RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Bile smo na onom festival ''svijet na tanjuru'' , europski trg. Ponuda tako tako...Jela sam nešto iz onsemija (korejski), svinjska jetrica, i nisam baš bila oduševljena. Umami mi se čini bolji izbor. Al organizacija sveg je skroz ok, bar smo mi sad tijekom ručka, našli bez problema mjesto za sjedenja, a na izbor ima dosta tog, od različitih kuhinja do finih vina i deserta, tako da :thumbs.up: od mene
Sofra, prečko..sasvim solidno meso i klopa. Možda mrvicu lošije ipak od onog na borovju, al ljepše uređeno.
Sofra, prečko..sasvim solidno meso i klopa. Možda mrvicu lošije ipak od onog na borovju, al ljepše uređeno.
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Od zadnjih mjesta na kojima smo bili, meni se stvarno svidjela pizza iz Basta bar-a. Posebno ona s buffalo mozzarellom.
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Porcije su im mizerno male, hrana je ok, al nis specijalno. Ja sam jela rebarca a zena tortilju. Srecom nismo bile jako gladne.
Basta mi je isto okeish, al jela sam puno puno bolje pizze za puno puno manje novaca. Al drago mi je vidjet da je ruglo centra grada Baredo napokon dobio novo ruho. Prostor mi je jako lijep, i ona gornja terasa ce bit divna kad se vrate +20 temp u grad.
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Royal India.. dakle, bila ponovo večeras i stvarno je super klopa, al sam se fakat precijenila s tom četvorkom za ljutinu (1-5 je izbor) jer mi je nepce gorilo cijelu večer..još uvijek osjećam posljedice. Van tog, meni u top 3 restorana u zg-u
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
omg really?
ja i cura smo toliko trešale taj restoran dok smo jele da je to nevjerojatno. i da, s indijskom hranom je uvijek tako - jele smo pravu indijsku spizu u berlinu, čak i broj 2 sa skale ljutine hrane je prejako.
a tu u zagrebu smo za desert naručili nešto što izgleda ko muda, bilo je preslatko pa smo pospremili u kesu za doma i onda su nas častili punjenim naanom, zapakirali nam za ponijeti jer smo im krasne i lovely gošće bile. ili su primijetili trešanje pa nam zatrovali naan i poklonili smrt.
naravno, naan smo ostavile kod frendice.
ovaj petak smo rezervirali stol u Asia T-House, bumo vidli, izgleda obećavajuće
ja i cura smo toliko trešale taj restoran dok smo jele da je to nevjerojatno. i da, s indijskom hranom je uvijek tako - jele smo pravu indijsku spizu u berlinu, čak i broj 2 sa skale ljutine hrane je prejako.
a tu u zagrebu smo za desert naručili nešto što izgleda ko muda, bilo je preslatko pa smo pospremili u kesu za doma i onda su nas častili punjenim naanom, zapakirali nam za ponijeti jer smo im krasne i lovely gošće bile. ili su primijetili trešanje pa nam zatrovali naan i poklonili smrt.
naravno, naan smo ostavile kod frendice.
ovaj petak smo rezervirali stol u Asia T-House, bumo vidli, izgleda obećavajuće
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Pa i ovo ti je 'prava' indijska klopa, mislim da su i vlasnik i kuhar Indijci (koliko sam čula). Već sam jela tamo i nisam imala problema s ljutinom kao ovaj put, zato i jesam iznenađena, a inače volim ljuto (ljute feferone, wasabi i sl. jedem bez problema). Možda je dodatni bed bio što sam pila vrući čaj pa je sve skupa bilo naglašeno
Umami, skroz ok, jeftina i ok azijska klopa, jedino treba rezervirati stol ranije
Umami, skroz ok, jeftina i ok azijska klopa, jedino treba rezervirati stol ranije
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Mundoaka
Dosta često visim tamo. Brzo, dobra kvaliteta namirnica, friški meniji i okej atmosfera. I odlično craft pivo
Makismalno sat vremena za objedovanje. Jedini minus je nekad taj skučen prostor koji je ponekad čak i simpatičan.
Primošten
Samo radi dobre tune. Usluga isto dosta dobra, jedino je prostor nekako komatozan i pomalo mafijoza spika.
Dosta često visim tamo. Brzo, dobra kvaliteta namirnica, friški meniji i okej atmosfera. I odlično craft pivo
Makismalno sat vremena za objedovanje. Jedini minus je nekad taj skučen prostor koji je ponekad čak i simpatičan.
Primošten
Samo radi dobre tune. Usluga isto dosta dobra, jedino je prostor nekako komatozan i pomalo mafijoza spika.
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Totalno ste me navukle da ischekiram taj Umami. I sad mi sline cure.
E, pitanje. Dakle, neovisno idem li u Vrbane ili u Skalinsku treba rezervacija?
I jel dovoljno dan ranije?
Andain je napisao/la:
Umami, skroz ok, jeftina i ok azijska klopa, jedino treba rezervirati stol ranije
E, pitanje. Dakle, neovisno idem li u Vrbane ili u Skalinsku treba rezervacija?
I jel dovoljno dan ranije?
The eyes, chico, they never lie.
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Uh..ne znam, bila sam prekjučer prvi put i to u centru, ne znam kako je na vrbanima
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
A mislim i ja u centar, rezervacija it is.
The eyes, chico, they never lie.
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Umami
(vrbani)
Ne treba rezervacija. Yakitori prefin, Falafel dosadan.
Od slastica, ono nesto s marakujom je fino, zanimljivog okusa.
Pica su nesto visih cijena, ali osim tog sve je vise manje pristojno. Eto.
(vrbani)
Ne treba rezervacija. Yakitori prefin, Falafel dosadan.
Od slastica, ono nesto s marakujom je fino, zanimljivog okusa.
Pica su nesto visih cijena, ali osim tog sve je vise manje pristojno. Eto.
The eyes, chico, they never lie.
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Cijene malo vise, a la Didov san po novom.Fuga je napisao/la:Mundoaka
The eyes, chico, they never lie.
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
otvorio vam se neki šri lankanski restač u tkalči gdje je bio onaj burger neki prije. vlasnici su dva brata, jako su simpatični svi, ugostit će vas kao da ste došli kod njih doma i ćakulat s vama. otvoren i zanimljiv je vlasnik. klopica je ok, meni možda malo preljuto, ali mislim si bolje da me hrana ljuti nego nešto drugo
andain bi to bilo soft vjerujem, iako ako tražiš da ti naprave kao na šri lanki, gorit će usta i grlo svakom brijem
umami mi je možda ipak bolji malo po pitanju hrane, a ljudski dodir mi je bolji u šri lanki
cijene povoljne rekla bih, ala umami.
meni i dalje nekako klopa koja me obori s nogu, a da nije toliko skupa, je dida, tamo odem na ručak s posla povremeno. početak vukovarske (ili kraj). nije ljuto baš, ono, zaista osjetiš okuse
i roštilj u kosti tamo na križanju slavonske i savske je odličan.
sad sam gladna
andain bi to bilo soft vjerujem, iako ako tražiš da ti naprave kao na šri lanki, gorit će usta i grlo svakom brijem
umami mi je možda ipak bolji malo po pitanju hrane, a ljudski dodir mi je bolji u šri lanki
cijene povoljne rekla bih, ala umami.
meni i dalje nekako klopa koja me obori s nogu, a da nije toliko skupa, je dida, tamo odem na ručak s posla povremeno. početak vukovarske (ili kraj). nije ljuto baš, ono, zaista osjetiš okuse
i roštilj u kosti tamo na križanju slavonske i savske je odličan.
sad sam gladna
- Moloko
- Postovi: 16477
- Pridružen/a: 28 sij 2010 11:10
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Nedavno Didov san na Kajzerici- topli ambijent, jako uslužno osoblje, prefina klopa, mozda za malo dublji džep.Ručak za troje cca 500 kn. Ali zato jer sam ja jela biftek (koji je bio savršeno fin) sa kroketima a moji teletinu ispod peke sa pekarskim krumpirom koju treba dan dva ranije naruciti. E da uz sve to i 3 juhe plus 2 rožate. Imala sam promociju pa me baš bilo briga koliko ce kostati. Vratit ću se sigurno opet. Za mene jako nice restoran.
Idući vikend idem u konobu Dida blizu Maksimira,na ribu,pa javim dojmove.
Idući vikend idem u konobu Dida blizu Maksimira,na ribu,pa javim dojmove.
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Djizs, pa hrana u Umamiju uopće nije nekaj, kakva je onda tek ova. Više mi je štih dobar, a Yakitori mogu i sama delat doma.umami mi je možda ipak bolji malo po pitanju hrane, a ljudski dodir mi je bolji u šri lanki
cijene povoljne rekla bih, ala umami.
Meni ti je dobra Plješevička klet, cijene pristojne, hrana fina.meni i dalje nekako klopa koja me obori s nogu, a da nije toliko skupa, je dida
The eyes, chico, they never lie.
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
vidim ja da ti preferiraš zagorsku spizu, ako nije klet ne valja like! imaš dobar zagorski restoran: v starom melinu. ići ću i ja idući tjedan u kaptolsku klet, pa ti javim jel valja šta
meni je umami bio baš dosta fin, ne sjećam se kaj sam jela, ali bilo je mmm...
i znaš kaj je još dobro, oni starozagrebački restorani, jedan na čošku gundulićeve i masarykove i jedan u mesničkoj. i stvarno odišu socijalističkim duhom, skroz fora. hrana isto izvrsna.
mislim, dobar je i mano i takvi restorani, ali to je samo za posebno tvrde orahe
meni je umami bio baš dosta fin, ne sjećam se kaj sam jela, ali bilo je mmm...
i znaš kaj je još dobro, oni starozagrebački restorani, jedan na čošku gundulićeve i masarykove i jedan u mesničkoj. i stvarno odišu socijalističkim duhom, skroz fora. hrana isto izvrsna.
mislim, dobar je i mano i takvi restorani, ali to je samo za posebno tvrde orahe
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
V starom melinu nisam bila, hvala na prep.
Kaptolska mi je ostala u lošem sjećanju, ali prvenstveno radi osoblja.
Možda su se promijenili, javi dojmove.
Kaptolska mi je ostala u lošem sjećanju, ali prvenstveno radi osoblja.
Možda su se promijenili, javi dojmove.
The eyes, chico, they never lie.
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Sviđam jelovnik, baš je dobar. Kaj si probala tamo, se sjećaš?V starom melinu
Zanima me jel dobar Tatarski biftek, ako si probala.
The eyes, chico, they never lie.
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Nakon zadnje iskustva u Royal India, nisam više tako samouvjerena kad su začini u pitanjubackspace je napisao/la: andain bi to bilo soft vjerujem, iako ako tražiš da ti naprave kao na šri lanki, gorit će usta i grlo svakom brijem
Al Šri Lanka zvuči zanimljivo, Zagreb se totalno otvara za internacionalne kuhinje, i općenito gastro scenu. Btw, kad smo kod tog, jel itko bio u ovom brazilskom koji je nedavno otvoren?
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
ne otvara mi jelovnik da se prisjetim točno, ali ja sam jela neke odreske od patke u nekom finom umaku i za prilog su mi bili mlinci mislim. kao medium rare pečeno meso, but i saw blood there, a to ne lajkam inače, ali ovdje mi nije smetalo ni najmanje, bilo je stvarno ukusno.Vox Feminae je napisao/la:Sviđam jelovnik, baš je dobar. Kaj si probala tamo, se sjećaš?V starom melinu
Zanima me jel dobar Tatarski biftek, ako si probala.
lipojka s druge strane stola je jela biftek neki, bome je taj njen biftek bio skoro krvav. e da, i hit je bila juha od buće, to isto svakako treba probat ako se ide tamo, samo treba ići u sezoni buća i moja je juha bila dobra, sve je bilo fino zbilja. ugodna ekipa koja radi tamo, na izlazu su nam rekli da su nam desert htjeli pokloniti, ali lipojka drži vječnu dijetu, ja se solidariziram s ljudima u nevolji, tako da postre kušali nismo.
- Vox Feminae
- Postovi: 1495
- Pridružen/a: 12 svi 2007 15:21
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
ja sam po prvi put jela bučinu juhu s vrhnjem etc., moram reć da sam oduševljena.
oduševljena dalmatinka.
oduševljena dalmatinka.
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
ne znam di je jadranka, ali zvuči kao nešto di bi ja išla.
ovo je u jednoj villi van zagreba. jedan od 5 sljedova.
ovo je u jednoj villi van zagreba. jedan od 5 sljedova.
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
cura je upravo poslala fotku svog ručka na poslu i moram to staviti. to djeluje ko da je od neke jadranke.
mrtva priroda failed. muda. falusna kompozicija. ručak iz starog hotela marjan. hrana iz propale menze "jadera". isuse, ne mogu stat.
mrtva priroda failed. muda. falusna kompozicija. ručak iz starog hotela marjan. hrana iz propale menze "jadera". isuse, ne mogu stat.
- Moloko
- Postovi: 16477
- Pridružen/a: 28 sij 2010 11:10
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Bila u konobi Dida blizu Maksimira,početkom 12.mj. Topao, uredan i lijep ambijent, prava mala konobica. Velik izbor aperitiva, fantastične školjke i još bolja riba. Bogata vinska karta, izuzetno profesionalno i ljubazno osoblje koje pazi na svaki sitnicu. Za desert kuća časti prefinim fritulama i domaćim pekmezom. Ceh je bio velik ali cijene su očekivane za jedno takvo mjesto. Svakako ću ponovno doći
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Il secondo
Divno mi je tamo
Ne znam jel to samo zato kaj sam bila na veceri nakon sklapanja ŽP ili mi je fakat divno. Moram otic jos jednom, za svaki slucaj.
Toplo hladna salata s kozicama, njam.
Rizoto sa rikulom i pinjolima i pileci smotuljci sa prsutom, njam. Iako je kuharu pobjegla brat bratu, puna saka soli. Bilo je ko more.
Najbolji rajnski rizling ever, ne znam proizvodjaca, al s obzirom da ne pijem inace bijelo vino, ovo bi pila umjesto vode.
I semifreddo od karameliziranih ljesnjaka. Nikad necu bit mrsava
Hepi hepi diner.
Valle losca, Volosko, kraj Opatije
Obavezna rezervacija, unutra imaju samo 4 stola, al vrijedi cekat stol 2tjedna ak treba.
Jeli smo raviole sa kruskom u umaku od gorgonzole, domacu tjesteninu sa tartufima, pacja prsa sa njokima u orasima i umakom od brusnica, pljukance sa ramstekom, susenim rajcicama i grana padanom, kremu od skute sa orasima, karameliziranim bademima, preljevom od cokolade i meda i necim sto oni kazu da se zove physalis - izgleda kao cherry rajcica nekakvim smjesnim suhim listovima na vrhu, narancasto je i ima okus kao krizanac rajcice, jagode i kivija, najcudnije ikad al ful fino na svoj nacin. Zelim to jest opet ako netko zna vise o tom neobicnom vocu
Znaci najbolja lokalna kuhinja ikad, a jela sam svugdje. Malo jela imaju na meniju al za svaki sastojak se brinu ko da je jedini.
Divno mi je tamo
Ne znam jel to samo zato kaj sam bila na veceri nakon sklapanja ŽP ili mi je fakat divno. Moram otic jos jednom, za svaki slucaj.
Toplo hladna salata s kozicama, njam.
Rizoto sa rikulom i pinjolima i pileci smotuljci sa prsutom, njam. Iako je kuharu pobjegla brat bratu, puna saka soli. Bilo je ko more.
Najbolji rajnski rizling ever, ne znam proizvodjaca, al s obzirom da ne pijem inace bijelo vino, ovo bi pila umjesto vode.
I semifreddo od karameliziranih ljesnjaka. Nikad necu bit mrsava
Hepi hepi diner.
Valle losca, Volosko, kraj Opatije
Obavezna rezervacija, unutra imaju samo 4 stola, al vrijedi cekat stol 2tjedna ak treba.
Jeli smo raviole sa kruskom u umaku od gorgonzole, domacu tjesteninu sa tartufima, pacja prsa sa njokima u orasima i umakom od brusnica, pljukance sa ramstekom, susenim rajcicama i grana padanom, kremu od skute sa orasima, karameliziranim bademima, preljevom od cokolade i meda i necim sto oni kazu da se zove physalis - izgleda kao cherry rajcica nekakvim smjesnim suhim listovima na vrhu, narancasto je i ima okus kao krizanac rajcice, jagode i kivija, najcudnije ikad al ful fino na svoj nacin. Zelim to jest opet ako netko zna vise o tom neobicnom vocu
Znaci najbolja lokalna kuhinja ikad, a jela sam svugdje. Malo jela imaju na meniju al za svaki sastojak se brinu ko da je jedini.
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Probala onaj šri lankanski restoran u tkalči i negdje na razini umamija mi je; ok klopa, nema wow efekt, al dosta jefitno ak vam paše nešto brzo i malo začinjenije pojesti.
Zero zero..reklamirali su mi je kao najbolju pizzu u gradu, al meni dosta lošije od Karijole i Mundoake (imaju sličnu pizzu kao M., samo s tanjim tijeskom i dosta lošijim sastojcima, ali cijena i način serviranja je identičan ).
Zero zero..reklamirali su mi je kao najbolju pizzu u gradu, al meni dosta lošije od Karijole i Mundoake (imaju sličnu pizzu kao M., samo s tanjim tijeskom i dosta lošijim sastojcima, ali cijena i način serviranja je identičan ).
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
-
- Postovi: 6910
- Pridružen/a: 21 svi 2012 21:56
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U braku
- Lokacija: Racisce
Re: RESTORANI-recenzije/ocjene/preporuke
Ako se ikad nađete u blizini.. Vrhunski kuhar,pizza maestor..moj osobni prijatelj .. Odlicne pice a tijesto genijalno !
- Privitak/ci
-
- IMG_20160306_131059.jpg
- (169.94 KiB) Preuzeto 3649 puta.
Bezi Jankec, bezi Jankec
cug ti bu pobegel
cug ti bu pobegel