ludi prajd...

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Zita

ludi prajd...

Post Postao/la Zita » 10 lis 2007 18:11

eto,nekaj sam vidla u dnevniku da je danas bio "ludi prajd" gdje zele pokazati kako dusevni bolesnici nisu gradjani drugog reda..

hvale vrijedna inicijativa no ono kaj me zasmetalo, nasmijalo, zacudilo il kak god zelite uzet je to da su taj prajd napravili ili u njemu sudjelovali pederi i lezbe
pa sad mene zanima dal ti, onak, sasvim slucajno spadaju u dusevne bolesnike pa su se nasli tamo
ili vole sami sebe vidjet na televiziji i koriste svaku priliku da se bace pred kamere
ili zele suptilno reci sugradjanima da su pederi i lezbe dusevni bolesnici

sve u svemu :roftl:

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Re: ludi prajd...

Post Postao/la tamara3 » 10 lis 2007 20:35

Zita je napisao/la:ili vole sami sebe vidjet na televiziji i koriste svaku priliku da se bace pred kamere
Vjerojatno ima i toga, ali brijem da je više kao humanitarna inicijativa - tipa, nismo egoistični već stojimo i iza drugih obespravljenih... da? Ne? :o

olympia
Ja sam: lezbijka

Re: ludi prajd...

Post Postao/la olympia » 10 lis 2007 20:47

tamara3 je napisao/la:
Zita je napisao/la:ili vole sami sebe vidjet na televiziji i koriste svaku priliku da se bace pred kamere
Vjerojatno ima i toga, ali brijem da je više kao humanitarna inicijativa - tipa, nismo egoistični već stojimo i iza drugih obespravljenih... da? Ne? :o
Vjerojatno je to u pitanju - podrzavamo sve koji jos nisu ostvarili svoja prava. Ono, we are in the same shit.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 10 lis 2007 23:25

nisam bas sto posto uvjerena da je kod vecine to u pitanju.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Zita

Post Postao/la Zita » 11 lis 2007 09:24

nisu egoisticni :o
nekak mislim da je to rijec koju nikako nemogu povezati sa tom skupinom..

i nazovite me homofobom il vatevr al brijem da bi dusevne bolesnike trebali predstavljat oni sami i reci svoje probleme itd a ne bas ovi, koji su prije par mj marsirali kroz zagreb u gay paradi, meni samoj je sam naslov bio okej, ozbiljan i i zanimljiv dokle nisam vidla njih...jednostavno mi je sve palo u vodu...
a ako je bas slucaj da ti i jesu uz to kaj su gay i dusevni bolesnici...onda to opet nebi trebali radit jer je to divna poruka koja se salje gradanima..

sto je iduce? borba za penzije? stvorit ce od toga zanimanje..

jabooka

Post Postao/la jabooka » 11 lis 2007 10:32

nije mi jasno sta su ono tamo radili ako nisu ment. bolesni.
kakva solidarnost. jebate bolesniji su od ovih stvarno bolesnih. Najbolje da krenu duz hrv. na prosvjede tek tako iz slidarnosti.
Mogu s penzicima, trudnicama, radnicima.....pod ruku pred sabor.
zove.se.ocinstvo.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 11 lis 2007 10:41

duševne boli=duševni bolesnici,duševne boli izazvane netolerancijom,klevetama za koju i mnogi politicari i ini dusevno ozlijedjeni tuze novinare,dusevni bolesnici su oni koji..ovo mi slici ka kad pas lovi svoj rep..sve u svemu nista mi nije jasno,ali ajde, svašta se rodi u mutnoj vodi.. :roll:

jabooka

Post Postao/la jabooka » 11 lis 2007 10:46

meni je sve jasno samo mi nije jasan tvoj komentar. nis ne kuzim. vjerovatno sam jos pospana.
zove.se.ocinstvo.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 11 lis 2007 10:48

i ja sam jos uvijek pospana .. :roll:

jabooka

Post Postao/la jabooka » 11 lis 2007 10:51

dobro. ali jos mi nije jasno kaj su tamo radili homoseksualci. mislis da ih dusa boli zbog novinara :roll:
zove.se.ocinstvo.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 11 lis 2007 10:56

ni meni nije jasno sta su radili tamo..kako su vec napisale gore mozda iz humani pobuda..a to za novinare ma ne to sam povukla jednakost na nanosene dusevne boli,mislim koji su osjetili da im je nanesena dusevna bol isto spadaju u akutne dusevne bolesnike ili...

jabooka

Post Postao/la jabooka » 11 lis 2007 11:03

pa kaj nisam to rekla. za novinare mislim. no nije bitno.

Molim sve homoseksualce koji su sudjelovali na ludom prajdu iz humanih razloga da pomognu radnicima Elcona koji su najavili prosvjed.
Ako ih treba vise privuci samo u naziv stavi pride. :D

npr. radnici elcona najavljuju mirni prosvjed pod nazivom "Svijetli pride" :D :D :D
zove.se.ocinstvo.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 11 lis 2007 11:09

e mogu potpisat s tvojom recenicom ispod "crte",.. :o gubim vezu sa zdravim razumom u ovoj temi ,prebacujem sve u temu "recite vi njima"

nika

Post Postao/la nika » 11 lis 2007 11:09

Zar nikome nije palo u oci da se tamo bila saka ljudi? i zar nitko ne pretpostavlja da dusevnim bolesnicima nije najjednostavnije stati pred kamere jer ce ih to mozda jos i vise stigmatizirati u drustvu?
Da nije bilo ljudi iz udruge i onih koji ih podrzavaju, mozda bi ih svega par bilo tamo...i nije neki prajd...
Kao da ga Gay Prideu nema svaki put strejtera koji nas podrzavaju!

Jasna stvar da su udruge koje zastupaju manjine ili obespravljene osjetljivije na tu temu..
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."

Zbela Lokwa

Post Postao/la Zbela Lokwa » 11 lis 2007 11:17

nika je napisao/la:Zar nikome nije palo u oci da se tamo bila saka ljudi? i zar nitko ne pretpostavlja da dusevnim bolesnicima nije najjednostavnije stati pred kamere jer ce ih to mozda jos i vise stigmatizirati u drustvu?
Da nije bilo ljudi iz udruge i onih koji ih podrzavaju, mozda bi ih svega par bilo tamo...i nije neki prajd...
Kao da ga Gay Prideu nema svaki put strejtera koji nas podrzavaju!

Jasna stvar da su udruge koje zastupaju manjine ili obespravljene osjetljivije na tu temu..
:thumbup:
Hvale vrijedna akcija! I to kaj su nazvali to "Ludi prajd" ne treba tako ozbiljno shvaćati i tražiti u tome negativnu reakciju javnosti i stvaranje slike o homosexualcima kao duševnim bolesnicima... Oni koji nas već i smatraju takvima će teško promijenit mišljenje, a "normalan" čovjek će u tome naći nešto pozitivno i toliki sarkazam da se moraš zamislit o stanju stvari u truloj nam državi.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 11 lis 2007 11:27

............malo je cudan taj naziv. kod mene su reakcije bile ocajne. opet pederi paradiraju sad su se nazvali i ludima.
Onda ja kazem nisu pederi nego ment. bolesni. A oni ce meni kako nisu pederi vidis da je njih bilo kao i ovih.
Sad tko je tu lud ja ne znam.

I najgore od svega je sta u toj cijeloj prici najmanje su primjeceni oni koji su trebali biti.
zove.se.ocinstvo.

Zita

Post Postao/la Zita » 11 lis 2007 13:55

jabooka31 je napisao/la:............malo je cudan taj naziv. kod mene su reakcije bile ocajne. opet pederi paradiraju sad su se nazvali i ludima.
Onda ja kazem nisu pederi nego ment. bolesni. A oni ce meni kako nisu pederi vidis da je njih bilo kao i ovih.
Sad tko je tu lud ja ne znam.

I najgore od svega je sta u toj cijeloj prici najmanje su primjeceni oni koji su trebali biti.
:thumbup:

ako se vec radi o tome da nebi trebali biti gradjani drugog reda, sto po meni i nisu, jer ljudi nisu sami krivi ako boluju od sch, psihoza, depresija itd, onda se sami trebaju predstavit

pokazat narodu da nisu ludi, da se lijece, da nisu opasni, da nisu manje pametni radi tih stanja i da su itekako sposobni raditi svoj posao (sto zaista i jesu) a ne za tu misiju postavit pedere koji ce im donjet vise zla nego koristi

mene uopce ne zanima kako su nazvali akciju vec mi je smjesna ta poveznica koju su napravili
i prosjecan hrvat ce itekak reci: eto onih pedera koji su prije par mjeseci pokusavali sve uvjerit, secuci se polugoli, kak su normalni i sad napokon priznaju da su dusevni bolesnici
ono, skockajte se-odlucite se dal se zelite predstavit narodu kao normalni gradani, necija djeca, susjedi, prijatelji, kolege ili dusevni bolesnici (sto su isto takvi normalni gradjani ali si sa time postavljate dvije grde etikete)

ne stigmatiziram dusevne bolesnike no vecina hrvata to itekak radi
njima sam spomeni da radi nege male tegobe moraju psihijatru podivljaju i pocnu vikat kako nisu ludi, da nejdu u ludnicu il reci da je neko bio kod psihijatra odmah mu zaljepe etiketu ludaka itd..ljudi to tak gledaju i ako zele vec napravit neke promjene moraju se prilagodit osobi kojoj se i predstavljaju
isto kao sto djetetu neces objasnjavat stvari na tesko strucan nacin tak ne trebas nit ovima

zato i stojim ina onog sto sam rekla-jebeno smjesno

weirdo
cudnovata

Post Postao/la weirdo » 12 lis 2007 13:57

ludi prajd je zakon! :)
imat psihičkih problema jednako je imanju fizičkih. među psihijatrijskim slučajevima ima možebitnih genijalaca koji su svojom shizofrenijom, psihozama, neurozom sputani do te mjere da propadaju. njih treba liječiti i treba im se pomoći. jednako kako se lječe i tretiraju fizički hendikepirani, plućni bolesnici i ljudi s očnim manama...
oni izuzetno teški slučajevi, opet, bolesni su, to je jebeno isto kao moždana kap ili teži oblik raka, ne može ih se izlječiti ali ih se može liječiti i omogućit im kakav takav normalan život.

sdp-ov forum mladih, tradicionalno je 6. godinu za redom otišao u kukuljevićevu, psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež, odnjet im hrpetinu poklona i održat malu press konferenciju ne bi li poradili na senzibiliziranju javnosti i skidanju stigme s tih klinaca. naravno da to niste čitali nigdje u novinama, eventualno ste čuli na 101-ici. da je jebena kosorica bila tamo bilo bi na dnevniku. :roll:

ugl. ne vidim nikave poveznice luđak-peder. stvar se zove pride i neka se zove jer manifestacija je tog tipa. a ako je među 30-ak sudionika bilo i homića svaka im čast, podržali su jednu potlačenu i odbačenu manjinu. to ja zovem solidarnost. ako se nađe kakva smrdljiva polupismena baba koja će zaključit da su tamo bili :eek: pederi i da svi imaju duševnih problema. guuud :) takvu babu ni ne želimo u podržavanju svojih redova. :D
slika
I'm normal enough to know that I'm weird...
But too damn weird to do anything about it!

Odgovorite