Projekcija filma + diskusija: Lezbijke i gejevi; mame i tate

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
LB Savjetovaliste
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Kontakt:

Projekcija filma + diskusija: Lezbijke i gejevi; mame i tate

Post Postao/la LB Savjetovaliste » 14 lis 2011 08:57

Projekcija filma + diskusija: Lezbijke i gejevi; mame i tate?
21.10.2011::19h::Net club mama (Preradovićeva 18)

Lezbijke i gejevi roditelji? Dvije mame? Dva tate? Science fiction? Je li to moguće u heteroseksualnom svemiru? Kako nastaju i odrastaju djeca u gej/lezbijskim obiteljima? Predrasude prema roditeljima koji su gej/lezbijke? Predrasude prema djeci koja imaju 2 tate ili mame? Ima li ove rijetke vrste u Hrvatskoj?
O navedenom i svemu što vam padne na pamet u vezi teme pričat ćemo u nakon projekcije dokumentarnog filma Homo baby boom koja će se održati u petak 21.10. u 19h u našem roditeljskom gnijezdu net clubu Mama. Ako razmišljate o tome da postanete mame i tate, ako to već jeste, ako vam bujaju majčinski/očinski osjećaji, ako znate kako preveslati hrvatske zakone u svrhu postajanja roditeljem ili vas tema jednostavno zanima, ako ste željni/e dječjeg plača, dođite na projekciju filma, druženje i diskusiju.
Dođite, možda iz obližnjeg grma iskoči ministar Milinović i pridruži se našem druženju.

Homo baby boom, Španjolska, redateljica: Anna Boluda, 27 min.

Kontakt i info: kontra@kontra.hr

Ana_st21
Status: Solo

Re: Projekcija filma + diskusija: Lezbijke i gejevi; mame i tate

Post Postao/la Ana_st21 » 22 lis 2011 14:29

u buducnosti vjerojatno bi zelila imati obitelj..ali vrlo kratko mislin da je u nasoj drzavi to jako jako tesko ostavriti. ljudi su previse ograniceni po tom pitanju i to me smeta. siurno ne zelim prvenstveno radi ditetea mu pruziti takav zivot, da ga maltretiraju, psihicki zlostavljaju, podruguju mu se i ne znan ni ja sta ne...
tesko je odrzavati amo rec u neku ruku i samu vezu izmedu zene i zene, te muskaraca i muskarca..a da nema zlobnih komentara i nasilja..tako da...mislin da cu tu temu ostavit jos neko vrime na cekanju heh..

LB Savjetovaliste
Ja sam: lezbijka
Kontakt:

Post Postao/la LB Savjetovaliste » 24 lis 2011 10:25

hvala svima koje/i su došle/i na projekciju i diskusiju. bilo je ugodno, poticajno, svakakve ideje su pale na pamet. ; )

ana, razgovarale/i smo o ovome što si napisala. žao mi je što nisi bila da čuješ različite stavove i mišljenja. danas već ima lezbijskih i gej obitelji koje imaju djecu; ako netko to stvarno želi, nije nemoguće. za slučajeve koje znamo, okolina je to vrlo dobro prihvatila: od šire obitelji do vrtića i škole. trebalo je truda, ali stvari uspijevaju.
:duga:

Ana_st21
Status: Solo

Post Postao/la Ana_st21 » 25 lis 2011 10:32

ne kazem..uspjeva... treba volje, truda i zelje i sve se moze postic :)

Odgovorite