Od početka emitiranja, serija Glee privlači gledatelje načinom na koji se u njoj slave oni koji su drugačiji, od gej tinejdžera Kurta (Chris Colfer) do lezbijke Santane (Naya Rivera). U završnoj sezoni, Glee odlazi korak dalje donoseći priču o tranziciji koja uključuje i čitav trans* zbor.

GLAAD je organizirao potragu za talentima koji su oformili zbor, a glazba podiže i čitavu priču oko transrodnosti koja se fokusira na Dot Marie Jones, koja glumi trenericu Beiste. Priča o tranziciji počinje nakon što trenerica objavi odluku da postaje muškarac, a nastavlja se u epizodi pod naslovom Transitioning koja uključuje i učenicu/ka pod imenom Unique, piše Inquisitr.

Ovaj je zbor omogućio okupljanje pjevača i pjevačica iz čitave zemlje, a kao glumica koja utjelovljuje tranziciju, Jones je otkrila što misli o svemu: "Znamo kako će ova priča nešto promijeniti. Pogledajte što su sve prolazila djeca u našoj seriji, sve što su prošli Chris Colfer i Kurt. Od svih serija koje se emitiraju, to treba biti Foxova serija, jer oni se ne boje riskirati. Nisam sigurna kako je preuzimanje rizika prava riječ. To je jednostavno realnost".

Jones je priču o tranziciji, koju je osmislio autor serije, Ryan Murphy, opisala kao jedan od trenutaka kojima se u životu najviše ponosi.

"Više od 200 trans* muškaraca i žena koji su u tome sudjelovali bili su izuzetno ponosni što se mogu predstaviti", rekla je Jones o trans* zboru koji je oformljen posebno za tu epizodu. Glumica je priznala i kako ju je sve to dirnulo do suza: "Plakala sam čitavim putem kući nakon tog snimanja. Bio je to jedan od trenutaka na koje sam najponosnija u životu".

Na pitanje što misli kakvu će poruku gledatelji dobiti, Jones kaže: "Svi smo jednaki. Nije bitno što radiš i s kim se identificiraš. Svi imamo srce".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.