Djevojčice sa zvonika skočile u smrt

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 20:31

Broken Down Angel je napisao/la:
Ali te ne smeta ideja da su curice krive za sve?
Ne sviđa mi se ni jedna teorija; ne počivaju na činjenicama, već na samo jednom klimavom "možda".

Ne želim zauzeti ničiju stranu.
No, prije nekoliko mjeseci vodila sam konverzaciju na jednom forumu s nekom curom na temu anorexie. Rastužila me kad mi je rekla kako joj se gade alkoholičari, osobe s poremećajima u prehrani, samoubojice. Jer ako su si znali stvoriti problem, neka ga sami rješavaju. Neka sami snose odgovornost. Bešćutno je dignuti ruke, a možda već sutra baš netko od nas potone na dno. Bešćutno je svu krivnju svaliti na njih. Ili na nekog drugog u njihovoj blizini. Tek tako, na temelju pretpostavke.
koje tocno sve?
ubile su se same. nije ih nitko gurnuo.
i da. sve su ovo u biti pretpostavke i danas eto pricam o njima a sutra ih se necu nit sjetit. to je istina i stoga mogu reci da me u principu boli briga za njih vec se samo osvrcem na dijelo samoubojstva
dal me to cini bescutnom? ne. jer suosjecam sa onima koji si sami zele pomoc a ne sa onima koji dizu ruke.

info: znas da svake godine u hrvatskoj umre oko 50 000 ljudi?
staraca, zena, muzeva, djece, brace, sestara, prijatelja, kolega..od bolesti, nesreca, ubojstva..
koji se nisu ubili sami, koji imaju obitelj, djecu, ljubav, prijatelje i koji bi dali dusu za jos jedan dan, da vide kako im dijete raste, da ih majka zagrli, da se jos jednom nasmiju itd-kako onda uz takve imat sucuti prema onima koji si sami oduzimaju zivot?
apsolutno nemam
njihova smrt ne koristi nikome. ak su htjele biti korisne mogle su se ubiti i donirati organe pa spasiti nekog. ok. pravno gledano trebale bi pricekat do 18 god i onda bi mogle reci da je nekome zivot ljepsi..jer njih vise nema..

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 11 pro 2007 20:52

apsolutno me smeta ideja da su roditelji krivi za sve.

koje tocno sve?
To ti reci meni. ;)

Prema podatcima s neta - 1000 samoubojstava godišnje u RH. Po samoubojstvima muškaraca smo 13., a po samoubojstvima žena 10. na svijetu.

Njihovi životi ne vrijede ništa manje od onih koji nisu izgubljeni svojevoljno.

Misliš da netko od tih ljudi koji su se odlučili na takav potez u samom trenutku nije čeznuo za majčinim zagrljajem ili nečijom blizinom? Sad ću ja malo se uhvatiti za to nestabilno možda - možda i nisu imali to. Nisam oni. Niti si ti oni. Što ih je gurnulo u provaliju, ostaje nešto što će ponijeti sa sobom.

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 21:13

a gle..mozemo do preksutra tak..al zbilja nije bitno..sta je tu je i da-odnjeli su to sa tobom

svatko ima svoje glediste i.. no hard feelings ;)

ow
necu se registrirati
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 11 pro 2007 21:30

OFT:
Zita kad god vidim tvoj avatar pomislim da je ovamo stigla Sanja Juras :shinner:

ONT:

U relaciji roditelji - dijete roditelji diktiraju odnos i to od trudnoce pa dok djeca ne odrastu.
Cak i da su klinke bile kucke koji mrze starce i briju na satanizam - to je odgovornost roditelja.
Nitko se ne radja sjeban vec to postaje. Ok moze imati vise ili manje predispozicija da se sjebe, al opet obitelj cije odnose postavljaju roditelji moze bitno na to utjecati.

Roditelji koji imaju vise djece ne moraju prema njima imati isti odnos. Ako se prema jednom djetetu ponasaju kao da je bogom dano a drugo zapostavljaju ovo drugo lako moze biti sjebano.
sindrom Pepljuga - 90 % roditelja NEMA isti odnos prema djeci.

Djeca su prazan CD na koji roditelji upisuju sadrzaj. No zbog toga sto roditelji cesto zanemaruju psihologiju dobar dio sadrzaja bude izoblicen ko kad snimas CD a ne pazis na pikove.
Elem onda se roditelji cude - odakle djetetu takvo ponasanje? A kad se malo zagrebe ispod povrsine moze se lijepo vidjeti tko, kada, kako i zasto je sjebao to dijete. Svaki covjek je djelo roditelja/odgajatelja.
Ako je sjeban razlozi se vecinom nalaze u djetinjstvu. Kao i razlozi za nesjebanost kod onih koji nisu sjebani.

Mislim da sam kompetentna pisati o tim perspektivama jer sam bila dijete i majka - pa sam stvar sagledavala iz obje perspektive.
Ja sam se uvijek trudila proanalizirati dogadjaje, i sve pizdarije mw kojih nije bilo puno - imale su uzroke u nasem odnosu.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 21:38

off: pobogu old vumn! to je nenadjebiva i neponovljiva catherine tate aka lauren

on: pliz kontinju i ispricavam se na smetnji

walkabout

Post Postao/la walkabout » 11 pro 2007 21:50

off - ja ponekad, kad citam postove od hidden, imam osjecaj da mi batina viri iz ekrana i da bu me svaki cas opalila po glavi :D :D :D
(nadam se da ovo nece biti krivo shvaceno :) )

on - mislim da je tema o samoubojstvu suvise individualna i da svi mi dajemo samo pretpostavke za koje nemamo dokaze. eto, tek toliko.
Napustite svaku nadu, vi koji ulazite.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 11 pro 2007 22:06

walkabout je napisao/la:off - ja ponekad, kad citam postove od hidden, imam osjecaj da mi batina viri iz ekrana i da bu me svaki cas opalila po glavi :D :D :D
(nadam se da ovo nece biti krivo shvaceno :)
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Fakat sam se nasmijala na ovo :D
Zamisli tek kakva cu tek biti mama sa tom imaginarnom batinom :D:D:D
Drago mi je da me itko dozivljava na takav nacin *pravi_se_opasna* :D

ontopic: old witch, smatras li se ti odgovornom za sve zajebe tvoje kcerke?
Ili ajmo postavit ovako, uzmimo hipotetsku sitaciju da ti kcerka/sin opljacka banku, nekog ubije/siluje, drogira se ili se predozira, jednog dana postane los covjek koji ce napustit ili zlostavljat svoje dijete - da li bi se ti smatrala odgovornom?
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 11 pro 2007 22:10

ja bih. da imam dijete i da generalno zajebe osjecala bih se krivom. jebes ulaganje, ljubav i trud ak od nasmijanog bezglavog bica napravim ubojicu, silovatelja, samoubojicu or whatever. mislim da zadnja granica bacanja u dno smrti jest obzir prema onima koji nas vole. zadnja granica. generalno su podbacili svi koji me vole a radi kojih se i dalje mislim ubit.
samoubojice jesu bolesni ljudi. tijelo instinktivno zeli zivjet. do kud se moras dovest da svjesno ides protiv samoodrzanja? znaci da su sve zadnje granice popucale. ne postoji mreza za spas. znaci da generalno jesu podbacili oni unatoc kojih se ubijas.
zvir i bestimja.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 11 pro 2007 22:15

Ali po tom ispada da to "stvorenje" uopce nema mozak niti glavu za razmisljanje. Sto je ok ako to velis sa 10 godina, ali ne mozes tvrditi da si sa 20 i nesto, ti napravila od djeteta nesto takvo?!

Sto se onda uopce kazneno kaznjavaju ljudi, a ne njihovi roditelji?
I onda nitko od nas nije kriv za nista, za sve ovo sranje koje radimo mi danas su krivi nasi roditelji.
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 03 pro 2010 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 11 pro 2007 22:20

rekoh, ima nesto i u slobodnoj volji. al gle, ovo je samo percepcija odgoja. ja bih osjecala silnu odgovornost da moje dijete nesto zajebe. kad god. to nije stvar za raspravu. to je moj filing.
zvir i bestimja.

whatever

Post Postao/la whatever » 11 pro 2007 22:55

Zita je napisao/la: sorry...jel ti znas da je ona zlostavljana? jel to bilogdje napisano-javljeno, bilosta? jel ti znas da je ta majka pijanica koja nije zastitila svoje dijete a otac zlostavljac?
Uhm...to je bila samo pretpostavka...mislim da sam rekla negdje, uhm, ovaj, da je to primjer...ovaj, da. :gutaslinu: :D
Zita je napisao/la:...suosjecam sa onima koji si sami zele pomoc a ne sa onima koji dizu ruke.
Da, kuiš, ono, e. Fora je u tome što si neki ne mogu/ne znaju sami pomoći.
Pa si onda imaju te neke prikrivene pozive upomoć. I onda se obično te klince pošalje psihologu.
ow je napisao/la:Djeca su prazan CD na koji roditelji upisuju sadrzaj. No zbog toga sto roditelji cesto zanemaruju psihologiju dobar dio sadrzaja bude izoblicen ko kad snimas CD a ne pazis na pikove.
Elem onda se roditelji cude - odakle djetetu takvo ponasanje? A kad se malo zagrebe ispod povrsine moze se lijepo vidjeti tko, kada, kako i zasto je sjebao to dijete. Svaki covjek je djelo roditelja/odgajatelja.
Ako je sjeban razlozi se vecinom nalaze u djetinjstvu. Kao i razlozi za nesjebanost kod onih koji nisu sjebani.
Fala!
Roditelji udaraju temelje. Ako ne valja, prvi potres će srušiti kućicu.
Epizodna uloga.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 11 pro 2007 23:03

Mislim da ta teorija o roditeljima baš ne stoji u potpunosti. Elem, da su u potpunosti i apsolutno odgovorni za dječicu koja su naša budućnost. Ono, bijah dijete pa iz te perspektive svakako mogu govoriti. Uostalom, postoji milijarda primjera koji govore u prilog tome. A nemrem ih sad sve nabrajat :o.

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 23:11

fakat mi ispada da je u biti moja baka kriva za sve greske koje sam ucinila.
sam neznam u biti dal da krivim baku il prabaku..jerbo da je prabaka bila drugacija prema baki, ili da je njen prijatelj bio bolji prema njoj i dao joj onu ruzu, moja baka bi bila bolja prema mojoj mami a moja mama(inace divan roditelj-al uzmimo kao hipotezu) bi bila bolja prema meni a ja bi bila bolja prema svom djetetu i bla bla bla :o bullshit
il da idemo do adama i eve i drzimo se toga ko pijan plota umjesto da pogledamo u ogledalo..no mozda kad bi to napravili bi bilo vise samoubojica :D (ne mozda...u to sam sigurna) tesko je zivjeti sa svojim sranjima a jos teze ih popraviti. lakse je krivit druge i razvlacit krivnju na sve zive osim je prihvatiti. lakse je biti zrtva. glumiti da nemamo mozak nit svijest o tome sto radimo.
isto tak sa druge strane moram reci da je mozda i roditeljima lakse kriviti sebe za zajebe nego prihvatiti da su im djeca apsolutni moroni.
na kraju krajeva super se to slozilo- djeca su moroni koji ne prihvacaju odgovornost a roditelji su jos veci jer ju preuzimaju za sve i nije nit cudo da su djeca takva i da nikad nista nece naucit..

tak da :D mislim da cemo se morati sloziti da se nikako ne slazemo :D:D
da je to jedino rjesenje

lola

Post Postao/la lola » 11 pro 2007 23:24

:D
za počinit samoubojstvo moraš bit ili glup (ne mislim uvredljivo, al razina inteligencije kod različitih ljudi je različita, što je ok) il full inteligentan. onaj ko je glup nije sposoban (al fakat u svojoj glavi nije sposoban) shvatiti da je taj čin neracionalan i uglavnom neispravan (ma koji razlog za isti bio), onaj full inteligentan to će učinit sa jebeno dobrim sebičnim/nesebičnim ali apsolutno svjesnim razlogom (iako mislim da je to više tip ljudi koji će prije drugog ubit neg sebe, al..). ovi prvi po meni su bolesni ljudi ne krivi za čin i treba im pomoć, razgovorom, dokazivanjem neispravnosti takvog čina, a drugi su jednostavno učinili što su htjeli.
dakle, ti moš imat život sjeban do bola i nakon toga postat još jači ili ostat isti, a s druge strane, ako si psihički zakinut takav život će te natjerat da sam sebe pokopaš.
neko može preskočit 2m (živila blanka!) a neko nemože, ili mu je život pre kratak da bi naučio.
(uglavnom.. cure ne krivim, jer su još djeca(sorta glupih). ja sa 14 definitivno nisam bila uračunljiva i činila sam što sa ovom pameti nikad nebi .. neko možda je..)

Version

Post Postao/la Version » 12 pro 2007 00:18

:angry: :aaaargh:
bezveze...

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 12 pro 2007 03:42

Hidden_soul je napisao/la:ontopic: old witch, smatras li se ti odgovornom za sve zajebe tvoje kcerke?
Da!
Hidden_soul je napisao/la:Ili ajmo postavit ovako, uzmimo hipotetsku sitaciju da ti kcerka/sin opljacka banku, nekog ubije/siluje, drogira se ili se predozira, jednog dana postane los covjek koji ce napustit ili zlostavljat svoje dijete - da li bi se ti smatrala odgovornom?
Ne treba hipotetska - imali smo stvarnu situaciju. Nije bila drasticna - al je bila sokantna. I da, ja sam bila odgovorna, iako je ona imala 17 tada.
I nije prerasla u nesto drasticno iz dva razloga:
1. Imala sam puno srece.
2. Instiktivno sam se postavila u toj situaciji na jedini nacin koji je mogao garantirati nekakav uspjeh.
No za to sto je do toga doslo bila sam odgovorna iskljucivo ja. Jer nisam "vidjela" sto sam trebala vidjeti, i svoje neke emocije prema osobi koja to nikako nije zasluzivala, u jednom kratkom trenutku stavila iznad interesa djeteta, bez da sam s njom o tome iskreno popricala.
Ostatak cu ti ispricati uzivo
Nitko ne postaje jednog dana los covjek.
Da bi netko postao los covjek potreban je dug proces koji pocinje rodjenjem, preko djetinjstva pa se po odrastanju pretvori u zacarani krug iz kojeg nema izlazai. Taj se proces moze usporediti sa stijenom na koju godinama kaplje voda i pravi brazde. Svaka brazda postaje kanal kojim voda klizi i dalje izjeda stijenu.
Dok se na koncu stijena ne raspadne.
Stijeni trebaju stotine i tisuce godina - covjeku daleko manje al je princip isti.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 12 pro 2007 03:53

Hidden_soul je napisao/la:Dakle ja bih trebala krivit svoju mamu jer sam pusila marihuanu, i pisala depresivne pjesme, i rezala se, i sto nije napravila strejt zenu od mene danas, i jos stosta toga?
Ne sto nije napravila strejt zenu od tebe, vec zato sto te uopce ne poznaje...

Tebe tvoja rodjena mama UOPCE NE POZNAJE!

I sto te nije pripremila za zivot. Jer da je htjela vidjeti - do sada je mogla sama skuziti da si lezba. Kao sto je mogla skuziti da ti je lose kad ti je bilo lose. No ona to ne vidi jer ne zeli vidjeti. Jer joj njene predrasude to ne dozvoljavaju.
Sorry ako sam malo gruba - al stvar je jako jednostavna:
Dilema je samo zelimo li dijete po obrascu kakv smo sami sebi u glavi zacrtali (fakultet koji mi hocemo, brak koji mi hocemo, status koji je nama vazan) ili zelimo sretno dijete. Roditelji koji odaberu ovo drugo ne moraju se bojati da ce im se dijete roknuti. Jer ce ga tijekom djetinjstva i puberteta nauciti da voli sebe. Ugradit ce mu samopouzdanje i radost prema zivotu. A to se ne postize zabijanjem glave u pijesak i time sto se nece vidjeti ono sto je RODITELJU neprihvatljivo.

I da, djevojcice nemaju 40 vec 14 - to je drasticna razlika.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 12 pro 2007 04:07

I da, zaboravljate jednu jebeno vaznu stvar kao da sve na svijetu pocinje od ovog trenutka.

Zaboravljate jebeni slijed uzroka i posljedica bez kojeg se mnoge stvari ne bi nikad desile. Da se vasi starci nisu tucali ne bi vas bilo. Da Zita nije napravila Crol - ja bih sad spavala u Osijeku.
Da netko dan, dva, tri, pet - prije samoubojstva nije ovo ili ono - stvari su se mogle odigrati sasvim drugacije. Ali stvari su se odigrale upravo tako kako su se odigrale.

I da, Tamara -
-prvo - bila si dijete al nisi bila mama
-drugo - tvoji starci nisu sjebali te prema tome ne mozes suditi. A da nisu sjebali znam - jer sam te cula.
I nisu sve svadje koje smo imali sa roditeljima razlog za sjebavanje. Cak uopce nije neophodno da budu svadje. Cesce je to nesto sasvim drugo.

I ne radi se o apsolutnoj odgovornosti do kraja zivota - vec o odgovornosti za sjebavanje.
A sorry - netko tko se odluci na samoubojstvo mora biti sjeban da ga jebes.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zita

Post Postao/la Zita » 12 pro 2007 11:30

pa neznam sad da mogu zamislit djevojcicu sa 40 :D

a gle stara, imamo drugacije misljenje i to je to
iz ovog tvog kaj si rekla se moze i izvuci da su sve mame koje neznaju da su im djeca gay-lose mame. mame koje ih ne poznaju i koje su u principu sjebale
jednostavno mi to ne sjeda..
pa nemres ti uletit u misli djetetu.
i da. gledam sa strane "djeteta" samo je razlika u tome da ne gledam ko razmazeno dijete vec eksli branim roditelje

i da. osoba koja se ubije mora biti sjebana. samo se sjebala sama..uz malu pomoc drugih.

i opet se zalis sto si u zgu? zelis li mi nametnuti odgovornost :D:D:D :kiss:

jabooka

Post Postao/la jabooka » 12 pro 2007 11:48

ne. definitivno smatram da roditelji nisu zasluzni za sve djetetove uspjehe ili neuspjehe. nepismeni roditelji mogu stvoriti i milijunasa i pljackasa.
svaka osoba se razvije u drugom smjeru i mnogo stvari utjece na to.
ali smatram da ni samoubojice nisu krivi za svoj cin posto je u tom trenutku nesto pomaknuto u njihovoj glavi. a posto vecina nas nije bila u toj situaciji cudno je da uopce tvrtdimo sta je tko mogao napraviti i da li je iz inata, ljubavi ili golubova.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

zenia
Status: U vezi

Post Postao/la zenia » 12 pro 2007 15:25

Ne kažem da djeca nemaju baš nikakvu odgovornost,
imaju ,ali ograničenu. Roditelji
su ti koji određuju stupanj i paze na dijete.
Zasigurno su imale problem, ali okolina
ga nije znala prepoznati. Sumnjam da su taj
dan došle iz škole , ručale, napisale zadaće,
pojeli sladoled i otišli na toranj.
Samoubojice nisu svjesne svoga čina,jer da jesu
ne bi to uradili.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Zita

Post Postao/la Zita » 12 pro 2007 16:03

pa da. nisu. nisu otisle u skolu-prosetale su gradom, otisle u soping centar i onda se osle ubit.
i da. najavile su to dan prije bratu jedne. zbilja nisu znale sto rade. svih 24 sata (ubile su se u 21h dakle one su to napravile smisljeno).
isto tak dokazuju da nisu znale sto je smrt sprovod itd i da su bile totalno izvan toga sto rade sa sljedecim: "SMS porukom pozvale vršnjake na svoj sprovod " http://dnevnik.hr/bin/article.php?article_id=31621

jadne su za popizdit.

lola

Post Postao/la lola » 12 pro 2007 20:22

mali off_ sam vezano za ono kolko su roditelji krivi.. mislim da ima tu i do odgoja, naravno, al ne tolko. recimo nas je troje, ista nas majka rodila, jedan brat je zgodan, drugi dobar, a ja sam pametna :D , čak smo i svo troje različite vjere i različitih sexualnih sklonosti, tri različita svijeta, al fakat, a apsolutno smo jednako odgajani. tak da nisu roditelji baš u toj nekoj presudnoj mjeri odgovorni.

tamara3
Just tax the stupid people.
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 12 pro 2007 20:25

ow je napisao/la:Nitko ne postaje jednog dana los covjek.
Da bi netko postao los covjek potreban je dug proces koji pocinje rodjenjem, preko djetinjstva pa se po odrastanju pretvori u zacarani krug iz kojeg nema izlaza.
Ovo je sad već debelo druga tema, ali samo želim komentirati kako vjerujem da se netko, dapače mnogi, mogu roditi kao loši i zli ljudi. To je simply u njima i gotovo.

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 12 pro 2007 22:20

lola je napisao/la:a apsolutno smo jednako odgajani. tak da nisu roditelji baš u toj nekoj presudnoj mjeri odgovorni.
jeste li vas troje trojke?
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 12 pro 2007 22:22

tamara3 je napisao/la:dapače mnogi, mogu roditi kao loši i zli ljudi. To je simply u njima i gotovo.
Ne nitko se ne radja kao zao covjek. Zao se postaje slijedom niza, izvana mozda cak i nevazbih dogadjaja.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 12 pro 2007 23:04

slazem se s tamarom. neki se rode losi. imam primjer u siroj obitelji. los covjek naprosto. sve su mu okolnosti isle u prilog, ali je govno. bio s 4 godine i ostao sad sa skoro 60 i da ga jebes los je. ko sto je rudanica jednom napisala - ne cuci u svakom vuku janje. neki su jednostavno losi i zli ljudi. i nema tog odgoja, roditelja, uvjeta, okoline koja to može promijeniti.

Zita

Post Postao/la Zita » 12 pro 2007 23:42

yap. slazem se
neki ljudi su genetski losi

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 12 pro 2007 23:47

jesu, da. u nekim naprosto cuci zlo. al da sam roditelj osjecala bih se krivom da mi se dijete baci kroz prozor.
zvir i bestimja.

jabooka

Post Postao/la jabooka » 13 pro 2007 00:59

vjerujem da se vecina roditelja kojima se to desilo par puta dnevno zapitaju gdje su pogrijesili.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Odgovorite