Prvi put u povijesti u indijskim je novinama osvanuo jedan gej bračni oglas. Padma Iyer iz Mumbaia, majka jednog od vodećih gej aktivista u Indiji, Harrisha Iyera, ovih je dana objavila oglas kojim traži mladoženju za svog sina.

Na stranicama rezerviranim za bračne oglase, u kojima Indijci zapravo otkrivaju kako su najpoželjnije osobine novac, status i kasta, agilna je majka navela kako za sina traži "mladoženju koji je dobro situiran, ljubitelj životinja i vegetarijanac, star između 25 i 40 godina".

To je prvi oglas takve vrste u zemlji u kojoj je homoseksualnost još uvijek nezakonita, usprkos dosadašnjim pokušajima dekriminalizacije. Zbog straha da bi mogli imati pravnih problema, njezin su oglas odbile najčitanije novine poput Times of India i Hindustan Times, no Sachin Kalbag, urednik manjeg dnevnog lista Mid-Day, ipak ga je prihvatio i objavio.

Bračni oglasi u Indiji jedan od najboljih načina pronalaska partnera

"Oduvijek smo podržavali ravnopravnost za sve, bez obzira na vjeru, kastu, seksualnu orijentaciju, boju kože ili nešto deseto. I kad smo primili taj bračni oglas nismo se predomišljali hoćemo li ga objaviti", rekao je Kalbag za Telegraph.

"Bračni su oglasi u Indiji jedan od najboljih načina pronalaska životnog partnera, s obzirom na učestalost 'dogovorenih brakova'. I majka Harrisha Iyera se nada tako naći mladoženju za sina, a mi im želimo sve najbolje u tom nastojanju", dodao je.

Harrish Iyer je rekao kako ga je činjenica da su majčin oglas odbile neke novine samo usmjerila da bude ustrajan u borbi za ravnopravnost i dodao kako on osobno ne traži isključivo "tradicionalno dogovoreni brak" ili partnera iste kaste. Oglas je shvatio više kao "majčin pokušaj da mi dogovori spoj", rekao je.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.