Turbofolk slet
e pa bas se o tome radi! to NIJE dio naseg odrastanja. kad sam bila klinka, znala sam da negdje po nekim opskurnim periferijama imaju neke birtije u kojima se svira ta neka muzika. i dokle god je bila na periferiji, nije me bilo briga. ali sad buba iz svakog drugog auta, svom snagom i na sav glas. pa ja onda isto otvorim prozor auta i odvalim neku rokanu mrklu takodjer na sav glas. smeta mi sto je ta muzika dosla u sve prostore, sto ju je tesko izbjeci. no, govoriti kako to ne treba u zagrebu je ocito krivo jer uvijek i za sve, nazalost, vrijedi zakon potraznje i ponude. ako se tolike karte prodaju i to po 190 kuna, onda ocito ima interesa. pa taj me bas interes brine. i zapravo mi je puna kapa tog terora seljacke muzike! da se razumijemo, nemam ama bas nista protiv izvorne narodne glazbe! divni stari pravi narodnjaci, bosanki sevdah, kad netko zna pjevat "omer beže", ja sretna, kao i stare međimurske, dalmatinske, srpske, sve ostale. ali ovi bastardi smeca, urlanja, neukusa, pevaljki, naricanja, e, to me ipak jebe u mozak. dok u isto vrijeme na hrt-u od ukidanja hit-depoa nema niti jedne jedine emisije, top liste ili nesto slicno rocka, popa i svega ostaloga, ali sa svih strana nas jebe skoro i thompson i tome slicno. ravnoteza, dragi moji, ravnoteza se poremetila. kako u svemu, tako i u glazbi. sa svih strana nam serviraju smece.
Zadnja izmjena: lana, dana/u 28 vel 2007 16:33, ukupno mijenjano 1 put.
-
weirdo
- cudnovata
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
koju znanstveno dokazano potiče određena vrsta glazbe. nekak sumnjam da ekipa koja sluša vivaldijeva 4 godišnja doba ima potrebu izvadit kalašnjikov i pucat u zrak...lana je napisao/la:ma mislim da kreteni koji se propucavaju i rezu nozevima ne ovise o vrsti glazbe koju slusaju. kretenizam je nazalost univerzalna osobina.
dok oni kojima je celo selo vuče belo hit... povremeno dobiju istu potrebu.

I'm normal enough to know that I'm weird...
But too damn weird to do anything about it!
ma ne znam ti ja bas te teorije... manijaka, ubojica, kretena ima u svim "glazbenim" skupinama. sumnjam da nitko od ljudi koji slusaju klasiku (i da se ne razumijemo krivo, strasno volim klasiku, odrasla sam u HNK-u) nema agresivne porive. samo nekako divljanje u zadnje vrijeme povezujemo s tom seljackom muzikom jer smo bombardirani njome sa svim strana.
-
jabooka
kod pojedinaca primitivizam i vandalizam dolazi do izrazaja bez obzira na vrstu muzike koju slusaju.Mislim da je ipak malo ucestaliji i iritantniji u narodnjackim krugovima...... ali nije pravilo.
Citam danas u Globusu kako su ljubitelji narodnjaka dosli na svoje kada se pokolj desio pred hramom takozvane urbane kulture dok je u isto vrijeme u Splitu odrzan koncert Seke Aleksic bez ijednog incidenta.
Citam danas u Globusu kako su ljubitelji narodnjaka dosli na svoje kada se pokolj desio pred hramom takozvane urbane kulture dok je u isto vrijeme u Splitu odrzan koncert Seke Aleksic bez ijednog incidenta.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
-
call_me_not
-
jabooka
samo se mi tjesimo da oni ne bi prodali i 10 000.
......nema govora o tome da je Revija u Zagrebu otkazana zbog malog broja prodanih ulaznica, već je to napravljeno zbog učestalih pritisaka i brutalnih prijetnji jednoj od pjevačica koja je trebala nastupiti.
......nema govora o tome da je Revija u Zagrebu otkazana zbog malog broja prodanih ulaznica, već je to napravljeno zbog učestalih pritisaka i brutalnih prijetnji jednoj od pjevačica koja je trebala nastupiti.
zove.se.ocinstvo.
zove.se.ocinstvo.
-
call_me_not
-
call_me_not
-
cranberrie nk
nisam 100% sigurna, ali koliko sam ja čula, do obračuna je došlo jer je neka ekipa došla pred močvaru i iz auta počela puštat narodnjake na sav glas.. to je po mom mišljenju bila ili čista provokacija ili idiotizam na kvadrat.jabooka31 je napisao/la:i pred mocvarom se neki dan pobise kreteni.
by the way, jel istina da su u globalu srijedom počeli puštat cajke?
meni osobno takva vrsta muzike izaziva glavobolju (doslovno) i ne sviđa mi se atmosfera na mjestima gdje se slusa.
-
weirdo
- cudnovata
ovaj spektakl je otkazan što je po meni krjanje debilno i sami dokaz čiste MALOGRAĐANŠTINE.
1. gradski oci su ispali papci, sjebavši vlastiti autoritet otkazivanjem nečega pod pritiskom javnosti.
2. pa dobro o čemu mi pričamo? mi bismo se pravili fini? ako je došlo dotle da je 5000 ljudi u roku od odmah pograbilo karte, to nas kvalificira seljačinama. takav interes za ovako debilan vid zabave je naprosto žalostan. otkazivanje istog nas ne čini ništa pametnijima ni kulturnijima.
sem toga ovo će postići takav kontraefekt i samo se bojim posljedica.
1. gradski oci su ispali papci, sjebavši vlastiti autoritet otkazivanjem nečega pod pritiskom javnosti.
2. pa dobro o čemu mi pričamo? mi bismo se pravili fini? ako je došlo dotle da je 5000 ljudi u roku od odmah pograbilo karte, to nas kvalificira seljačinama. takav interes za ovako debilan vid zabave je naprosto žalostan. otkazivanje istog nas ne čini ništa pametnijima ni kulturnijima.
sem toga ovo će postići takav kontraefekt i samo se bojim posljedica.

I'm normal enough to know that I'm weird...
But too damn weird to do anything about it!
-
jabooka
provokacija kod civiliziranih ljudi ne zavrsava pokoljemcranberrie nk je napisao/la:nisam 100% sigurna, ali koliko sam ja čula, do obračuna je došlo jer je neka ekipa došla pred močvaru i iz auta počela puštat narodnjake na sav glas.. to je po mom mišljenju bila ili čista provokacija ili idiotizam na kvadrat.(jabooka31 je napisao/la:i pred mocvarom se neki dan pobise kreteni.
zove.se.ocinstvo.
zove.se.ocinstvo.
-
call_me_not