Piromani
-
jabooka
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
Piromani
Na Kornatima poginulo 6 gasitelja, 7 teško ozlijeđenih
KORNATI - U jučerašnjem požaru na otoku Kornatu u istoimenom arhipelagu, koji je izbio oko 12.30, od gušenja dimom poginula su šestorica gasitelja. Sedmorica su teško ozlijeđena, od kojih su četvorica u životnoj opasnosti. Ukupno je ozlijeđeno 14 vatrogasaca koji su na tom otoku gasili požar. Vatrogasci su stradali tijekom gašenja, kada je došlo do nagle promjene smjera vjetra, točnije jakog te mjestimično i olujnog juga, pri čemu su vatrom stjerani u usjek u kojem su se ugušili dimom.
Prestrasno.......kako sprijeciti te piromane....njima kazne malo znace kad su bolesni.
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... i,88150.jl
Ima i slika pa svi sta bacaju opuske, pale rostilje i smece....nek malo pogledaju ovog jadnog covjeka.
KORNATI - U jučerašnjem požaru na otoku Kornatu u istoimenom arhipelagu, koji je izbio oko 12.30, od gušenja dimom poginula su šestorica gasitelja. Sedmorica su teško ozlijeđena, od kojih su četvorica u životnoj opasnosti. Ukupno je ozlijeđeno 14 vatrogasaca koji su na tom otoku gasili požar. Vatrogasci su stradali tijekom gašenja, kada je došlo do nagle promjene smjera vjetra, točnije jakog te mjestimično i olujnog juga, pri čemu su vatrom stjerani u usjek u kojem su se ugušili dimom.
Prestrasno.......kako sprijeciti te piromane....njima kazne malo znace kad su bolesni.
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... i,88150.jl
Ima i slika pa svi sta bacaju opuske, pale rostilje i smece....nek malo pogledaju ovog jadnog covjeka.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
-
saudad
Božić, kako nam kaže, još uvijek ne zna za identitet smrtno stradalih žrtava, kao ni za imena ozlijeđenih. Nastavlja također i kako je ironija u tome da su vatrogasci poginuli zbog gašenja trave, na nenaseljenom području.
"Radi se o spletu nesretnih okolnosti. Da se možda više pazilo na to gdje se šalje vatrogasce...Neki su bili teže opečeni, neki lakše. Da se nije odmah krenulo u spašavanje vatrogasaca koji su ostali opkoljeni vatrom, tko zna bi li i ovih sedam koji su ozlijeđeni preživjelo noć. Nije mi jasno da u današnje doba obitelji poginulih i ranjenih još uvijek ne bivaju obaviješteni o stradalima, rodbina me zove, a ja im ne mogu pomoći jer znam koliko i oni, bio sam okupiran akcijom spašavanja, tako da o identitetu žrtava još uvijek ništa ne znam", kazao nam je Božić.
"Radi se o spletu nesretnih okolnosti. Da se možda više pazilo na to gdje se šalje vatrogasce...Neki su bili teže opečeni, neki lakše. Da se nije odmah krenulo u spašavanje vatrogasaca koji su ostali opkoljeni vatrom, tko zna bi li i ovih sedam koji su ozlijeđeni preživjelo noć. Nije mi jasno da u današnje doba obitelji poginulih i ranjenih još uvijek ne bivaju obaviješteni o stradalima, rodbina me zove, a ja im ne mogu pomoći jer znam koliko i oni, bio sam okupiran akcijom spašavanja, tako da o identitetu žrtava još uvijek ništa ne znam", kazao nam je Božić.
- naranče
- šećer
- jogurt
- prašak za pranje
...
- Izrael?
- JAR?
- Argentina?
- šećer
- jogurt
- prašak za pranje
...
- Izrael?
- JAR?
- Argentina?
- Bob
- Status: U vezi
strasno.
osobno poznam dvoje poginulih i ne znam šta reći uopće...u totalnom sam šoku od jučer od kad sam čula za ovo.
nije tamo nenaseljeno, ima dvadesetak kuća...ali greška je bila u tom šta ih je neko poslao da gase požar iznutra s obzirom na olujno jugo koje je puhalo..a i trava se ide gasiti ako gori jer je to dužnost vatrogasaca ali je neko jebeno krivo procijenio situaciju i taj bi po meni trebao odgovarati.
a i sad je prekasno za išta jer su već poginuli...
osobno poznam dvoje poginulih i ne znam šta reći uopće...u totalnom sam šoku od jučer od kad sam čula za ovo.
nije tamo nenaseljeno, ima dvadesetak kuća...ali greška je bila u tom šta ih je neko poslao da gase požar iznutra s obzirom na olujno jugo koje je puhalo..a i trava se ide gasiti ako gori jer je to dužnost vatrogasaca ali je neko jebeno krivo procijenio situaciju i taj bi po meni trebao odgovarati.
a i sad je prekasno za išta jer su već poginuli...
-
Zita
- Hidden_soul
- Devil in details
Ili su krivi svi redom.
Oni su to obrazlozili tako da oni idu gasit kad im se javi da gori, da ne gledaju cije je i gdje gori, da uopce ne vrednuju po tome.
I meni je to ispravno.
Za piromane ne velim, to treba fakat u dugotrajni zatvor strpat.
Ali za nekog drugog, sad da se izvodi odgovornost za ovo sto se desilo - smatram da je bespotrebno, jer da nisu napravili tako kako jest, pa da je izgorilo i da je proslo bez ove tragedije, svejedno bi se opet javio netko cvilec kako su krivi jer nisu gasili, pustili su da gori, bla bla bla.
Ovo je Hrvatska. Tu uvijek najebes, kako god okrenes.
Oni su to obrazlozili tako da oni idu gasit kad im se javi da gori, da ne gledaju cije je i gdje gori, da uopce ne vrednuju po tome.
I meni je to ispravno.
Za piromane ne velim, to treba fakat u dugotrajni zatvor strpat.
Ali za nekog drugog, sad da se izvodi odgovornost za ovo sto se desilo - smatram da je bespotrebno, jer da nisu napravili tako kako jest, pa da je izgorilo i da je proslo bez ove tragedije, svejedno bi se opet javio netko cvilec kako su krivi jer nisu gasili, pustili su da gori, bla bla bla.
Ovo je Hrvatska. Tu uvijek najebes, kako god okrenes.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
- Bob
- Status: U vezi
da, ali tu je bilo puno drugih faktora, jaki vjetar, vjerovatno ih je jedva uopće iskrcao, a kad ih je iskrcao vjerovatno nije mogao više do njih jer tamo i nema di sletiti.
ne bi htjela biti u koži tog pilota sad
teško je sad ikog optuživati, i ja sam sigurna da su pustili da izgori bi svi govorili kako ništa ne rade i da je nacionalni park izgorio, to je 100%.
svaka čast gorskoj službi, čudim se da su i ove izvukli, iako će teško preživjeti...
al novinari su zaista lešinari (svaka čast iznimkama), snimali su kako pougljena tijela danas kupe. baš lijep prizor obiteljima
ne bi htjela biti u koži tog pilota sad
teško je sad ikog optuživati, i ja sam sigurna da su pustili da izgori bi svi govorili kako ništa ne rade i da je nacionalni park izgorio, to je 100%.
svaka čast gorskoj službi, čudim se da su i ove izvukli, iako će teško preživjeti...
al novinari su zaista lešinari (svaka čast iznimkama), snimali su kako pougljena tijela danas kupe. baš lijep prizor obiteljima
- nimfomanka
-
superstar
jebli mater svoju koja ih je rodila tak sjebane u glavu!
ali kaj se tiče tog požara,i toga kaj si ti mladi ljudi poginuli..mislim da su krivi oni koji su organizirali to gašenje požara najviše ...jer su se sjebali u procjeni ..
ali kaj se tiče tog požara,i toga kaj si ti mladi ljudi poginuli..mislim da su krivi oni koji su organizirali to gašenje požara najviše ...jer su se sjebali u procjeni ..
+++++++++++++++++++
::superstar::
A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better
A friend with breasts and all the rest, a friend who's dressed in leather..
::superstar::
A friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better
A friend with breasts and all the rest, a friend who's dressed in leather..
- Hidden_soul
- Devil in details
Eksli nisu bili vatrogasci, bili su maloljetni i bili su dobrovoljci.
Sto je, po meni, argument vise da se ne izvodi nicija odgovornost iz ovoga.
Jer bez propisne obuke, upustiti se u nesto takvo na vlastitu ruku je izvjesni rizik koji nosis ti sam, nitko drugi.
Na koncu, pa nisu ti ljudi u vatrogasnoj sluzbi faking proroci, oni mogu donosit procjene, ali te procjene mogu biti i krive. Isto kao sto u medicini mogu stavit krivu dijagnozu jer nikad ne znas kako ce ljudsko tijelo reagirat.
Ta nisu oni supermeni, ako procijene da ce se vjetar kretati u jednom smjeru, nije to nikakav aksiom, ne znaci da vjetar ne smije okrenut smjer niti se pojacat, samo eto jer su oni procijenili suprotno.
Nije te ljude nitko poslao u smrt namjerno, niti s namjerom da ih ubije.
Ljudi su gasili ono sto im je dojavljeno da gori, ako doista i jesu postojale krive procjene - well, ni vremenska prognoza ne pogadja uvijek, kako bi vatrogasci.
Sto je, po meni, argument vise da se ne izvodi nicija odgovornost iz ovoga.
Jer bez propisne obuke, upustiti se u nesto takvo na vlastitu ruku je izvjesni rizik koji nosis ti sam, nitko drugi.
Na koncu, pa nisu ti ljudi u vatrogasnoj sluzbi faking proroci, oni mogu donosit procjene, ali te procjene mogu biti i krive. Isto kao sto u medicini mogu stavit krivu dijagnozu jer nikad ne znas kako ce ljudsko tijelo reagirat.
Ta nisu oni supermeni, ako procijene da ce se vjetar kretati u jednom smjeru, nije to nikakav aksiom, ne znaci da vjetar ne smije okrenut smjer niti se pojacat, samo eto jer su oni procijenili suprotno.
Nije te ljude nitko poslao u smrt namjerno, niti s namjerom da ih ubije.
Ljudi su gasili ono sto im je dojavljeno da gori, ako doista i jesu postojale krive procjene - well, ni vremenska prognoza ne pogadja uvijek, kako bi vatrogasci.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
-
alex 2
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: transrodna osoba
[quote]Vjetar širi požar prema uvalama Lučica i Šipnata na južnoj obali. Stanovnici u uvalama brane svoje kuće i gospodarske objekte, opominju vatrogasce da ne idu u ’ ‘živu vatru[/quote]
Pa onda ipak je nećija greška ?
ili sam ja pala s marsa pa ne citam text kako treba ,!
Ali ako su upozoreni nisu smili ići pa onda je ipak kriva loša procjena , jako loša !
Pa onda ipak je nećija greška ?
ili sam ja pala s marsa pa ne citam text kako treba ,!
Ali ako su upozoreni nisu smili ići pa onda je ipak kriva loša procjena , jako loša !
-
jabooka
...joj da znas jos kakvi....otkriju oni i nesto dobrih stvar...sudac milanovic, pivovara-martinovic, neispravne cjevi na vrbanima....alice je napisao/la:al novinari su zaista lešinari (svaka čast iznimkama), snimali su kako pougljena tijela danas kupe. baš lijep prizor obiteljima
sta se nesrece tice....istraga ce pokazati da li se taj pozar mogao gasiti samo kanaderima i ljudima izvana....i da li su morali bas biti poslani u taj obruc......ili je to stvarno samo teska nesreca
Nema veze sta su oni dobrovoljci imaju i oni svog vatrogasnog zapovjednika koji je skolovan sta je u toj situaciji najbolje po ljude i imovinu.
Nista te ljude ne moze vratiti i mozda zaista nema krivca......ali ......uloziti u edukaciju i opremu.
Navodno je kriv opusak bacen u travu.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
zove.se.ocinstvo.
-
call_me_not
-
Zita
dakle "nije namjerno" zapalio pozar..
kaj ja znam..u jednu ruku to je jedna velika nesreca gdje je eto on samo bacio cik sto je dovelo do ovakve lancane reakcije i toliko nepotrebnih smrti..
dal bi trebao odgovarat za ubojstva kako to neki traze? dal je samo on kriv ili je poprilicno krivo i vatrogasno vodstvo radi brzoplete i mozda nepotrebne akcije spasavanja trave? da ovi iz nacionalnog parka nisu mogli odma reagirati na mali pozar i da nisu imali aparat za gasenje pozara-ne vjerujem
i ko je tu sad sve kriv i koliko
cini mi se da narod trazi zrtveno janje i da bi bilo poprilicno neposteno da se kazni taj lik radi ubojstva
sto bi se time uopce dobilo? osim sto bi se unistio jos jedan mladi zivot..
ipak nije on tu djecu bacio helicem u vatru..
kaj ja znam..u jednu ruku to je jedna velika nesreca gdje je eto on samo bacio cik sto je dovelo do ovakve lancane reakcije i toliko nepotrebnih smrti..
dal bi trebao odgovarat za ubojstva kako to neki traze? dal je samo on kriv ili je poprilicno krivo i vatrogasno vodstvo radi brzoplete i mozda nepotrebne akcije spasavanja trave? da ovi iz nacionalnog parka nisu mogli odma reagirati na mali pozar i da nisu imali aparat za gasenje pozara-ne vjerujem
i ko je tu sad sve kriv i koliko
cini mi se da narod trazi zrtveno janje i da bi bilo poprilicno neposteno da se kazni taj lik radi ubojstva
sto bi se time uopce dobilo? osim sto bi se unistio jos jedan mladi zivot..
ipak nije on tu djecu bacio helicem u vatru..
-
Zita
"Ako ja idem u taj pakao, onda mi pusti sina da ostane, nemoj nas obojicu slati tamo! Na svoje uši čuo sam te riječi pokojnog Ivice Crvelina, koji je molio zapovjednika Dražena Slavicu prije ukrcaja u helikopter što nas je odvezao na Kornate. Nije on jedini slutio tragediju nego i Joško Klarić, koji je zapovjedniku rekao: "Ako moramo ići tamo, pošalji nas starije i iskusnije, a nemoj dicu slati doli. Znaš da je doli jugo i da može biti svašta!" Zapovjednik Slavica oglušio se na njihove vapaje i rekao: "Nemoj ništa govoriti, nego slušaj zapovijed!" ispričao je jedan od preživjelih vatrogasaca s Kornata koji se s pet kolega spasio samo zato što su prvi iskrcani iz helikoptera na uvali Kravljačici, gdje su spašavali kuće od požara koji je bjesnio." Što sve izlazi svakim danom... Užas. Moraju glave padat i to jedna za drugom.. I moralno ali i kazneno. Meni je mučno više čitat oko ovog, ali... nedaj bože da se ponovi, nedaj bože opet ovih katastrofalno pogrešnih odluka i neorganiziranosti... Ako političari mogu šta hoče i kako hoče, e pa nadam se da jedan vatrogasac, neovisno o činu nakon što zbog vlastitih pogrešaka 7 života je ugašeno neče ostat na poslu, več da če odležat u zatvoru nekoliko godina!!
preuzeto sa komentara jutarnjeg lista
preuzeto sa komentara jutarnjeg lista
- Hidden_soul
- Devil in details
-
ow
- necu se registrirati
- Status: U braku
- Kontakt:
Slazem se sa zitom da sad svi traze zrtveno janje i da onaj sto je bacio opusak moze odgovarati za klasifikaciju izazivanja pozara iz nehata, ali nikako i za ubojstva.Hidden_soul je napisao/la:I odjednom su tom sad "svojim usima" culi ljudi.
Sve je to meni rekla-kazala, nista ja to ne vjerujem.
Posao vatrogasca nije posao slasticara. To znaju svi. I oni koji zapovjedaju ali i oni koji se za njega odluce.
Fakat je netko odgovoran sto su se na kornatima nasla djeca, sto su se nasli ljudi koji nisu iskusni, sto su iskrcani tamo gdje su iskrcani, sto su ostali bez komunikacije i opreme i sto se nitko od jebenih 14 sati kad su iskrcani do 17 sati nije pojavio da vidi u kojem su stanju i sta se s njima dogadja.
Ocito je tu zaribalo vodstvo same akcije, a odgovornost se moze potegnuti i do samog vrha zapovjednog lanca.
Inace, za koji klinac uopce postoji vatrogasna organizacija ako ce odgovornost za njihove zivote pasti na izazivaca pozara.
Inace, vatrogasci pogibaju i u drugim, daleko razvijenijim drzavama. I uvijek je uzrok ljudski faktor unutar same vatrogasne organizacije.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com

www.balconn.com
www.gay-u-obitelji.com