pineapple14 je napisao/la:Shanti, ajde ti meni ovo objasni: ja sam u podznaku Rak, a Mjesec mi je u Jarcu! Dakle, dva potpuno oprečna znaka na važnim pozicijama.
I ne slažem se da je Jarac emocionalno nesiguran, nego rezerviran, a to nije isto iako se nekima možda to tako čini.
Ali sad me baš zanima kako bi protumačila tu moju astrološku zavrzlamu. Inače mi je Sunce u Vodenjaku, dakle još jedan skroz drugačiji znak od ona dva. Možda sam potrojena ličnost

.
ovako, da nešto razjasnimo. emocionalno rezervirani ljudi su
nužno i emocionalno nesigurni ljudi. to je uopće nije pitanje stava, ovo je jednostavno činjenica. takoreć psihologija za početnike i sasvim je besmisleno i kontradiktorno tvrditi da je netko emocionalno rezerviran, ali ne i nesiguran. neovisno o astrologiji i znaku jarca ili raka, to je čista psihologija. a što se ta dva znaka tiče, dakle s astrološkog gledišta, zodijak je savršeno smislen sustav i opozitni znakovi su uvijek zapravo dva pola iste tvari. kao kad uzmeš agregatna stanja iste tvari: tipa imaš vodenu paru i led - a oba su H2O i "najprirodnije" stanje je točno u sredini.
što se tvoje kombinacije tiče: vodenjak/rak/jarac - to označava osobu sa dost
kontradikcija u startu. ako gledamo emocionalnost,
vodenjak se baš ne voli vezivati, predavati drugoj osobi, voli svoju slobodu, pomalo i tvrdoglav u svojoj težnji da bude neovisan i originalan...
svoj.
rak pak sa sobom donosi jednu snažnu emocionalnu potrebu za svim ovim što vodenjak pokušava zaobići. rak se želi skrasiti, predati, on traži toplinu i želi je pružiti, čak je sklon posesivi i ima tu tendenciju da ponekad pomalo guši osobu, da glumi roditelja osobi ili da traži u partneru nekog u kome će moć tražiti roditelja. što se znaka raka tiče, vjerojatnije je ovo drugo, no s obzirom da ti imaš mjesec u
jarcu, ove dvije opcije se izjednačavaju. znak jarca je vezan uz sve starije, jarac simbolizira vrijeme, godine, starost tako da on ovdje može upućivati na 2 stvari: prvo, zbog uvjeta odrastanja, osoba je odrasla prerano, na neki se način odrekla svog djetinjstva, osjeća se starije i ponaša se starije i privlači mlađe partnere ili partnere kojima na neki način treba vodstvo što njoj pak daje emocionalnu sigurnost (treba joj taj osjećaj da je ona ta koja
više zna). drugi scenarij je da osoba nesvjesno traži i privlači starije partnere koji bi joj mogli pružiti osjećaj da je vođena, zaštićena, da netko zna više od
nje. u oba slučaja osobi su bitniji nekakvi praktični izrazi ljubavi od onih čisto emocionalnih (tipa, rađe će da joj partner popravi auto nego kupi ružu

), no u ovoj drugoj verziji događaja osoba je sklona osjećat se nekako nedostatno, tj kao da nije dovoljno dobra i kao da mora uložiti ekstra napor da bi se približila partneru (jer je partner taj koji
zna više i koji
vodi). moguće je i da se ova dba scenarija odvijaju naizmjence, ili da su čak pomiješani unutar jednog te istog odnosa. imati podznak rak je zapravo dosta dobro za mjesec u jarcu jer rak je izrazito emocionalan znak koji bi mogao osobi olakšati da prodre do uzroka ovog mjesečastojarčastog ponašanja. jer mjesec u jarcu je, u
apsolutno svakom slučaju, na neki način odrezan od svojih emocija, negira ih i zatomljuje. da bi se ta energija otkočila, osoba treba osvijestiti otkud potječe to ponašanje, a sigurno ne potječe od nekog ugodnog događaja tipa branje tratinčica u obiteljskom vrtu

, preboljeti to što se dogodilo ili događalo i nastaviti dalje.
ameli, hvala na reklami. počet ću naplaćivat

što se našeg dopisivanja tiče, u drugim sam filmovima ovih dana bila, ali obećajem da ću nastaviti sa analizom čim uhvatim vremena i koncentracije.