Što ste po horoskopu?

Tko smo mi u svemiru, kamo idemo, koji je smisao života, jesu li teorije zavjere istinite, što bi mogao značiti vaš noćašnji san i je li to sve na rubu onostranog?
Odgovorite

Vaš horoskopski znak je...

Ovan
57
11%
Bik
44
9%
Blizanci
52
10%
Rak
50
10%
Lav
49
10%
Djevica
28
6%
Vaga
37
7%
Škorpion
30
6%
Strijelac
37
7%
Jarac
36
7%
Vodenjak
41
8%
Ribe
42
8%

Ukupno glasova: 503

Shanti
Spol/rod: žensko
Ja sam: biseksualka

Post Postao/la Shanti » 29 ruj 2008 14:23

Ameli je napisao/la::o ja to po kucama nikad nista shvatila :?
svaka kuća je određeno područje života. ukratko: http://hr.wikipedia.org/wiki/Astrolo%C5%A1ke_ku%C4%87e

svaka kuća je simbolički povezana sa određenim astro znakom, počevši od ovna pa po redu. dakle prva kuća je simbolizirana znakom ovna, druga znakom bika, ...... dvanaesta ribama.
When it comes to love, sometimes you just can't think straight.

Shanti

Post Postao/la Shanti » 29 ruj 2008 22:30

Instinct je napisao/la:
Shanti je napisao/la:riba, podznak bik, mjesec u jarcu....

a što se one "rasprave" sa prvih stranica tiče - da, znak jarca je totalno vezan uz emocionalnu "hendikepiranost", tj ful puno zakočenosti.
Ne bi se baš složila s ovim. I sama sam jarac po horoskopu,kočnice kod jarca se otpuštaju kada osjeti da ima pravu osobu kraj sebe(govorim iz vlastitog iskustva). Ljudi previše površno gledaju na njihovu "hladnocu" koja zapravo tu uopce nije. Jarci su samo nezainteresirani za ljude koji im se ne svide i onda mogu djelovati hladno. Recimo to ovako: Ne vole se razbacivati emocijama ali pravim ljudima ih pokazuju u potpunosti. Teško da se tu može govoriti o emocionalnoj hendikepiranosti :)
i ja govorim iz vlastitog iskustva, nije da zaključujem nasumce. kao što napisah, imam mjesec u jarcu, a i otac i djed imaju podznak u jarcu i iskreno mislim da dost dobro razumijem "problematiku" jarca :D
pa ja ni nisam napisala da su jarci hladni i da je to to. općenito, ne postoje hladni ljudi, postoje ljudi koji su emocionalno nesigurni. a takav je znak jarca. mogla si primjetiti da govorim o znaku jarca, a ne o jarcima. to je jedan od glavnih razloga zašto su predrasude o astrologiji na visokom nivou. dakle ne govorim o tebi kao o jarcu ili o jarcima, jer taj pojam ne postoji (ti nisi jarac, tebi je sunce u jarcu i ta identifikacija je, ako nije na čisto kolokovijalnoj razini, sasvim nepotrebna, netočna i krajnje nepoželjna za razumijevanje em sebe kao osobe em sebe u kontekstu natalne karte i astrologije).

što se emocionalnosti tiče, jarac nije bezveze postavljen u zodijaku nasuprot znaku raka. to su dva pola, a rak je simbol emocija. kod jarca postoji svojevrsna otuđenost od emocija, jarac im se teško prepušta, i treba proći mnogo vremena da se do jarca dopre. i to ne znači da su jarci hladni i da nemaju emocija, iako tako često djeluju, nego da imaju problema sa svojom emocionalnošću, da nisu spontani i da je emocionalnost kod njih zakočena, da se ne izražava sasvim spontano.

pineapple14
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la pineapple14 » 14 lis 2008 23:05

Shanti, ajde ti meni ovo objasni: ja sam u podznaku Rak, a Mjesec mi je u Jarcu! Dakle, dva potpuno oprečna znaka na važnim pozicijama.

I ne slažem se da je Jarac emocionalno nesiguran, nego rezerviran, a to nije isto iako se nekima možda to tako čini.

Ali sad me baš zanima kako bi protumačila tu moju astrološku zavrzlamu. Inače mi je Sunce u Vodenjaku, dakle još jedan skroz drugačiji znak od ona dva. Možda sam potrojena ličnost :D.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 15 lis 2008 07:25

Shanti je super u tome..jeb.. te meni je iz natalne sve pogodila :o ..kuzi se dosta :)

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 15 lis 2008 11:00

pineapple14 je napisao/la: I ne slažem se da je Jarac emocionalno nesiguran, nego rezerviran, a to nije isto iako se nekima možda to tako čini.
i emocionalno nesiguran i rezerviran. but, stay tuned for some more!
ex invalid_user

Instinct
Kontakt:

Post Postao/la Instinct » 15 lis 2008 12:04

pineapple14 je napisao/la: I ne slažem se da je Jarac emocionalno nesiguran, nego rezerviran, a to nije isto iako se nekima možda to tako čini.
Potpisujem.
"Najveća mudrost u životu je da čovjek pronađe pravu ludost"

Shanti

Post Postao/la Shanti » 16 lis 2008 11:05

pineapple14 je napisao/la:Shanti, ajde ti meni ovo objasni: ja sam u podznaku Rak, a Mjesec mi je u Jarcu! Dakle, dva potpuno oprečna znaka na važnim pozicijama.

I ne slažem se da je Jarac emocionalno nesiguran, nego rezerviran, a to nije isto iako se nekima možda to tako čini.

Ali sad me baš zanima kako bi protumačila tu moju astrološku zavrzlamu. Inače mi je Sunce u Vodenjaku, dakle još jedan skroz drugačiji znak od ona dva. Možda sam potrojena ličnost :D.
ovako, da nešto razjasnimo. emocionalno rezervirani ljudi su nužno i emocionalno nesigurni ljudi. to je uopće nije pitanje stava, ovo je jednostavno činjenica. takoreć psihologija za početnike i sasvim je besmisleno i kontradiktorno tvrditi da je netko emocionalno rezerviran, ali ne i nesiguran. neovisno o astrologiji i znaku jarca ili raka, to je čista psihologija. a što se ta dva znaka tiče, dakle s astrološkog gledišta, zodijak je savršeno smislen sustav i opozitni znakovi su uvijek zapravo dva pola iste tvari. kao kad uzmeš agregatna stanja iste tvari: tipa imaš vodenu paru i led - a oba su H2O i "najprirodnije" stanje je točno u sredini.

što se tvoje kombinacije tiče: vodenjak/rak/jarac - to označava osobu sa dost kontradikcija u startu. ako gledamo emocionalnost, vodenjak se baš ne voli vezivati, predavati drugoj osobi, voli svoju slobodu, pomalo i tvrdoglav u svojoj težnji da bude neovisan i originalan...svoj. rak pak sa sobom donosi jednu snažnu emocionalnu potrebu za svim ovim što vodenjak pokušava zaobići. rak se želi skrasiti, predati, on traži toplinu i želi je pružiti, čak je sklon posesivi i ima tu tendenciju da ponekad pomalo guši osobu, da glumi roditelja osobi ili da traži u partneru nekog u kome će moć tražiti roditelja. što se znaka raka tiče, vjerojatnije je ovo drugo, no s obzirom da ti imaš mjesec u jarcu, ove dvije opcije se izjednačavaju. znak jarca je vezan uz sve starije, jarac simbolizira vrijeme, godine, starost tako da on ovdje može upućivati na 2 stvari: prvo, zbog uvjeta odrastanja, osoba je odrasla prerano, na neki se način odrekla svog djetinjstva, osjeća se starije i ponaša se starije i privlači mlađe partnere ili partnere kojima na neki način treba vodstvo što njoj pak daje emocionalnu sigurnost (treba joj taj osjećaj da je ona ta koja više zna). drugi scenarij je da osoba nesvjesno traži i privlači starije partnere koji bi joj mogli pružiti osjećaj da je vođena, zaštićena, da netko zna više od nje. u oba slučaja osobi su bitniji nekakvi praktični izrazi ljubavi od onih čisto emocionalnih (tipa, rađe će da joj partner popravi auto nego kupi ružu :D), no u ovoj drugoj verziji događaja osoba je sklona osjećat se nekako nedostatno, tj kao da nije dovoljno dobra i kao da mora uložiti ekstra napor da bi se približila partneru (jer je partner taj koji zna više i koji vodi). moguće je i da se ova dba scenarija odvijaju naizmjence, ili da su čak pomiješani unutar jednog te istog odnosa. imati podznak rak je zapravo dosta dobro za mjesec u jarcu jer rak je izrazito emocionalan znak koji bi mogao osobi olakšati da prodre do uzroka ovog mjesečastojarčastog ponašanja. jer mjesec u jarcu je, u apsolutno svakom slučaju, na neki način odrezan od svojih emocija, negira ih i zatomljuje. da bi se ta energija otkočila, osoba treba osvijestiti otkud potječe to ponašanje, a sigurno ne potječe od nekog ugodnog događaja tipa branje tratinčica u obiteljskom vrtu :D, preboljeti to što se dogodilo ili događalo i nastaviti dalje. ;)

ameli, hvala na reklami. počet ću naplaćivat :D :P što se našeg dopisivanja tiče, u drugim sam filmovima ovih dana bila, ali obećajem da ću nastaviti sa analizom čim uhvatim vremena i koncentracije. :)

Ameli

Post Postao/la Ameli » 16 lis 2008 12:14

:D samo nemoj meni..ja ti i onako tu pomazem..nema frka polako,ne zurimi se nigdje ;) ..
..samo jos jedno pitanje,kako je moguce da dvije osobe razlicitih znakova u dnevnom horoskopu imaju isti polozaj planeta po kucama :o

Shanti

Post Postao/la Shanti » 16 lis 2008 15:35

Ameli je napisao/la::D samo nemoj meni..ja ti i onako tu pomazem..nema frka polako,ne zurimi se nigdje ;) ..
..samo jos jedno pitanje,kako je moguce da dvije osobe razlicitih znakova u dnevnom horoskopu imaju isti polozaj planeta po kucama :o
tebi neću, ti si mi ko mecena :lol:

ne shvaćam tvoje pitanje. u dnevnom horoskopu - misliš ono na astro.com ? isti položaj kojih planeta ? tranzitnih ? :? fkt ne kužim kaj me pitaš.

Ameli

Post Postao/la Ameli » 16 lis 2008 15:44

Shanti je napisao/la:
Ameli je napisao/la::D samo nemoj meni..ja ti i onako tu pomazem..nema frka polako,ne zurimi se nigdje ;) ..
tebi neću, ti si mi ko mecena :lol:

ne shvaćam tvoje pitanje. u dnevnom horoskopu - misliš ono na astro.com ? isti položaj kojih planeta ? tranzitnih ? :? fkt ne kužim kaj me pitaš.
ma nesto tako..u biti radi se o mom djetetu..nisam mogla virovat kad sam vidila da u dnevnim horoskopima,mala ima isti polozaj planeta po kucama,jedino,osim sto sam joj mater je da imam zajednicki podznak rak..mislila sam da grijesim,pa sam ponavljala..ali eto ima 5 dana tako je ,jedina razlika moji planeti se pomicu blize drugoj kuci od njezinih..kako je to uopce moguce :?

Shanti

Post Postao/la Shanti » 16 lis 2008 17:25

Ameli je napisao/la:ma nesto tako..u biti radi se o mom djetetu..nisam mogla virovat kad sam vidila da u dnevnim horoskopima,mala ima isti polozaj planeta po kucama,jedino,osim sto sam joj mater je da imam zajednicki podznak rak..mislila sam da grijesim,pa sam ponavljala..ali eto ima 5 dana tako je ,jedina razlika moji planeti se pomicu blize drugoj kuci od njezinih..kako je to uopce moguce :?
pa da, to znači da imate sličan raspored kuća u horoskopu. raspored kuća je više-manje određen podznakom, pa ako vam je objema podznak rak, onda vam je i raspored kuća sličan, pa vam tranziti automatski prolaze kroz iset kuće u isto vrijeme. naravno da je moguće, imaš na hrpe ljudi koji imaju isti podznak, pa čak i na istom stupnju :)

Ameli

Post Postao/la Ameli » 16 lis 2008 17:26

Shanti je napisao/la:
Ameli je napisao/la:ma nesto tako..u biti radi se o mom djetetu..nisam mogla virovat kad sam vidila da u dnevnim horoskopima,mala ima isti polozaj planeta po kucama,jedino,osim sto sam joj mater je da imam zajednicki podznak rak..mislila sam da grijesim,pa sam ponavljala..ali eto ima 5 dana tako je ,jedina razlika moji planeti se pomicu blize drugoj kuci od njezinih..kako je to uopce moguce :?
pa da, to znači da imate sličan raspored kuća u horoskopu. raspored kuća je više-manje određen podznakom, pa ako vam je objema podznak rak, onda vam je i raspored kuća sličan, pa vam tranziti automatski prolaze kroz iset kuće u isto vrijeme. naravno da je moguće, imaš na hrpe ljudi koji imaju isti podznak, pa čak i na istom stupnju :)
:o o neeee,pa i ono... :(

Shanti

Post Postao/la Shanti » 16 lis 2008 23:15

čemu očaj ? ne shvaćam :?

mimi

Post Postao/la mimi » 20 stu 2008 14:38

djevica

pineapple14

Post Postao/la pineapple14 » 22 stu 2008 17:42

Shanti, molim te da mi navedeš neki relevantnu stručnu knjigu iz psihologije koja navodi da je emocionalna rezerviranost znak emoc. nesigurnosti (ili što si već rekla).

Rezerviranost je (jednako kao i "nerezerviranost") samo površinska fasada odnosno način na koji osoba ispoljava emocije, a to po meni nije što i emocionalna hladnoća, koju joj pokušavaš pripisati. Nesigurnost se mnogo puta krije upravo iza "klaunovskog" stava osobe koja stalno preuzima ulogu nekakvog zabavljača i razbacuje se emocijama, stavovima i sl.

No dobro, nevezano uz to, mislim da osobno nisi pogodila u "mojoj" interpretaciji, čime nikako ne želim diskreditirati tvoje znanje itd., ali za vezu ne tražim niti inferiornije niti superiornije, jer ne želim biti niti mama niti učiteljica, već upravo suprotno - nekog tko će mi parirati. Ali to, uostalom, traže i ostali, tako da nipošto ne mislim da imam neke "posebne" želje.

CameraObscura

Post Postao/la CameraObscura » 02 pro 2008 16:54

škorpion :D

svoja

Post Postao/la svoja » 02 pro 2008 19:54

ovan
samo svoja

titanik

Post Postao/la titanik » 03 pro 2008 00:42

jarac lav mjesec u jarcu

Tralala
Kontakt:

Post Postao/la Tralala » 20 pro 2008 01:28

SunStone je napisao/la:VAGA, s podznakom u VAGI :-)

Ima li još takovih ?
IMa :)

Uh Huh Her

Post Postao/la Uh Huh Her » 21 pro 2008 17:27

Blizanka :D

noa

Post Postao/la noa » 25 pro 2008 01:19

morski pas :o
enjoy the silence

Uliana

Post Postao/la Uliana » 25 pro 2008 18:23

Planetary positions
planet sign degree motion

Sun Aquarius 8°53'22 in house 4 direct

Moon Scorpio 16°39'45 in house 2 direct

Mercury Aquarius 26°21'58 in house 5 direct

Venus Capricorn 22°02'17 in house 4 direct

Mars Aquarius 22°50'04 in house 5 direct

Jupiter Libra 10°21'45 end of house 12 stationary (R)

Saturn Libra 9°41'27 end of house 12 retrograde

Uranus Scorpio 29°33'25 in house 2 direct

Neptune Sagittarius 23°58'43 in house 3 direct

Pluto Libra 24°20'39 in house 1 stationary (R)

True Node Leo 10°54'42 in house 10 retrograde

Planets at the end of a house are interpreted in the next house.

scorp

Post Postao/la scorp » 26 pro 2008 18:10

:o

škorpion :)

zelena žabica

Post Postao/la zelena žabica » 26 pro 2008 22:23

blizanka...podznak vaga.... :D
ovdje bi trebalo ići nešto pametno ili duhovito, krajnje misaono i duboko.

eLi

Post Postao/la eLi » 30 pro 2008 18:33

zelena žabica je napisao/la:blizanka...podznak vaga.... :D
jesi brbljava i društvena ? ha? jesi li? :nerd: :wink:
iako...

after 2012 mozda ne bude tako.... :angry: :shinner: -osim ako da. :D

sanjalica28

Post Postao/la sanjalica28 » 30 pro 2008 22:37

riba..i rak ima tko omču ;)

Shanti

Post Postao/la Shanti » 03 sij 2009 13:57

pineapple14 je napisao/la:Shanti, molim te da mi navedeš neki relevantnu stručnu knjigu iz psihologije koja navodi da je emocionalna rezerviranost znak emoc. nesigurnosti (ili što si već rekla).
:o jel ti svaki svoj zdravorazumski zaključak provjeravaš u relevantnim stručnim knjigama ? :o

kad smo već kod toga, većinu "stručnih psiholoških knjiga" ne smatram relevantnima, jer mislim da je službena psihologija jako plitka i da ne dotiče duboke uzroke ljudskog ponašanja.
Rezerviranost je (jednako kao i "nerezerviranost") samo površinska fasada odnosno način na koji osoba ispoljava emocije, a to po meni nije što i emocionalna hladnoća, koju joj pokušavaš pripisati. Nesigurnost se mnogo puta krije upravo iza "klaunovskog" stava osobe koja stalno preuzima ulogu nekakvog zabavljača i razbacuje se emocijama, stavovima i sl.
nesigurnost se manifestira na 2 glavna načina: povlačenje i pretjerano ispoljavanje. ni jedan ni drugi način nije odraz veće nesigurnosti. u ovom slučaju se radi o povlačenju. osoba se ne osjeća skroz na "ti" sa svojim emocijama i onda ih zadržava za sebe. mislim da sam već napisala, a ako nisam evo sad ću: smatram da ne postoje emocionalno hladni ljudi. i ja kada spomenem "hladnoću" ne mislim ni na što drugo nego na fasadu, baš kao i ti. no čim postoji fasada (bila ona u obliku povlačenja ili "klaunovskog stava" kako kažeš) znači da se osoba želi zaštititi, a ako se osoba želi zaštititi, onda automatski znači (i to su te osnove psihologije u kojima ja pričam) da misli da se mora zaštititi tj da ako se ne zaštiti da će je netko, jednostavno rečeno, "napasti". a kad imaš osjećaj da će te netko napasti...ne bih to nazvala velikom sigurnošću.

što se načina na koji osoba ispoljava emocije tiče, naravo da postoje razni načini. no pogledaj djecu. sva djeca u početku sasvim spontano ispoljavaju emocije. to je ono najljudskije u najosnovnijem antropološkom smislu. kasnije, sve što odstupa od te spontanosti, više nije sasvim prirodno, svojstveno čovjeku kao čovjeku. astrološki rečeno, ponajmanje emocionalno ponašanje svojstveno znaku jarca ili planetu saturnu.
No dobro, nevezano uz to, mislim da osobno nisi pogodila u "mojoj" interpretaciji, čime nikako ne želim diskreditirati tvoje znanje itd., ali za vezu ne tražim niti inferiornije niti superiornije, jer ne želim biti niti mama niti učiteljica, već upravo suprotno - nekog tko će mi parirati. Ali to, uostalom, traže i ostali, tako da nipošto ne mislim da imam neke "posebne" želje.
mislim da svatko u odabiru partnera (svjesnom ili nesvjesnom) ima neke posebne želje, jer smo svi drukčiji i posebni. :) a uvezi inferiornosti-superiornosti, ta problematika je beyond onoga što osoba misli o sebi. nitko ne želi misliti o sebi da nesvjesno privlači ovakve ili onakve partnere, no istina se mnogo češće krije u onom nesvjesnom. a o tome ja pišem.

savanha

Post Postao/la savanha » 04 sij 2009 15:47

riba/jarac

Uliana

Post Postao/la Uliana » 05 sij 2009 21:59

dosta sam proučavala natalne karte i primijetih da većina, ako ne sve, žene koje osjećaju privlačnost prema ženama imaju nešto naglašeno u Jarcu ili im jejedan od relevantnijih planeta u znaku Jarca.

bilo to Sunce, Mjesec, Ascendant, Venera - nešto je obavezno u Jarcu. :eek:

tako je i moja Venera u Jarcu ..i dođe mi jedna kvazi astrologinja ( a šarlatanka neka - frendica - rivalka od Vere Čudine, Čudina piše knjigu 2. pogled, a ova kopira Čudinu i piše 3. pogled)

i osvrne se na moju Veneru u Jarcu i kaže da pokušam ne bit toliko hladna prema muškarcima

a ja joj napomenem da sam lezba. :inlove:

a ona meni:` pa kako?! pa zašto?`i stade se iščuđavati :roll:

eLi

Post Postao/la eLi » 06 sij 2009 12:01

a cuj veneru u jarcu ja vidim kao karijeristicu, kao osobi kojoj je stalo do njenog izbora zanimanja, koja također uz to voli konvencionalno i u skladu sa drustvenim kriterijima, povodom zemljanosti samog znaka
ambicioznost za pohvalu

kod jaraca postoji otvorenost experimentiranju ali ne poduzimaju prvi korak vec se prepustaju kad se osjecaju sigurnim uz drugu stranu
iako, uz jarce se veze i pojam jedne samosvjesnosti a njihova hladnoca ili rezerviranost mogu biti drugacije nijansirane ovisno o ostatku karte, pogogtovo sun.moon,asc...

ja samo i jedino sporog i generacijskog neptuna imam u jarcu, jedina izraženost mu je sto je opp na mjesec moj na pocetku raka i kvadrat na mars (vaga) pa se događa izmjena muške i ženske energije kroz komunikaciju (pred vrhom trece kuce neptun).
al ja nemam odbojnost prema muskom spolu or sth.

nesto u jarcu nemora biti pravilo ali moze dati nijansu.
frendica mi ima asc i jedno 7 planeta u jarcu sto u 12oj sto u 1. kuci a suncem je vodenjak... a zasad nije gay. hehe :wink:
shanti?
iako...

after 2012 mozda ne bude tako.... :angry: :shinner: -osim ako da. :D

Odgovorite