Piromani

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Zita

Post Postao/la Zita » 06 ruj 2007 09:35

:o sto si poeticna...

enivej...uspjeli su izvuc fotic i nac slike iz njega..sto mi je cudno
zapalila se oprema, gorilo je do ludila al fotic je spasen :o

didi0gisele
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la didi0gisele » 06 ruj 2007 09:51

Zita je napisao/la::o sto si poeticna...
:o
uvijek sam takva... :oops:

A sto se fotica tice, vjerojatno su uspijeli nest skinut s kartice, današnja tehnologija čini čuda.
When for the last time you close your mouth, your words and soul will belong to the world of no place no time.

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 06 ruj 2007 10:41

Da, ostala su sad samo ona dvojica u Splitu :(
Sa indexaNeslužbeno doznajemo kako je dosadašnji tijek istrage doveo do zastrašujućih podataka. O čemu se točno radi nismo uspjeli doznati, no prema neslužbenim informacijama pokušava se naći način da se ublaže činjenice jer su navodno prestrašne i zgrozile bi javnost.
Ma ocito je vatrogasni sustav u totalnom kurcu i to sto nije bilo vise tragedija je cista milost bozja. Sve sto je dovelo do tragedije su stvari koje su svi uobicajeno radili - pocevsi od klinaca - preko mobitela - do raspada hrvatskog 911 sustava.

I to nisu krivi vatrogasci na terenu vec zapovjedne strukture i politicari.
Svi oni koji su se na dan Sv. Florijana kocoperili u vatrogasnim uniformama a svojim radom nisu doprinijeli niti da se sluzbi omoguce minimalni uvjeti.

Jebeni sustav kojem je osnovni oblik komunikacije mobitelllll!!!
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 06 ruj 2007 10:52

didi0gisele je napisao/la:Strašno je to što se dogodilo. poslije bitke bi sada svi glumili generale. Vatrogasci kada iziđu na teren svi su poput braće, jer imaju isti cilj.. uništiti neman, zaštititi ekipu i ne gubit glavu.. medjutim priroda je ponekad jača.. Ako se i utvrdi tko je kriv, a tko nije, nitko se poslije neće bolje osjećati. Životi su izgubljeni, treba im samo iskazati dostojanstveni pozdrav. Njihovim obiteljima upućujem iskrenu sucut.

Ukoliko ste u mogucnosti nazovite 060 9009, nije neka utjeha, ali to je najmanje što možemo uciniti...
:cry:
Treba povuc jasnu granicu izmedju onih koji izadju na teren i onih koji ostaju na sigurnom ali im je funkcija da ovima na sterenu daju potreban support.

Ovdje nisu zakazali oni na terenu vec oni koji su im iz sigurnosti svojih fotelja trebali (a nisu) osigurati sve sto im je potrebno da mogu posao obaviti sigurno i uspjesno.

Na zalost, na istragu sada daleko vise mogu utjecati ovi iz fotelja nego oni sa terena.

@ - broj telefona - svaki dan nazovem jednom
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 06 ruj 2007 10:55

Karlo Severdija rodjen 01.12.1989 - znaci i on maloljetnik :x
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 06 ruj 2007 11:04

Slobodna Dalmacija
Halo kolege, Kornati javljaju da je tamo živa panika. Jeste li poslali gliser?"
"Nismo, to je šibensko područje. Kazali su nam da ne mogu poslati kanader, da je tamo negdje oko Vodica. Opet ćemo morati ’žrtvovati’ momke. A što ćete", odvratio je na poziv zadarske policije rezignirano dežurni operativac u zadarskom Javnoj vatrogasnoj postrojbi kobnog 30. kolovoza u 15.25 sati ni ne sluteći koliko se u tom trenutku u njegovoj vjerojatno tisuću puta izgovorenoj rečenici krije strašna istine.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zita

Post Postao/la Zita » 06 ruj 2007 11:04

ow je napisao/la:
Sa indexaNeslužbeno doznajemo kako je dosadašnji tijek istrage doveo do zastrašujućih podataka. O čemu se točno radi nismo uspjeli doznati, no prema neslužbenim informacijama pokušava se naći način da se ublaže činjenice jer su navodno prestrašne i zgrozile bi javnost.
ajd molim te ak nekaj saznas o tome da to javis ;)

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 06 ruj 2007 11:13

Hocu

Evo jedan clanak na nekom blogu - meni je jebeno logican.
Predugacak je pa mi se ne da c/p

http://sibenskakonoba.blog.hr/2007/09/1 ... -kriv.html
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 06 ruj 2007 12:03

Službeno: U Šibeniku uhićena jedna osoba radi istražnih radnji pod sumnjom da je pocinila trt mrt protiv opce sigurnosti.

Nesluzbeno: Radi se o Drazenu Slavici

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uhic ... 57511.aspx
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

alex 2
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

Post Postao/la alex 2 » 06 ruj 2007 21:42

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 07 ruj 2007 03:08

O tom ja cijelo vrijeme pricam:
Jutarnji List

Izvori iz Državnog odvjetništva potvrđuju da je riječ o zaključcima nastalima na osnovi više dokaza, od kojih su ključni transkripti dojava na telefone županijske vatrogasne jedinice i fotografije koje je tijekom akcije snimio Tomislav Crvelin, jedan iz skupine kasnije preminulih vatrogasaca. Već na fotografijama snimljenima u helikopteru kojim se krenulo u akciju na Kornatu primjetno je da se grupa vatrogasaca bila neadekvatno opremila za gašenje požara.

Za manjak zaštitne, a višak opasne opreme i ukrcaj maloljetnog volontera Marka Stančića odgovoran je zapovjednik Slavica, smatraju u policiji i Tužilaštvu. Na fotografijama snimljenima tijekom akcije ukrcavanja i iskrcavanja vidi se oduševljenje mlađih gasitelja, među kojima je i preminuli Marko Stančić.

Slavicu, dakle, teško optužuju i transkripti telefonskih dojava i gotovo dvosatna isprekidana komunikacija između zapovjednika grupe na terenu Dinka Klarića i njega. Na osnovi uvida u sadržaj tih razgovora, istražni je sudac zaključio da postoji neposredna odgovornost Dražena Slavice za sporu i neprofesionalnu akciju spašavanja ozlijeđenih vatrogasaca.

Naime, nakon što je Klarić Slavici dojavio podatke o ozlijeđenim vatrogascima i požaru koji ih je sve zahvatio u klancu između Velog vrha i Glavice do trenutka kada je Slavica pokrenuo akciju spašavanaja proteklo je više od dva i pol sata. Posljednji vapaj Dinka Klarića u šibensko zapovjedništvo pristigao je oko 13.30, a spasilačke ekipe u brodovima pokrenute su tek nakon 16 sati. Nakon posljednjeg poziva, Klarić više nije odgovarao na pozive iz šibenske centrale.

Prilikom saslušavanja u policiji, Slavica nije uspio opravdati neobjašnjivu sporost u donošenju odluke o spašavanju ranjenih. Istraga će se nastaviti i kako bi se ispitala odgovornost Đure Poldrugača, ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje koji se u Šibeniku pojavio tek na komemoraciji poginulim vatrogascima, ali ne i na njihovu sprovodu. Tijekom loše organizirane akcije spašavanja ranjenika na Kornatu, postavilo se pitanje nedovoljne opremljenosti vatrogasnih postrojbi i katastrofalno loše koordinacije kojom rukovodi ured Đure Poldrugača, inače bivšeg MORH-ova logističara.

Prilikom saslušavanja u policiji, Slavica nije uspio opravdati neobjašnjivu sporost u donošenju odluke o spašavanju ranjenih
Iako je Poldrugač potpisao financijski respektabilan ugovor sa finskim proizvođačem mobitela Nokia, vatrogasne postrojbe i dalje raspolažu tehnološki zaostalim sustavima veze, što se najbolje pokazalo prilikom kornatske tragedije.

Kako doznajemo, ravnatelj Državnog ureda za spašavanje potpisao je i nalog za popunu voznog parka većim brojem luksuznih limuzina, od kojih se neke službeno tretiraju kao “terenska vozila”. Istovremeno, tek su kornatska tragedija i gubitak devet ljudskih života uputili na nužnost nabave novih spasilačkih helikoptera.
Interesantno je pogledati i službenu stranicu VAtrogasne zajednice ŠKŽ:

http://www.vatrogastvo-sibenik-knin.hr/

Jebo te, ni jedne jedine rijeci o tragediji. Ko da su u njoj stradali vatrogasti iz burkine faso.
Ali zato bjelokosuljasa ima ko u prici.

Smrdljiva bahata karijeristicka gamad :x :x :x

I na kraju zapovjedno vozilo u kojem se Slavica sminkao po pozaristima:

http://www.vatrogastvo-sibenik-knin.hr/ ... o_VZZ.html
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

crispy

Post Postao/la crispy » 07 ruj 2007 08:06

sve fino ugnjezdene guzice u vladi se voze u finim automobilima, nabijaju telefonske racune na racun poreznih obveznika, skupljaju lazne dnevnice i slicno.... nije ni cudo da Vlada nema za bitnije stvari. Fuj :x
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
slika

I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit

alex 2

Post Postao/la alex 2 » 16 ruj 2007 11:58

Koji krelac ovaj ministar obrane , lik je izjavio da ga za vrijeme vazne vojne vjezbe ne pitaju o nevaznim pitanjima kao kornatskoj tragediji ! :x

Zita

Post Postao/la Zita » 16 ruj 2007 12:30

nije to trebao izjaviti i da je to mislio al joj dajte ljudi..jest da je to grozna tragedija al nemre sad svijet stati radi toga, nit ce se politicari rasplakat radi toga
sto ocekujete?!

alex 2

Post Postao/la alex 2 » 16 ruj 2007 12:56

Zita je napisao/la:nije to trebao izjaviti i da je to mislio al joj dajte ljudi..jest da je to grozna tragedija al nemre sad svijet stati radi toga, nit ce se politicari rasplakat radi toga
sto ocekujete?!
Malo takticnost , nece svijet stati ali omalovazavat ovu tragediju je bas glupo , mogao je srocit recenicu drugacije , mogao je svasta napravit , svijet nece radi nicega stati ,ali to ne opravdava nepromisljene izjave od strane visokih duznosnika u vladi!

Zita

Post Postao/la Zita » 16 ruj 2007 13:40

pa mogao je al jebiga nije..al kako ja sama nisam takticna, mogu skuzit zakaj je to rekao

alex 2

Post Postao/la alex 2 » 16 ruj 2007 13:43

Zita je napisao/la:pa mogao je al jebiga nije..al kako ja sama nisam takticna, mogu skuzit zakaj je to rekao
a daj biti netaktican kad je smrt u pitanju je glupo a jos pogotovo ako se radi o tragediji poput ove !

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 17 ruj 2007 08:41

Zita je napisao/la:pa mogao je al jebiga nije..al kako ja sama nisam takticna, mogu skuzit zakaj je to rekao
Ti nisi politicrka, a osobito nisi ministrica pod cijom se ingerencijom nalazi jedan dio organizacije koja je zakazala (helic, pilot).
Ti sebi mozes dopustiti netakticnost on ne.
Da imaju imalo casti i on i Kirin bi trebali otici bez ikakvih izjava.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zita

Post Postao/la Zita » 17 ruj 2007 09:49

kao 1. ne vjerujem novinarima
smatram ih hijenama i lazljivim govnima koji samo traze senzaciju-naravno to se ne odnosi na neke novinare koji savjesno obavljaju svoj posao
kao 2. mozda uopce nije rekao to za sto ga se tereti..nebi bilo nit 1 nit zadnji put da novinari izmisljaju a narod iliti ovcice se pocnu tog trena krizati, glumiti prave katolike i hrvate i spremaju se za javni linc
tako da sve u svemu :puke: hrvati i :puke: novinari

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 17 ruj 2007 22:08

to za novinare si potpuno u pravu.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 17 ruj 2007 22:49

Dposadni su mi. U hrvatckoj kad se neki qrac desi, 500 godina se o tom naglaba i raspravja..daj ohladite vise, ono, jebiga sad... brate mili... o tragedii s kornata cemo ucit u udzbenicima povijesti iz 2079te :roll:
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

noise

Post Postao/la noise » 17 ruj 2007 23:37

....je je je... drvlje i kamenje na novinare... :roll: :roll:

mozda vam je dojadilo, ali mislim da obiteljima stradalih na kornatima nije ni najmenje u interesu da se cim prije prestane pisati o kornatskoj tragediji...
jer ce onda vrlo brzo sve pasti u zaborav..
i nista se nece promijeniti... niti ce svi krivci biti propisno kaznjeni...

i sad jedan totalni off - pitajte ekipu iz vrbana lll dal im se gade novinari... 2 godine su ih ignorirale sve institucije, i bas nista se nebi promijenilo do danas da cijeli slucaj novinari nisu poceli razvlaciti po medijima...

ma ima medju novinarima svega i svacega... al kako volimo pljuvati po njima... :roll:
slika
I take pleasure in...

U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.

Zita

Post Postao/la Zita » 17 ruj 2007 23:42

well..kad bi svaki put nakon neke nesrece pisali samo o njoj nebi bilo niceg drugog u novinama

meni je zao tih obitelji! i to zbilja zao! no..12 ljudi je umrlo radi nicega i sad bi cijeli svijet trebao stati
sto je sa ljudima koji umiru radi bolesti? radi nesreca? jebeno prerano? prosle godine je 650 ljudi umrlo u saobracajnim nesrecama..sto sa time?
da trazimo da mesic podnese ostavku radi toga? kako to ne trazimo radi 650 mrtvih a trazimo za 11?!

i jedno i drugo jest zalosno i ne pada mi na pamet umanjivat njihovu bol jer znam kolika je i zelim im zaista sve najbolje al ovo nije rjesenje

i da..nekad novinari pomazu...al u hijene pomazu i ima razloga zasto postoje..

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 17 ruj 2007 23:45

Eklsli, svihg tih tragedija koje se rzvalace danima po novinama mi je pun kurac. Jebe mi se vise i za kornate i vatrogasce i heliporkter ei sve ostalo... dostadni su mi vise. i stranke gledaju pobrat glasove na tome sto ce to prelomit preko necije grbace. i to je to. meni se riga. doslovno.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

lana
Sestra Nanut 1

Post Postao/la lana » 18 ruj 2007 19:28

mislim da su novinari u zadnje vrijeme i u nekoliko slucajeva odigrali prilicno vaznu ulogu. ovo sto se desilo na kornatima bi bio odlican razlog da vlada da ostavku - naravno, neka moralna i eticna vlada, ne ova. ovaj uzas koji se dogodio je pokazao da sustav uopce ne radi. dapace, da je potpuno kaos i da se apsolutno ne zna tko je za sto odgovoran. tako je u gotovo svim segmentima drustva, samo je ovdje taj posvemasnji paceraj zavrsio s 13 mrtvih - 12 izgorenih i jednim koji se objesio zbog toga svega. ovo sto zita veli za poginule u saobracaju, i to je rezultat kaosa. i da je pravde i da je reda, vec bi zadnja 2 tjedna tisuce ljudi trebalo opsjedati zgradu vlade trazeci ostavke SVIH tih nesposobnih pacera. ali nema pravde. a reda ima jos manje.

Odgovorite