Obzirom da je Gospođa zauzeta osvajanjem medijskog prostora, budem ja par strateških koraka.
Mi smo krenule prvo s datumom.
Nakon datuma s okvirnim popisom ljudi.
U međuvremenu smo razgovarali o tome što uopće želimo taj dan, a to je da bude ležerna večera u opuštenoj atmosferi bez ikakvih propisa, ceremonija, slijedova i inih pizdarija.
Također smo i po netu gledale restorane koje ljudi preporučuju za male feštice.
Koliko se sjećam, forumi su nam bili glavni izvor informacija.
Selektirali smo nekoliko restorana koje smo išle posjetiti slijedeći dan i zatražiti ponude.
U međuvremenu smo odredili vijećnicu koju želimo.
Odabrale smo jedan restoran koji nam se jako dopao, a i cjenovno nam je bio prihvatljiv - 130 kn po osobi klopa, hladno i toplo predjelo i za lavno jelo 8 vrsti klope + cuga.
Jebeno.
Ima da svatko bar 2kg nabaci
Ugl, nakon vijećnice, restorana i popisa ljudi - slijede one ostale pizadarije koje nama i nisu baš nešto prebitne.
Nafukale smo frendicu jednu i šlapicu da bude službeni fotograf.
Muziku slažemo sami na playlistu - nikakvi bendovi i Dji i ino.
Ono cvijeće za goste nam je bezveze pa samo dali napraviti bedževe s našim likovima. To ide i na topping na tortu.
Tortu radi kolegica meni na poslu.
Buketa ćemo imati 2, crvene ruže. Malo zelenila. I tak.
Tjedan prije će biti djevojačka i čašćenje kuma wellnessom.
Obleku smo guglale i tražile i maltretirale djeveruše s time. Našle kroj koji želimo. Trajalo možda svega 3 dana.
To ćemo ili probati pronaći naći u dućanima ili (veća vjerojatnost) dati šiti. A možda se i sveki ubaci. u cijelu priču.
MI smo ovo do sada obavile u tjedan dana. ili možda desetak. I sad čekamo.
Tak da ne kužim one kaj godinu unaprijed sve to.
Ok, eventualno zbog restorana. Ali ako imaš ležerne večerice, to nije neki issue.
Uštede možeš fakat postići ako imaš iole kreativnosti, volje i malo sreće.
Primjerice mi u restač možemo dofurat nešto svoje žestice. Velika ušteda obzirom koliko lezbe piju
Kolači, cvijeće i ostali ukrasi možeš sama raditi ili ako imaš nekog.
Muzika i fotograf - može u vlkastitom aranžmanu ili ako baš želiš možeš nekog unajmiti.
Iskreno tu nismo ni gledale ponude jer ja ne želim da mi se neki stranac mota dok ljubim ženu.
Dalje, ako nemaš doček doma, ne moraš ništa posebno pripremati. Sastanak kod vijećnice je dosta praktičan.
Kićenje auta, limuzina, tamburaši nam nisu privlačni tako da to nismo ni gledale.
Ono na čemu ćemo se raspištoljiti su pokloni za goste (osim bedževa)
Što se tiče novaca, exelica kaže oko 20K max bez ikakvih susprezanja, ustručavanja...
Još lakše i ljepše se diše kad znamo da možemo hendlat sve to same.