crol predstavio, sto cure s crola misle da bi bilo najbolje? dakle, ne pitam formalno nego sadrzajno pitanje.
iz ovoga sto si napisala zakljucujem da mislis da je i netko s crola trebao sudjelovati na okruglom stolu u knjiznici "bogdan ogrizovic". ili bi se jos nesto moglo?
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Spol/rod: žensko
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
Daklem, kao prvenstveno online medij koji je na početku postojanja odigrao jednu od ključnih uloga u povezivanju lezbijki/biseksualki/ostalih, da ne nabrajam, s ovih prostora dok takvih drugih nije bilo. Crol je još dok nisam ni znala da postoji organizirao prve ženske večeri u tadašnjem Bad Boyu, to jest već 1999., a ta tradicija se nastavila do danas.
Također, donošenjem najrazličitijih sadržaja koji se usko dotiču specifičnosti populacije kojoj je namijenjen: od sigurnog seksa, tema o spolnim bolestima, važnosti brige o zdravlju (ne postoji istraživanje o tome u Hrvata, a kad sam od toga pokušala napraviti temu, odazvalo mi se samo dvoje ginekologa, no neću odustati), pa sve do lezbijki u heteroseksualnim brakovima, umjetne inseminacije (mnoge žele postati majke, a ne znaju kako), starijih lezbijki, coming outu, specifičnosti lezbijskih veza, povijesti LGBT pokreta (tko je još osim nas donio vijest da je umrla Del Martin, na primjer?), članaka koji se izravno obraćaju roditeljima LGBT osoba (i to dok još nisu postojali GUO i Kontrino savjetovalište za roditelje), svih vijesti i novosti s aktivističke scene i čitavog niza drugih sadržaja koji se ipak nisu mogli i ne mogu pročitati u Hr medijima, a priznajmo da je i sve to bitno te da tu ulogu također netko mora imati. I tako dalje.
Također, donošenjem najrazličitijih sadržaja koji se usko dotiču specifičnosti populacije kojoj je namijenjen: od sigurnog seksa, tema o spolnim bolestima, važnosti brige o zdravlju (ne postoji istraživanje o tome u Hrvata, a kad sam od toga pokušala napraviti temu, odazvalo mi se samo dvoje ginekologa, no neću odustati), pa sve do lezbijki u heteroseksualnim brakovima, umjetne inseminacije (mnoge žele postati majke, a ne znaju kako), starijih lezbijki, coming outu, specifičnosti lezbijskih veza, povijesti LGBT pokreta (tko je još osim nas donio vijest da je umrla Del Martin, na primjer?), članaka koji se izravno obraćaju roditeljima LGBT osoba (i to dok još nisu postojali GUO i Kontrino savjetovalište za roditelje), svih vijesti i novosti s aktivističke scene i čitavog niza drugih sadržaja koji se ipak nisu mogli i ne mogu pročitati u Hr medijima, a priznajmo da je i sve to bitno te da tu ulogu također netko mora imati. I tako dalje.
-
Zita
bas..tamara3 je napisao/la:Ne, ne mislim da je netko od nas trebao sudjelovati, samo sam ti odgovorila na pitanje "što bi bilo da je bilo".
Trenutno nemam puno vremena za opširniji odgovor, zato pojedinosti kasnije.
sto bi bilo kad bi bilo
sto bi bilo da sam dobila na lotu par milja kuna
ja neznam...stvarno je tesko reci al vjerojatno bi kupila neki nabrijan auto, stan u londonu i putovala po svijetu
nije mi jasno kako to da nije jasno sto pitam. ali eto...
cure s crola smatraju da je crol trebao biti na neki nacin dio obiljezavanja 20 godina lezbijskog aktivizma u hrvatskoj. smatram da ste u pravu i da je propust sto niste bile pozvane sudjelovati u tome. no, nije šbbkbb pitati na koji nacin KONKRETNO bi se crol, odnosno cure sa crola, predstavile unutar programa. jer je opravdan prigovor sto niste bile dio programa, pa je potpuno logicno pitati - a da jeste, sto bi napravile?
cure s crola smatraju da je crol trebao biti na neki nacin dio obiljezavanja 20 godina lezbijskog aktivizma u hrvatskoj. smatram da ste u pravu i da je propust sto niste bile pozvane sudjelovati u tome. no, nije šbbkbb pitati na koji nacin KONKRETNO bi se crol, odnosno cure sa crola, predstavile unutar programa. jer je opravdan prigovor sto niste bile dio programa, pa je potpuno logicno pitati - a da jeste, sto bi napravile?
-
Zita
ovo?tamara3 je napisao/la:Daklem, kao prvenstveno online medij koji je na početku postojanja odigrao jednu od ključnih uloga u povezivanju lezbijki/biseksualki/ostalih, da ne nabrajam, s ovih prostora dok takvih drugih nije bilo. Crol je još dok nisam ni znala da postoji organizirao prve ženske večeri u tadašnjem Bad Boyu, to jest već 1999., a ta tradicija se nastavila do danas.
nije mi jasno. ti bi dosla i to rekla? kada, gdje, kome? ili bi to bilo na nekom flyeru?
dio programa su, izmedju ostalog, bile izlozba, okrugli stol, vecer lezbijske knjizevnosti, nastup le zbora i party. jel bi crol bio dio neke od tih stvari, i kako, ili bi organizirao nesto "svoje" unutar programa?
-
Zita
- tamara3
- Just tax the stupid people.
- Status: U životnom partnerstvu
- Kontakt:
And saga of playing stupid on purpose continues, ali ovaj put bez mene.Popeye je napisao/la:ali ja pitam nesto drugo - na koji nacin bi se crol predstavio, sto cure s crola misle da bi bilo najbolje? dakle, ne pitam formalno nego sadrzajno pitanje.
A to što ti zaključuješ ne bi bilo relevantno jer je samo i naprosto to: subjektivni zaključak. Da sam ja napisala sve što sam zaključila, popis bi bio predug. Nemam vremena igrati se s tobom.
ne, moram priznati da sam zbunjen.Zita je napisao/la:kak si corav popaju. pojedi jos malo spinata
JA sam rekla da nebi dosla, al to ti nije zato kaj nisam aut vec kaj ti ne brijem na aktiviste, na mase i na reflektore.
kuzis
ako je jedan od dva kljucna prigovora organizatoricama taj sto sve nije dovoljno medijski popraceno, to podrazumjeva i mase (citatelja, gledatelja, slusatelja) i reflektore (medija).
doduse, to mozda nije bio konkretno tvoj prigovor, ili?
pa ne tvrdim da je ista drugo nego bas to. zato i pitam, jer zasto bih zakljucivao (odnosno pretpostavljao, tumacio itd), ako mogu znati sto bi konkretno crolovke napravile da su bile dio obiljezavanja 20-godisnjice.tamara3 je napisao/la:
A to što ti zaključuješ ne bi bilo relevantno jer je samo i naprosto to: subjektivni zaključak.
-
Zita
je pa vidim da si zbunjen jer ja cijelo vrijeme govorim iskljucivo o sebi
i samo o sebi a ne o crolu
i kak sam rekla ja ti nejdem na takve dogadjaje, daleko od toga kaj ih ne smatram bitnima za gay universe itd vec iz razloga koje nam navela
a moj prigovor je bio na to da ne volim da se stvari rade polovicno (picajzla sam u tome)
da se radilo o 20 godina kontre nebi nis rekla (osim kaj bi se pitala kaj je proslo vec 20 godina
), no dok se radi 20 godina lez aktivizma u rvackoj onda bi ocekivala da su navedeni svi koji su doprinjeli a ne ekipa sa susjednog stola
jebiga, sam naziv govori cija se godisnjica slavi i ovo kaj se desilo je ko da "ona koja slavi rodjendan" nije dosla...il neznam..njeni najbolji frendovi ili obitelj
stupidno
i da-moj ego nije pogodjen time. cak bi se ruzno nasmijala i rekla:"znala sam" jerbo kod nas nema lgbtq udruga koje mogu biti dobre i koje mogu radit za neki visi cilj bez da se gleda, prvo i najbitnije, vlastita samopromocija
(barem meni i slobodno se nemoj slozit sa time...ne ocekujem nista manje)
a ta pitanja-koje bi mi kolace i torte donjele na godisnjicu je debilno isto kao i ono od hr lutrije kad zaustavljaju slucajne prolaznike i pitaju:"a sto bi vi sa 7 milijuna kuna"
idiotizam
i samo o sebi a ne o crolu
i kak sam rekla ja ti nejdem na takve dogadjaje, daleko od toga kaj ih ne smatram bitnima za gay universe itd vec iz razloga koje nam navela
a moj prigovor je bio na to da ne volim da se stvari rade polovicno (picajzla sam u tome)
da se radilo o 20 godina kontre nebi nis rekla (osim kaj bi se pitala kaj je proslo vec 20 godina
jebiga, sam naziv govori cija se godisnjica slavi i ovo kaj se desilo je ko da "ona koja slavi rodjendan" nije dosla...il neznam..njeni najbolji frendovi ili obitelj
stupidno
i da-moj ego nije pogodjen time. cak bi se ruzno nasmijala i rekla:"znala sam" jerbo kod nas nema lgbtq udruga koje mogu biti dobre i koje mogu radit za neki visi cilj bez da se gleda, prvo i najbitnije, vlastita samopromocija
(barem meni i slobodno se nemoj slozit sa time...ne ocekujem nista manje)
a ta pitanja-koje bi mi kolace i torte donjele na godisnjicu je debilno isto kao i ono od hr lutrije kad zaustavljaju slucajne prolaznike i pitaju:"a sto bi vi sa 7 milijuna kuna"
idiotizam
-
jabooka
- Ja sam: lezbijka
bas to!Zita je napisao/la:a ta pitanja-koje bi mi kolace i torte donjele na godisnjicu je debilno isto kao i ono od hr lutrije kad zaustavljaju slucajne prolaznike i pitaju:"a sto bi vi sa 7 milijuna kuna"
idiotizam
sta tebe popaju muci sta bi crolovke rekle?
mozda se ne bi ni odazvale. mozda ne bi nista rekle. mozda bi svasta rekle...zar je sad to bitno. da se htjelo cuti njihovo misljenje moglo se ja postici da se cuje. da su htjele sutjeti...mogle su. ali jednostavno nisu imale mogucnost izbora i tu je prica gotova...cemu rastezati sta bi bilo kad bi bilo. ako bi bilo i u kojem slucjau bi bilo.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
ne muci me, nego me zanima. nema potrebe za hiperbolama.jabooka je napisao/la: sta tebe popaju muci sta bi crolovke rekle?
da, bitno je.mozda se ne bi ni odazvale. mozda ne bi nista rekle. mozda bi svasta rekle...zar je sad to bitno.
a zasto je tu prica gotova? tko odredjuje to i na osnovu kojih kriterija?da se htjelo cuti njihovo misljenje moglo se ja postici da se cuje. da su htjele sutjeti...mogle su. ali jednostavno nisu imale mogucnost izbora i tu je prica gotova...