Tijekom 32 godine života pod svjetlima reflektora Madonna je ostvarila posebnu vezu sa svojim gej fanovima, kako kaže djelomice i zbog toga jer je kod njih među prvima naišla na razumijevanje. Usprkos toj povezanosti ta je 56-godišnja pop-zvijezda osjećala kako nešto ipak nedostaje.

''Osjećala sam se na neki način izostavljenom. Strejt muškarci me nisu shvaćali, zanimao ih je samo seks sa mnom. Gejevi su me razumjeli i osjećala sam se ugodno s njima. Postojao je tek jedan problem – njih nije zanimao seks sa mnom ! Kakav misterij", pojasnila je za travanjski broj magazina OUT.

Pjevačici je drago zbog podrške gej zajednice za koju je i sama dosta toga učinila, ali kaže kako su "gej prava daleko naprednija nego ženska prava" i smatra kako se za žene od 1983. veoma malo toga promijenilo.

Ili si svetica ili kurva

''Ljudi su otvoreniji više prema gej zajednici nego prema ženama, to je tako - i točka. Situacija se poboljšala za gej zajednicu, zajednicu Afroamerikanaca, ali žene su jednostavno ostale na začelju. Što se mene tiče, zadnja velika granica koju trebamo prijeći su ženska prava'', kaže Madonna.

Madonna, kao jedna od najuglednijih pojava na kulturnoj sceni , ali i jedna od onih čiji se postupci pomno prate, još uvijek smatra kako većina društva odbija sagledati sve nijanse žene.

''I dalje smo kategorizirane – ili si svetica ili kurva. Ako si u određenim godinama, ne smiješ izraziti svoju seksualnost, biti solo ili izlaziti s mlađim muškarcima'', kazala je.

"Heroizam snažne žene, moćne žene, žene sa srcem pobunjenice ne bi trebalo objašnjavati lezbijstvom ili bilo čime drugim. Pretpostavljati da je snažna žena lezbijka isto je kao i misliti da heteroseksualna žena ne može biti snažna", poručila je Madonna.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.