slušanje knjiga
- komad kruha
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
slušanje knjiga
slušate li knjige?
(mislim na tonske zapise na kojima netko čita knjigu)
ja sam tek nedavno probala i shvatila sam da ... i to se mora naučiti. iako želim "pročitat" knjigu i zanimljiva mi je, jako mi je teško zadržati koncentraciju kada nemam ispred sebe knjigu i kada ne pratim slova. mislim da ću s vremenom, ako ustrajem, uspjeti zadržati koncentraciju i da ću tada moći čak i bolje pratiti radnju (neće me ometati peckanje u očima, neudoban položaj, manjak svijetla...), ali za sada to još ne ide.
zanima me kakva su vaša iskustva s ovim načinom čitanja (ako ste ikada pokušale/li)?
(mislim na tonske zapise na kojima netko čita knjigu)
ja sam tek nedavno probala i shvatila sam da ... i to se mora naučiti. iako želim "pročitat" knjigu i zanimljiva mi je, jako mi je teško zadržati koncentraciju kada nemam ispred sebe knjigu i kada ne pratim slova. mislim da ću s vremenom, ako ustrajem, uspjeti zadržati koncentraciju i da ću tada moći čak i bolje pratiti radnju (neće me ometati peckanje u očima, neudoban položaj, manjak svijetla...), ali za sada to još ne ide.
zanima me kakva su vaša iskustva s ovim načinom čitanja (ako ste ikada pokušale/li)?
kaj te hiče?
- Capt. Kirk
Re: slušanje knjiga
FIRST!!!1111!!1
OK, kad neće nitko, ja ću.
Jesam, slušala sam audiobook jednom. Ne mogu se sjetiti točno koju, ali bilo je nešto od Agathe Christie, i naravno, bilo je na engleskom.
Well, ako staviš da ti čita 'sporo' i ako se dovoljno koncentriraš, bit će ti kul. *my 2 cents*
OK, kad neće nitko, ja ću.
Jesam, slušala sam audiobook jednom. Ne mogu se sjetiti točno koju, ali bilo je nešto od Agathe Christie, i naravno, bilo je na engleskom.
Well, ako staviš da ti čita 'sporo' i ako se dovoljno koncentriraš, bit će ti kul. *my 2 cents*
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
skinula sam neke njemacke pred godinu dana ali jos nisam poslusala. 
ex invalid_user
- Zita
- Status: U životnom partnerstvu
ista stvar skinula sam neke ali imam osjecaj da bi izgubila jednostavno prestala pratit nakon 20 minuta..
najzanimljivija predavanja sam uspjela slusat do 45 min i onda mi se pocelo spavat pa se bojim da bi se ovdje moglo dogodit isto..
najzanimljivija predavanja sam uspjela slusat do 45 min i onda mi se pocelo spavat pa se bojim da bi se ovdje moglo dogodit isto..
Measure of a woman is her sense of humor
- ticklebook
- Status: U vezi
- Kontakt:
Da, počnem gubiti koncentraciju.
Nekad ih slušam dok vježbam.
Većinom neka predavanja, nikad beletristiku.
Nekad ih slušam dok vježbam.
Većinom neka predavanja, nikad beletristiku.
“If my critics saw me walking over the Thames they would say it was because I couldn't swim.” Margaret Thatcher
- komad kruha
prvi puta sam se susrela s ovim načinom čitanja u Americi. vidjela sam cijele odjeljke (ne znam da li je to prava riječ) u knjižnicama gdje su držali audio materijal. pitala sam jednu ženu kako to funkcionira rekla mi je da ljudi posuđuju takve knjige jer ili loše vide, pa više ne mogu čitati ili su puno za volanom.
nakon toga sam upoznala jednu slijepog čovjeka ovisnog o čitanju i on jednostavno guta sve do čega može doći. s time da on ima program koji mu čita skenirani tekst, tako da on po netu traži e-knjige.
znam da to nisu neki primjeri (jedna amerikanka i jedna slijepa osoba), ali mislim da je moguće tako čitati. vjerojatno je sve stvar navike
kaj te hiče?
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
komad kruha je napisao/la:(ali i dalje nevjerojatno seksi)
pa da, pretrazivala sam po netu, dosta ima tih audio knjiga online, barem ovih starijih autora, ako vec nesto novije trazis moras i platiti. po torrentsima sam isto rijetko nalazila sto sam htjela, but what can you do.
ex invalid_user
- Pi
- Status: U vezi
Ovisnik o audioknjigama here
Slušala sam ih dok sam nešto drugo radila na kompjuteru, i to davno, dok još nije bio tako raširen format. Zapravo, tada nije bilo dostupnih knjiga koje netko čita, nego bih pdf uključila i da mi ga čita Microsoft Sam. Užasno je teško bilo pratiti, i kompjuterski glas mi je smetao, tako da su danas knjige koje netko čita melem za uši.
Stvarno ima dostupnih materijala, pogotovo na Demonoidu, od Patricije Cornwell do predavanja iz kvantne fizike. Ipak su mi draža predavanja, osobito ona od The Teaching Company - redovito slušam bar 2h dnevno.
Dok sam na kompjuteru imam osjećaj da bolje iskorištavam vrijeme, ili na mp3-u u tramvaju i sl., no klasičnog čitanja se ne odričem. Otprilike jedna "obična" knjiga i jedna audioknjiga tjedno mi je tempo. Izvrsno se nadopunjuju. Samo je stvar navike.
Slušala sam ih dok sam nešto drugo radila na kompjuteru, i to davno, dok još nije bio tako raširen format. Zapravo, tada nije bilo dostupnih knjiga koje netko čita, nego bih pdf uključila i da mi ga čita Microsoft Sam. Užasno je teško bilo pratiti, i kompjuterski glas mi je smetao, tako da su danas knjige koje netko čita melem za uši.
Stvarno ima dostupnih materijala, pogotovo na Demonoidu, od Patricije Cornwell do predavanja iz kvantne fizike. Ipak su mi draža predavanja, osobito ona od The Teaching Company - redovito slušam bar 2h dnevno.
Dok sam na kompjuteru imam osjećaj da bolje iskorištavam vrijeme, ili na mp3-u u tramvaju i sl., no klasičnog čitanja se ne odričem. Otprilike jedna "obična" knjiga i jedna audioknjiga tjedno mi je tempo. Izvrsno se nadopunjuju. Samo je stvar navike.
Whatever makes you happy
Whatever you want
Whatever you want
- komad kruha
Ja sam audioknjiga per se. A bogami i video cak. Volim citati u krevetu. Onima koji ga dijele samnom. Krevet, naravno. Ako zele, jasno. Pa i kad ne zele.
Pa i kad zaspe. Onda ih budim.I opet citam.Dok ne zaspim. 
"for me it is more about seduction than just a pretty face"