Zadnji odgledani film - ocijenite

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
margarita
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: zadnji odgledani film-ocijenite

Post Postao/la margarita » 04 sij 2014 01:12

American Hustle - Ja sam imala mislim malo previsoka ocekivanja, ali unatoc tome mi je jako dobar film. Glumci su fenomenalni. Cristian Bale s onom frizurom, ajme meni, a i Bradley Cooper je savrseno odglumio ovog lika jer je uspio da i meni bude ljigav, a on mi nikad nije ljigav. :) Amy Adams, obozavam tu zenu. :touched: Jennifer Lawrence, mala uloga, ali nju obozavam najvise od svih. :touched: :touched:

omnia

Post Postao/la omnia » 04 sij 2014 13:59

ariadne je napisao/la:Omg, naslov. :lol: :lol: :inlove: Sad ću moć mirnije spavat. :lol:
:D

OnT:

Vuk s Wall Street-a

Malo me uznemirio film i trajao je tri sata, a da nisam ni primijetila.

Uglavnom, jako zamimljiv i time well spent :D

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 04 sij 2014 14:53

margarita je napisao/la:American Hustle - Ja sam imala mislim malo previsoka ocekivanja, ali unatoc tome mi je jako dobar film. Glumci su fenomenalni. Cristian Bale s onom frizurom, ajme meni, a i Bradley Cooper je savrseno odglumio ovog lika jer je uspio da i meni bude ljigav, a on mi nikad nije ljigav. :) Amy Adams, obozavam tu zenu. :touched: Jennifer Lawrence, mala uloga, ali nju obozavam najvise od svih. :touched: :touched:
Di si ti to gledala, piše da kod nas dolazi tek 23. :/
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 04 sij 2014 18:41

Krugovi (2013) - 7.5/10
Ovaj Golubović snima jebeno snažne filmove. Mada izbjegavam ex-yu kinematografiju a pogotovo filmove kojima je priča bazirana na ratu, nakon što sam pogledala Klopku čekala sam da i ovaj dođe na torrente. Svakako se isplati pogledati. Još jedna baš moćna i dojmljiva drama.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

sky

Post Postao/la sky » 05 sij 2014 17:25

Adelin život

očekivala sam više s obzirom na tematiku ali me razočarala dužina, pretjerano korištenje krupnog kadra i slinavog nosa glavne glumice. također je priča kao takva nedorađena. scene sexa su doslovne a ne odglumljene i dužina im je zamorna. pretpostavljam da je za strejt publiku ovo odličan dokumentarac o tome kako se seksaju dvije lezbe; sve što su se uvijek pitali ovdje mogu naučiti.
my needs are simple: all I want is everything

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 05 sij 2014 21:45

Enough Said (2013) - 6/10
Frend mi je preporučio pa sam očekivala nešto malo bolje. Film je onako, li la. Gandolfini mi je bio odličan al većina ostalih likova u filmu su prilično iritantne ličnosti.

Andain

Post Postao/la Andain » 06 sij 2014 15:55

Vuk s Wall Street-a..osim Doba nevisnosti i Pokojnih, nisam prevelik Scrosese-ov fan iako lik radi jako dobre filmove (jednostavno me priča ponekad ne zainteresira više, a detaljan kakav je, za moj ukus kod razno raznih mafijaških/talijanskih tema ide i previše u razvoj background-a nekog društva i kulture.Što mu nije minus, dapače :)). Anyway, jako dobar film, prikazuje psihologiju brzinskih bogataša i pouzdanost današnjeg poslovanja. Rekla bih da ne znam koliko je Wall street iskarikiran u cijeloj stvari, no onda se sjetim da je priča nastala prema memoarima glavnog lika iz filma :)

A lik izgleda ovako :)
slika
“She's hot. I trust her.”
Hansel

margarita

Post Postao/la margarita » 06 sij 2014 20:25

ariadne je napisao/la:Di si ti to gledala, piše da kod nas dolazi tek 23. :/
A ne mogu se inkriminirat ovako javno. :D Cekaj da dodje u kino. :P
slapa je napisao/la:Enough Said (2013) - 6/10
Frend mi je preporučio pa sam očekivala nešto malo bolje. Film je onako, li la. Gandolfini mi je bio odličan al većina ostalih likova u filmu su prilično iritantne ličnosti.
A meni je bio bas dobar film. Bas mi je nekako super i realisticno prikazana radnja. Bez nekih mushy mushy love stuff. :D Julia Louis Dreyfus mi je odlicna ko i uvijek. Jedini lik koji mi je malo iritantan je kci od Gandolfinija, ok i njegova bivsa pomalo.

Da se nadovezem na druge, i meni je Vuk s Wall Streeta bio odlican. Traje 3 sata ali brzo su mi prosla jer radnja stalno tece i stalno je zanimljiva. A da ne znam da je sve to po istinitom dogadjau mislila bih da je nemoguce da takvi degenerici stvarno postoje.

12 years a slave - Opet odlican film! Bas brutalno prikazan zivot robova i opcenito ropstvo na jugu. Super su mi scene koje prikazuju kako je to bilo neko normalno prihvaceno stanje, crnac visi s drveta, a dva metra iza njega djeca se igraju ko da je to najnormalnija stvar. I ovaj je film po istinitom dogadjaju i stvarno je nevjerojatno da se to ikad desavalo igde. Michael Fassbender je predobro odglumio vlasnika plantaze. Mislim da bi mogao osvojit Oscara s obzirom da akademija voli takve teme.

Dallas Buyers Club - Jos jedan tezak, odlican film po istinitom dogadjaju. To je izgleda tema ove godine. :) Jared Leto me odusevio ovom ulogom iako sam i prije bila fan, a bome i Matthew McConaughey koji mi inace nije nedju najdrazima. Da ne bi ostala nespomenuta, Jennifer Gardner, mala ali istaknuta uloga. Ne spada mi ona medju neke vrhunske glumice, ali svidjela mi se ovdje, jako classy odglumljeno.

Aven

Re: zadnji odgledani film-ocjenite

Post Postao/la Aven » 06 sij 2014 23:50

Notes on a Scandal (Richard Eyre, 2006) - 8/10

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AruRpjQquQQ[/youtube]

Sjajna gluma (Judi Dench je fantastična), punokrvna drama i glazba Philipa Glassa.

Nadam se da me/nas ne čeka Barbarina sudbina. :D

LittleRedRidingHood
Ja sam: ne želim se identificirati
Status: U vezi

Post Postao/la LittleRedRidingHood » 07 sij 2014 10:19

Otmica 7/10

ostavlja tisinu na kraju. volim skandinavske filmove.
I motali smo u vodi moju dušu na njenu i njenu dušu na moju. I prvi put sam shvatio da je ovo, što činimo, mnogo veće od ljubavi. Da plivamo kroz vječnost.

Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.

Andain

Post Postao/la Andain » 07 sij 2014 11:38

margarita je napisao/la: 12 years a slave - Opet odlican film! Bas brutalno prikazan zivot robova i opcenito ropstvo na jugu. Super su mi scene koje prikazuju kako je to bilo neko normalno prihvaceno stanje, crnac visi s drveta, a dva metra iza njega djeca se igraju ko da je to najnormalnija stvar. I ovaj je film po istinitom dogadjaju i stvarno je nevjerojatno da se to ikad desavalo igde. Michael Fassbender je predobro odglumio vlasnika plantaze. Mislim da bi mogao osvojit Oscara s obzirom da akademija voli takve teme..
Imam skinuto i baš me zanima hoću izdržati i ne pogledati prije nego dođe u kina, nekako mi je žao to ne gledati prvi put na vel. platnu :)
Hansel

Aven

Post Postao/la Aven » 07 sij 2014 18:35

The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe (Andrew Adamson, 2005) - 6.5/10

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Andrew Adamson, 2008) - 7/10

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (Michael Apted, 2010) - 5/10

slika

Malo fantasy terapije. Animacija životinjica je jako dobra. Najdraže su mi scene s Lucy u kojima priča s Mr. Tumnusom i Aslanom (glas daje Liam Neeson).
Scena u kojoj prvi put otkriva Narniu je čarobna. :touched: Prince Caspian je sadržajno najbolji dio (filmske) trilogije.

margarita

Post Postao/la margarita » 07 sij 2014 21:09

Andain je napisao/la:Imam skinuto i baš me zanima hoću izdržati i ne pogledati prije nego dođe u kina, nekako mi je žao to ne gledati prvi put na vel. platnu :)
Ja sam pokleknula, a da citiram tebe: "Sta nije fora pogledat prije svih, unaprijed?" ;)

Andain

Post Postao/la Andain » 07 sij 2014 23:24

Margin Call.. ne znam kako nisam prije naišla na ovaj film, skroz po mom ukusu. Napeti dijalozi, radnja kroz kratko vremensko razdoblje, tematika kapitalizam/wall street i sl., super cast.
Hansel

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 09 sij 2014 19:44

August: Osage County

Odličan film. Drama, ali i nasmijala me je dosta puta. Ovo primarno treba gledat zbog glume. Cijeli ansambl je odličan, ali Meryl Streep i Julia Roberts su dvije glave iznad svih. Meryl je savršena kao i uvijek, ali najugodnije me je iznenadila Julia, koja je skroz bila na njenoj razini, što govori jako puno. Dinamika između njih je fenomenalna, htjela sam se rasplakat od oduševljenja, but then again, danas se osjećam malo labilno. :D Drago mi je da glumice koje su "stare" za holivudski standard dobivaju ovakve uloge i priznanja lately. Nadam se da će Julia dobit all the awards za ovo. I da, znam da je Jennifer Lawrence nominirana u njenoj kategoriji, nije me briga, goddamnit. Valjda neće baš sve otić na 12 Years a Slave.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Aven

Post Postao/la Aven » 09 sij 2014 22:55

Saving Mr. Banks (John Lee Hancock, 2013) - 6/10

Film o ekranizaciji dječje knjige "Mary Poppins" P.L. Travers i njenim uvjetima koje je postavila Disneyju kako bi potpisala autorizaciju.
Nisu joj baš prošli izričiti zahtjevi da film ne bude mjuzikl i animiran. Stari Walt je imao svoje metode uvjeravanja. :D
Kroz film se zapravo otkriva njena prošlost koja ju je proganjala i koju je kroz priču o Mary Poppins uobličila u happy end.
Vjerojatno svatko od nas ima svog osobnog Mr. Banksa.

Mary Poppins (Robert Stevenson, 1964)

Supercalifragilisticexpialidocious. :D

Julie Andrews je krasna. :touched: Valja pogledati jednom i "The Sound of Music".

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 09 sij 2014 23:28

Aven je napisao/la:Julie Andrews je krasna. :touched: Valja pogledati jednom i "The Sound of Music".
Nisi gledala to nikad? Koja blasfemija. :(

OT
Thor: The Dark World

Previše magičnih pizdarija, premalo priče. Glava me boli.

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 10 sij 2014 11:38

47 Ronin (2013) - 6,5/10
Pa neloš film ali mislim da ću ga brzo zaboraviti.

The World's End (2013) - 7/10
Ovo je u biti skroz dobra SF komedija. Nisam baš bila u moodu za komedije a pogotovo ne ovako neke macho tematike pa nisam ni u stanju pretjerano hvaliti.

Adore (2013) - 7/10
E ovaj mi je legao. Valjda sam u tom nekom rubnom prostoru sada pa mi je baš pasalo ovako nešto pogledati. Lagano provokativan ali brzo se čovjek navikne. Robin i Naomi su rasturile. Malo mi je bilo žao što nije došlo i do neke lez scene. :D Oduvijek sam bila slaba na Robin. A dečki su onako prilično zgođušni i lijepi za gledati. Prvi dio filma mi je bio baš mljac a kasnije mi se to malo razvodnilo. Ali, sve u svemu, dobar.

Aven

Post Postao/la Aven » 10 sij 2014 20:45

ariadne je napisao/la:Nisi gledala to nikad? Koja blasfemija. :(
Možda i jesam dok sam bila mala. Ne sjećam se. :)

OT: Čeka me projekcija AIDS filmova: Dallas Buyers Club - Philadelphia - Angels In America.

Oh, the joy.

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 11 sij 2014 20:58

Out of the Furnace (2013) - 6.5/10
Ok film, dobro odglumljen i sve ali radnja/priča mi je bila dosadna i skroz predvidiva.

blueeye

Post Postao/la blueeye » 12 sij 2014 00:58

"La vie d'Adèle"

evo linikć s imdb pa tko hoće nek pogleda,film traje malo manje od 3 sata :P
http://www.imdb.com/title/tt2278871/" onclick="window.open(this.href);return false;

:cameraman:

Andain

Post Postao/la Andain » 12 sij 2014 11:24

12 years a slave..dobar film, vjerojatno glavni favorit za oscara, al ne mogu reći da me sasvim impresionirao/dirnuo. Najbolji dio odnosno najdraži lik u filmu mi je lik Patsey, nadam se da će cura dobiti bar nominaciju za oscara.
Hansel

margarita

Post Postao/la margarita » 12 sij 2014 12:47

ariadne je napisao/la:August: Osage County

Odličan film. Drama, ali i nasmijala me je dosta puta. Ovo primarno treba gledat zbog glume. Cijeli ansambl je odličan, ali Meryl Streep i Julia Roberts su dvije glave iznad svih. Meryl je savršena kao i uvijek, ali najugodnije me je iznenadila Julia, koja je skroz bila na njenoj razini, što govori jako puno. Dinamika između njih je fenomenalna, htjela sam se rasplakat od oduševljenja, but then again, danas se osjećam malo labilno. :D Drago mi je da glumice koje su "stare" za holivudski standard dobivaju ovakve uloge i priznanja lately. Nadam se da će Julia dobit all the awards za ovo. I da, znam da je Jennifer Lawrence nominirana u njenoj kategoriji, nije me briga, goddamnit. Valjda neće baš sve otić na 12 Years a Slave.
This is one sick family! :D

Fakat odlicna gluma! Meryl je kraljica!!! :wow: :wow: :ura: :giveflower: Sto ta zena ne odglumi savrseno? Stvarno, sto?? Definitivno najbolja zenska izvedba godine, za Oscara i sve druge kipice. Julia je isto odlicna, mislim mozda njena najbolja uloga do sad. Jako jako dobre i Margo Martindale, i meni uvijek draga Julianne Nichols. Da ne ignoriram muskarce, Benedict Cumberbatch u maloj ulozi ali pogodio bas u sridu. :)
Gluma je definitivno ono sta nosi film, vidi se da je to originalno bila predstava i da je tekst pisan za predstavu jer on totalno nosi cijelu radnju i ima mi predobrih izmjena i upadica. A film sam nije neki klasik koji cu pamtit godinama i gledat opet, ali je jako dobar. Da ima neka oscarovska kategorija za ansambl definitivno bi je ova ekipa zasluzila.

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 12 sij 2014 13:07

Jelda? :D Ja isto mislim da je to Julijina najbolja uloga dosad. Al jebiga kad je već dobila za Erin Brockovich. Ako ne dobije ove godine, lijepo ću si to prebacit. Ko što ovaj Jenniferin Oscar za SLP smatram ispravljanjem pogreške za Winter's Bone. :D

Eat the fish, bitch! :lol: Merylina faca kad razbije tanjur je preprešs. :lol: Ne mogu nać onaj clip kad je Charles zahvaljivao Bogu za ručkom, smijala sam se cijelo vrijeme. Chris Cooper mi je odličan bio tu.

margarita

Post Postao/la margarita » 12 sij 2014 18:08

ariadne je napisao/la:Jelda? :D Ja isto mislim da je to Julijina najbolja uloga dosad. Al jebiga kad je već dobila za Erin Brockovich. Ako ne dobije ove godine, lijepo ću si to prebacit. Ko što ovaj Jenniferin Oscar za SLP smatram ispravljanjem pogreške za Winter's Bone. :D
Ah, u Winter's bone je bila predobra! :touched:
ariadne je napisao/la: Ne mogu nać onaj clip kad je Charles zahvaljivao Bogu za ručkom, smijala sam se cijelo vrijeme. Chris Cooper mi je odličan bio tu.
Cijeli taj rucak mi je genijalan. :D

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 12 sij 2014 18:29

Kids (1995) - 5.5/10
A ne znam. Film prilično brutalne tematike i bez nekog tipičnog plota. Tek tako snimljen jedan dan te djece koja žive na stvarno bolestan način. Odglumljen tako tako. Chloe Sevigny mi je nekako najbolje odradila svoj dio.

Frozen (2013) - 7.5/10
Baš fora crtić. Nije mi bio dosadan ko što većina bude.

margarita

Post Postao/la margarita » 12 sij 2014 23:41

slapa je napisao/la:Kids (1995) - 5.5/10
A ne znam. Film prilično brutalne tematike i bez nekog tipičnog plota. Tek tako snimljen jedan dan te djece koja žive na stvarno bolestan način. Odglumljen tako tako. Chloe Sevigny mi je nekako najbolje odradila svoj dio.
Taj sam film gledala u srednjoj skoli i sjecam se da mi je tad bio bas fakat potresan. Da ga sad pogledam mozda bi drukcije gledala na njega. A sto se glume tice, vecina glumaca u tom filmu, koliko se sjecam, su stvarno ti klinci s ulice kojima je to valjda bio doslovno prvi kontakt s kamerom.

Andain

Post Postao/la Andain » 13 sij 2014 10:14

Pogledala i ja August: Osage County, dobar film..malo su ga pretjerali sa freak showom, ali svejedno crta doba prikaz disfunkcionalne familije i način na koji se neke stvari cirkularno u obitelji prenose/oponašaju i sl.

Gluma je odlična, mene je posebno Julia oduševila, al ona zna zablistati kod pravih uloga.
Hansel

Aven

Post Postao/la Aven » 13 sij 2014 22:17

Where The Wild Things Are (Spike Jonze, 2009) - 7.5/10

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uNJPSc_4RCI[/youtube]

Volim ovaj indie film i likove koji me podsjećaju na većinu faza u životu, uključujući i međuljudske odnose. Iako su ovdje većinom prisutne one malo sivije emocije. Lutke su odlične i film je lijepo režiran.
Karen O, vokalistica Yeah Yeah Yeahs, koja pjeva i Immigrant Song (The Girl With The Dragon Tattoo) je napravila soundtrack za ovaj film. Odlično paše glazba i njen glas.

Bridge To Terabithia (Gabor Csupo, 2007) - 6/10

Onaj lijepi dio djetinjstva u kojem mašta postaje stvarnost. Josh Hutcherson je jako dobro odglumio. Sigurno bih imala crush na profu glazbenog da sam bila u njegovom razredu. :D

Gost

Post Postao/la Gost » 14 sij 2014 21:16

Sonja i bik 10/10

:lol: ne vyeruyem da to nisam do sad gledala :lol:
a yesu ludi skrrozz :lol:

Odgovorite