Image

Ovo je ironična anketa sastavljena kako bi prikazala heteroseksizam impliciran u istim pitanjima koja postavljaju lezbijkama i gejevima. Dok ih čitate, zamislite da se postavljaju stvarnim ljudima heteroseksualne orijentacije.

Gejevi i lezbijke pitanja doživljavaju na isti način kao što bi ih doživjeli i heteroseksualci. Heteroseksizam je vjerovanje da svi jesu, ili bi trebali biti heteroseksualni. Da prava i povlastice mogu uživati samo heteroseksualci i da ljudi bilo koje druge seksualne orijentacije ili ne postoje, ili su inferiorniji heteroseksualcima.

1. Što mislite, što je uzrokovalo vašu heteroseksualnost?

2. Kad i kako ste odlučili postati heteroseksualni?

3. Postoji li mogućnost da je vaša heteroseksualnost samo faza koju biste mogli prevazići?

4. Je li moguće da je uzrok vaše heteroseksualnosti neurotičan strah od drugih pripadnika/ca istog spola?

5. Možda bi vam samo trebao dobar homoseksualni ljubavnik/ica?

6. Heteroseksualci iza sebe imaju mnogo propalih homoseksualnih veza. Mislite li da ste se okrenuli suprotnom spolu iz straha od odbijanja?

7. Kako znate da vam se ne sviđa spavati s osobom istog spola ako to nikada niste pokušali?

8. Ako je heteroseksualnost normalna, kako to da je neproporcionalno velik broj duševnih bolesnika heteroseksualan?

9. Kome ste otkrili svoje heteroseksualne sklonosti? Kako su reagirali na to?

10. Vaša heteroseksualnost mi ne smeta ukoliko me ne pokušate prisiliti na to. Zašto imate potrebu uvjeravati druge u ispravnost svoje seksualne orijentacije?

11. Ako odlučite odgajati djecu, da li biste željeli da budu heteroseksualni, bez obzira na probleme s kojima će se morati suočavati?

12. Velika većina zlostavljača djece su heteroseksualci. Smatrate li zaista da je sigurno povjeriti svoju djecu heteroseksualnim učiteljima?

13. Zašto toliko inzistirate na javnom iskazivanju svoje heteroseksualnosti, i zašto od toga radite spektakle? Zar ne možete samo biti to što jeste, i držati to za sebe?

14. Kako se uopće možete nadati da ćete postati potpuna osoba ako se ograničavate na kompulzivni, isključivi odabir heteroseksualnog partnera i odbijate istražiti i razviti svoj normalni, prirodni, zdravi homoseksualni potencijal koji vam je dao Bog?

15. Primijećeno je da heteroseksualci sebi samima i međusobno dodjeljuju usko ograničene stereotipne seksualne uloge. Zašto se tako čvrsto držite tih bolesnih uloga?

16. Zašto heteroseksualci toliko ističu važnost seksa?

17. Unatoč velikoj podršci koju u društvu dobiva institucija braka, broj razvoda sve više raste. Zašto je toliko malo stabilnih heteroseksualnih veza?

18. Kako bi ljudska rasa mogla preživjeti kad bi svi bili heteroseksualci, s obzirom na prijeteću opasnost od prenapučenosti planete?

19. čini se da ima vrlo malo sretnih heteroseksualaca. Razvijene su neke tehnike kojima biste se mogli promijeniti ako to želite. Jeste li razmišljali o averzijskoj terapiji?

20. Mrze li heteroseksualci pripadnike vlastitog spola, i/ili im ne vjeruju? Je li to razlog što su heteroseksualni?

Izradio Martin Rochlin, dr.sci. 1977.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.