Istina je da su nam ceste katastrofa, da po ljeti ima puno ludih talijana koji stvarno ne znaju voziti, al još je jedna istina tu da kod nas ljudi sa sela voze nenormalno, a u Istri je velika koncentracija sela. A znakovi na cesti? Ili su krivo postavljeni ili ih uopće nema.
Osobno smatram da nisam loš vozač, no zbog drugih koji se vozaju oko mene osjećam se nesigurnom
Mjesta za izlazak u Puli su : Uljanik, Aruba, Monte Šerpo, Rojc, Zen, Stella, E&D ( bar mislim da se tako zove oni fensi-šmensi bar na Verudeli ), Mimoza i Old Friends Club, te naše novo, lijepo kino Vali ( Pulski Cinestar po udobnosti i ponudi ) za ugodno odgledavanje najnovijih filmova.
Pa sada, možda sam neka mjesta i izostavila, no eto, mislim da bi to bilo to.
Žao mi je što u Puli nema neko Lezbo okupljalište pa se sve nekako snalazimo jedne kod drugih i po okolnim plažama. Što nije loše po ljeti, al po zimi zna biti tapija.
Uglavnom, na neka od tih mjesta koja sam gore navela ne volim ići jer se ne osjećam baš ugodno dok sam tamo, što zbog ljudi koji tamo zalaze ( previše šminke ili previše popišanih odrpanaca koji te tlače spikama kako su puni para dok kradu auto od tatice ) što zbog muzike koja mi nikako ne ulazi u uho ( Heavy metal i sve njegove inačice te stara jugo mjuza naših krajeva ) ili zbog same slike pijanih mladica lijepe naše na kojoj svijet ostaje.
Nisam stara, bar ne previše, nisam zatvorena 24 sata u kući pa da beljezgam samo gluposti, no eto, imam neki svoj stav o svemu tome, kao i za večinu stvari u životu.
No opet, žalosno je za jedno podneblje kao što je Istra da nema malo bolju ponudu za mlade ljude koji tu dolaze i one koji tu žive.
U Rovinju imamo Monvi centar, pa često tamo odemo ljeti dok to radi jer ima različitih sadržaja, što je po meni ok, samo mi se neda neke pute truckati u autu od Pule do tamo.
Naiskrenije? Mislim da nama ovdje treba jedno lezbo okupljalište gdje bi se mi svi nalazile, okupljale, sakupljale ili kako već. Trebale bi se nekako udružiti i zatražiti od grada da nam ustupi neku prostoriju u Rojcu ( bivša vojarna u užem centru Pule gdje djeluju mnoge udruge ) ili negdje drugdje. Ne trebamo uopće naglasiti da je to za nas lele, al glavno da mi znamo. Prava je šteta što toga nema kod nas.
Pa eto, to je samo jedno mišljenje od mene, cure iz centra Pule, koja je unatoč svemu pohodila i neke ljepše dijelove planeta, no uvijek se vratila u svoji kutak na brdo s predivnim pogledom na Pulu noću. Činjenica je da svako mjesto na svijetu ima neku svoju posebnost, mjesto koje ljudi nazivaju dom