Pitaj me
- tik_tak
- Spol/rod: žensko
- Status: U vezi
- Kontakt:
Re: Pitaj me
Teska sam na novcaniku, tako da ne.
Mislis li da oni koji imaju vise stede od onih koji nemaju?
Mislis li da oni koji imaju vise stede od onih koji nemaju?
- Moloko
- Ja sam: ne želim se identificirati
Ne.
Mislis li da je sreca kljucna za kvalitetan zivot?
Mislis li da je sreca kljucna za kvalitetan zivot?
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."
- zwarte paard
u svakom slucaju je lijepa.
da li znas voljeti nesretne ljude?
da li znas voljeti nesretne ljude?
niko nije kriv, al' je neko zajeeeee..Bo bo Bo bo Bo bo BO
- Moloko
Da.
Bojis li se voljeti?
Bojis li se voljeti?
"Koliko me je tko tražio, toliko me je i otkrio. Koliko me otkrio, toliko me je zaslužio. I dajem sve, tek kad ima tko da sve i ponese."
zwarte paard je napisao/la:i prestani s tim nadrealnim pojmovima, molim te![]()
sada ces jos poceti koristiti rijeci kao mac, inhibicija, kortikosteroidi i sve nesto komplicirano i tesko za znati sta je!
Pa ne bih baš rekla da se naročito bojim voljeti... Iako sam sklona puhati na hladno u početku neke nove priče. Čisto na temelju prethodnih iskustava. Ali kad taj početak prođe, nema ograničenja ni straha
Koliko te lako povrijediti? I što te može najviše povrijediti?
"Don't underestimate the seductive power of a decent vocabulary."
Pa laž ili bilo koje muljanje. Iskonski prezirem laž.
Što točno znači za tebe kad kažu za nekog da je strog?
Što točno znači za tebe kad kažu za nekog da je strog?
Dosljedan u primjeni pravila, s manje emocionalne topline nego kod popustljivog.
Misliš li da je u odgoju djece bolje biti emocionalno topao, ali popustljiv i nedosljedan, ili emocionalno hladniji (ne sasvim hladan!), ali strog i dosljedan?
Misliš li da je u odgoju djece bolje biti emocionalno topao, ali popustljiv i nedosljedan, ili emocionalno hladniji (ne sasvim hladan!), ali strog i dosljedan?
Pa nijedna opcija u svom obliku nije odgovarajuća. Ja sam osobno za neku kombinaciju pristupa, ne možeš u svakom području biti popustljiv, no postoje određena u koja postoji ta mogućnost. Isto tako i za bilo koju drugu karakteristiku.
A sve opet isto tako ovisi od djeteta, osjetiš koje usmjeravanje mu treba.
Je l bi ti recimo pustila svoje dijete da koji put padne ili bi pošto-poto trudila se da ne padne i ne ogrebe koljeno?
A sve opet isto tako ovisi od djeteta, osjetiš koje usmjeravanje mu treba.
Je l bi ti recimo pustila svoje dijete da koji put padne ili bi pošto-poto trudila se da ne padne i ne ogrebe koljeno?
- talented miss cohen
- כהן גדול
Emocionalno topao i dosljedan u primjeni pravila.
Bitno mi je da mu ja kao roditelj pružim dobar mirroring, da spozna svoju esenciju i da zna da je voljeno samo zato što jeste, zato što postoji, a ne jer radi nešto što ja kao roditelj naložim da se treba raditi. Mislim da je to izazov roditeljstva.
Što ti misliš?
Fuga: pustila bih ga.
Bitno mi je da mu ja kao roditelj pružim dobar mirroring, da spozna svoju esenciju i da zna da je voljeno samo zato što jeste, zato što postoji, a ne jer radi nešto što ja kao roditelj naložim da se treba raditi. Mislim da je to izazov roditeljstva.
Što ti misliš?
Fuga: pustila bih ga.
Stars and stars and stars keep it to themselves.
- Moloko
Pustila bih ga. Najbolje se uči kroz iskustvo.
Kako si danas?
Kako si danas?
Da imam dijete - što neću - vjerujem da bih ga pustila koji put da padne. Isto kao što ne bih dramila oko svakog zrna prašine s kojim dođe u kontakt. Prezaštićivanje ne valja 
Edit: Manje nervozno nego jučer (prokelta južina), ali nisam baš nešto raspoložena.
Jesi li kao dijete bila sklona rizičnim ponašanjima? Tipa, pentranje po drveću, preskakivanje poluzaleđenog potoka, klizanje po zaleđenoj bari, trčanje po mjestima gdje se može slomiti noga / ima zmija / ima drugih opasnih životinja / ima željezničke pruge itd.
Edit: Manje nervozno nego jučer (prokelta južina), ali nisam baš nešto raspoložena.
Jesi li kao dijete bila sklona rizičnim ponašanjima? Tipa, pentranje po drveću, preskakivanje poluzaleđenog potoka, klizanje po zaleđenoj bari, trčanje po mjestima gdje se može slomiti noga / ima zmija / ima drugih opasnih životinja / ima željezničke pruge itd.
- Moloko
Ne,bila sam mirna kao danas.
Jesi li ti mirna?
Jesi li ti mirna?
Više nisam nego jesam 
Koja su tvoja autodestruktivna ponašanja?
(i da, svatko ih ima
)
Koja su tvoja autodestruktivna ponašanja?
(i da, svatko ih ima
- Moloko
Nekad se opijem, slusam destruktivnu glazbu ili jedem ko svinja.
Tvoja?
Tvoja?
I ja se nekad opijem 
Više sam sklona autodestruktivnosti u vlastitim emocijama, začaranim kognitivnim krugovima i sl. nego u ponašanjima. Zapravo mi se autodestruktivna ponašanja svode na izlaženje i veće količine alkohola (i cigareta) nego inače, kad nije situacija na koju reagiram autodestruktivno.
Kako na tebe djeluje južina?
Više sam sklona autodestruktivnosti u vlastitim emocijama, začaranim kognitivnim krugovima i sl. nego u ponašanjima. Zapravo mi se autodestruktivna ponašanja svode na izlaženje i veće količine alkohola (i cigareta) nego inače, kad nije situacija na koju reagiram autodestruktivno.
Kako na tebe djeluje južina?
Šutnja.
Samokritičnost.
Izolacija.
Nemam baš nekih pokazatelja.
Koje najčešće destruktivno ponašanje primjećuješ oko sebe?
Samokritičnost.
Izolacija.
Nemam baš nekih pokazatelja.
Koje najčešće destruktivno ponašanje primjećuješ oko sebe?
Destruktivno, a ne autodestruktivno?
Vrijeđanje, potcjenjivanje, nasilje.
Radim u školi, jbg
Što bi rekla, što je najveći problem tih nekih novih generacija?
Vrijeđanje, potcjenjivanje, nasilje.
Radim u školi, jbg
Što bi rekla, što je najveći problem tih nekih novih generacija?
Pa trenutno primjećujem ogromnu agresivnost i netoleranciju različitog mišljenja, želju da se jako ograniči sloboda govora onog što ne razumiješ i što za tebe nije prihvatljivo. To naravno govorim iz perspektive osobe koja prati vijesti u svijetu, možda ponajviše SAD-u u zadnje vrijeme. Ne znam kakvo je stanje kod mlađih generacija kod nas, tu nemam previše inputa. 
Al obzirom da mi se cijeli svijet čini da pliva prema nekom većem klonfiktu, rekla bih da se ista tenzija i histeričnost vjerojatno da primjetiti i kod tih mlađih generacija.
Kad nešto kuhaš, uglavnom slijediš recepete il voliš izmišljati neke nove stvari?
Al obzirom da mi se cijeli svijet čini da pliva prema nekom većem klonfiktu, rekla bih da se ista tenzija i histeričnost vjerojatno da primjetiti i kod tih mlađih generacija.
Kad nešto kuhaš, uglavnom slijediš recepete il voliš izmišljati neke nove stvari?
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Uzmem recept kao inspiraciju i onda u njega unosim improvizaciju
Ili pak radim totalno iz glave. Jako rijetko slijedim recepte.
S kojim bi jelom pobijedila na nekom kulinarskom showu?
S kojim bi jelom pobijedila na nekom kulinarskom showu?
- Moloko
S kozicama na bijelo-prilog zelena tjestenina.
A ti?
A ti?
Teško mi je odlučiti
Možda s knedlama s višnjama uz umak od brusnica i vrhnje s cimetom, ili s punjenim pohanim palačinkama, ili nekim složencem a la francuski krumpir.
Koristiš li neki oblik narodne medicine i koji? (čaj od kamilice se ne računa
)
Koristiš li neki oblik narodne medicine i koji? (čaj od kamilice se ne računa
- Moloko
Da. Obloge od rakije. 
Posjeduješ li MP4 player?
Posjeduješ li MP4 player?
Ne.
Čitala sam danas da su u nekim školama proveli eksperiment kojim se htjelo provjeriti kako će se djeca ponašati na nastavi ako 30 dana neće imati zadaće. Povratna informacija profesora je u 90% slučajeva bila da su učenici puno aktivnije sudjelovali na nastavi, lošiji učenici su se više javljali i općenito su djeca radije išla u školu. Naravno, imali su kod kuće i puno više vremena za igru i kvalitetno druženje s roditeljima.
Što misliš o tome? Treba li djeci zadaća?
Čitala sam danas da su u nekim školama proveli eksperiment kojim se htjelo provjeriti kako će se djeca ponašati na nastavi ako 30 dana neće imati zadaće. Povratna informacija profesora je u 90% slučajeva bila da su učenici puno aktivnije sudjelovali na nastavi, lošiji učenici su se više javljali i općenito su djeca radije išla u školu. Naravno, imali su kod kuće i puno više vremena za igru i kvalitetno druženje s roditeljima.
Što misliš o tome? Treba li djeci zadaća?
- Moloko
Treba, ali ne glupa zadaća nego neka kroz koju će moći izraziti svoju kreativnost.
Jesi li tradicionalna i ako da u čemu najviše?
Jesi li tradicionalna i ako da u čemu najviše?
- Moloko
Hahahha.
A na poslu, klasika.
Koji ti je najdraži kolač?
A na poslu, klasika.
Koji ti je najdraži kolač?
Mađarica.
Jesi li kad pala niz skale?
Jesi li kad pala niz skale?
Jesam kao mala. I to među staklenke sa zimnicom. Nekim čudom sam prošla samo s jedva primjetnom ogrebotinom na čelu.
Tko je tvoj anđeo?
Tko je tvoj anđeo?
Mama.
Kako ti se manifestira pms? Jesi li više nervozni tip ili hoćupunoslatkogipunojedem tip?
Kako ti se manifestira pms? Jesi li više nervozni tip ili hoćupunoslatkogipunojedem tip?
Jedno ne isključuje drugo.
Kod tebe?
Kod tebe?