Nedavno sam diplomirala i nalazim se u istoj situaciji kao i vecina vas koje ste tu pisale. Poslove koje sam radila preko SC-a sam sama nalazila, a nisu bili neki bezvezni tipa punjenje polica ili tako i imala sam dosta posla i odgovornosti. Kroz te poslove sam upoznala dosta ljudi od kojih sam kasnije dobila i neke ponude, ali je sad stvar malo drugacija. Kriza je, neke kompanije su dobile zabranu zaposljavanja, neke jednostavno trenutno nemaju potrebu za nekim novim, neke lose posluje, a neke zaposljavaju preko veze. Jos uvijek odoljevam tome i nastojim sama nesto naci. Ne uspjeva mi bas, poslala sam jako puno molbi i ono sto me razocaralo je da nisu niti toliko profesionalni da ti pristojnu odbijenicu posalju. I nije mi jasno kako im ne treba netko tko je mlad, nez ikakvih obaveza tipa obitelj, djeca, i tko bi mogao raditi prekovremene, tko je sprema uciti jer ima volje, zelje, a i vremena na kraju krajeva. Ili nude poslove, ali dajte nabavite neki ugovor preko SC-a ili ne nude nista. I to me sokira. Osobno se nadam da cu se zaposliti preko sezone, a onda opet krecem sa slanjem molbi. A napravila sam jako dobar plan, nisam slala stihijski ili kompanijama za koje znam da ne rade sa ekipom sa Istoka ili u kojima ne bih mogla raditi. Ono, bas sam se potrudila naci te koji suradjuju sa zemljama ruskog govornog podrucja. I sama sam isto neki kvazi svoj sef, ali to nije nista konkretno niti stalno, a upravo mi tako nesto treba. Ovo bi mi onda sa strane bilo kao neki hobi ili nesto cime bi upotpunila slobodno vrijeme, a i zaradila nesto. I da, radim na sebi, trudim se, ali je nekad jako tesko sam sebe motivirati kad ne znas sto te ceka i kad bi mogao dobiti neki konkretan posao. A onda sve to utjece i na raspolozenje i na opcenito stanje u kojem se netko nalazi. Novac je bitan, ali u toj prici postaje i sporedan jer je bitnije da se osjecaj ispunjen, koristan, da uzivas, da si u pokretu i da radis nesto.
...