uma je napisao/la:
Nego, imam preporuku za savrsenu pannacottu.
Sastojci:
Dolcella pannacotta, 1 kesica
Zbregov 2,8%, mlijeko
Slatki greh cokolada/karmela/jagoda
Teca
Pecnica
Pjenjaca
Priprema:
Istresti sadrzaj dolcelle i 400 ml vruceg mlijeka.
Mijesati.
Wtf?
I nakon te kemije svjetliš u mraku! Evo ti recept za panna cottu:
500 ml slatkog vrhnja
200 ml mlijeka
<100 g šećera (piše 140 grama ali ja stavim manje)
jedna vrećica želatine
1 vanil šećer (ja stavim burbon vaniliju)
Želatina se otopi u malo hladne vode. Mlijeko se zagrije i želatina se doda u zagrijano mlijeko (ne smije zakuhati) i promješa se da se otopi.
Posebno se zagrijava slatko vrhnje, šećer i vanilin uz mješanje dok ne zakuha. Kad zakuha ugasi se i u to se umješa mlijeko s želatinom. Prelije se u zdjelice navlažene vodom. Kad se ohladi na sobnu temperaturu ide u hladnjak.
Ja kao završni touch prije posluživanja pripremim preljev od šumskog voća (zamrznuto šumsko voće, mrvica šećera i pol žlice gustina). Ne treba se dugo kuhati (dovoljno je da voće pusti sok ali zadrži konzistenciju).
Rezultat je prosto orgazmičan! A sve zajedno 15 minuta posla