biseksualnost - blagoslov ili prokletstvo?

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
caprica

biseksualnost - blagoslov ili prokletstvo?

Post Postao/la caprica » 21 sij 2007 16:34

ono što mene muči u zadnje vrijeme...

recimo da se identificiram kao biseksualna, jer je to najbliže onome kako se osjećam. (iako se javno deklariram kao strejt, i preferiram dečke, definitivno nisam strejt.)

moj problem je to što sam zaljubljena u najbolju prijateljicu. i to nikako nije dobro, ako zbog ničeg drugog, onda zato što je ona 100% strejt cura.

ja sam jedna od onih osoba koje se vežu za malo ljudi, al kad se vežu, onda je to u potpunosti. imam vrlo uzak krug prijetelja. i uvijek samo jednog najboljeg prijatelja/jednu najbolju prijateljicu.

muči me to što nisam sposobna odvojit ... ne mogu si pomoć a da se ne zaljubim :/

meni je to užas. ne biti sposoban biti jako blizak s nekim a da se ne zaljubiš.

kakva su vaša iskustva na tom području?

čini mi se da (barem u mom slučaju) biseksualnost otežava stvar, umjesto da ju olakšava.
jer... prema mojim dosadašnjim iskustvima, s kime se god zbližim na način da mi postane ''najbliža osoba'', bila riječ o dečku ili curi, ja se zaljubim. a ne želim to. :/

da ironija bude veća, ne samo da se ne želim zaljubiti u dotične osobe, nego kad se već zaljubim, situacija je takva da je realizacija bilokakve veze nemoguća.
u srednjoj, najbolji frend u kojeg sam se zaljubila do ušiju, ... gay :D
sad... najbolja frendica... 100% strejt. :roll:

pa da se upucaš... i onda mi treba užasno puno vremena i mentalnog treninga da se ''ohladim''.
a činjenica da se s najboljim prijateljima (nekako po defoltu) viđam skoro svakodnevno, nikako mi ne olakšava stvar.

so.. any advice? word? thought? :?

caprica

Post Postao/la caprica » 21 sij 2007 20:11

u kojem smislu? :?

frend (onaj gay) mi je rekao da bi trebala popričat s njom i to...
meni je to ono... :eek: no way... kao prvo, sjebe odnos totalno. koliko god ona mene voljela i koliko god da smo sad povezane...

mislim, dovoljno je samo sjetiti se bilo koje situacije u kojoj znaš da je netko zaljubljen u tebe a ti ne želiš ništa TAKVO s njim/njom. jako neugodno.

u najmanju ruku, počela bi me ''udaljavat'' jer bi mislila da je to za moje dobro...
i definitivno bi nam to pokvarilo odnos.. a ja to nikako ne želim.
ona mi je fakat... najbliža osoba do sad. za nju fakat mogu reći da me razumije 100%. čim me vidi, kuži kak sam...
obožavam ju.

i želim da ostanemo tako bliske .. PRIJATELJICE...

jedini zajeb su moji osjećaji.

i to ne ovi pozitivni , nego oni negativni (ljubomora i slično). :cry:
fakat se osjećam odurno svaki put. jer ono - mi smo si best frendice - ja bi trebala biti sretna zbog nje, ak nađe nekog tipa il neš takvo... a ja ludim na samu ideju ... :(

Zita

Post Postao/la Zita » 21 sij 2007 20:16

opcenito je blagoslov
no tvoje pitanje je sasvim drugo a na njega i nemam odgovor

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 21 sij 2007 21:45

A koliko dugo traje taj tvoj crush na najbolju frendicu? Već dugo?

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 21 sij 2007 23:25

zajebano fakat. kak se odljubit a da ti ostane prijateljica?
meni se desavalo nesto slicno...nismo si bile najbolje frendice al smo se vidjale svaki dan i bila je sjajna sjajna cura. i bila sam uzasno ljubomorna. nikad nismo nist realizirali, al sad...nakon toliko godina UZASNO mi je zao da se barem nismo poljubili.
zaljubljenost je prestala tek kad sam nasla curu.
mozda je to rjesenje?

caprica

Post Postao/la caprica » 21 sij 2007 23:40

tamara3 je napisao/la:A koliko dugo traje taj tvoj crush na najbolju frendicu? Već dugo?
paaa... vidiš, to je teško procjenit...
znamo se već 4 godine... idemo skupa na fax, i tak smo se skompale.
znaš ono - kad se s nekim prokužiš odmah :)

problem je u tome što je meni trebalo neko vrijeme da uopće sebi priznam da to što osjećam prema njoj, da je ipak malo više od ''volim te ko nabolju frendicu''... tak da ono..
ne bi znala procjenit. mjesecima...?

zaljubljenost je prestala tek kad sam nasla curu.
mozda je to rjesenje?
to je i meni prvo palo na pamet.. sam je problem u tome što ja nju toliko voli i toliko mi je lijepo s njom, da sama ideja da se preorijentiram na nekog drugog... :eek:
znam da je racionalno glupo... i da bi trebala što manje mislit na nju, i koncentrirat se na ostalih 6 milijardi ljudi na kugli zemaljskoj...
al nejde... :oops: fakat su mi svi bzvz u usporedbi s njom... :inlove:

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 21 sij 2007 23:48

fakat ne vidim rjesenje. mogla bi se mozda odljubit da niste bas stalno skup. ovak....
zvir i bestimja.

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 21 sij 2007 23:49

caprica je napisao/la:
tamara3 je napisao/la:A koliko dugo traje taj tvoj crush na najbolju frendicu? Već dugo?
paaa... vidiš, to je teško procjenit...
znamo se već 4 godine... idemo skupa na fax, i tak smo se skompale.
znaš ono - kad se s nekim prokužiš odmah :)

problem je u tome što je meni trebalo neko vrijeme da uopće sebi priznam da to što osjećam prema njoj, da je ipak malo više od ''volim te ko nabolju frendicu''... tak da ono..
ne bi znala procjenit. mjesecima...?
Ah huh, pitala sam zato što pomislih, ako traje nekoliko tjedana, možda je samo kao prolazna privlačnost koja će nestati kao što je i došla... no čini mi se da baš i nije tako. Pametan savjet ti ne mogu dati osim možda ono što kaže slut... da je izliječiš nekim drugim. No zbilja budimo realni, ne možeš nekom savjetovati da ode i zatreska se u nekog drugog tak da je to malo problem :o.

caprica

Post Postao/la caprica » 21 sij 2007 23:55

call_me_slut je napisao/la:fakat ne vidim rjesenje. mogla bi se mozda odljubit da niste bas stalno skup. ovak....
da... to je VELIKI problem.. :(

ono.. kad se ne vidimo par dana... vikend.. nema predavanja ili bilo kaj... i onda čak pomislim... ma to je samo faza... s njom sam si najbliža, pa sam možda malo pretjerala u reakcijama... i slično..

i onda se vidimo... i ja se utopim u njenom pogledu.... njezin miris me baca u ekstazu i ... osjećam se ko da sam u nirvani... :inlove:

zajeb... :roll:

a ideja da sad ja sama idem sebe izolirat... ko da kažeš narkiću ''ajd sad nemoj neko vrijem ić dileru, pa ćeš proć...''
right... :D

plus, mislim da bi time i nju povrijedila...a ta ideja... :eek:

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 21 sij 2007 23:57

definitivno si zaljubljena. tough shit
zvir i bestimja.

caprica

Post Postao/la caprica » 21 sij 2007 23:58

call_me_slut je napisao/la:definitivno si zaljubljena. tough shit
i know.. :roll:

swayka
Ja sam: biseksualka
Status: Solo

Post Postao/la swayka » 22 sij 2007 00:19

caprica je napisao/la:a ideja da sad ja sama idem sebe izolirat... ko da kažeš narkiću ''ajd sad nemoj neko vrijem ić dileru, pa ćeš proć...''
right... :D
:D :D :D

nije jednostavno i nema objasnjenja, bas kao sta i slut kaze... a gle mozda postoji sansa, pa makar bila i 0.000001% da se ona zaljubi u tebe. jer svi su strejt do trena kada vise nisu. a i cudni su putevi bozji... ;)

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 22 sij 2007 00:30

A što ti misliš, caprica, ako tako jako emaniraš sve te feelinge (jer po onome što kažeš čini se da je baš tako), misliš da ona to ne osjeća, ne kuži...?

may.r

Post Postao/la may.r » 22 sij 2007 02:02

pokušaj razgovarati s njom o toj temi, ali na način da temu preneseš u priču o druge dvije osobe, napr.:
"jedna frendica mi je pričala kako joj je najbolja frendica priznala da je zaljubljena u nju..."
da vidiš kako će reagirati na to.
pa onda dalje prema reakciji možeš razraditi priču kako su se ove dvije unatoč neugodnoj situaciji snašle i nenadano "produbile" svoje prijateljstvo :)
ako to prihvati kao normalno, onda postoji šansa da se i ti njoj sviđaš na taj način samo nije još svjesna sasvim ili nema hrabrosti priznati i sebi i tebi.
ako odreagira negativno, onda ti preostaje i dalje prijateljstvo
"dear god,
you don't have to worry about me.
i always look both ways."

lola
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la lola » 22 sij 2007 08:17

kako je to kod mene završilo..
najbolje smo frendice već 10 godina, ona je totalno rezervirana za dečke a ja sam naravno zaljubljena u nju. non stop smo bile zajedno, ono njezini starci su bili i moji, njena mama mi srala kad se naseremo, branila mi izlaske u mlađim danima i tako to..
jednom prilikom, kad sam kod nje spavala, imale smo babinjak cijelu noć i između ostalog došli na tu temu i sve što sam dobila bila je izjava da u slučaju da je lezba da bi samnom bila.
to me malo skršilo, i tek sam joj prošle godine rekla svoje seksualno opredjeljenje al kao ona je to već prije skontala i još mi je ful srala zašto nisam ranije rekla da sam totalna ovca i tako... sad smo i dalje najbolje, al kao ja sam se ohladila i sad je ko sestru volim.
point: ne bi ja forsirala, ako ste zbilja dobre neće ti zamjerit ako joj indiciraš svoje namjere, a ti ćeš biti mirne duše.. kao rezultat il ćete se onako dobro posexat il će ti reć sorry koka niš od toga, al nemoj šutit to te s vremenom sjebe...

sreću ti želim.. :)

Malena

Post Postao/la Malena » 22 sij 2007 09:00

da...nezgodno.
mislim da bi u svakom slucaju bilo dobro da joj priznas opredjeljenje. a onda moze poceti kuziti tvoje vibre, ak ste si tak dobre, pa onda mozda nekad i $dodje do toga da porazgovarate o onom kak se ti osjecas. mislim da to nije los put.

i naravno, ti bi se malo morala odvojiti od nje, cisto da dobis perspektivu bolju. putovanja cesto pomazu u takvim situacijama :)

u svakom slucaju, ova situacija bas nije dobra za tebe i probaj ju nekako rijesiti. sebe radi.
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 22 sij 2007 11:26

u nekom davnom filmu je netko rekao (na umoru) "ne zalim ni zbog cega sto sam u zivotu napravio, samo zbog onih stvari koje nisam napravio!" i to ti je tak istina. i uopce nije nuzno da cete se udaljit. ja sam imala pricu s mojom najboljom prijateljicom. i dalje smo prijateljice. pa sam imala slicnu pricu s drugom prijateljicom - rekla sam joj da ju milo gledam ( :) ), pa smo se na vrlo kratko udaljile, ali smo ubrzo nastavile s druzenjem. problem je tvog osjecaja - da li ce i koliko ce trajati. definitivno je najbolji lijek zaljubit se u nekog drugog. ali svakako mislim da joj trebas reci. ako se i udaljite nakon toga, razmisli - mozda nije zasluzila da ti bude prijateljica.

nika

Post Postao/la nika » 22 sij 2007 11:50

lana je napisao/la:"ne zalim ni zbog cega sto sam u zivotu napravio, samo zbog onih stvari koje nisam napravio!"
izvrsan citat i izvrsan savjet!! :thumbup:

meni se to par puta dogodilo, i nikad nisam nista ni zucnula......sad kad vidim kak se wimpica u isto vrijeme par ulica dalje od mene mazila i trosila, pitam se koji mi je djavo plemeniti viteski bio, da sam mislila da bi s time iznevjerila prijateljstvo??? :o
sve se da pregrmit...i svi su scenariji moguci! i da budete skup i da ne budete al da se zblizite, i da se kratko udaljite, i da se ti odljubis, i da se ona jos jace zaljubi...

lana, ajd se sjeti koji je to film bio, pliz..
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 22 sij 2007 12:05

to ti je neki sasvim neprimjetan film u kojem jack lemmon igra nekog starog profesora ili trenera, ne sjecam se, koji umire od neke bolesti i dok lezi i vene dolazi mu jedan njegov stari ucenik s kojim danima prica i druzi se i u jednoj prilici mu kaze tu recenicu koju sam si jako, jako dobro zapamntila jer se 100000% slazem s njom!

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 22 sij 2007 12:07

e, i zato za nasu caprice - osoba koja se uvredi na izjavu ljubavi, nek se samo udalji. to da nas netko voli treba i moze biti samo kompliment.

Tiho

Post Postao/la Tiho » 22 sij 2007 17:54

Definitivo je blagoslov! :D
I raised my head and saw you there
Across the room from me.
A smile had started in your eyes
And it was - good - to see.

When I feel tired, or low within
As I often do,
It's good to look across the room
And have a smile - from you.

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 22 sij 2007 23:09

nakon ovih mudrih zenskih savjeta mozes dakle konkretizirat dve opcije:
1) - ne rec joj i patit se i dalje
2) - jednom dok budete sjedili kod nje doma i ti se topila u njenoj toplini i mirisu kroz satro zajebanciju mozes joj rec...joj kak bi te sad poljubila i nasmijes je. ak prihvati...SUPER. ak ne, nastavi se smijat...satro zajebancija. izvukla si se i doznala.
zvir i bestimja.

zlo
Lokacija: iza ugla kraj hajduka i maksimira cilog zagreba mi milog

Post Postao/la zlo » 22 sij 2007 23:45

a ode je stvar u bisexualnosti a ne o tomeda se uvik zaljubiš u najfrendove, a da si i str8 stalno bi se zaljubljivala u frendove, koliko san ja uspila skužit,nije stavr šta si BI nego u tome šta si inače zaljubljive prirode, i tu ti nema pomoći :D

p.s bisexualnost je za mene blagoslov

mala_od

Post Postao/la mala_od » 23 sij 2007 11:31

kakav god bio ishod, trebas reci!
kud puklo da puklo
Zaključak večeri: piva + jagode + šlag = zakon kombinacija...ja nisam imala želučanih tegoba

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 23 sij 2007 12:44

fino uhvati neki dobar moment i reci joj. mozda ne "cuj, ja sam luda za tobom!" ali nekak zgodno, pa kaj ispadne! :) i good luck!!!

mayflower!

Post Postao/la mayflower! » 23 sij 2007 13:19

uf, bila u sličnoj situaciji. davno. i ispalo je da je najgore bilo kaj nisam nikad rekla niš. bile smo si super, divne i krasne dok se ona nije ozbiljno zaljubila. mene je to toliko izjedalo da jednostavno više nisam mogla. posvađale smo se užasno zbog prilično bezvezne stvari i doslovno mjesecima nisam mogla nikako doći k sebi. da ne spominjem da ju nisam mogla vidjeti, čuti ni slično.

nakon par godina rekla sam joj za sebe, upoznala ju s curom i slično. ona me pitala jesam li ja bila zaljubljena u nju u to vrijeme. tak da, pretpostavljam, druga strana uvijek nekako nešto zna.

na kraju: ne, nismo si opet super prijateljice. možda bi nas život ionako odveo u drugim smjerovima, ali mislim da je ipak barem djelomično stvar u tome što joj ja nikako ne mogu prijeći preko stvari koje su me povrijeđivale, iako ih ona najvjerojatnije nije bila svjesna. da se opet nađem u sličnoj situaciji, rekla bih joj. na kraju ispada da su sve racionalizacije samo lošija zamjena za iskrenost.

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 24 sij 2007 10:38

e, ovo da su racionalizacije losa zamjena za iskrenost - yes! agree 100%! u svim situacijama stoji.

Koko

Post Postao/la Koko » 25 sij 2007 03:53

koje glupo pitanje :argh:

Malena

Post Postao/la Malena » 25 sij 2007 09:17

di?
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

Odgovorite