žene prosvjeduju za pravo toplesa u javnosti

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
sillmarien
Ja sam: lezbijka

žene prosvjeduju za pravo toplesa u javnosti

Post Postao/la sillmarien » 26 kol 2009 14:20

http://www.tportal.hr/lifestyle/sexfile ... nosti.html

" U nekoliko američkih gradova žene su golih grudi prosvjedovale za pravo razgolićenog torza budući da je u slučaju muške populacije to najnormalnija stvar"

(valjda je ok da ovo stoju pod 'aktivizam' :o )

e sada, mozak mi stoji i ne mogu složiti niti jednu normalnu misao, a kamoli rečenicu, pustit ću vama da komentirate pa možda se uspijem uključiti u raspravu, ukoliko se ona razvije ;)

što vi mislite o tome? koji su argumenti za a koji protiv? malo sam prošla kroz komentare i jedni misle da je to odvratno i nemoralno, drugi misle da je to feminizam na djelu, treći da bi samo atraktivne žene trebale hodati toples, jedni su za pokrivanje jer je to više seksi, neki misle da muški i ženski toples nije ista stvar, jedni bezrezervno podupiru ideju (oba spola), drugi se zgražaju nad samom pomisli.. i tako
vi?

Zita

Post Postao/la Zita » 26 kol 2009 14:44

hm..neznam sto misliti
u principu ne zelim gledati nit muski nit zenski topless i opcenito ne volim kad mi se ekipa presetava gola-bilo da se radi o nekoj manekenki ili da se radi o nekom baustelcu sa bacvom ispod ogromnih sisa
ali u slucaju da je jedan zabranjen dok drugi nije onda mi to nije ok
ili oba spola mogu ili ne moze niti jedan
a te fore da samo "atraktivni" mogu dok drugi ne su, najblaze receno, idiotski
tko ce tu odluciti tko je kome zgodan kad je to toliko subjektivan pojam :?

tamara3
Just tax the stupid people.
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 26 kol 2009 14:50

Ne, ne, ti štosevi o "atraktivnosti" dolaze ih muških ustijah i glava, i to onih koje misle da žene postoje eto tako, da bi produžile vrstu i bile oku ugodne. Srećom, takva valjda nije većina.

Kaj se same teme tiče, ni ja ne volim gledati gole pivske trbušine, muška pileća prsica i tome slično, ali da - ako oni mogu, onda bismo trebale moći i mi, bar tamo gdje je takva vrsta razgolićenosti dopuštena.
Ali tu se sad može pokrenuti rasprava o poimanju ženskog tijela kroz povijest, posebice grudiju i tak dalje...

Ameli

Post Postao/la Ameli » 26 kol 2009 15:30

aa Boze. cudni prica..i protesta..nesto bi onako usput, aj protest, protiv "navlacenja"pimpeka u javnosti, eto neki dan u SN, gledan Modrica i Corluku, rastezu ga preko gaca na treningu..meni je to znak nehigjene, svrbi ga pa ..al to je u 99% muske populacije, koji to rade svjesno il "nesvjesno"..nema veze uz temu, samo stalno kako i zasto i koliko i dal..zene..ma nek ide gologuza, jbm se, al onda budimo objektivni..ima ih svakakvih, netko ima sto za pokazat, onom tko hoce gledat, a netko i ako ima il nema, nezeli il nema hrabrosti.. anekom nije do gledanja, pa okrene glavu :o

kaliopa

Post Postao/la kaliopa » 26 kol 2009 15:37

teško odgovoriti samo sa da ili ne.
Postavlja se cijeli niz dodatnih pitanja. najmanje od njih je pitanje atraktivnosti ili "dobrog ukusa". Kako i same znamo to spada u nadasve subjektivnu kategoriju.
U svakom slučaju ne šeta mi se po gradu golih grudi.
A bome ni po baušteli :)
Ponekad treba razmisliti da li je automatsko stavljanje znaka jednakosti-uvijek i svugdje- najbolje od svih rješenja.
I, molim lijepo, ovo se odnosi samo na pravo gologrudnosti u javnosti.

FofL

Post Postao/la FofL » 26 kol 2009 16:12

Koliko znam, zabrana ženskog toplesa ide jednostavnom logikom da se (u pravilu) muškima diže kad vide ženske grudi a žene se ne vlaže kad vide muški torzo. Ako u to uključimo i lgb populaciju, i dalje vrijedi, pogled na ženska prsa (u pravilu) izaziva u javnosti nepoželjne tjelesne reakcije, a na muška ne. Dok netko znanstveno ne opovrgne to općeprihvaćeno mišljenje, mislim da nema šanse za dozvolu.

Zita

Post Postao/la Zita » 26 kol 2009 16:19

i opet..nisam radila istrazivanje ali opet ne vidim zasto se netko nebi napalio na muski torzo? koji itekako moze biti lijep
ljudi se pale na necije usne ili ruke stoga je razumno za pretpostavit kako muski torzo moze izazvati napaljivanje u trenu gledanja, distrakciju za vrijeme voznje ili mokre snove kasnije
uostalom ne postoje li kalendari sa muskarcima bez majica? koji sigurno ne sluze tek tolko vec sigurno imaju i ulogu u stvaranju razne maste te napaljivanju
pitanje je jos kako homoseksualci gledaju na muski torzo i koliko ih isto napaljuje?

uostalom, kratke suknje te duge noge isto mogu izazvati napaljivanje
yap-tvoja teorija mi ne drzi vodu :)
po tome bi se sve zene trebale obuc u sarmu da se, nedaj boze, neki krelac ne napali
Zadnja izmjena: Zita, dana/u 26 kol 2009 16:20, ukupno mijenjano 1 put.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 26 kol 2009 16:19

a zasto bi se zakoni krojili prema muskarcima?

Zita

Post Postao/la Zita » 26 kol 2009 16:20

Popeye je napisao/la:a zasto bi se zakoni krojili prema muskarcima?
apsolutno nema razloga

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 26 kol 2009 16:21

Zato što dobar dio njih misli da tako treba biti.

Zita

Post Postao/la Zita » 26 kol 2009 16:22

tamara3 je napisao/la:Zato što dobar dio njih misli da tako treba biti.
nazalost, osim muskaraca, dobar dio zena i dalje misli tako
ovce

Zita

Post Postao/la Zita » 26 kol 2009 16:26

i jasno tu se radi o, barem meni, prihvatljivim i neprihvatljivim razlozima

Popeye

Post Postao/la Popeye » 26 kol 2009 16:27

da bude jasno, ja zapravo nemam stav o ovoj akciji. instinktivno mi je simpaticna, jer se cini kao nesto oslobadjajuce, ali nisam dovoljno upucen da kazem vise.

samo mi je zasmetala ta ideja da zene ne smiju biti u toplessu zbog muskaraca. mozda ima neki drugi razlog zasto ne bi trebale biti topless, ali muskarci to nikako ne smiju biti. to mi je isto kao ona "logika" da je cura u minici sama kriva za silovanje....

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 26 kol 2009 16:29

Da, da, ne smiju biti, nitko od nas ne zagovara tu ideju ali je bi ona bila itekako prisutna kad bi se o tome povela neka široka rasprava.
I da to od sutra bude "dopušteno", ne bih okolo hodala golih cica jer se ne bih osjećala ugodno.

Popeye

Post Postao/la Popeye » 26 kol 2009 16:33

tamara3 je napisao/la: I da to od sutra bude "dopušteno", ne bih okolo hodala golih cica jer se ne bih osjećala ugodno.
razumijem to, ali hajdemo otici jedan korak dalje, kada se vec pitamo što bi bilo kad bi bilo. :)

tj. koliko bi ti bilo neugodno hodati topless zbog muske reakcije na to a koliko jer ti to samo po sebi ne odgovara? recimo, meni se cini da zivimo u drustvu koje nije tako heteropatrijarhalno da topless ne bi bio nikakav problem... doduse, onda ne bi ni gay/lez bio nikakav problem, sada vec sanjarim! :D

tamara3
Kontakt:

Post Postao/la tamara3 » 26 kol 2009 16:35

Huh, to moram razmislit... jer već djelomično ima veze s mojim doživljajem i odnosom s tim dijelovima tijela i tak dalje :D.

nexus 6
Spol/rod: muško
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la nexus 6 » 26 kol 2009 16:41

Slažem se sa tim ženama i apsolutno ih podržavam. :D
I`m in touch with humanity.

sillmarien

Post Postao/la sillmarien » 26 kol 2009 16:53

pa baš to. svima je neugodno kad vide ženske grudi, ali ne i kad vide goli muški torzo. i to ide duboko u same temelje ljudske psihe i tih nekih komplekasa i neuroza i tema u koje nemam hrabrosti zalaziti..
a posljedica je društvena konvencija da se ženske grudi trebaju pokrivati. bar u ovom "našem" zapadnom društvu.. jer ako pogledamo afrička plemena (ali i plemena općenito, tamo to i nije uvijek slučaj)

u vezi toga, jučer je negdje oko pola noći na drugom programu hrt-a bio francuski dokumentarac o grudnjacima (koji je bio ocijenjen kao neprikladan za mlade ispod 18 godina :o ) ali nisam ga stigla pogledati kako treba, vidjela sam samo kraj. mislim da je u više djelova pa bi se to moglo pogledati ;)

Zita

Post Postao/la Zita » 26 kol 2009 16:59

isto mi je ugodno ili neugodno gledati kao musko tijelo

Uliana

Post Postao/la Uliana » 12 ruj 2009 18:33

podržavam to.

ugodnije mi je hodat ljeti bez majice, al ne idem takva na ulicu, samo po doma. :)

ljeto, 7. mjesec, vrućina, hodam polugola po doma jer mi je tako ugodnije, grudnjak me steže.. zaboravim da nemam niš na sebi, odem na balkon i skužim kak me neka djeca iz parka gledaju..brzo sam obukla majicu,

zaboravila sam se... kaj sad :o
Idem trenutak samo, popravit šminku malo!!

jasamocitam

Post Postao/la jasamocitam » 22 ruj 2009 11:03

kraj mene ljudi mogu hodati i goli ako baš žele. mene ne smeta.
samo nekak si mislim da je to nepraktično ako imaš baš velike cice :D

Kroacija
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Kroacija » 22 ruj 2009 12:49

ja sam za.
zasto? meni je jednako (ne)ugodno pogledati, bile zenske ili muske cice. ne znam zasto bi zene trebale biti manje obnazene od muskaraca. ali eto, u erotskim filmovima (koje btw. gledaju i zene, hvala) zeni se kamerom udje u svaku rupu ali mi, (polu)hetero zene, nemamo priliku ni vidit dlaku od kurca.
nista to nema nikakve logike.
ex invalid_user

sillmarien

Post Postao/la sillmarien » 22 ruj 2009 16:37

ma ne znam. golotinja je i dalje tabu u društvu (jer majke će i dalje zaklanjati djeci oči u prisustvu golotinje) a i činjenica je da se obnažene ženske grudi smatraju većom golotinjom (odnosno, smatraju se golotinjom) a muške grudi ne (on je samo bez majice)

ne, možda nema previše smisla ovo šta sam napisala, ali možda će netko shvatiti što sam mislila reći. mda :o

isto tako, ne vidim potrebu u svemu tome osim toga da se žena "izjednači" s muškarcem. jer zaista ne vidim kome je problem stavit na sebe mali lagani pamučni grudnjačić... but that's just me
"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."
backspace je napisao/la:ma joj, najradije bi se resetirala...

Plague

Post Postao/la Plague » 22 ruj 2009 16:43

sillmarien je napisao/la: a i činjenica je da se obnažene ženske grudi smatraju većom golotinjom (odnosno, smatraju se golotinjom) a muške grudi ne (on je samo bez majice)
Činjenica je da su ženske grudi ipak intimniji dio tijela nego muškarčeve grudi. Ako ništa barem zato jer se poistvovećuju s plodnosti.
Ja prva ne bi hodala okolo bez majice, pa makar u grudnjaku.

Odgovorite