Jedna od posljedica duboko ukorijenjene homofobije u društvima jest i zlostavljanje djece gej roditelja, a to je na svojoj koži osjetio Joshua Alameda Franklin iz Punae (Havaji), čiji su maloljetni sinovi izloženi svakodnevnom maltretiranju zbog činjenice da im je otac gej.

Hrabri tata Joshua je zato odlučio objaviti video kako bi upozorio javnost na to što im se događa. U video je uključio i sinove u dobi od devet i 10 godina koji su ispričali što im se događa u školi, primjerice kako ih drugi učenici nazivaju "gej", "retardirani" i "peder".

Franklin je ispričao kako je jednom i sâm svjedočio situaciji u kojoj je jedan učenik vrijeđao njegovog sina, pa iako je učiteljica stajala u njihovoj blizini, nije reagirala. Verbalno zlostavljanje je samo djelić od svega što dječaci svakodnevno trpe u školi, pa su obojica ispričala i kako ih fizički maltretiraju.

Stariji sin Alae se prisjetio kako su ga napali nakon što je na pitanje je li njegov tata gej odgovorio, "Da i to je skroz u redu". "Pokušao sam se udaljiti od tog dečka ali skočio je na mene i nabio mi lice u stup, zaradio sam masnicu na oku".

Škola se predstavlja kao "mjesto tolerancije"

Alae je zbog zlostavljanja morao promijeniti školu, ali ono ga je dočekalo i u novoj sredini, pa je otkrio kako ga i u toj školi vrijeđaju "baš svaki dan". Joshua, Franklinov mlađi sin imao je slična iskustva u produženom boravku u školi nakon što ga je jedan od učenika nazvao "pederom", a Joshua mu se suprostavio, javlja Gay Star News.

"Znao sam da se želi potući. Zato sam pokušao otići ali on me uhvatio za vrat i počeo daviti i srušio me na tlo", ispričao je dječak u videu.

Franklin je za KITV4 rekao kako će dječaci zasad ostati kod kuće i da čak razmišlja o tome da se ubuduće školuju kod kuće. Smatra da je službena reakcija prespora, a također se ne slaže ni s time kako se škola javno predstavlja, pogotovo u dijelu gdje se predstavlja kako mjesto tolerancije.

"Iz škole su zlostavljačima moje djece poručili kako nas trebaju tolerirati. Očito ne žele toj djeci koja maltretiraju moje sinove reći 'Znate što, nema ničega lošeg u tome što je netko gej'" , rekao je Franklin za KITV4.

Direktorica komunikacija Ministarstva obrazovanja, Dela Cruz, kazala je kako se nadaju da će riješiti probleme koji zabrinjavaju Franklina kako bi se njegova djeca mogla vratiti u školu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.